Hvornår er det bedst at rejse til Thailand?

Rejser til Thailand » Rejseinspiration Thailand » Hvornår er det bedst at rejse til Thailand?
Fremragende 5 stjerner

De fleste er klar over at der findes både regntid og perioder med køligere vejr i Thailand. Men hvornår er det bedst at rejse til Thailand og er det bedste rejsetidspunkt altid om vinteren? Læs med herunder og læs mere om hvad ‘godt vejr’ betyder i Thailand.

Vejret i Thailand – klimaet i korte træk

Thailand har et tropisk monsunklima. Landet har derfor tre markante sæsoner; den “kølige” tørtid, en meget varm mellemsæson og regntiden.

Tørtiden

Vinteren, der løber fra november til februar, er tør og forholdsvis kølig. I denne periode dominerer den nordøstlige monsun, som blæser ned fra det asiatiske kontinent. Denne “kølige” periode mærkes især i det nordlige Thailand og landets indre. Her er det nok nødvendigt med en jakke eller varm trøje om aftenen. I kystregionerne og det sydlige Thailand er der med danske øjne selv om vinteren varmt med dagstemperaturer omkring 27-28 grader eller varmere.

Efter vinteren følger årets varmeste måneder fra omkring marts til starten af maj. Her sniger temperaturen i nogle dele af landet sig jævnligt op på 40 grader. Det kan med andre ord blive rigtig varmt at holde ferie på dette tidspunkt. Denne sæson er en forløber for regntiden.

Regntiden

Regntiden, som normalt strækker sig fra midten af maj hen over sommeren til slutningen af oktober, er bestemt af den sydvestlige monsun. Den bringer fugtige luftmasser fra Det Indiske Ocean ind over Thailand. Sydvestmonsunen medfører kraftige, men korte regnskyl. Særligt i starten af regntiden. Mod slutningen af perioden bliver regnen typisk mere vedvarende.

Dette er dog alt sammen med forbehold for visse regionale forskelle i klima. Afstanden fra det nordligste Thailand til det sydligste svarer omtrent til afstanden fra København til Rom. Landskabet er desuden utroligt varieret – fra bjergene i nord til øerne i syd. Det er derfor ikke så overraskende, at klimaet i eksempelvis Chiang Mai i det nordlige Thailand og Koh Samui i syd ikke følger helt samme mønster i løbet af året.

I det sydlige Thailand, hvor mange af de mest populære strande og badebyer ligger, er der desuden variation i fordelingen af regntiden afhængigt af den nøjagtige placering. Det kan du læse mere om i de følgende afsnit. Her vil vi forsøge at give et svar på spørgsmålet ”Hvornår skal jeg rejse til Thailand?”

Du kan læse mere om regntiden i Thailand i dette blogindlæg

Genvej til beskrivelse af de enkelte måneder: Januar | Februar | Marts | April | Maj | Juni | Juli | August | September | Oktober | November | December

Højsæsonen: November – marts

Dette er generelt den bedste periode at rejse til Thailand, hvis du drømmer om en ferie med mange solskinstimer og ideelle betingelser for at dase på en strand. Selvom det også er den “kolde” tid, vil de fleste af os skandinaver finde det thailandske klima fra slutningen af november til marts yderst behageligt med dets sol og varme. Særligt på sydlige rejsemål som Phuket og Krabi er temperaturerne typisk som på en rigtig god dansk sommerdag, ofte lidt varmere. Perfekt til en eksotisk badeferie.

I disse måneder, hvor det thailandske vejr viser sig fra sin bedste side, men også for et væld af udflugter og aktiviteter. For eksempel snorkling og dykkerture. Mange af vore gæster vælger at bruge deres juleferie på at rejse til Thailand, med mulighed for også at holde nytår her.

Havet er varmt året rundt. Selv i disse vintermåneder ligger vandtemperaturen således på 27-28 grader. For dykkerentusiaster er højsæsonen også den bedste tid at besøge Thailand. Vandforholdene er i denne periode optimale med god sigtbarhed og et roligt hav, hvilket også gør det til den bedste tid for badeture og snorkling på lavere vand. Især omkring øer som Koh Tao og Similan-øerne er der gode muligheder for at opleve det fantastiske liv i det azurblå hav med farverige fisk på imponerende koralrev.

Her kan du læse mere om rejser til Thailand i vinterferien

Lavsæson: Juli – oktober

Lavsæsonen i Thailand, som strækker sig fra juli til oktober, er i normale år karakteriseret ved det regnvejr, som den sydvestlige monsun bringer med sig. Især i de nordlige og centrale dele af landet er der mange regnvejrsdage i denne periode, og du skal ikke sætte næsen op efter en ferie med mange solskinstimer hver dag. Dog betyder regntiden også, at landskabet bliver ekstra frodigt og grønt.

Vælger du at rejse til Thailand i sommerferien og altså hen over regntiden, og lader du dig ikke slå ud af lidt dårligt vejr, kan du nyde gode af mindre trængsel ved de populære seværdigheder og attraktioner. I lavsæsonen er der desuden normalt lavere priser på overnatning, men bemærk dog, at mange af hotellerne, restauranterne og attraktionerne kører for lavt blus eller lukker helt ned.

Særligt i starten af regntiden i Thailand er bygerne ofte kortvarige og efterfølges af klart vejr. Den sydlige del af landet, særligt på østkysten, har desuden ofte mindre regnfuldt vejr i denne periode sammenlignet med resten af landet.

Det betyder, at du for eksempel på Koh Samui selv i august og september ofte kan opleve længere perioder med fint vejr næsten uden regn. Til gengæld er november og december to af øens mest nedbørrige måneder.

Ydersæsonen: April – juni og september – oktober

Selvom vejret i disse måneder i ydersæsonen kan være mere ustabilt med mere regn, kan det være en udmærket årstid tid for dig, der ønsker at udforske mere af Thailand end blot strandene.

Det er for eksempel i april man fejrer Songkran, det thailandske nytår, som er kendt for sine livlige og farverige vandfestivaler. Det er en oplagt mulighed for at opleve og deltage i en traditionsrig fejring. Kan du leve med regnskyl og den fugtige varme, kan ydersæsonen i det hele taget være en chance for at opleve det daglige liv og de lokale skikke uden højsæsonens turisttrængsel.

Her kan du læse om rejser til Thailand i efterårsferien

Hvor er det bedst at rejse hen i Thailand?

Et kort og klart svar på, hvor det er bedst at rejse hen i Thailand i løbet af året, er ikke helt nemt at give. Det afhænger i høj grad af dine ønsker til ferien. Hver årstid byder på mange muligheder. Især de tørreste måneder, der i grove træk er fra slutningen af november til og med februar. Her er der bedst chancer for solskin og som regel kun meget lidt regn. Perfekt, hvis du vil nyde de dejlige strande, men også til ferier med aktive oplevelser.

I disse måneder er vejret på populære rejsemål i syd som for eksempel Phuket og Krabi tørt og behageligt. Men også længere nordpå i Bangkok og Chiang Mai indbyder de lidt lavere temperaturer til sightseeing, jungletrekking og golfferie.

Hvis du prioriterer feriens kulturelle oplevelser med festivaler som Songkran (det thailandske nytår) eller Loy Krathong (lysfestivalen) højt, kan det være april og november, du skal rejse til Thailand. På trods af højere temperaturer og regn.

Disse traditionsrige festivaler er særligt i storbyer som Chiang Mai og Bangkok en stor begivenhed. I hovedstaden er fejringen af det kinesiske nytår (januar eller februar) i Chinatown også en fantastisk oplevelse.

Frodig natur og kulturel fordybelse i det nordlige thailand

For naturentusiaster og eventyrlystne rejsende kan maj til oktober, selvom det er regntid, også være en spændende tid at udforske det nordlige og centrale Thailand, såsom Chiang Rai. Denne årstid kaldes også for “Den grønne sæson”. I denne periode er naturen ekstra frodig, og landskabet er spektakulært med de grønne bjerge og vandfald i fuld strøm.

For dig, der ønsker at opleve de populær rejsemål uden store turistmængder, er ydersæsonerne – april til juni og september til oktober – et attraktivt alternativ. Vejret er ganske vist ofte mere ustabilt, men der er mindre trængsel og lavere priser.

Det er for eksempel et god tidspunkt at besøge kulturelle UNESCO-verdensarvssteder som Ayutthaya eller Sukhothai nord for Bangkok. Her kan du fordybe dig i Thailands rige historie og kulturarv uden forstyrrelser.

Regntiden i det sydlige Thailand

I det sydlige Thailand adskiller regntiden sig lidt fra resten af landet. Den varierer her desuden efter om du er på vest eller østsiden af Malacca-halvøen. Inde i Thailandbugten får østlige øer som Koh Samui og Koh Tao om sommeren således typisk mindre regn end Phuket og resten af Andaman-kysten omme på vestsiden gør. Til gengæld er der på østsiden inde i bugten ofte kraftige regnbyer fra oktober til og med december.

Helt ovre på den modsatte side af Thailandbugten, især sydøst for Pattaya i Rayong, Trat og på øer som Koh Chang, er regnsæsonen kendt for at være intens med megen nedbør. Derfor anbefales det generelt ikke at vælge et af rejsemålene i denne østlige del af Thailandbugten om sommeren.

I modsætning til den tunge sommerregn, er vinteren i den østlige del af Thailandbugten dog dejlig tør og solrig. Selvom der kommer korte byger i marts og april forbliver vejret overvejende solrigt, omend der også her begynder at være varme temperaturer.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

De bedste måneder til ø-hop

Du har gode muligheder for at udleve din Robinson Crusoe-drøm på en rejse til Thailand. Her findes en hel perlerække af skønne bounty-øer med hvide palmestrande omgivet af krystalklart hav. Vil du opleve flere af disse små ferieparadiser i løbet af ferien, kan du tage på ø-hop. Enten på dagsudflugter eller som en rundrejse med overnatninger på forskellige øer.

Et ø-hop kræver naturligvis nogenlunde mildt og solrigt vejr, som indbyder til at sejle fra ø til ø og at dase på stranden. I det sydlige Andamanhav, hvor for eksempel de populære Phi Phi-øer og Koh Lanta ligger, er det bedste rejsetidspunkt for ø-hop vintermånederne. Det vil sige typisk fra omkring november til april.

For øerne inde i den vestlige side af Thailandbugten såsom Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan, er sommermånederne ofte også attraktive. Disse øer har dog deres mest regnfulde og blæsende periode mellem oktober og december, så det er klogt at planlægge dit ø-hop udenfor disse måneder.

Den bedst tid til en dykkerferie i Thailand

Thailand er et af de bedste steder at dykke i verden. Står oplevelserne i det azurblå hav øverst på ønskelisten for din rejse? Så vær opmærksom på, at det bedste tidspunkt for en dykkerferie i Thailand afhænger af, hvilket havområde du ønsker at udforske.

Det mest populære dykkerområde er vestkysten og Andamanhavet, som omfatter populære feriedestinationer som Phuket og Koh Lanta. Her er perioden fra december til april normalt ideel. I disse måneder er havet typisk mest roligt, og sigtbarheden på sit højeste. Det indbyder til uforglemmelige oplevelser på dykkerture ud til for eksempel Similan-øerne og Koh Phi Phi.

Inde i Thailandbugten er der mange dykkere, som rejser til Koh Samui og Koh Tao. Her er klimaet dog lidt et andet, og sommerperioden fra maj til september den bedste til at dykke.

Uanset om du er en erfaren dykker eller en nybegynder, tilbyder Thailands forskellige dykkerdestinationer noget for enhver smag det meste af året.

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Afbrændingssæson i det nordlige Thailand

“Burning season”, eller “afbrændingssæsonen” som den kan kaldes på dansk, er et tilbagevendende fænomen, primært i Nordthailand. Dette skyldes først og fremmest afbrændingen af marker og skove. En praksis som landmænd bruger for at klargøre jorden til den næste sæson eller for at skabe nye græsningsarealer.

Tidspunktet og sværhedsgraden af afbrændingssæsonen varierer fra år til år og fra uge til uge, men det forekommer normalt mellem januar og april.

Rejser du for eksempel til Chiang Mai og Chiang Rai i denne periode, kan du måske bemærke reduceret sigtbarheden og røglugt. Det er ikke usædvanligt, at både lokalbefolkningen og turister nogle dage i denne periode bærer masker og begrænser udendørs aktiviteter.

Selvom de thailandske myndigheder forsøger at løse problemet gennem forskellige initiativer og politikker, forbliver afbrændingerne en betydelig udfordring for regionen. Hvis du planlægger at holde ferie i Nordthailand i denne periode, er det vigtigt at være opmærksom på dette. Særligt hvis du lider af åndedrætsproblemer ved forringet luftkvalitet. Da er de sydlige øer og kysten formentlig et bedre rejsemål.

Genvej til beskrivelse af de enkelte måneder: Januar | Februar | Marts | April | Maj | Juni | Juli | August | September | Oktober | November | December

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47
Scroll to Top