Halvdags bytur i Hanoi

 Halvdags bytur i Hanoi
Antal: 2 – 12
Varighed: ½ Dag
Prisen starter fra DKK 291

Halvdags bytur i Hanoi

Antal: 2 – 12
Varighed: ½ Dag
Prisen starter fra DKK 291
Den 1000 år gamle vietnamesiske metropol er en af Asiens mest atmosfærefyldte hovedstæder. Byen med sine syv millioner indbyggere er svær at glemme, hvis først man én gang har været her. For det er et møde med en by med mange ansigter – de fleste meget fremmedartede fra det, vi kender. For de flestes vedkommende er hovedstaden Hanoi det første møde med Vietnam. Er man ovenikøbet i Asien for første gang kan Hanoi være en overrumplende mundfuld af en storby. Derfor har vi lavet vores egen byrundtur, så man får mødt heksekedlen Hanoi på en tryg og afstressende måde.
image_pdfimage_print

 Halvdags bytur i Hanoi

Den 1000 år gamle vietnamesiske metropol er en af Asiens mest atmosfærefyldte hovedstæder. Byen med sine syv millioner indbyggere er svær at glemme, hvis først man én gang har været her. For det er et møde med en by med mange ansigter – de fleste meget fremmedartede fra det, vi kender.

Læs også Sapa Vietnam

For de flestes vedkommende er hovedstaden Hanoi det første møde med Vietnam. Er man ovenikøbet i Asien for første gang kan Hanoi være en overrumplende mundfuld af en storby. Derfor har vi lavet vores egen byrundtur, så man får mødt heksekedlen Hanoi på en tryg og afstressende måde.

Turen starter midt i det tilsyneladene totale kaos af knallerter og fodgængere lige udenfor foran hotellet. Hotellet ligger i det gamle kvarter og i denne gade er der skoforretninger så langt øjet rækker. Intet sted føles Vietnams pulserende liv så stærkt som i Hanoi’s gamle bydel, som franskmændene kaldte Quartiér Indigene, ”De Indfødtes Kvarter”. Det kaldes i dag også ”de 36 gader”, fordi kvarteret oprindeligt bestod af 36 gader med hvert sit håndværk: En gade for sølvsmede, en for pottemagere, en for bagere, en for porcelænshandlere. Der er naturligvis også frugtmarkeder, kødmarkeder og fiskemarkeder. De mange hyggelige restauranter og cafeer vidner om at udviklingen heller ikke går forbi Hanois gamle bydel.

Guiden har sørget for et par cykel rickshaws, hvilket er en trehjulet cykel med chauffør og plads til to passagerer. Turen går via pedalkraft rundt i Hanois gamle gader og der køres i et bybillede præget af tusindvis af mennesker og knallerter på vej i alle retninger. Ikke så få gange holder man vejret i den kaotiske mylder, men der sker næsten aldrig uheld.

Turen rundt om Hoan Kiem søen er et must og den lille gåtur af den charmerende røde træbro over til Ngoc Son templet er noget som både lokale og turister ynder. Søen Hoan Kiem er et åndehul midt i Hanoi og samtidig et fix punkt under et Hanoi ophold.

For enden af søen er et andet drøncharmerende gammelt område med Skt. Josefs Katedralen i centrum. Udover at være særdeles smuk er Hanois domkirke stadig i brug. Med de hyggelige franske restauranter og cafeer kan man næsten føle sig hensat til Frankrig, hvis ikke det var for det totalt fremmedartede vietnamesiske sprog der trods alt dominerer. Vietnameserne kan ikke mange franske gloser.

Fra domkirken skiftes cykeltaxi ud med motoriseret taxa. Næste stop er Ho Chi Minh Mausolæet (lukket fredage og fra september til november).

På vej i taxien får man et godt indtryk af den fransk kolonistil der møder asiatisk arkitektur. Røde faner vejrer over tunge kommunistiske statsbygninger, og selve Ho Chi Minh Mausolæet er som at træde 40 år tilbage i historien og opleve reminisensen af en svunden tid.

Det er lidt hyggeligere at besøge det smukke præsidentpalads, hvor Ho Chi Minh valgte ikke at bo. Ho Chi Minh var præsident fra 1945 til 1969, men gik i sandaler skåret af gamle bildæk og nægtede at bo i den franske generalguvernørs mægtige palads. I stedet boede han i det smukke, lille pælehus under de skyggefulde træer i paladsets have. Den åbne underetage blev brugt til møder, mens Ho havde sit kontor og et soveværelse i overetagen. Dammen foran pælehuset er fyldt med velnærede karper, som Ho ifølge en af de mange anekdoter fodrede hver eftermiddag.

Turen fortsætter til Den etbende Pagode (Chua Mot Cot). En ganske lille pagode bygget på én massiv pæl over en dam fyldt af åkander. Her man alletiders mulighed for at tage et af smukkeste  snapshots man kan få i Vietnam.

Fra Ho Chi Minh området fortsætter turen til Litteraturens tempel som er en fredfyldt oase, der består af fem på hinanden følgende åbne gårdspladser med træer, fiskedamme og smukt dekorerede porte. Smukke pavilloner har engang udgjort læsesale for de studerende, og inderst er en lille mørk helligdom dedikeret til Confucius.

Hanois nok mest synlige dokumentation for Vietnamkrigen, som de selv kalder amerikanerkrigen, er et amerikansk B52-bombefly, der blev skudt ned i 1972 over byen. Den store maskine har fået sin egen plads uden for museet. For de specielt interessede er museet et besøg værd. Er tiden knap så spring over.

For man kan bruge oceaner af tid på at gå rundt i det gamle kvarter og nede ved søen, hvor man kan vælge at blive sat af efter turen. Når benene et trætte tag eventuelt en tur op på øverste etage af den niveau inddelte Avalon restaurant og nyd frokosten med udsigt ud over søen.

Venligst bemærk at rækkefølgen af seværdigheder kan være anderledes. Trafik og åbningstider gør at der ofte startes med Ho Chi Minh Mausolæet og Litteraturens Tempel og afsluttes med cykeltaxi tur.

Turen inkluderer :

 • Engelsktalende lokal guide
 • Indgange som beskrevet
 • Cykeltaxi

Ikke med i prisen

  • Frokost
  • Drikkepenge til guide (forslået 3-5 USD per person per dag)
  • Andre udgifter af personlig art, såsom vasketøj, souvenirs, drikkepenge, kamera / video gebyrer, ect …
  • Enhver tjenesteydelser, som ikke er nævnt i i programmet.

Turen kører dagligt:

 • Husk det er god skik at give drikkepenge til guiderne efter turen

Priser

Antal personerPris per person
2-3 personerDKK 381
4-5 personerDKK 301
6-8 personerDKK 291
 • Date Format: DD slash MM slash YYYY
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.