Hold ferie i Sydthailand

Rejser til Thailand » Rejser til Sydthailand
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Sydthailand 2024 og 2025

I Sydthailand venter der dig et ægte ferieparadis med frodige regnskove og ikke mindst hundredvis af kilometer kystlinje og forførende øer i både Andamanhavet og inde i Thailandbugten. Det er her Phuket, Krabi, Koh Samui, Koh Tao og mange flere af Thailands mest populære rejsemål lokker med skjulte bugter, hvor du kan dykke ned i krystalklart vand.

Det er da også helt fortjent, at Sydthailand især er berømt for sine betagende hvide sandstrande, der kærtegner det turkisblå hav. Her er det ikke svært at finde et ægte ferieparadis, hvis sol og sand står højt på din ønskeliste for rejsen.

Hvor en rejse til det nordlige Thailand typisk har mere fokus på den enestånde thailandske kultur, er det i Sydthailand som regel mere de smukke strande og livet ved havet, der er omdrejningspunktet for ferien. Men en rejse til det sydlige Thailand byder på meget mere end afslappende dage på idylliske bounty-strande. Du kan også glæde dig til at udforske frodige jungler, at fordybe dig i fascinerende historie og kultur, og til at nyde en unik blanding af lokal gastronomi og international kulinarisk magi. I det sydlige Thailand er mulighederne for ferieeventyr næsten uendelige.

Spændende rundrejser i Sydthailand med Thailand Tours

Thailandbugten og Andamanhavet

I det sydlige Thailand fordeler de populære destinationer sig i lidt grove træk i to grupper: Dem, der ligger inde i Thailandbugten, og dem ude langs vestkysten ved det fortryllende Andamanhav. Det er to regioner, som påvirkes forskelligt af monsunerne. Størstedelen af året kan du derfor rejse til Sydthailand og finde en destination med strandvejr.

Drømmer du om en ferie med ø-hop i det azurblå hav mellem maleriske bounty-øer som Koh Samui, Koh Lanta, Koh Phi Phi og Koh Tao? Eller har store naturoplevelser i eksempelvis Khao Sok Nationalparken højeste prioritet? Du behøver faktisk ikke vælge det ene frem for det andet. 

Med vores skræddersyede rejser til Sydthailand kan du kombinere det bedste af begge verdener. Vi hjælper dig gerne med at designe din drømmerejse med en perfekt balance mellem afslapning på palmefyldte sandsstrande, snorkling i krystalklare vande, kulturelle oplevelser i lokalsamfundene og vandreture i frodige regnskove. Din rejse til Sydthailand bliver ikke bare en ferie, men en farverig palette af oplevelser, der tilpasses dine ønsker for rejsen.

Sol og varme om vinteren i Sydthailand

Hvorfor rejse helt til Sydthailand, når vi også har kilometervis af dejlige badestrande herhjemme? Måske fordi du nogle gange ønsker dig sikkerhed for at få en ferie med ægte sommervarme og sol. Noget som den danske sommer desværre ikke altid kan garantere. I det sydlige Thailand sikrer det tropiske klima dig langt bedre chancer for feriedage med masser af solskinstimer og varme. Dertil kommer, at vintermånederne herhjemme med deres korte dage og lange nætter, er den perfekte tid at rejse til Sydthailand. Så når kulden bider, og mørket falder tidligt på herhjemme, er Sydthailand det ideelle rejsemål, hvor du kan genoplade under en strålende sol.

I det sydlige Thailand kan du vælge fra en hel perlerække af idylliske småøer, hver med sin egen unikke charme og skønhed. At holde ferie på en ægte bounty-ø omgivet af det krystalklare hav er en oplevelse, du vil huske resten af livet. 

Forestil dig dage, der ubesværet flyder sammen, mens du daser på det fine, hvide sand eller udforsker det lune hav med snorkel. Her er det ikke svært at finde strande, hvor du få skridt ude kan flyde blandt eksotiske fisk og koraller med et kalejdoskop af farver. Småøerne i det Sydthailand er med andre ord perfekte til rejser, hvor tiden får lov at stå stille, og det eneste du skal er at nyde nuet langt fra hverdagens travlhed.

Det er dog heller ikke uden grund, at Thailands største ø, Phuket, fortsat er en favorit blandt både par og familier. På Phuket får du en unik kombination af pulserende liv, kulturelle skatte og betagende naturskønhed, inklusiv fantastiske strande. Her er noget for enhver smag fra livlige markeder og restaurantliv til stille bugter og smukke regnskove. Phuket formår at balancere det fredelige med det livlige, hvilket gør øen til et meget alsidigt feriemål og en familiefavorit.

Golfbaner i verdensklasse og fantastisk natur

Det er ikke svært at finde et betagende ø-paradis i det sydlige Thailand. Den lange vestkyst og rundt langs Thailandbugten finder du dog også en række attraktive rejsemål, både til en afslappende badeferie og rejser med mere aktive eventyr. 

Khao Lak lokker med sin afslappede atmosfære og lange, uberørte strande, der strækker sig næsten så langt øjet rækker. Her bor du omgivet af frodig natur og ved spændende nationalparker. Det er den perfekte destination for naturelskere og dig, der gerne vil have lidt mere fred og ro, end der er i de mest travle turistområder.

Krabi med de dramatiske kalkstensklipper og krystalklare vand er også en sand drøm for både eventyrere og strandelskere. Her kan du udfordre din fysik med klatring på de stejle klipper, udforske hemmelige laguner med kajak, eller simpelthen slappe af på nogle af Thailands mest fotogene strande.

Hua Hin, en af de ældste og mest traditionelle badebyer i Thailand, kombinerer charmen ved en rolig kystby med luksus og komfort. Her findes stadig kongelige paladser, men også nogle af de bedste golfbaner i landet. Hua Hin er derfor et godt valg, hvis du gerne vil kombinere strandferie med andre oplevelser. Det kan for eksempel også kan være nogle dage i Bangkok, som ligger inden for rækkevidde.

Pattaya, der ligger i den nordlige del af Thailandbugten, er især berømt (og berygtet) for sit pulserende natteliv og brede udvalg af aktiviteter, som appellerer til de rejsende, der søger underholdning og spænding døgnet rundt. Særligt i den sydlige del, Jomtien, er der dog nu til dags også mange familievenlige attraktioner som temaparker og vandlande.

Naturligvis kan du, hvis du vælger at bo på fastlandet, nemt tage på dagsudflugter med båd ud til de nærliggende øer for at opleve den berømte ø-idyl eller de koralrev, der gør en rejse til Sydthailand så unik.

Mere end strande: Aktiviteter og kultur i Sydthailand

Selvom Sydthailand ofte og med rette bliver rost til skyerne for sine billedskønne strande, der indbyder til en afslappende ferie i tropisk klima, under palmetræernes skygge, gemmer regionen også på et væld af aktiviteter for den eventyrlystne rejsende med appetit på en mere aktiv rejse. 

Er du dykker eller har du lyst til at blive det? Det sydlige Thailand lokker med nogle af de bedste dykkersteder i verden, hvor du kan svømme blandt farverige fisk og udforske spektakulære koralrev. Selv hvis du foretrækker at blive i overfladen med en snorkel, er der både i Thailandbugten og Andamanhavet masser af muligheder for at opleve det rige undervandsliv tæt på. De klare, varme vande byder på fantastiske forhold for snorkling, hvor du med lidt held kan spotte alt fra nysgerrige skildpadder til elegante rokker. Både begyndere og erfarne dykkere og snorklere kan på de fleste rejsemål tage med på guidede ture og kurser, der passer til netop deres niveau og ønsker.

Over havets overflade har du gode muligheder for at opleve autentisk thailandsk kultur. Fra de smukke, gyldne templer, der vidner om en rig historie og det spirituelles betydning, til de livlige og farverige markeder, hvor sanserne vækkes til live blandt duften af friske krydderier og lyden af handlende.

Gastronomiske oplevelser i det thailandske køkken

Det lokale køkken i Sydthailand, hvad enten du nyder det på en hyggelig restaurant med udsigt til solnedgangen over havet eller ved et gadekøkken på et livligt marked, er en sand fest for smagsløgene og rejsen værd i sig selv. Mange restauranter her i ‘smilets land’ tilbyder desuden en kombination af thailandske og internationale retter af hensyn til gæsternes smagsløg. Her finder du en afslappet stemning, ofte med udsigt til billedskønne omgivelser, en skøn strand, frodige bjerge og svajende palmer.

Når du vil besøge Thailand kan vi kun anbefale at du overvejer en rundrejse i den sydlige del, hvor der gemmer sig en hel perlerække af perfekte rejsemål med kridhvide sandstrande, fantastisk natur, imponerende nationalparker og ikke mindst en imødekommende befolkning som tager imod med åbne arme. Bo på dejlige hoteller og få magiske naturoplevelser, besøg buddhistiske templer eller sejl ud til smukke øer med afslappet luksus i vandkanten.

Mere inspiration til din ferie i Sydthailand

Scroll to Top