Evergreen og populær-øen Koh Samet

Rejser til Thailand » Koh Samet
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Koh Samet 2024 og 2025

Drømmer du om at holde ferie med hvide sandstrande, krystalklart vand og palmer, der svajer blidt i brisen? Alt dette og mere får du på en rejse til Koh Samet – en sand paradis-ø med en afslappet atmosfære. Book din ferie på Koh Samet med Thailand Tours – din danske ekspert med størst lokalkendskab.

Blot en halv times sejlads fra fastlandet finder du dette lille ferieparadis af en tropeø. Den trekantede ø er ikke ret stor, under 7 km på den lange led, men har alligevel en hel perlerække af indbydende strande og små idylliske klippebugter. Selvom den ligger ganske tæt på fastlandet, vil du på Koh Samet have en følelse af at have fundet et fjernt ferieparadis.

Find din ferie på Koh Samet hos Thailand Tours

Thailand Tours er rejsebureauet med den store lokalerfaring. Book rejser til Koh Samet hos os og vælg mellem håndplukkede hoteller i topkvalitet. Brug søgemaskinen til at finde din rejse – eller kontakt os for et skræddersyet tilbud i dag.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

En skøn rejse til Koh Samet med Thailand Tours

Koh Samet ligger i fugleflugt blot omkring 150 km sydøst for Bangkok. Takket være denne forholdsvis korte afstand til den thailandske hovedstad er Koh Samet et populært mål for weekendture. Særligt på øens nordøstlige kyst, hvor bådene fra fastlandet ligger til, er der mange små restauranter, barer og butikker. Det er generelt den mest livlige del af øen. Men de flotte strande ligger som perler på en snor hele vejen ned ad østkysten. Jo længere sydpå du kommer, desto mere fredelig og uberørt bliver øen. Vestkysten er generelt mere klippefyldt og ufremkommelig. 

Øen har trods sin popularitet og nærhed til fastlandet formået at bevare meget af sin oprindelige atmosfære. En del af forklaringen er formentlig, at det meste af Koh Samet er en del af Khao Laem Ya Mu Ko Samet National Park. Når du rejser til Koh Samet, kan du derfor få oplevelsen af det uforstyrrede thailandske øliv.

Find din drømmerejse til Koh Samet

Uanset om du er ude efter eventyr, afslapning eller bare vil opleve Thailands skønhed, er Koh Samet det ideelle sted for dig. Med sin unikke blanding af uberørt natur, kulturelle oplevelser og moderne bekvemmeligheder, bør denne ø være på enhver rejsendes ønskeliste. Rejser til Koh Samet og de smukke tropiske omgivelser kan bookes som enkeltrejser, eller som del af en rundrejse i Thailand.

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Området

En stor del af denne smukke ø har status af nationalpark, hvilket betyder, at meget af dens areal er dækket af frodig og tæt skov, der emmer af liv. Indtil starten af 1980’erne var adgangen til Koh Samet faktisk pålagt stramme restriktioner, der gjorde det vanskeligt at overnatte her og udforske øens skjulte skatte. Disse gamle restriktioner har utvivlsomt bidraget til at bevare øens uberørte natur, som der stadig værnes om.

Når du kommer fra fastlandet, der ligger blot en kort sejlads væk, lander du typisk i Na Dan, også kendt som Ko Samet Village. Kun et stenkast herfra finder du Hat Sai Kaeo, den længste strand på Koh Samet, som med sit funklende, hvide sand og krystalklare vand indbyder dig til straks at tage hul på strandlivet.

De skønne strande er hovedattraktionen. At her ikke er et væld af andre attraktioner på øen er på en måde er en velsignelse. Det gør Koh Samet til et ideelt valg for en ferie, hvor du bare vil slappe af og nyde naturen og havet.

Mad og drikke

Koh Samet er ikke blot kendt for sine smukke strande og tropiske omgivelser, men også for at have et godt restaurant- og natteliv med mange barer og spisesteder. Det er mere alsidigt end øens beskedne størrelse egentlig berettiger til. Næsten alle hoteller og bungalowresorts har deres egen restaurant, men der er også andre muligheder. Grillet, frisk fisk og skaldyr er populært, men uanset om du er mest til autentiske thairetter eller sikre familiefavoritter som pizza og burgere, finder du det uden besvær.

Tilbage i 1980’erne, hvor unge rygsæksrejsende som de første begyndte at rejse til Koh Samet, var her ikke meget at vælge mellem. I takt med at turismen på øen er blevet mere veletableret, tiltrækker øen nu i højere grad familier og par, som efterspørger mere komfort og mindre fest. Dit ophold på denne lille paradis-ø giver dig mulighed for at kigge nærmere på det thailandske køkken på både etablerede restauranter og små gadekøkkener.

Når solen går ned, kan du derfor nemt finde et sted at spise. Der er også gode muligheder for at nyde en drink på sandet, mens du ser ildshows. Hvis du ønsker det, er der dog stadig steder, hvor der er festlig stemning til sent. Særligt ved Haad Sai Kaew og Ao Phai er der stadig en del rygsæksrejsende og weekend-gæster fra Bangkok, som gerne slutter dagen af med fest og højt humør. Koh Samet er dog ikke kendt som en decideret fest-ø, og nattelivet er langt mere afdæmpet end det for eksempel kendes fra Pattaya.

Strande på Koh Samet

Fra snorkling og dykning på de farverige koralrev til windsurfing og sejlture på den azurblå hav får du rig mulighed for at nyde en aktiv ferie på en rejse til Koh Samet. For dig, der foretrækker at holde fødderne på fast grund, er der gode muligheder for trekking i øens indre, hvor du kan opdage skjulte vandfald og få et glimt af det lokale dyreliv.

De mest populære strande er Haad Sai Kaew (Diamond Beach), Ao Prao strand og Ao Phai. Her er der flest spisesteder og barer. Giver du gerne afkald på et bredt udvalg af faciliteter til fordel for en lidt mere afdæmpet atmosfære, kan Ao Wai længere mod syd anbefales. Stranden her er smukt indrammet af grønne træer og klippeformationer, hvilket giver en idyllisk og mere privat atmosfære. Det lyse sand er fint og udgør en smuk kontrast mod det krystalklare, azurblå hav.

Der er desuden mulighed for at tage med på guidede bådture rundt om øen med mulighed for at snorkle og bade undervejs. Særligt ved Ao Prao-stranden på nordvestkysten er der gode muligheder for at opleve øens fantastiske maritime liv med snorkel fra de hvide strande.

Koh Samet for børn

Koh Samet er i dag blevet et populært rejsemål blandt børnefamilier, der ønsker en afslappet ferie med en god balance mellem afslapning og eventyr. Selvom øen byder på et hæderligt natteliv, er den ligeledes et godt valg for familier, der søger en rolig ferie. Her kan I som familie nyde de børnevenlige strande, hvor det lave, klare vand og bløde sand kan beskæftige de små det meste af ferien.

Udover den afslappede atmosfære gør øens overskuelige størrelse den også særlig attraktiv for børnefamilier. Her er ganske vist ingen store forlystelsesparker eller stribevis af attraktioner, men til gengæld optimale betingelser for at du og din familie kan trække stikket ud, nyde hinandens selskab og skabe minder for livet.

Overalt på øen finder du indkvarteringer og restauranter, der byder børn velkommen med åbne arme, og mange steder tilbyder specielle menuer og faciliteter designet til at gøre familielivet lettere. Selv en aften på en af de mere feststemte strande på den den nordlige ende af øen kan være en spændende oplevelse med børn. Her er der nemlig jævnligt små shows på stranden med ilddansere.

Aktiviteter og seværdigheder

På Koh Samet er der forskellige lokale firmaer, der udlejer udstyr til vandsport lige fra kajakker og små sejlbåde til snorkelmasker. Der er desuden mulighed for at tage med på guidede bådture rundt om øen med mulighed for at snorkle og bade undervejs. Særligt ved Ao Phrao-stranden på nordvestkysten er der gode muligheder for at opleve øens fantastiske maritime liv med snorkel. Endelig er der lokale dykkerskoler, hvor du kan tage et PADI-dykkercertifikat i ferien.

Mens du holder ferie på Koh Samet, kan du også tage på dagsture til naboøerne eller besøge nogle af de lokale fiskerlandsbyer. Turismen har unægtelig påvirket livet på Koh Samet, men disse udflugter giver dig alligevel mulighed for at få en lidt dybere forståelse af den lokale kultur og livsstil.

Koh Samets beliggenhed gør den ekstra interessant som rejsemål, hvis du vil kombinere den pulserende energi fra en storby som Bangkok med den afslappede atmosfære af en tropeø. 

Det tager således kun 2-3 timer at rejse fra Thailands hovedstad til Koh Samet. Du har derfor en oplagt mulighed for at opleve både Bangkoks travle gader med farverige markeder og Koh Samets rolige strande på én og samme ferie. Efter at have brugt et par dage på at udforske de historiske templer, gadekøkkener, shoppingcentre og det pulserende natteliv i Bangkok, kan du få timer senere befinde dig på en stille strand, hvor bølgernes skvulpen og palmerne, der svajer i vinden, er de eneste lyde.

Vejret på Koh Samet

Når man skal holde ferie på Koh Samet nyder man godt af et tropisk klima med varme temperaturer året rundt. Det mest populære tidspunkt at rejse hertil er november til marts. Da er vejret mest solrigt. Perfekt hvis du trænger til en pause fra det hjemlige vintermørke.

Selvom der er en regntid fra maj til oktober, får Koh Samet generelt mindre nedbør end mange andre steder i Thailand, hvilket gør den til et attraktivt rejsemål en større del af året. April og maj er således også ofte ganske behagelige. Koh Samet og resten af øgruppen er en af de mest nedbørsfattige i Thailand og drikkevand er indsamlet regnvand eller importeret fra fastlandet. Der falder ikke desto mindre især en del regn fra maj til juli, uden at det dog regner hele tiden.

Markeder og shopping

Der er enkelte 7-Eleven-minimarkeder på øen, hvor du udover de daglige fornødenheder finder hæveautomater. Der er dog også nogle andre småbutikker, hvor priserne typisk er lavere. Der er desuden, hvad man kan forvente af souvenirbutikker, og steder med strandtøj og udstyr.

Selvom du altså ikke vil komme til at mangle noget, når det gælder muligheder for at købe mad, drikkevarer, is og så videre i løbet af ferien, er shoppingmulighederne på denne lille ø ret begrænsede. Hvis du vil på en rigtig shoppingtur, må du ind på fastlandet. Her kan du både i Ban Phe og Rayong udforske markeder, som dog mest henvender sig til lokalbefolkningen med et imponerende udvalg fra frisk frugt, grønt og fisk. Selv hvis du ikke har brug for at handle, er markederne alligevel en interessant oplevelse.

Forsætter du længere op ad kysten til Pattaya, finder du alt fra store shoppingcentre til butiksgader. Et oplagt mål for en dagsudflugt, hvis du trænger til lidt storbyliv med shopping i løbet af ferien på Koh Samet. Husk at tjekke, hvornår den sidste færge sejler tilbage til øen!

Transport på Koh Samet

Koh Samet er kun knap 7 kilometer på den lange led og et par kilometer på det bredeste sted i nord. Der er desuden kun én hovedvej ned langs øen. Det er derfor ganske nemt at komme rundt og udforske øen, hvis du vil prøve en restaurant i en naboby eller måske udforske de mere øde strande på den sydlige del af øen.

Der er mulighed for at leje scootere, men vær dog opmærksom på, at inden for nationalparken er vejene generelt i dårlig stand. Når du ikke blot færdes til fods, er det derfor nok mere sikkert at benytte sig af de såkaldte songthaews (delte taxier). Er du afsted med familien eller venner, kan I med fordel leje hele taxien. Så slipper I for at vente på, at den bliver fyldt op. Disse songthaews kører i nogenlunde fast rutefart mellem hotellerne i Ao Phrao og Na Dan, men kan også bruge til at “hoppe” mellem strandene på østkysten.

Båden til fastlandet (Ban Phe) sejler fra den store kaj på nordkysten, men der er normalt også bådforbindelser fra en række af feriestederne længere nede af østkysten.

Sport og træning

Ønsker du at holde formen ved lige, mens du er på Koh Samet? Eller vil du bare gerne have lidt afveksling i løbet af ferien? Strandene og havet omkring øen byder på masser af muligheder for at nyde en aktiv ferie. På strandene kan du gå eller løbe ture langs kysten med sand mellem tæerne, mens solopgangens bløde lys giver en fornyet energi.

Havet omkring Koh Samet er desuden ideelt til mange former for vandsport. Ikke mindst snorkling og dykning. Du kan glide gennem det turkisblå vand iført snorkel og finner for at udforske farverige koralrev, der ligger spredt som juveler under overfladen. Her kan du svømme side om side med et kalejdoskop af liv, hvilket er en uforglemmelig aktiv oplevelse for både børn og voksne.

Det er også populært at dykke ved Koh Samet. Vandene omkring øen er perfekte for både den erfarne dykker og nybegynderen, som ønsker at tage skridtet fuldt ud og erhverve et PADI-dykkercertifikat. Dykkerskolerne på øen tilbyder kurser, hvor du på lav dybde bliver fortrolig med udstyr og teknik.

Flyrejsen og transfer

Du flyver til Bangkok (ca. 15-20 timers flyvetid). Herfra er det nemt at komme det sidste stykke sydpå til Koh Samet. Fra Bangkok kan du tage en bus eller bil til Ban Phe færgehavn (ca. 3,5 timer), hvorfra der er regelmæssige færger til øen (30-45 min). Med en speedbåd tager det kun 15-20 minutter, men det er dyrere.

Vil du efter den lange flyrejse ikke bøvle med at finde en lokal bus eller taxi, kan det anbefales at bestille privat transfer i forvejen. Så skal du blot møde din chauffør.

Det er oplagt at starte ferien med et par dage i Bangkok for at udforske den pulserende hovedstads mange seværdigheder og oplevelser. Foretrækker du at fortsætte direkte mod Koh Sasmet, skal du være opmærksom på færgernes fartplan. Lander du for sent til at nå den sidste færge, der sejler ud til Koh Samet, kan det under alle omstændigheder være nødvendigt med en overnatning på fastlandet.

Scroll to Top