Pattaya: fra fiskerlandsby til international ferieby

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Pattaya 2024 og 2025

Pattaya og specielt Jomtien er med sin pulserende energi og varierede tilbud et rejsemål, der forfører dig med en blanding af byliv og strandferie. Forestil dig ferier, hvor du nyder dagene på gyldne strande ved det azurblå hav, og hvor aftenerne bringer farverige neonlys og et livligt natteliv med sig. Dette er stedet for dig, der elsker ferier med eventyr og underholdning i alle former.

Er du til ferier med spænding og aktiviteter, hvor pulsen kommer lidt i vejret, er Pattaya det helt rigtige rejsemål. Her kan du kaste dig over et væld af vandsportsaktiviteter, fra jetski og bananbåd til dykning blandt eksotiske fisk. Foretrækker du de lidt mere afslappede fornøjelser, kan du vælge bare at dase under solen på den lange gyldne sandstrand, spille en runde golf på en af landets bedste baner eller udforske lokale markeder og shoppingcentre.

Selvom Pattaya er berømt for sit natteliv, byder området på meget mere end fest og farver. Hvis du rejser som børnefamilie, eller måske blot foretrækker at kunne trække dig tilbage til lidt mere fredelige omgivelser, kan nærliggende Jomtien være et godt alternativ til livelige Pattaya. Jomtien ligger umiddelbar forlængelse af Pattaya mod syd og byder på en mere afdæmpet atmosfære. Her er ganske vist ikke samme koncentration af butikker, restauranter og pulserende natteliv som i Pattaya, men Jomtien har masser at tilbyde med familievenlige hoteller, restaurantliv og en lang strand, som mange faktisk synes er en tand bedre.

Find din rejse hos Thailand Tours

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

En rejse til Pattaya med Thailand Tours

Det kan være svært at forestille sig, at Pattaya engang blot var en søvnig lille fiskerby. Den begyndte sin transformation til et af Thailands mest kendte rejsemål under Vietnamkrigen. Det var amerikanske soldater på orlov fra krigen, der som nogle af de første rejste hertil for at slappe af og komme til kræfter. Denne uventede bølge af besøgende kickstartede Pattayas udvikling. I dag er byen Thailands ottende største og et af landets mest populære destinationer.

Længe har Pattaya mest været kendt (og berygtet) for sit pulserende natteliv med en løssluppen stemning på neonbelyste go-go-barer. I de senere år har det lokale styre dog gjort en del for at bløde byens image op og gøre Pattaya mere attraktiv for ferierejsende, der måske ikke har natteliv øverst på ønskelisten og specielt området Jomtien er værd at anbefale for dem der vil slappe helt af på ferien.

Familieferie i Pattaya og Jomtien

Hvis du rejser med familien eller blot ikke er så interesseret i nattelivet, har Pattaya og så en anden side. Her og i nærliggende Jomtien er der nu mange familievenlige aktiviteter med noget for alle aldre, hvilket betyder at mange familier foretrækker dette område. Lidt syd for byen kan I for eksempel boltre jer i en af Asiens største vandparker, et sandt paradis for vandhunde og et must-visit, hvis du rejser med mindre børn.

Udover vandparken kan rejsen til Pattaya også bruges på at udforske smukke naturparker, kulturelle seværdigheder, et imponerende udvalg af shoppingmuligheder og det spændende restaurantliv. Sidst, men ikke mindst, er der fra Pattaya gode muligheder for at lave udflugter til nærliggende bounty-øer med lækre palmestrande.

Pakkerejser til Pattaya 2024 og 2025

Hos Thailand Tours sætter vi en ære i at tilbyde de bedste rejser til Pattaya. Det betyder at vi håndplukker de mest populære hoteller og scanner for de bedste flyforbindelser – som vi sætter sammen i en række billige pakkerejser baseret på årtiers erfaring med rejser til Thailand. Er det ikke det helt rigtige for dig, så spørg os om en løsning som passer præcist til jeres ønsker til en ferie i Pattaya, evt. kombineret med en rundrejse i Thailand hvor flere populære destinationer besøges på den samme tur.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

Området

Pattaya ligger malerisk placeret i den nordøstlige del af Thailandbugten blot omkring to timers kørsel fra Thailands pulserende hovedstad, Bangkok. Særligt i weekenderne er der da også mange lokale fra hovedstaden, som tager på en dagstur til Pattaya for at nyde strandlivet og de mange andre tilbud. Generelt er byen dog præget af besøgende fra alle verdenshjørner.

Mål på antallet af besøgende kan Pattaya næsten måle sig med et andet af Thailands meget populære rejsemål, Phuket. Måske vil Pattaya endda inden for en overskuelig årrække blive en endnu større konkurrent til den populære ferieø. De lokale myndigheder i Pattaya investerer nemlig i disse år i en række store projekter, som både inkluderer bedre infrastruktur og flere familievenlige attraktioner.

Pattaya og Jomtien ligger i direkte forlængelse af hinanden og omtales ofte som ét og samme rejsemål. Det tager da også kun 15-20 minutter at køre i taxi eller songthaew (en form for delt taxi, der er meget almindelig i Thailand) mellem de to strandområder. Det betyder, at du kan vælge at nyde de lidt mere rolige omgivelser i Jomtien, samtidig med at du også har let adgang til de mange tilbud og aktiviteter i Pattaya.

Mad og drikke

Pattaya og Jomtien er et slaraffenland for foodies med et væld af kulinariske oplevelser lige fra de interimistiske gadekøkkener til anerkendte gourmet-restauranter. Områdets multikulturelle kultur afspejles i dens mangfoldige køkken, hvor du kan smage alt fra traditionelle thailandske retter til international gourmetmad.

Et kosmopolitisk rejsemål som Pattaya byder selvfølgelig på en række internationale restauranter, der serverer klassiske favoritter som pizza og burgere. Men hvis du rejser til Pattaya, får du også en enestående mulighed for at fordybe dig i det thailandske køkkens mange lækkerier. Thailands køkken er kendt for sin kompleksitet med en harmonisk balance mellem sødt, surt, salt og stærkt, og i Pattaya er der rig mulighed for at prøve det hele. Det kan anbefales at holde udkig efter, hvor de lokale vælger at spise.

Restaurantlivet i selve Pattaya spænder fra de helt simple gadekøkkener med klassiske thairetter til finere restauranter, hvor du kan nyde en bred vifte af retter, der afspejler både de lokale smage og international indflydelse. Uanset om du er til det enkle eller det lidt mere sofistikerede, kan du derfor på en ferie i Pattayas glæde dig til en overflod af velsmagende muligheder.

På enhver rejse til Thailand skal du naturligvis prøve Pad Thai, en klassisk stegt nudelret med en fantastisk kombination af smage og teksturer, ofte med rejer, tofu og knasende bønnespirer. Spørg også gerne efter Som Tum, der er en frisk og krydret papayasalat og ligeledes en lokal favorit, der byder på en eksplosion af smag. Vil du have en sød afslutning på måltidet, må du ikke gå glip af de lækre thailandske bananpandekager, der er en populær gadekøkkensnack.

Nattelivet i Pattaya

Man kan ikke beskrive Pattaya som rejsemål uden at nævne det farverige natteliv. Selvom ikke alle dele af det er så vildt som rygterne måske giver indtryk af, er det stadig meget livligt og indeholder unægtelig elementer, der ikke er for sarte sjæle. Den berømte Walking Street i det sydlige Pattaya er byens pulserende hjerte efter mørkets frembrud, hvor neonlys og diskorytmer strømmer ud fra de mange beerbars og go-go barer. Her vil man som single-mand ikke kunne gå mange meter ned ad gaden, uden at blive råbt an af barpiger, der ivrigt forsøger at kapre kunder.

I de tilstødende gader til Walking Street og andre kvarterer findes der bogstaveligt talt også hundredvis af barer og natklubber i næsten alle tænkelige afskygninger. Fra højenergiske danseklubber til mere afslappede loungebarer, er der noget for enhver smag. Hvis du rejser til Thailand for at nyde en ferie med festlige aftener og nætter, er Pattaya uden tvivl det rette sted. Og selv for dem, der ikke holder ferie her for nattelivets skyld, kan det blot for en enkelt aften være oplevelsen værd at vove sig en tur ind i virvaret for ved selvsyn at opleve denne berømte og livlige del af Pattaya.

Strande i Pattaya

Med den kilometerlange strand inden for kort rækkevidde, er Pattaya et oplagt sted for dem, der ønsker at nyde solen og strandlivet. Pattayas hovedstrand (Pattaya Beach) strækker sig næsten 4 km langs kysten og er et populært sted for både lokalbefolkningen og turister. Det er dog værd at bemærke, at strandene ved selve Pattaya, med hånden på hjertet, ikke er idylliske bounty-strande på samme måde som dem, du finder på mange af de thailandske øer. De er mere livlige og byder på en anden slags charme.

En af de store attraktioner ved Pattayas strand er de mange muligheder for vandsport. Fra jetski og bananbåd til parasailing, er der noget for enhver smag. Dog betyder dette også, at der er dele af stranden, hvor man som badende skal være ekstra opmærksom, især hvis man går i vandet for at svømme.

For dem, der søger en mere familievenlig og afdæmpet strandoplevelse, kan Jomtien-stranden (Jomtien Beach), der ligger et par kilometer fra Pattaya, være et godt alternativ. Denne strand er mere rolig og velegnet til familier, der ønsker at nyde kysten i en mere afslappet atmosfære. Hvis du er villig til at tage en taxi ned langs kysten, findes der desuden andre nærliggende og fredelige strande.

En anden oplagt mulighed for strandelskere, som rejser til Pattaya, er at tage på dagsture til øer, som Koh Larn eller Koh Sak, der lokker med flotte strande og krystalklart vand. Disse nærliggende øer er en god mulighed for at opleve Thailands berømte strandliv på afstand af byens travlhed. Vil du have øerne og deres strande mest muligt for dig selv, kan du eventuelt tage en overnatning. De fleste andre besøgende vender nemlig tilbage til fastlandet sidst på eftermiddagen.

Pattaya for børn

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Pattaya måske ikke er det første, man tænker på som et familievenligt rejsemål i Thailand. Det overrasker derfor mange, at byen faktisk byder på mange aktiviteter, hvor hele familien kan være med. Hvis I synes, at der er lidt for meget liv på strandbarerne på Pattaya-stranden, kan I tage den korte køretur til Jomtien. Her er der flere fredelige områder på den lange strand, men stadig masser af restauranter og muligheder for sjove vandsportsaktiviteter. For børn, der elsker strandlivet, kan det også være et spændende eventyr at besøge nogle af de nærliggende øer, som Koh Larn, der lokker med flotte palmestrande og gode steder at snorkle.

Inden for kort afstand af Pattaya findes I desuden adskillige vandparker og forlystelseslande, som er perfekte for en familieudflugt. Et eksempel er det store Ramayana Water Park, hvor der er masser af sjove vandrutsjebaner og pools, og hvor en børnefamilie kan nemt bruge det meste af en dag.

En anden populær seværdighed, som også familier kan få meget ud af, er Sanctuary of Truth i det nordlige Pattaya. Dette imponerende tempel, helt udskåret i træ, er en fascinerende oplevelse for både børn og voksne. Og selvom Pattayas flydende marked måske ikke er det mest autentiske, du kan opleve i Thailand, er det, især i weekenden, et spændende og farverigt sted at udforske for børn, med sine mange boder og flydende butikker. Det gælder også for Mini Siam, et flot miniatureland, hvor I kan gå en tur blandt verdens mest kendte kendte monumenter og bygninger. Særligt den thailandske del er imponerende.

Pattaya har altså trods sit ry for et vildt natteliv, der er velfortjent, også masser at byde på for børnefamilier, der søger en alsidig og underholdende ferieoplevelse.

Aktiviteter og seværdigheder

Der er ingen undskyldning for at kede sig på rejsen til Pattaya. Her er et væld af aktiviteter at kaste sig over. Det gælder naturligvis ikke mindst på og i vandet. Her kan du prøve jetski, bananbådsejlads, parasailing, og dykning. Du kan også stå på vandski eller wakeboard, eller hvad med at tage med på en bådtur for at opleve de smukke øer og snorkelsteder nær Pattaya, herunder Coral Island, Near Islands og Far Island.

Udover de mange vandaktiviteter, er Pattaya også kendt for sine golfbaner. Området omkring Pattaya huser nogle af Thailands bedste golfbaner, som tiltrækker golfentusiaster fra hele verden. Disse velplejede baner byder på udfordringer for spillere på alle niveauer, fra begyndere til professionelle. En god mulighed for at holde formen ved lige i ferien.

Pattaya er en forholdsvis moderne by med kun få historiske seværdigheder. Der er dog seværdigheder, som det kan anbefales at besøge, selvom de ikke er mange hundrede år gamle. Sanctuary of Truth er et imponerende eksempel på dette. Dette enorme træudskårne bygningsværk, som efter sigende er det største af sin art i verden, er en hyldest til thailandsk håndværk og filosofi. Pattaya byder også på de smukke buddhastatuer, som Thailand er kendt for. Især den på Pratumnak Hill i den sydlige del af Pattaya er bemærkelsesværdig.

Når det gælder feriens fredfyldte oplevelser, er Nong Nooch Tropical Botanical Garden et andet fantastisk sted at tilbringe et par timer. Haven byder på en imponerende samling af tropiske planter og smukke landskabsdesigns. Pattayas flydende marked er også en oplevelse værd, især i weekenden, hvor det er et sandt sansebombardement af farver og dufte.

For familier med børn, som ikke selv har mulighed for at opleve undervandslivet på dykkerture, er Underwater World et oplagt valg. Dette store akvarium giver en fascinerende indsigt i livet under havets overflade og er både underholdende og lærerigt for børn og voksne.

Vejret i Pattaya

Pattaya har et varmt tropisk klima året rundt. Det bedste tidspunkt at rejse til Pattaya er generelt fra december til april. Det er den tørre årstid. Fra maj til medio november er regntid på grund af den sydvestlige monsun. Månederne op til regntiden, marts, april, maj, er årets varmeste, hvor temperaturen i løbet af dagen ofte når op på 34-35 grader. Tidligere på vinteren er særligt nattetemperaturerne om regel lige lavere og mere behagelige.

Hvis du vil rejser til Pattaya midt på sommeren i juli og august, må du regne med trykkende varme, flere skyer, nogle kraftige byger, og risikoen for en tropisk storm eller cyklon. Men nogle år er vejret selv i disse måneder godt i flere uger ad gangen.

Havet er dejligt varmt året rundt (27-31 grader).

Markeder og shopping

Der er masser af shoppingmuligheder i Pattaya. Byen huser adskillige indkøbscentre, herunder det enorme Central Festival, som er et af de største og mest moderne indkøbscentre i Thailand. Derudover finder du også en lang række supermarkeder, lokale markeder og et utal af småbutikker spredt over hele byen.

I Pattayas indkøbscentre kan du finde alt fra internationale mærkevarer til mere lokale produkter. Disse centre tilbyder også typisk et godt udvalg af spisesteder og underholdning i form af en biograf og bowlingbane. Men søger du en underholdende shoppingoplevelse, har markederne i Pattaya også masser at byde på. Her kan du finde alt fra tøj og souvenirs til lokal kunsthåndværk og elektronik. Vær ikke bange for at forhandle om priserne.

Ikke overraskende er udvalget af shoppingmuligheder i Pattaya hovedsageligt er rettet mod turister. Sortimentet af unikke, lokale varer derfor måske ikke er så stort og varieret, som en kræsen shopper måske kunne ønske sig. Men bortset fra det, er der næsten alt, hvad hjertet kan begære fra tøj og elektroniske gadgets til traditionelle thailandske varer.

Transport i Pattaya

Den mest almindelige og nemmeste måde at komme rundt på er via de ombyggede pickups, kendt som songthaews. Disse køretøjer er allestedsnærværende i Pattaya og fungerer som en slags busser, der følger nogenlunde fastlagte ruter. En vigtig ting at huske er, at den normalt lave pris, som opkræves af både lokale og turister, gælder, når songthaewen fungerer på denne kollektive måde. Hvis du derimod hyrer en songthaew som en form for privat taxi, vil prisen typisk være markant højere.

Motorcykeltaxier er også et populært transportmiddel i Pattaya. De er hurtige og kan nemt manøvrere gennem trafikken, men føles (og er sandsynligvis) mindre sikre.

For dig, der foretrækker lidt mere komfort, er der almindelige taxier. Disse er dyrere end songthaews, men de er velegnede til længere udflugter ud af byen og tilbyder en mere privat og komfortabel rejse.

Endelig er der mulighed for at leje både motorcykler og biler i Pattaya. Det giver større frihed til at udforske området på egen hånd. Det er dog vigtigt at være opmærksom på forsikringer, da de ikke nødvendigvis er inkluderet i lejeprisen. Derudover skal du være forberedt på, at det kan være en udfordrende og stressende oplevelse at køre i den lokale trafik.

Sport og træning

De kilometerlange strande ved Pattaya og Jomtien indbyder til lange gåture langs vandet, hvor du kan nyde den friske havbrise og udsigten. Strandene er også populære til jogging om morgenen og naturligvis vandsport af forskellig slags.

Spiller du golf? På ferien i Pattaya kan du prøve adskillige 18-hullers golfbaner, der er kendt for deres høje internationale standard. Disse velplejede baner tilbyder ikke kun en udfordrende spiloplevelse, men også muligheden for at nyde en dag udendørs i smukke omgivelser, der er meget anderledes end på din sædvanelig bane derhjemme.

Hvis du søger en mere intens træningsoplevelse med garanti for at få sved på panden, er der talrige moderne fitnesscentre og sportsanlæg i Pattaya. Her kan du kaste dig over alt fra styrketræning og aerobics til boksetræning og tennis. Hvis du vil holde formen ved lige i ferien, eller måske endda komme i form, er der altså rig mulighed for det.

Flyrejsen og transfer

Bangkok Lufthavn, Suvarnabhumi Airport, ligger 120 km fra Pattaya. Det er en af de største internationale lufthavne i Sydøstasien med gode forbindelser til Europa med rutefly året rundt. Afhængigt af trafik og vejr (tør eller våd vej) tager det normalt 1½-2 timer at køre fra lufthavnen til Pattaya.

Det er normalt ikke svært at få en taxi til turen. Sørg for at aftale prisen før afgang. Der er et par betalingsveje undervejs, man som passager forventes at betale. Alternativt kan du bestille privat transfer i forvejen.

Scroll to Top