Tag med os på ferie i Surin Beach, Phuket

Rejser til Thailand » Phuket » Surin Beach
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Surin Beach 2024 og 2025

Surin Beach på vestkysten af Phuket er en sand oase af ro og tropisk idyl. Ideelt til en afslappende badeferie. Denne perle af en strand er kendt for sit krystalklare vand og bløde, gyldne sand. Den er en favorit blandt rejsende, der søger en rolig atmosfære lidt væk fra øens mest travle turistområder.

På Surin Beach får du den perfekt balance mellem uspoleret bounty-strand og alle de bekvemmeligheder, du kan ønske dig på rejsen.

På en rejse til Surin Beach kan du således nyde en af Phukets smukkeste strande uden at gå på kompromis med komforten. Selvom den lidt eksklusive og fredfyldte atmosfære er en stor del af attraktionen ved Surin Beach, får du desuden rig mulighed for at dykke ned i øens mere livlige forlystelser. Der er kun er en kort køretur med tuk-tuk til Patong, centrum for Phukets mest pulserende natteliv.

Find din rejse hos Thailand Tours

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

En rejse til Surin Beach med Thailand Tours

Du kan nemt bruge det meste af ferien på at nyde den 800 meter lange, indbydende strand, der med rette anses for at være en af de smukkeste på Phuket. Men Surin Beach fungerer også som et fint udgangspunkt for dig, der ønsker at udforske mere af øens mange tilbud. Det spænder vidt lige bådudflugter for at snorkle i krystalklare vande på farverige koralrev til spændende ture gennem junglen på ATV.

Glæd dig også til på din rejse til Surin Beach at udforske Phukets smukke buddhistiske templer og livlige markeder, hvor du kan smage lokal mad og finde flotte souvenirs. Efter en oplevelsesrig dag kan du vende hjem til Surin Beach og nyde dagens sidste måltid på en af restauranterne med udsigt til solnedgangen over det azurblå hav.

Hos Thailand Tours udvælger vi selv de bedste hoteller i Surin Beach og sætter dem sammen med flybilletter til markedets bedste pris. Din pakkerejse til Thailand bliver dermed omfattet af dansk rejsegaranti så du kan booke din ferie i Surin Beach med ro i maven. Vælg lufthavn til din afrejse – København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamborg – og vælg dine datoer. Så tager vi os af resten.

Området

Surin Beach ligger på Phukets vestkyst ved det azurblå hav nord for Patong og Kamala, syd for Bangtao og Laguna. Ind mod land er Surin Beach indrammet af frodige, grønne bakker, hvilket bidrager til følelsen af isolation og privatliv, selvom det er nemt at komme til og fra resten af Phuket.

Surin Beach er kendt for sin maleriske skønhed med fint, blødt sand og klart vand samt ikke mindst den afslappede atmosfære, som er helt uimodståelig. Sammenlignet med eksempelvis Patong, er Suring Beach meget fredfyldt. Stranden regnes med rette for at være en af de smukkeste på Phuket og kaldes af nogle for “Millionærstranden”. Det er nok især på grund af de luksuriøse ferievillaer og hoteller, der ligger her i området. Denne del af øens kyststrækning har mange internationale jetsettere og berømtheder i tidens løb kastet deres kærlighed på.

Men selvom der også i dag unægteligt er en følelse af noget lidt eksklusivt over Surin Beach sammenlignet med de nærliggende ferieområder, er dette et sted du straks føler dig velkommen. Den mere rolige stemning er perfekt til både par og familier, som længes efter at koble helt fra fra hverdagens stress på en idyllisk tropestrand. Her er desuden alt, hvad I behøver af spisesteder og indkøbsmuligheder. Udvalget er overskueligt, men har I brug for mere restaurantliv og shoppingmuligheder, er både Patong Beach (ca. 13 km) og Phuket by (ca. 25 km) inden for rækkevidde med masser af begge dele.

Mad og drikke

Du kan godt begynde at glæde dig til al den gode mad, der venter dig på din rejse til Surin Beach! De kulinariske oplevelser er ofte et af højdepunkterne på en ferie i Thailand og Surin Beach er ingen undtagelse. Her har de fleste af hotellerne egne gode restauranter, hvor kokke forkæler gæsterne med innovativ fusion og fine dining under stjernerne.

Derudover ligger der også nogle enkelte lokale thailandske restauranter nede langs stranden, og du kan stille sulten i løbet dage fra små madvogne. Selvom der på et rejsemål som Surin Beach ofte er internationale retter på restauranternes menuer, får du altså også rig mulighed for at opleve Phukets traditionelle gadekøkken og klassiske thairetter. Den sydlige del af Bangtao Beach ligger desuden kun få kilometer væk, hvis du i løbet af ferien får lyst til lidt afveksling i restaurantlivet.

Er du på udkig efter mere eksklusive, internationale restauranter, så går turen i stedet til Patong Beach.

Den tilbagelænede atmosfære, som Surin Beach er kendt for, gælder også nattelivet. Det er mest begrænset til den underholdning, som tilbydes på hotellerne og nogle enkelte barer med musik. Rejser du til Surin Beach, har du med andre ord ideelle betingelser for at nyde de lune aftener under stjernerne med en stille cocktail. Får du i løbet af ferien lyst til en lidt mere løssluppen aften, er det nemt at tage en taxi til Patong Beach (ca. 20 min.) med det mest livlige natteliv på Phuket.

Strande i Surin Beach

Man kan ikke beskrive Surin Beach uden at beskrive selve den fantastiske strand. Den ligger på sikker afstand af hovedvejen. Der er anlagt en park imellem (en tidligere golfbane). Stranden er ubetinget hovedattraktionen her og en af de bedste på hele Phuket. Du får cirka 800 meter med fint sand at boltre dig på langs det krystalklare hav. Perfekt til en afslappende badeferie i Thailand!

Sammenlignet med Kamala Beach og Patong Beach, der ligger længere nede ad kysten, har du på Surin Beach bedre mulighed for at nyde en stille og uforstyrret dag ved vandet. Du kan dase under den varme sol eller trække lidt op i skyggen af en palme med en god bog. Eller du kan leje en kajak eller et paddleboard for at se lidt mere af kysten fra vandsiden.

I højsæsonen (oktober – april) er der normalt også gode muligheder for at snorkle ved Surin Beach, hvor du normalt kan leje det nødvendige udstyr, hvis du ikke har dit eget med. Det er en forholdsvis lavvandet strand. Dybden varierer lidt langs kysten, men generelt skal du dog kun omkring 10 meter ud før vandet når dig til navlen. I lavsæsonen er der ofte for mange bølger til at snorkle (og til at små børn kan bade sikkert). Til gengæld er det i lavsæsonen populært at rejse til Surin Beach for at surfe. Er du nybegynder, er dette en af de strande med bølger, der forholdsvist let lader sig tæmme.

Langs den smalle promenade/kystvej, som ligger få skridt fra stranden, er der normalt enkelte små spisesteder og boder. Her sælger lokale lette retter, frisk frugtjuice og andre forfriskninger, som du kan have lyst til i løbet af dagen.

Phukets strande har generelt høj klasse, men den fine strand i Surin er altså noget helt specielt og er nok ‘den bedste’ på Phukets populære vestkyst.

Surin Beach for børn

Phuket er et af Thailands førende mål for familierejser. Takket være det meget varierede udvalg af ferieområder, aktiviteter og seværdigheder er øen på mange måder perfekt, hvis du vil forkæle dine børn med en ferieoplevelse ud over det sædvanelige.

Surin Beach er med sin rolige og fredfyldte atmosfære ideel, hvis I gerne vil bo lidt på afstand af de mest travle ferieområder, men stadig have mange valgmuligheder. Selvom den flotte strand og det indbydende vand også tiltrækker mange rejsende til Surin Beach i højsæsonen, er det selv da en af de mest rolige strande på Phuket.

I Surin Beach kan I bruge ferien på at nyde stranden og forskellige former for sjov vandsport i det klare, lune hav. Der er ingen stor forlystelsesparker eller attraktioner i selve Surin Beach. Men synes I at der skal ske lidt mere i løbet af ferien, er der masser at se og opleve inden for relativt kort afstand. Der ligger for eksempel en elefantpark i nærheden, hvor I kan opleve de majestætiske kæmper på nært hold og endda være med til fodringen. Eller I kan køre den korte tur til Patong for at udforske de mange markeder og butikker, hvor I helt sikkert kan finde et unik souvenir.

Aktiviteter og seværdigheder

I selve Surin Beach er de fleste aktiviteter knyttet til stranden. Her kan du lade dagene gå med afslappende solbadning og badeture i det indbydende, klare vand. Det azurblå hav indbyder til en række vandsportaktiviteter lige fra paddleboarding, hvor du stille kan glide langs kysten, til snorkling blandt farverige fisk.

Er det den fredlige strandidyl, du rejser til Surin Beach efter? Mod syd, inden for gåafstand, ligger Laem Sing Beach, som er en kort udflugt værd. Der er ikke ret mange faciliteter eller aktivitetsmuligheder ved denne lille strand, men det er netop attraktionen. Her kan du ligge dig på det fine gyldne sand og blot nyde roen eller tag en snorkeltur.

På en rejse til Surin Beach, har du i det hele taget gode muligheder for at udforske nogle af Phukets bedste badestrande. Men øen har også meget andet at byde på af aktivitetsmuligheder. Det spænder lige fra anerkendte golfbaner og sjove vandlande til buddhistiske templer og farverige markeder.

Vejret på Surin Beach

Vestkysten af Phuket, hvor Surin Beach ligger, er karakteriseret ved et tropisk monsunklima. Det betyder, at vejret i stor træk er påvirket af et skifte mellem regnfulde perioder og tørre perioder. Generelt er klimaet varmt med relativ høj luftfugtighed året rundt. Temperaturerne når således sjældent falder under 25 grader, selv i de “køligere” måneder.

Den tørre sæson strækker sig normalt fra oktober/november til april. Det er den mest populære periode at rejse til Surin Beach med december til marts som den absolutte højsæson. I den tørre periode kan du godt opleve enkelte regnbyger, men ellers kan du i disse måneder nyde lange dage med masser af solskin, blå himmel, temperaturer omkring 30 grader og relativt lav luftfugtighed. Det er derfor gode betingelser for både strandliv og udforskning af de mange tilbud på resten af Phuket. Havet er mest roligt i denne periode, hvilket er optimalt til svømning, snorkling, dykning og andre vandsportaktiviteter.

Den våde sæson, fra maj til oktober, bringer mere ustabil vejr med hyppige regnskyl, især i eftermiddags- og aftentimerne. Selvom det regner meget mere i disse måneder, er regnbygerne ofte korte og efterfølges af klart vejr. Luften er mere fugtig, og temperaturen varm. Havet er typisk mere oprørt i disse måneder med højere bølger, hvilket tiltaler surfere, der søger efter de sjoveste udfordringer. Selvom regntiden er lavsæson, hvor en del ting lukker ned, er det også en tid, hvor du kan opleve at naturen blomstrer. Det giver øen en særlig skønhed med frodig, grøn vegetation og kraftigere vandfald.

Markeder og shopping

Oppe langs hovedgaden i Surin Beach finder du nogle få butikker samt et apotek og supermarked. Du kan altså nok få de fleste fornødenheder, som du kan få brug for i løbet af ferien. Hvis du rejser til Surin Beach for at kombinere strandlivet med shopping for sjov, kan det dog anbefales at tage en tur til Patong eller Phuket by. Her er der både markeder, shoppingcentre og butikker med et større og billigere udvalg.

Transport på Surin Beach

Surin Beach er ikke større, end at du kan komme rundt til fods. Trænger du til at brænde lidt mere energi af, kan du endda gå til nabostranden Bangtao Beach.

Selvom du kan nyde en herlig fornemmelse af at bo lidt afsondret i Surin Beach, er det ikke svært at komme til andre dele af Phuket. Du kan tage en songthaew (en minibus, der fungerer som deletaxi), en almindelig taxi eller en af de små tuk-tuk’er. Busserne kan du for eksempel tage til Patong Beach eller Phuket Town, mens du med en taxi eller tuk-tuk frit kan vælge destinationen.

Busturen til Phuket Town tager ca. en time og der er typisk afgange flere gange i timen.

Sport og træning

På en rejse til Surin Beach er det oplagt at udnytte det azurblå hav til en aktiv ferie med forskellige former for vandsport. Her kan du for eksempel prøve paddleboarding og kajakroning, men også lidt mere adrenalinfyldte aktiviteter som wind- og kitesurfing, der udnytter vestkystens ideelle vindforhold. Snorkling og dykning er også populære ved Surin Beach og resten af Phuket. Det er en enestående oplevelse at opleve det farverige og eksotiske liv i det klare vand omkring øen.

Udover vandsport er der nær Surin Beach en bred vifte af sports- og træningstilbud. Der er eksempelvis mange golfspillere, som rejser hertil for at udforske øens golfbaner med deres udfordrende layouts og spektakulære omgivelser. Indrammet af tropiske landskaber og med udsigt over Andamanhavet venter der dig en unik oplevelse golfferie på Phuket.

Flyrejsen og transfer

Surin Beach ligger omtrent godt en halv times kørsel fra Phuket Lufthavn. Især i højsæsonen (tørtiden) er der gode forbindelser hertil med en bred vifte af flyselskaber fra Skandinavien. I betragtning af, hvor fjernt et rejsemål det er, er det derfor nemt at rejse til Surin Beach.

Du kan med fordel bestille i forvejen privat transfer fra Phuket lufthavn til dit hotel. Det er den nemmeste start på din ferie. Efter en lang flyrejse fra Danmark er det betryggende at vide, at der allerede er styr på den sidste del af transporten på Phuket.

Det er dog normalt også muligt blot at praje en taxa til og fra lufthavnen. Forvent at taxierne kræver mere for turen tilbage til lufthavnen. Det er dog med danske øjne stadig billigt at køre med taxi rundt på Phuket fra Surin Beach. Der er ca. 25km fra lufthavnen til Surin.

Scroll to Top