Ferie i Thailand i november

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Thailand i november 2024

I november nærmer regntiden sin afslutning i Thailand, især i den nordlige del af landet. Det er derfor en måned, som indbyder til en oplevelsesrig ferie inden den mere travle højsæsonen. Selvom regntiden først nu når sit maksimum på nogle af de sydlige øer, kan du på en rejse til Thailand i november også sagtens nyde de berømte strande.

Særligt sidste halvdel af november markerer starten på højsæsonen i Thailand, og med god grund. Det er nemlig starten på den populære “kølige” og solrige periode, hvor temperaturen typisk svinger mellem behagelige 25 og 32 grader, og luften føles mere frisk og klar end i de foregående måneder. Alligevel er der stadig et stykke tid til, at antallet af turister topper. En rejse til Thailand i november 2024 er derfor ideel, hvis du vil undgå turistmylder ved de populære attraktioner og opleve et mere autentisk Thailand.

Vejret i november måned

November i Thailand er præget af den gradvise svækkelse af sydvestmonsunen, som har domineret landet i de foregående måneder. Monsunen bringer fugtige luftmasser ind over landet fra Det Indiske Ocean, hvilket resulterer i den årlige og meget nedbørsrige regntid. Når den svækkes, særligt i sidste halvdel af november, skifter vejret over store dele af landet derfor til et mere tørt og behageligt vejr.

Afhængigt af hvilken del af landet du rejser til, kan du dog opleve forskelligt vejr i november. I det centrale og især det nordlige Thailand regner det i november efterhånden mindre og mindre. Der er desuden et mindre, men mærkbart fald i temperaturen. Særligt i disse regioner indbyder november måneds mere komfortable temperaturer og flere dage med klar himmel til udendørs aktiviteter og sightseeing.

I modsætning hertil præger regntid stadig det sydlige Thailand. Især på østkysten og på øer som Koh Samui og Koh Phangan er november således normalt en regnfuld måned, da nordøstmonsunen er våd i denne region. Denne monsun medbringer fugt fra Sydkinesiske Hav og Thailandbugten, der ofte giver nedbør i form af kraftige byger og i det hele taget giver et lidt uforudsigeligt vejr i disse områder.

Samlet set er november i Thailand en måned med en fascinerende kontrast mellem de mere tørre, køligere forhold i nord og centralregionerne overfor det mere våde og ustabile vejr i syd. Det giver dig en unik mulighed for at vælge rejsemål alt efter, hvilken type ferie du ønsker på rejsen til Thailand.

Lyslanterner i Chaing Mai
Lyslanterner i Chaing Mai

Bangkok og Chiang Mai

Kombinationen af køligere temperaturer og lavere luftfugtighed gør november til en god måned at rejse til for eksempel Bangkok og Chiang Mai. Uden den intense varme og fugtighed, der præger årets varmeste måneder, kan du i Bangkok i november bedre nyde byens gadeliv med de berømte gadekøkkener og farverige markeder. Glæd dig også til de imponerende templer som Wat Arun og Det Kongelige Palads, hvor det køligere klima indbyder til at fordybe sig i disse fascinerende steder.

I Chiang Mai, den kulturelle hovedstad i Nordthailand, er november ligeledes en ideel tid til at udforske byens rige historie og tradition. Se de gamle bymure og besøg nogle af de mange smukke templer, der er spredt over hele byen. November er også måneden, hvor du kan opleve Loi Krathong og Yi Peng festivalerne, der er kendt for det spektakulære syn af tusindvis af lysende papirlanterner, der sendes til himmels, og de betagende krathonger (flydende dekorationer) på vandet. Det er et magisk og uforglemmeligt syn.

Koh Chang-øens palmer og klare vand nær Bangkok
Koh Chang-øens palmer og klare vand nær Bangkok

Sidst, men ikke mindst, byder det køligere vejr og lavere fugtighed på fremragende muligheder for udendørs aktiviteter i Nordthailand som trekking i junglen, besøg i elefantreservater eller cykelture gennem de landlige områder. Med mindre regn og klarere himmel er det en fremragende tid til besøg i de omkringliggende bjerglandsbyer og til at nyde den fantastiske udsigt over det nordlige Thailands landskab af grønne rismarker.

Her kan du nyde sol og strand i november

Sammenlignet med feriestederne ved Andamankysten er det centrale og nordlige Thailand betydeligt mere tørt i november. Hvis du ikke lader dig afskrække af, at der de fleste dage vil være regnbyger, kan du dog også godt nyde en badeferie på Andamankysten. For eksempel Koh Lanta, Krabi og Phuket har de fleste dage også timer med dejlig solskin, der indbyder til at dase på stranden eller bade i det lune hav.

På østsiden af halvøen inde i Thailandbugten er det mere udpræget regntid. Men det betyder ikke nødvendigvis, at du behøver afskrive for eksempel Ko Samui som en mulig destination, når du planlægger en rejse til Thailand i november i 2024. Vejret på Koh Samui og naboøerne er mere uforudsigeligt og regnfuldt i denne måned sammenlignet med andre dele af landet. Men hvis du ikke har noget imod at tage en chance med vejret, kan du til gengæld nyde, at der er langt færre turister sammenlignet med et par måneder senere.

Længere mod øst inde i Thailandbugten er øer som Koh Chang og Koh Samet eller Pattaya en anden god mulighed, hvis du rejser til Thailand i november for at slappe af på stranden.

Scroll to Top