Phuket - den træfsikre feriefavorit

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Phuket 2024 og 2025

Rejs til Phuket og nyd en rigtig tropisk ferie med kilometerlange sandstrande, azurblåt hav og venlige lokale, der byder dig velkommen med store smil. Book din ferie med Thailand Tours og få en personligt tilpasset oplevelse, bakket op af årtiers erfaring.

Thailands største ø, Phuket, er ikke uden grund det mest populære rejsemål i landet. Med pulserende storbyliv og rolige landsbyer byder Phuket på en smag af både det moderne og traditionelle Thailand. De krystalklare vande og gyldne strande tiltrækker solhungrende rejsende, mens byernes markeder og den frodige jungle med det mangfoldige dyreliv indbyder til eventyr.

Uanset om du planlægger et romantisk getaway for to eller vil forkæle familien med en eksotisk badeferie med masser af nye indtryk, kan en rejse til Phuket med sikkerhed opfylde alle feriedrømmene. Dejlige strande, buddhistiske templer, smuk natur og dejlig mad. Phuket er et tropisk paradis som du kan opleve med Thailand Tours.

Find din rejse til Phuket hos Thailand Tours

Drømmer du om en ferie på Phuket, som er skræddersyet efter lige netop dine behov? Thailand Tours er et eksklusivt og personligt rejsebureau, hvor vi sammensætter rejser til Thailand med dine ønsker i fokus. Prøv vores nøje udvalgte hoteller nær de mest populære strandområder og få en ferie på Phuket med ren afslapning så du kan lade batterierne op.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

En ferie på Phuket er meget mere end fest og farver

Mange forbinder især Phuket med livlige barer, natklubber og blinkende festgader. Der er ganske rigtigt gode muligheder for at nyde et farverigt og underholdende natteliv på en ferie her. Men en rejse til Phuket har noget for alle, uanset om du ønsker at danse natten væk, udforske historiske templer eller bare dase på stranden i mere fredelig omgivelser.

Langt fra det pulserende natteliv, som nogle ferieområder er blevet kendt for, gemmer Phuket nemlig også på ægte bounty-strande i fredelige bugter og traditionelt landsbyliv. For dig, der drømmer om en afslappende badeferie væk fra menneskemylderet, byder øen derfor stadig på gode muligheder for at finde din egen plet på det bløde sand under palmerne, hvor du kan nyde bølgernes rytmiske brusen.

Fra handelshavn til tropisk ferieparadis

Phuket har længe været et yndet rejsemål. Engang lå øen på en af de vigtigste handelsruter mellem Indien og Kina. Denne nøgleposition betød, at skibe ofte søgte sikker havn på Phuket, mens de ventede på gunstige vinde, der ville føre dem sikkert videre på deres rejse. Denne konstante strøm af søfarende langvejsfra gav tidligt øen en rigdom af kulturelle påvirkninger.

I 1970’erne opdagede eventyrlystne backpackere Phukets skønhed og charme. Hjemvendt kunne de fortælle historier om øens fantastiske uberørte strande, venlige lokalbefolkning og unikke kultur, hvilket hurtigt gjorde Phuket til et “must-visit” på den typiske backpacker-rute i Asien.

Med tiden udviklede Phuket sig fra en hemmelig perle for rejsende med stramme budgetter til et af de mest populære turistmål i hele Sydøstasien. I dag strømmer besøgende fra hele verden stadig til øen, tiltrukket af dens naturlige skønhed, ikke mindst strandene, det lokale køkkens lækkerier og øens gæstfrie befolkning.

Luftfotografering af farverige paraplyer på en Phuket strand
Luftfotografering af farverige paraplyer på en Phuket strand

Find din drømmerejse til Phuket

Phuket er mere end blot et af de mest populære rejsemål i Thailand. Det er en oplevelse, en chance for at dykke ned i en rig kultur, nyde den tropiske naturs skønhed og forkæle dig selv med alt, hvad denne thailandske ø-perle har at byde på. Uanset om du er en eventyrer, en foodie, en strandelsker eller bare søger en pause fra dagligdagen, er Phuket et af Thailands mest attraktive rejsemål.

Læs også om afbudsrejser til Phuket her.

Fakta og information om Phuket

Jeg har her samlet nogle nyttige informationer og fakta om Phuket. Det inkluderer hurtige, korte svar på de mest almindelige spørgsmål om Phuket og uddybende information, der dækker alt, du behøver at vide før rejsen. Uanset om du søger praktiske tips, hjælp til rejseplanlægning eller inspiration til oplevelser på Phuket, kan du finde det her.

Ofte stille spørgsmål om Phuket

Hvad kan man lave på Phuket?

Phuket byder på kilometervis af smukke strande, farverige natmarkeder, flotte templer som Wat Chalong, og spændende aktiviteter som snorkling, dykning, og bådture til nærliggende øer. Der er ingen undskyldning for at kede sig på Phuket! Du kan både bruge ferien på ren afslapning eller masser af nye oplevelser.

Hvor er det godt at bo på Phuket?

Populære områder inkluderer Patong for natteliv, Kata og Karon for familier og par, samt Kamala og Surin for luksusophold og roligere atmosfære. Der er mange skønne steder at vælge mellem, uanset hvilken type ferie du ønsker. Find mere inspiration og detaljer om de enkelte steder i vores hotel- og rejsebeskrivelser.

Hvordan er nattelivet på Phuket?

På Phuket er der natteliv med noget for enhver smag. Patong Beach er for eksempel kendt for at have noget af Thailands bedste natteliv med pulserende natklubber, barer og livemusik. Omvendt er det heller ikke svært at finde steder, hvor du kan nyde mere rolige aftener på hyggelige strandbarer og restauranter med en afslappet atmosfære.

Hvad er bedst, Phuket eller Krabi?

Phuket er (lidt forsimplet sagt) kendt for sine livlige strande og mange aktivitetsmuligheder, mens Krabi byder på mere ro, naturskønne kalkstensklipper og fantastiske strande som Railay Beach.

Læs mere om forskellen på Phuket og Krabi.

Hvilken strand er bedst på Phuket?

Du finder talrige fredfyldt strande på Phuket, der er med krystalklart vand er perfekte til svømning og snorkling. Der er også strande med masser af liv med vandsport i næsten alle afskygninger og nærliggende strandbarer.

Læs mere i vores guide til de bedste strande på Phuket.

Hvor lang er flyveturen til Phuket?

Flyveturen fra Danmark til Phuket tager typisk omkring 11-12 timer med en direkte flyvning. Længere med mellemlandinger.

Hvilken tidsforskel er der?

I forhold til Danmark er det +6 timer (sommertid kun +5 timer).

Hvad skal man vide om den lokale etikette?

Thailænderne er et smilende og gæstfrit folk, som ikke forventer, at du kender til alle deres lokale skikke og traditioner. Nogle simple huskeregler er der dog, hvis du vil undgå at falde ved siden af: Du bør for eksempel undgå at røre ved folks hoveder, aldrig kritisere kongefamilien og altid klæde dig passende (ingen bare skuldre eller ben) ved religiøse steder.

Hvornår er det regntid på Phuket?

Regntiden i Phuket strækker sig fra maj til oktober med den mest intense regn i september og oktober.

Hvordan er vejret på Phuket?

Phuket har et tropisk klima med varmt vejr året rundt med en gennemsnitstemperatur omkring 30-32 grader om dagen og 23-25 om natten. Luftfugtigheden er høj, men føles på takket være en brise fra havet ofte ikke så slem. Perfekt til en afslappende badeferie. Især hvis du tager du på vandretur i junglen eller anstrenger dig på anden måde, er det dog vigtigt at få nok at drikke.

Hvornår er det bedst at rejse til Phuket?

Den mest populære tid at rejse til Phuket er fra november til februar, hvor vejret er tørt og behageligt med temperaturer som ligger på deres laveste (stadig varmt med danske øjne). April og maj er også gode, dog med lidt varmere temperaturer.

Tjek vores side om vejret på Phuket, hvor du finder alt, du behøver at vide om klimaet på Thailands mest populære ferieø.

Er Phuket en børnevenlig destination?

Ja, helt sikkert! Der er rundt om på Phuket mange børnevenlige aktiviteter såsom vandparker, dyreparker og rolige strande, der er ideelle for familier. Få tips til din familierejse i vores guide Phuket for familier.

Hvordan kommer man bedst rundt på øen?

Den bedste måde at komme rundt på Phuket er ved at leje en scooter eller bil, eller bruge taxaer og tuk-tuks til kortere ture.

Hvilke vaccinationer og andre forholdsregler bør man tage inden rejsen?

Du kan finde generel information om, hvilke vaccinationer der anbefales ved rejser til Thailand hos Statens Serum Institut. Du kan også forhøre dig hos din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

I Udenrigsministeriets rejsevejledning kan du finde information om andre forhold, du bør være opmærksom på.

Området

Phuket er Thailands største ø og ligger i landets sydlige del omfavnet af det azurblå Andamanhav. Turismen har gjort det til landets mest velhavende provins. Selvom det er en ø, er Phuket større og mere varieret, end de fleste forventer. Her finder du både bjerge, urørte regnskove, og selvfølgelig, fantastiske strande. Især vestkysten er berømt for sine flotte strande som Patong, Karon og Kata, mens den mere rolige østkyst byder på skjulte skatte og maleriske bugter.

Ud over et godt udvalg af badestrande ved det lune hav, byder Phuket i dag også på en hel perlerække af feriebyer, hver med sin egen unikke charme. Fra den pulserende Patong, der er kendt for sit livlige natteliv og shoppingmuligheder, til den mere afslappede atmosfære i Kamala eller Surin, kan du finde præcis den rejseoplevelse, du søger. Selvom Phuket er et af Thailands mest eftertragtede rejsemål, rummer øen fortsat mange skjulte skatte. Hver strand og by har sin egen karakter, hvilket gør det til et fornøjeligt eventyr at udforske øen.

Midt i al denne naturlige skønhed ligger Phuket by som øens økonomiske centrum. Mens byen i sig selv måske ikke er den mest populære attraktion sammenlignet med øens andre vidundere, besidder den en unik charme, der ikke bør overses. Byens arkitektur er en blanding af sino-portugisisk design, og i de ældste kvarterer emmer gaderne af historie med charmerende shophouses og palæer.

Skulle du overveje en udflugt til Phuket by, er især dens livlige Chinatown et besøg værd. Her finder du snævre gader fyldt med farverige bygninger, gamle templer og en talrige småbutikker, der sælger alt fra traditionelle kinesiske varer til lokale delikatesser. At gå gennem Chinatown er som at træde ind i en anden verden, hvor fortid møder nutid. De aromatiske dufte fra gadekøkkener, de gamle butikker, og energien fra det lokale liv gør det til et absolut must-visit, når du er i Phuket by.

Mad og drikke

Lækker mad til lave priser

Selvom Phuket er et populært rejsemål, bliver man som besøgende positivt overraskede over det lave prisniveau, især når det kommer til mad og drikke. Selv i hjertet af de mest populære feriebyer er priserne på mad generelt markant lavere end det, danskere er vant til hjemmefra. Det giver dig en oplagt chance for at nyde ferien med et rigt udvalg af lækkerier uden at bekymre dig om at sprænge feriebudgettet.

Thailandsk mad er kendt i hele verden for sin mangfoldighed, og Phuket er ingen undtagelse. En af de mest berømte retter, du vil støde på, er “Pad Thai”. Denne klassiske nudelret, ofte tilsat rejer eller kylling, er krydret med tamarind, chili og lime og toppet med jordnødder. Det er en perfekt kombination af sødt, surt, salt og umami, hvilket gør det til en feriefavorit blandt mange.

Hvis du elsker krydret mad, er karryretterne også et absolut must at prøve på en rejse til Phuket. Fra den milde og cremede Massaman-karry til den mere robuste røde karry, er der en hel vifte af variationer, som alle giver en eksplosion af smag i munden. Uanset om du foretrækker din karry med kylling, oksekød, fisk eller vegetarisk, er der noget for enhver smag.

I den dejlige sommervarme skal der naturligvis også være noget koldt at drikke til. Lokale øl som Singha og Chang er perfekte ledsagere til det krydrede thailandske måltid. Disse øl er ikke kun forfriskende, men også lette og velsmagende.

For de yngre medlemmer af familien, eller for dem, der blot ønsker at holde igen med alkoholen, er der intet mere forfriskende end en kold, friskpresset juice. Uanset om det er vandmelon, mango, ananas eller en anden tropisk frugt, vil børnene – og de voksne også for den sags skyld – elske den naturlige sødme og friskhed fra disse.

Så uanset om du er en ægte foodie, der er ivrig efter at udforske lokale delikatesser i ferien, eller blot ønsker et hurtigt, velsmagende og overkommeligt måltid, vil Phukets restaurantliv med garanti ikke skuffe.

Nattelivet på Phuket

For de festglade er Phuket et sandt paradis. Især Patong er kendt for sit pulserende natteliv med barer, natklubber og live musik. På Bangla Road er der hver aften liv og leben. Denne larmende gade (lukket for trafik om aftenen) falder ikke i alles smag, men stemningen er dog mere tilbagelænet her end i for eksempel Pattaya.

Men hvis du ønsker at slutte dagen af i lidt mere afdæmpede omgivelser, er der også et væld af roligere steder med f.eks. live musik, eller strandbarer, hvor du kan nyde en cocktail under stjernerne, fx. i Phuket Town/Phuket City.

Strande på Phuket

Phuket er et tropisk paradis for hele familien og en af Thailands mest eftertragtede feriedestinationer. Det er ikke mindst takket være øens kridhvide strande. Størstedelen af dem finder du på øens vestkyst. Her bugner kystlinjen af indbydende sandstrande med krystalklart vand i frodige tropiske omgivelser, der tilsammen skaber den perfekte ramme om en uforglemmelig badeferie.

Bangtao-stranden, også kendt som Laguna Beach, byder på over 4 kilometer gyldent sand. Særligt den sydlige del har roligt, lavt vand, der gør den ideel for familier. Det er en af øens længste strande og har alle ønskelige faciliteter inden for kort rækkevidde. I gåafstand mod syd ligger den mindre Surin Beach, som har noget eksklusivt over sig. Denne smukke strand er kendt for sit silkebløde, fine sand. Luksuriøse resorts og udsøgte restauranter pryder kysten her.

Fortsætter vi sydpå, når vi til Kamala Beach. Det er en afslappet strand uden overvældende mange aktiviteter eller forlystelser. Men netop dette gør også Kamala Beach til en favorit blandt familier og par, som gerne undgår det mest livlige turistmylder. Liv og aktivitetsmuligheder er der til gengæld masser af på Patong Beach, der ligger ved øens største ferieby. Den er perfekt, hvis du vil have et stort udvalg af shoppingmuligheder, spisesteder og ikke mindst barer inden for gåafstand af stranden.

På den nærliggende Karon Beach, som er en af Phukets længste strande, er du lidt på afstand af livlige Patong, men alle nabobyens tilbud er dog stadig blot en kort tuk-tuk-tur væk. Bruger du dagen på Karon-stranden, kan det anbefales at gå en tur op til det nærliggende udsigtspunkt, et af de bedste på øen. Umiddelbart mod syd på den anden side af en bred landtange finder du den mere rolige Kata Beach. Den har samme flotte sand, som skråner blidt ud i det klare vand. Den er derfor ligeledes velegnet til dig, der rejser med børn.

Noi betyder “lille” og Kata Noi er ganske rigtigt Kata-strandens lillebror. Her er typisk endnu mindre liv og aktivitet sammenlignet med strandene mod nord, men dog gode muligheder for at fordrive dagen med snorkling. Ned mod øens sydspids er der flere mindre strande som f.eks. Nai Harn kendetegnet ved en dejlig rolig atmosfære. Omgivet af grønne bjerge kan man her følge sig langt fra alting og nyde lange badeture i det klare vand. Særligt ved den nordlige del af stranden, er der gode muligheder for at snorkle blandt farverige, eksotiske fisk.

Dette er bare et lille udpluk af de mange strande på Phuket. Uanset hvilken type ferie, du ønsker, findes der en strand til det. Der findes for eksempel også talrige vidunderligt uberørte småstrande som Banana Beach og Freedom Beach, der er mere svært tilgængelig, men bestemt et besøg værd. Af andre strande på Phuket kan også nævnes Rawai Beach.

Selvom Phuket er Thailands største ø, er den ikke større end at du nemt kan nyde flere forskellige strande i løbet af din ferie. Du kan for eksempel lade dig transportere mellem dem ved hjælp af de traditionelle longtail-både. Det en charmerende og autentisk måde at udforske øens skønne kystlinje på. For de mere eventyrlystne er der også rig mulighed for at tage på lidt længere udflugter til nærliggende småøer eller nordpå til Khao Lak, hvor der også venter dig fantastiske bounty-strande.

Det er værd at bemærke, at strandene på Phuket i lavsæsonen under regntiden kan være præget af høje bølger og strøm. Da er det ikke alle steder, man kan bade sikkert. Uanset hvornår du rejser til øen, bør du altid være om opmærksom på de lokale forhold og holde øje med livreddernes flag, inden du går i vandet. Lavsæsonens bølgerne tiltrækker dog mange surfere til Phuket.

Phuket for børn

Phuket er ikke kun et ægte ferieparadis for voksne; øen byder også på et væld af spændende oplevelser specielt for familiens yngste. Hvis børnene (eller jer forældre) trænger til en pause fra de børnevenlige strande, er der rigeligt med andre aktiviteter at kaste sig over på en rejse til Phuket.

Forlystelsesparken Phuket FantaSea ved Kamala Beach er for eksempel altid et hit blandt børn. Med en blanding af flotte shows, dyr og sjove forlystelser er der noget for enhver smag og aldersgruppe. Det er måske nok ikke lige her, du oplever det autentiske Thailand, men der er masser af underholdning for hele familien.

Vil I møde majestætiske elefanter ansigt til ansigt? Der er i dag heldigvis også elefantreservater, hvor disse prægtige dyr ikke skal optræde som underholdning. I stedet får de bedre mulighed for at leve mere frit. Her har I mulighed for at lære om elefanterne, måske endda være med til at fodre dem og se dem i mere naturlige omgivelser.

Med alle disse muligheder er Phuket det perfekte sted for familier at skabe minder for livet. Thailænderne er kendt for deres hjertevarme over for børn. De små bliver modtaget med åbne arme og smil overalt, hvilket gør Phuket til en særligt indbydende destination for børnefamilier.

Aktiviteter og seværdigheder

Der er næsten ingen grænse for, hvad du kan foretage dig i ferien, når du rejser til Phuket. Elsker du at dase på stranden? Vil du på opdagelse i baglandets tropiske regnskov? Eller hvad med at tage en dykkertur på de farverige koralrev? Alle disse ønsker og meget mere kan opfyldes på Phuket.

Phukets frodige indland er som skabt for eventyrlystne sjæle. Med utallige stier, der strækker sig gennem tætte skove, forbi vandfald og op til flotte udsigtspunkter, kan du opleve øens naturskønhed fra en helt ny vinkel. Uanset om du foretrækker en let sti, hvor hele familien kan være med, eller en mere udfordrende rute for erfarne vandrere, vil du blive belønnet med betagende udsigter og et eksotisk dyre- og planteliv.

Vil du have et adrenalinrush i ferien? Så er rafting på Phukets brusende floder en uforglemmelig oplevelse. Med professionelle guider, der tager sikkert hånd om dig, kan du opleve spændingen ved at navigere gennem strømfald og ned ad den brusende flod, alt sammen omgivet af frodig natur.

Phuket er også kendt som et ægte paradis for dykkere. Det krystalklare hav omkring øen byder på en farverig verden af koralrev, eksotiske fisk og endda vragdykning. Har du endnu ikke et dykkecertifikat? Der er flere dykkercentre rundt om på øen, der tilbyder intensive kurser, så du kan tage dit PADI-certifikat i løbet af ferien og derved åbne døren til havets vidundere.

Går rejsen til Phuket, er det også næsten et must at tage med på en bådtur til nogle af de nærliggende småøer. Uanset om du vælger en traditionel longtail-båd eller en speedbåd, venter der utallige paradisøer med kridhvide sandstrande og krystalklart vand. Det kunne for eksempel være en tur ud til de berømte Phi Phi-øer, Similan-øerne og Coral Island.

Du løber med andre ord helt sikkert ikke tør for eventyrlige oplevelser på en rejse til Phuket.

Udflugtsmuligheder

Fra Phuket er det nemt at tage på dagsture ud til omkringliggende øer som Phi Phi, James Bond Island og Similan Islands. Mange vælger også at bruge nogle feriedage på at udforske Phang Nga-bugten med dens spektakulære kalkstensklipper, der skyder op fra havet. På disse udflugter er der normalt rig mulighed for at bade fra skønne, uspolerede strande og snorkle på nogle af de bedste rev.

Et andet populært udflugtsmål inde på Phuket er en tur til Big Buddha, en 45 meter høj statue på toppen af Nagakerd-bjerget nær Chalong. Fra foden af den enorme statue, der er beklædt med hvid burmesisk marmor, er der en flot udsigt over hele øen. Holder du af smukke udsigter, kan Karon-udsigtspunktet også varmt anbefales. Deroppefra har du et fantastisk vue ned over det azurblå hav og en række af øens bedste strande.

Ikke langt fra den store Buddha finder du Wat Chalong. Det er Phukets mest betydningsfulde og største buddhistiske tempel. Wat Chalongs arkitektur er en fest for øjnene, fra de funklende pagoder til de detaljerede murværk og malerier, der skildrer Buddhas liv. Den centrale pagode rummer efter sigende en lille splint fra Buddha’s ben, hvilket gør den til et særligt helligt sted for pilgrimme.

Når du træder ind i tempelområdet, bliver du mødt af en atmosfære af ro og ærbødighed. De gyldne spir og den dybe klang af bønneklokker blander sig med duften af røgelse, mens besøgende kommer for at bede, tænde stearinlys og vise deres respekt.

Vejret på Phuket

I det sydlige Thailand, hvor Phuket ligger, er klimaet tropisk med to tydeligt adskilte sæsoner: en tør, solrig sæson og en fugtig regntid.

Det bedste tidspunkt at rejse til Phuket er i tørtiden, der normalt strækker sig fra november til april. I denne højsæson ligger temperaturerne på behageligt varme 25-34 grader. Særligt fra december til marts regner det ikke ret meget. Mod slutningen af april (og tørtiden) er det dog ikke unormalt med lidt flere lette byer.

I regntiden, som i denne del af Thailand altså strækker sig fra omkring maj til oktober, får regionen til gengæld talrige kraftige regnbyger i løbet af dagen. Da Phuket ligger ud til Andamanhavet, hvorfra den sydvestlige monsun uhindret ruller ind over land med varm, fugtig luft ude fra Det Indiske Ocean, er sommeren således normalt meget nedbørsrig. Det er desuden værd at bemærke, at havet i regntiden ofte er oprørt med bølger og ikke velegnet til hverken badning eller dykkerture. Det er ofte ikke muligt at sejle ud til andre øer, ligesom mange lokale forretninger og turarrangører lukker ned i denne lavsæson.

De fleste, som rejser til Phuket, gør det derfor i tørtiden (dansk vinter), hvilket vi også anbefaler. Så kan du nyde strandlivet til fulde. Vælger du alligevel at komme i den regnfulde lavsæson, kan du opleve Phuket når øen er mest grøn, har de største vandfald og færrest turister. Det er desuden også omtrent ligeså varmt.

Markeder og shopping

Phuket byder ikke kun på betagende strande og frodig natur, men er også et sandt shoppingparadis, der appellerer til enhver smag og budget. At shoppe her giver dig ikke blot mulighed for at drage fordel af det lave prisniveau. At shoppe på Phuket er også en unik chance for at dykke ned i og opleve den lokale kultur på nærmeste hold.

Shoppingmulighederne på Phuket spænder vidt lige fra de pulserende nattemarkeder og farverige gadeboder, hvor du kan prutte om prisen på alt fra håndlavede souvenirs til trendy tøj, til store butikscentre og elegante designerbutikker, som lokker med de seneste modevarer. Her er nok muligheder til at tilfredsstille selv den mest kræsne shopper.

Et af de mest kendte steder at shoppe på Phuket er Jungceylon Shopping Center i Patong, et stort indkøbscenter, der tilbyder en bred vifte af internationale og lokale mærker, restauranter og forlystelser. Tilsvarende finder du store shoppingcentre på vejen ind mod Phuket by. Tager du dertil, må du heller ikke gå glip af Phuket Old Town. Her finder du charmerende gader fyldt med historiske bygninger, små butikker, og lokale markeder, der sælger alt fra kunsthåndværk til lækker streetfood. Prut gerne om prisen, hvis du synes den er for høj.

I det hele taget er det især de livlige nattemarkeder, som Phuket er kendt for, når det gælder shopping. Når solen er gået ned, er markederne fyldt med liv og leben. Lard Yai er for eksempel et populært weekendmarked med en god blanding af madboder, tøj, souvenirs og live underholdning. Et andet populært nattemarked er Chillva Market, som er kendt for sin lidt mere afslappede og boheme-agtige atmosfære. Nattemarkederne er en oplevelse du ikke må gå glip af på Phuket. Selv hvis du ikke har mere plads i kufferten til indkøb, er det værd at besøge dem blot for at smage på de lækre thailandske retter fra de små gadekøkkener.

Transport på Phuket

I løbet af ferien har du forskellige muligheder for at komme rundt på Phuket. Den nemmeste måde er tuk-tuk’er, samt taxaer, Songthaew’er (minibusser) og scooter-cykeludlejning. Ved sidstnævnte bør du på forhånd tjekke grundigt, hvordan du er dækket af din forsikring. Og vær forsigtig i trafikken, hvor færdselsreglerne ofte fortolkes mere løst end vi er vant til.

Har du brug for en taxi, skal du lige være opmærksom på, at for de lokale er en taxi ofte en tuk-tuk. Vil du have en rigtig bil-taxi, kan det være en limousine, du skal spørge efter. Hvis du ønsker at udforske nærliggende øer og nogle af de afsidesliggende strande, er der også et væld af longtail- og taxibåde, der kan tage dig til havs. Aftal prisen på forhånd. Man betaler normalt først på tilbagerejsen.

Der er broforbindelse til fastlandet i nord, så du kan nemt lave en udflugt til for eksempel Khao Lak i løbet af ferien.

Transfertiden fra Phuket Lufthavn til Bangtao Beach, Kamala Beach og Surin Beach er omkring 45 minutter. Til Karon Beach, Kata Beach og Kata Noi Beach tager det omkring 1-1,5 time, mens det til Nai Harn Beach tager omkring 2 timer.

Sport og træning

På Phuket får du rig mulighed for at kombinere afslapning på de skønne strande med et væld af aktiviteter og sport, der vil få pulsen op og give dig fornyet energi. Først og fremmest er øen et sandt paradis for vandsportsentusiaster med et bredt udvalg af aktiviteter som surfing, kajakroning, stand-up paddleboarding, og ikke mindst snorkling og dykning i det krystalklare vand med farverige fisk. For dem, der drømmer om at udforske undervandsverdenen for første gang, er der mulighed for at tage et dykkercertifikat hos en af de mange dykkerskoler på øen. De arrangerer også både snorkle- og dykkerture ud til koralrev og mindre naboøer.

Ud over vandaktiviteterne byder Phuket også på en række andre trænings- og sportsmuligheder. Øen har flere smukt anlagte golfbaner, der tiltrækker både begyndere og erfarne golfspillere fra hele verden. Derudover finder du et stort udvalg af veludstyrede fitnesscentre, muligheder for at spille for eksempel padel tennis, og for de eventyrlystne er der thaiboksninglektioner, hvor du kan prøve kræfter med Thailands national sport.

Sidst, men ikke mindst, er Phuket er også hjemsted for flere naturskønne nationalparker, der indbyder til vandreture i den frodige regnskov. Her kan du opleve øens unikke flora og fauna, nyde frisk luft og få fantastiske udsigter over landskabet. Uanset om du er til vandsport, boldspil, kampsport eller vandring, kan du på Phuket se frem til en aktiv og oplevelsesrig ferie.

Flyrejsen og transfer

Til trods for at det er en ø, er Phuket nem at rejse til og fra. Øen har sin egen internationale lufthavn, Phuket International Airport (lufthavnskode: HKT), som ligger på den nordvestlige del af øen. Især i højsæsonen (vinterhalvåret) er der talrige flyforbindelser til Phuket lufthavn fra Bangkok og europæiske lufthavne.

Fra lufthavnen har du flere muligheder for at komme videre til din endelige destination. Mange hoteller og resorts tilbyder for eksempel lufthavnstransfer til deres gæster, enten gratis eller mod et gebyr. Dette kan være en bekvem mulighed efter en lang flyrejse at der er transport, som venter på dig i lufthavnen og tager dig direkte til dit hotel.

Derudover er der busser og taxier. De fleste taxier på Phuket anvender taxameter, men det er altid en god idé at aftale prisen, inden turen starter, især hvis du kan se, at taxameteret ikke er i brug. En tur til de sydlige kystområder tager typisk omkring 45 minutter til lidt over time, afhængigt af trafik og præcis destination. Hvis du skal bo på sydøen, kan du eventuelt hoppe på den offentlige lufthavnsbus. Du skal dog så skifte i Phuket by til en lokal bus eller taxi for at komme videre. Det kan derfor være en lidt langsommelig måde at komme frem på.

Pakkerejser til Phuket med fuld rejsegaranti

At booke en pakkerejse til Phuket med Thailand Tours er en praktisk og sikker måde at sikre dig selv og dine rejsefæller en uforglemmelig ferie på Phuket. En pakkerejse inkluderer både hotel og fly, hvilket betyder, at du er dækket af rejsegarantien for ekstra tryghed. Med Thailand Tours kan du rejse fra flere lufthavne, herunder Billund, Aarhus, København, Aalborg og Hamborg, hvilket gør det nemt at finde en afgang, der passer til din plan.

Når du vælger en pakkerejse til Phuket, slipper du også for besværet med at koordinere fly og hotelophold separat. Alt er planlagt for dig, hvilket sparer tid og mindsker stress i forbindelse med selve rejsen. Thailand Tours sørger for, at du får de bedste hoteller og flyforbindelser, så du kan fokusere på at nyde din ferie, og vi tilbyder i de fleste tilfælde også at stå for den lokale transfer/transport fra fx lufthavnen på Phuket og frem til dit hotel. Med vores ekspertise og lokale kendskab kan du med andre ord være sikker på, at din rejse til Phuket bliver så nem som muligt.

Uanset om du ønsker at slappe af på de smukke strande, udforske lokale kulturer eller opleve Phukets pulserende natteliv, sikrer en pakkerejse fra Thailand Tours, at du får en fantastisk start på din rejse. Din ferie begynder det øjeblik, du booker, og du kan roligt se frem til en uforglemmelig oplevelse i Thailand.

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Scroll to Top