Hold ferie i Nordthailand

Rejser til Thailand » Rejser til Nordthailand
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Nordthailand 2024 og 2025

I Nordthailand venter der dig en helt særlig rejseoplevelse. Her, hvor Thailand grænser op til Myanmar og Laos, er landskabet præget af grønne bjerge, og kulturen er lige så farverig som de mange markeder, du vil støde på. Glæd dig til en rejse med et perfekt mix af gammelt og nyt, hvor du kan opleve alt fra stemningsfulde kulturbyer som Chiang Mai til rolige templer og landsbyer gemt væk i bjergene. 

En rejse til Nordthailand er din chance for at komme tættere på det autentiske Thailand – smage på det udsøgte lokale køkken, mærke teksturen af håndvævet silke, opleve junglens lyde og møde fascinerende folkeslag. Dette er nemlig et område, hvor forskellige kulturer mødes og lever side om side. Hver dag vil din rejse i Nordthailand byder på noget nyt at udforske, hvad enten du vil udforske en af de mange nationalparker med buldrende vandfald gemt inde i junglen eller slentrer stille rundt i de gamle templer fyldt med historie. 

Nordthailand er med sine frodige bjerglandskaber og mangfoldige kultur en perfekt modvægt til strandene ved det azurblå hav i det sydlige Thailand. Du kan nemt bruge hele ferien på at udforske det nordlige Thailand, men det er oplagt at lave en rejse, der for eksempel også inkluderer nogle dage i den pulserende hovedstad Bangkok i den centrale del af landet. Vil du kombinere rejsen til Nordthailand med en badeferie, kan du eventuelt flyve direkte fra Chiang Mai til Phuket, Krabi og Koh Samui i det sydlige Thailand.

Spændende rundrejser til populære rejsemål i det nordlige Thailand

Oplevelser i Nordthailand

Nordthailand er et rejsemål fyldt med skjulte perler, som du kan bruge lang tid på at udforske og dermed skabe din helt egen, unikke ferieoplevelse, langt væk fra de veltrådte turiststier. Der er dog slet ikke noget galt i også at tage sig tid til også at opleve nogle af regionens mere mest seværdigheder og aktiviteter, som ikke uden grund er populære.

Det kunne for eksempel være at stå på toppen af Doi Suthep, foran det gyldne Wat Phra That Doi Suthep-tempel, mens du kigger ud over Chiang Mai. Det er ikke bare udsigten, der er uforglemmelig, men også den ro, der er i det gyldne tempelområde. 

Storbyen Chiang Mai ligger i en frodig dal, omkranset af skovklædte bjerge, og er Thailands næststørste by (ca. 1,2 mio. indb. medregnet forstæderne), men dog langt mindre end Bangkok. Det betyder, at her er en helt anden, mere tilbagelænet atmosfære end i hovedstaden, hvilket gør byen til det mest populære rejsemål i Nordthailand. Det gør den for eksempel velegnet til en familieferie i Thailand, hvor I vil opleve storbylivet, men i et lidt mindre hektisk tempo.

Den er ligesom resten af regionen især kendt for sine mange smukke templer, som også ligger inde midt i den gamle bykerne. I denne charmerende hovedby har du desuden rig mulighed for at fordybe dig i det nordthailandske køkken på hyggelige restauranter eller farverige markeder med simple gadekøkkener. Du vil opdage, at retterne i denne del af landet har tydelig påvirkninger fra nabolandene i Den Gyldne Trekant.

Store oplevelser og gode udflugtsmuligheder

Hvis du elsker aktive eventyr, er der også masser at komme efter i det nordlige Thailand. Det kan være noget så simpelt som en cykeltur ud langs rismarkerne med stop på lokale markeder eller ved et tempel. Eller måske du vil sejle på Mekongfloden til Laos? Har du ikke noget imod lidt sved på panden, vil en trekkingtur til bjergstamme-landsbyerne helt sikkert også være et højdepunkt på en rejse til Nordthailand. 

Der er forskellige grupper af bjergstammer i højlandet, som oprindeligt indvandrede hertil fra Kina, Tibet og Myanmar. Stammernes traditionelle levevis er fascinerende og inspirerende. Ganske vist – og meget forståeligt – har nogle moderne bekvemmeligheder fundet vej til selv de mest afsides bjerglandsbyer, men sammenlignet med det, vi kender hjemmefra, lever de stadig meget enkelt. Generelt er de mest autentiske bjerglandsbyer dem, som er sværest at nå frem til. Men er du frisk på en lidt anstrengende vandretur og måske primitiv overnatning, er besøget en oplevelse for livet.

Fjerne bjergstammelandsbyer finder du for eksempel i en af landets mest kendte nationalparker, Doi Inthanon National Park, kendt som “Taget af Thailand”, som derudover byder på betagende landskaber med Thailands højeste bjerg, flotte vandfald og et af de rigeste fugleliv i landet.

Chaing Mai er den mest populære indgangsport til Den Gyldne Trekant, men hvis du vil udforske det nordligste Thailand, er den kulturelle perle Chiang Rai også en god base. I Chiang Rai bor du tæt på grænserne til Laos og Myanmar. Du kan derfor tage på talrige spændende dagsudflugter og opleve den unikke kulturelle sammensmeltning i regionen. Du skal naturligvis lægge vejen forbi det nærliggende og meget særprægede Wat Rong Khun (Det Hvide Tempel). Det er et forholdsvist nyt tempel, men meget unik i sin udsmykning, hvor alt er i sølv eller hvidt.

Det er ikke kun på bounty-strandene i syd, at du kan slappe af. Også på en rejse til Nordthailand kan du holde en rigtig livsnyderferie med lav puls, hvad enten det er med traditionelle massagebehandlinger eller med et spændende madkursus. 

Rejs til Nordthailand – også om sommeren

Det er generelt mest populært at rejse til Thailand i vinterhalvåret fra oktober til april. Især fordi dette er den mest tørre og “kølige” periode, som indbyder til solrige og afslappende feriedage på det sydlige Thailands mange flotte strande. Ligeledes er november til februar højsæson for ferier i den nordlige del af landet. Men vil du hellere rejse i sommerferien, har Nordthailand sine egne fordele – selvom det er regntid. 

Alt er mere grønt og frodigt – bjergene, rismarkerne, og vandfaldene ser helt fantastiske ud. Og regnen? Særligt først på sommeren varer den som regel ikke ret længe ad gangen og køler dejligt ned, så temperaturen bagefter er mere behagelig. Et ekstra plus om sommeren er, at der er færre turister, så du får en mere autentisk oplevelse af Thailand og nemmere adgang til alle de steder, du gerne vil se. Sidst, men ikke mindst, er sommeren en tid, hvor priserne på hoteller og aktiviteter ofte er lavere. Så hvis du har lyst til at opleve Nordthailand, kan en sommerrejse være et godt valg.

Burning season

En anden fordel ved at rejse til det nordlige Thailand lidt hen på året er, at du så undgår den såkaldte Burning Season (afbrændingssæson). I denne periode, som typisk påvirker regionen fra januar til april, kan røgdis være generende. Især i marts og april kan røgen være ganske tæt. Den stammer primært fra bøndernes afbrænding af høstede marker og skovområder (svedjebrug). Nogle dage er det blot en svag dis i det fjerne, men der er også dage, hvor røgen påvirker luftkvaliteten mærkbart. Det rammer især i Nordthailand, fordi røg fra afbrændinger i Myanmar og Laos også driver ned over regionen. 

Der gøres forskellige forsøg fra myndighedernes side for at komme problemet til livs, men desværre er røgen fra afbrændingerne et tilbagevendende problem hvert år. Ikke blot i Thailand, men i meget af Sydøstasien.

Skræddersy din rejse til Nordthailand hos Thailand Tours

Hos Thailand Tours er vi ikke blot eksperter i Thailand; vi har personlig indsigt i både destinationer og hoteller ned til mindste detalje. Når du rejser med Thailand Tours til det nordlige Thailand, er du ikke bare sikret en rejse af høj kvalitet, nøje udvalgte oplevelser og professionel rådgivning; du har også muligheden for at få skræddersyet din rejse. Har du specifikke ønsker ud over det, du ser i rejserne her på siden, står vi klar til at tilpasse din rejse, så den matcher præcis dine drømme for ferien.

Det nordlige Thailand er et sandt overflødighedshorn af historiske byer, frodig jungle og gode muligheder for at nyde livet, fra Chiang Mais kultursammensurium og elefantparker, til de smukke templer i Chiang Rai – det nordlige og centrale Thailand byder velkommen med åbne arme. Husk at vi også gerne hjælper med at sammensætte en skræddersyet rundrejse i Thailand som kombinerer det bedste Thailand byder på, fra kulturen i nord til paradisiske strande, snorkling og strandferie på øerne i syd, eller måske i kombination med populære rejsemål på fastlandet som Hua Hin, Khao Lak eller Phuket. Du kan rejse til Thailand året rundt med god planlægning. Spørg hos Thailand Tours – eksperter i rejser til Thailand!

Mere inspiration til din ferie i Nordthailand

Scroll to Top