Ferie i Rawai Beach - Phuket

Rejser til Thailand » Phuket » Rawai Beach
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Rawai Beach 2024 og 2025

Rawai Beach er kendt for sin rolige charme og sin gode beliggenhed på Phukets sydspids. Der er oplagt at rejse til Rawai Beach, hvis du vil have en afslappende ferie i lidt mere rolige omgivelser, end du typisk finder længere oppe ad vestkysten. Her kan du nyde roen og opleve mere af det lokale liv.

Trods navnet er det nok ikke i selve Rawai Beach, at du vil tilbringe hele ferien med at dase på stranden. Til gengæld er Rawai Beach et fremragende udgangspunkt for at udforske småøerne nær Phuket med idylliske strande.

Hvis du rejser til Rawai Beach behøver du således ikke nøjes med at nyde den flotte udsigt over det turkisblå hav til de nærliggende småøer. Stranden er et knudepunkt for de traditionelle longtail-både, der fører eventyrlystne rejsende ud til skjulte perler i form af bounty-strande på nærliggende småøer. Rawai Beach er kort sagt det ideelle valg for dig, der foretrækker en ferie med et afslappet tempo, men samtidig vil have mange udflugtsmuligheder.

Bestil et skræddersyet tilbud på din ferie til Rawai Beach på Phuket

Kontakt

En rejse til Rawai Beach med Thailand Tours

Stranden Rawai Beach er næsten et par kilometer lang. Selvom den ikke er kendt som en badestrand, er det derfor muligt at finde et uforstyrret sted til en dukkert. Men bemærk dog, at bredden af stranden og vanddybden varierer meget med tidevandet. Der er desuden en del trafik af både til og fra stranden.

Selvom Rawai Beach måske nok ikke er kendt som en badestrand, har du kun få minutter i tuk-tuk til nogle af de bedste badestrande på vestkysten. Dette gør en rejse til Rawai til et ideelt valg for dig, der vil have det bedste fra begge verdener – muligheden for at nyde ferien i den lidt mere rolige og autentiske atmosfære, som kendetegner Rawai, samtidig med at du har nogle af Phukets bedste badestrande inden for din rækkevidde.

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Find din rejse hos Thailand Tours

Pakkerejser til Rawai Beach med indbygget rejsegaranti

Hos Thailand Tours tilbyder vi rejser til Rawai Beach som er skræddersyet efter dine ønsker. Vi booker de bedste tilbud på fly og sætter dem sammen med de mest populære hoteller i Rawai Beach, så det hele bliver samlet i en pakkerejse, som er omfattet af dansk rejsegaranti – for fuldstændig ro i sindet. Måske skal et lækkert resort i Rawai Beach på Phuket være destinationen for din næste rejse til Thailand?

Området

Rawai Beach ligger på den sydligste spids af øen Phuket. Lidt længere mod vest ligger Promthep Cape (Laem Promthep), en lille landodde der er kendt for sine fremragende udsigtspunkter over det azurblå Andamanhav. Derfra vil du kunne se nogle af de idylliske bounty-øer, som du har inden for nem rækkevidde på en rejse til Rawai Beach. Ikke mindst ved solnedgang er halvøen et populært udflugtsmål.

Da Rawai Beach ligger blot omkring en halv times kørsel fra Phuket by, er den et yndet mål for familieudflugter. Du vil således særligt i weekenden ofte se mange lokale nyde en picnic under de skyggefulde træer ved denne østvendte strand. På grund af de mange både, som ligger fortøjet her, er Rawai Beach dog ikke kendt som en egentlig badestrand. Havet er desuden ret lavt her, når tidevandet forsvinder. Det er dog en lang strand, så hvis du ikke kan undvære en morgendukkert, kan det lade sig gøre.

Selvom Rawai Beach trods navnet ikke er kendt som en badestrand, er der mange andre grunde til, at du skal rejse hertil. Det lokale fiskemarked er for eksempel blevet en populær attraktion. Det er et eksempel på, at du i Rawai Beach kan opleve et mere autentisk dagligdagsliv på Phuket end det, du finder i mere turistede områder. I stedet for jetski og bananbåde kan du fra stranden betragte fiskerne, når de arbejder på deres longtail-både og net, eller kommer i land med en fangst af friske fisk til markedet.

Mange af bådene, som ligger fortøjet ved Rawai Beach bruges dog ikke til fiskeri. I stedet kan du hyre dem til at sejle dig ud til en af de idylliske bounty-strande på småøerne i nærheden eller til et godt sted at snorkle. Så du får altså også rig mulighed for at nyde det strandliv, som Phuket er så berømt for på en rejse til Rawai Beach.

Mad og drikke

Udover at være det perfekte sted at hoppe på en båd for at udforske de nærliggende øers idylliske strande, er Rawai også blevet kendt som et af de steder på det sydlige Phuket, hvor du finder nogle af de bedste fiskerestauranter. Glæd dig til at opleve restauranterne hvor friskfanget fisk og skaldyr, nærmest svømmer direkte fra havet til din tallerken!

På det populære fiskemarkeder i den østlige ende af Rawai Beach, kan du sågar købe din egen fisk og derefter slentre over til et af de hyggelige spisesteder i nærheden, hvor de vil tilberede den præcis, som du ønsker det. Det er ikke bare et måltid; det er en hel oplevelse. Forestil dig at sidde der, med udsigt over havet, mens du nyder en tallerken med de mest friske fisk og skaldyr, du nogensinde har smagt. Rawai Beach er et godt rejsemål for madelskere, der prioriterer autenticitet og friskhed i hvert eneste bid.

Der er talrige caféer og restauranter ned langs kystvejen i Rawai Beach, hvor du også kan få andet end fiskeretter. Ligeledes har mange af hotellerne egne restauranter, hvor der er både klassiske thairetter og internationale favoritter på menuen.

Ønsker du at fordybe dig i det thailandske køkkens mest autentiske retter på rejsen til Rawai Beach? Så er det oplagt også at udnytte nærheden til Phuket by. Det tager typisk kun 30-40 minutter at køre ind til centrum af øens hovedby. Den gamle bydel er under alle omstændigheder en udflugt værd i løbet af ferien. Madelskere, som kender Phuket, vil fortælle dig, at det er her du finder øens bedste spisesteder. Både på de hyggelige restauranter, som er indrettet i de smukke, gamle sino-portugisiske huse og ved de farverige markeders madboder, venter der dig med garanti nogle af rejsens største smagsoplevelser.

Natteliv

Sammenlignet med nogle af de større ferieområder på vestkysten af Phuket som eksempelvis Patong og Kata Beach, er nattelivet i Rawai Beach mere afdæmpet. Der er dog de senere år kommet et ganske godt udvalg af barer, især nede langs vandet, men også oppe i landsbyen. Hvis du ønsker, er der altså gode muligheder for at runde dagen af med en cocktail og live musik.

Strande i Rawai Beach

Stranden ved Rawai Beach strækker sig næsten 2 km langs kysten og er et populært udflugtsmål for både lokale og besøgende. Det er dog de færreste, der rejser til Rawai Beach for at nyde ferien kun ved denne strand.

For det første er stranden påvirket af tidevandet, så det ofte er meget lavvandet. For det andet bruger lokale fiskere stranden til fortøjning af longtail-både, der ofte ligger side om side langs en stor del af stranden. Så altså; du kan godt finde et roligt sted på stranden at tage en dukkert, men generelt er Rawai Beach ikke så velegnet til at bade fra. Der er dog kun et par kilometer til smukke strande som eksempelvis Nai Harn Beach og Yanui Beach, hvis du vil slikke sol på fint sandt ved det krystalklare hav.

Rawai strand er desuden kendt for at være et af de steder på Phuket, hvor du har bedst muligheder for at hoppe på en longtail-båd og sejle på eventyr ud til de småøer, der er mange af i det azurblå hav omkring Phuket. Disse traditionelle træbåde med deres karakteristiske lange styrepinde, er nærmest ikoniske for det sydlige Thailand. De er en autentisk og spændende måde at udforske områdets strande, snorkelsteder og bounty-øer på.

Selvom den lokale strand i sig selv ikke rigtigt indbyder til strandliv, får du på en rejse til Rawai Beach altså rig mulighed for at nyde en afslappende badeferie.

Rawai Beach for børn

Rawai Beach er et af de lidt oversete områder på Phuket, som faktisk har meget at tilbyde familier. Fordelen at rejse til Rawai Beach med børn er den lidt mere rolige atmosfære, som gør det til et fantastisk sted at slappe af sammen som familie. Dagsturene til nærliggende strande og øer er en fantastisk måde for i jeres eget tempo at krydre ferien med uforglemmelige, fælles oplevelser. Noget så simpelt som det lokale fiskemarked er en fascinerende og lærerig oplevelse for både børn og voksne. I det hele taget er det gode udvalg af familievenlige spisesteder med noget for enhver smag en fordel, når du rejser med børn.

Du bør blot være opmærksom på, at for at nyde det bedste af Phukets strandliv kræver det lidt ekstra transport og planlægning, når I bor i Rawai Beach. Det er ikke her, at man rejser til, hvis man vil kunne gå fra sit hotelværelse direkte ud på en børnevenlig badestrand. Området har heller ikke et væld af aktiviteter målrettet børn, omend der faktisk er et lille vandland midt i landsbyen. Dermed sagt, hvis du og familie værdsætter kulturelle oplevelser og kvalitetstid sammen frem for konstant underholdning, kan Rawai Beach være et godt valg. I befinder jer desuden få minutters taxikørsel fra en nogle af Phukets smukkeste strande.

Aktiviteter og seværdigheder

På din rejse til Rawai Beach har du gode muligheder for at mikse afslapning og eventyr. Her på det sydlige Phuket har du en bred vifte at aktiviteter og seværdigheder at vælge mellem inden for kort afstand.

En tur med en af de traditionelle longtail-både (eller mere moderne speedbåde), som ligger ved Rawai Beach, ud til de omkringliggende øer er næsten et must. Det er en chance for at udforske de maleriske bounty-strande med krystalklart vand, som Phuket og det omkringliggende hav er så berømt for. Det inkluderer Koh Bon og Koh Kaeo, der gemmer på henholdsvis betagende palmestrande og et lille buddhistisk kloster.

Mange kommer også til Rawai Beach fra resten af Phuket for at besøge det spændende fiskemarked. Her kan du vælge din egen friske fangst og derefter få den tilberedt på en af de nærliggende restauranter. For familier er en tur til nærliggende seværdigheder som Phuket Seashell Museum eller en afslappende dag på en af de mere børnevenlige strande i nærheden, som Nai Harn Beach, meget anbefalelsesværdige.

Du bør også tage en tur ud på Promthep Cape. Især ved solnedgang kan du nyde en fantastisk udsigt fra denne lille odde nær Rawai Beach. Det er en populær attraktion, som i højsæsonen ofte er et stort tilløbsstykke. Der er også en lille helligdom ude på Promthep Cape udsmykket med en masse små elefanter.

Vejret på Rawai Beach

Klimaet i Rawai Beach er ligesom på resten af Phuket præget af det tropiske monsunklima. Det betyder, at der i løbet af året i grove træk er to sæsoner: en tør, solrig sæson og en fugtig regntid.

Den ideelle periode for at rejse til Rawai Beach er tørtiden, som typisk strækker sig fra november til april. I disse måneder kan du forvente behagelige temperaturer på omkring 25-34 grader, hvilket gør det til det perfekte vejr for at nyde stranden og udendørs aktiviteter. December til marts er den egentlige højsæson, da nedbør i disse måneder normalt er på sit laveste, hvilket giver ideelle betingelser for at udforske alt, hvad Rawai og omegn har at byde på.

Regntiden, der løber fra maj til oktober, er præget af hyppige og kraftige regnbyger. Denne tid af året er der desuden oftere stærk vind ved Phuket og højere bølger i Andamanhavet. I denne lavsæson er der derfor færre muligheder for at bade, snorkle og dykke. Ligeledes kan vejret begrænse mulighederne for bådture fra Rawai Beach til de omkringliggende øer. Mange lokale forretninger og turarrangører holder lukket i disse måneder.

Selvom de fleste vælger at rejse til Rawai Beach i tørtiden for at få mest muligt ud af strandlivet og de udendørs aktiviteter, har regntiden også sin charme. Den livgivende regn betyder, at øen da er på sit mest frodige og vandfaldene er imponerende. Det er desuden en periode med færre turister, hvilket kan give en mere autentisk oplevelse af Thailand.

Markeder og shopping

I den østlige ende af Rawai Beach finder du det livlige fiskemarked. Når det gælder shopping, er det en af de mest populære attraktioner, både for lokale og turister. Markedet byder på et væld af friske fisk og skaldyr, fanget samme dag, som du kan købe og enten tage med hjem eller få tilberedt på stedet i en af de nærliggende restauranter. Det er en unik oplevelse, der ikke kun tilfredsstiller smagsløgene, men også giver et indblik i det lokale liv. Selv hvis du ikke vil handle der, er det en spændende oplevelse at se det fantastiske udvalg af eksotiske fisk og skaldyr.

Ud over fiskemarkedet byder Rawai også på et overskueligt, men fornuftigt udvalg af andre shoppingmuligheder. Det spænder vidt lige fra små souvenirbutikker, minimarkeder, apoteker og andre forretninger, der primært ligger langs hovedvejen. Du kan altså sagtens få dækket de behov, som måtte opstå i løbet af ferien.

Hvis du ønsker at krydre rejsen til Rawai Beach med spændende shoppingoplevelser, kan en tur ind til Phuket by anbefales. Her er mere alsidige shoppingmuligheder lige fra moderne indkøbscentre til traditionelle markeder, der byder på alt fra batikstof til håndlavet kunsthåndværk og eksotiske krydderier.

Transport på Rawai Beach

I Rawai Beach har du gode muligheder for at komme omkring – både i nærområdet og til andre dele af Phuket. Til de kortere afstande er de ikoniske tuk-tuks og lokale taxaer en hurtig og bekvem måde at komme rundt på. Disse kan nemt hyres langs vejen eller eventuelt bestilles via dit hotel. For dig, der ønsker større frihed til at udforske på egen hånd, tilbydes der mange steder leje af scootere, som kan være en mulighed for at udforske øen i dit eget tempo.

Selvom det er populært at leje en scooter, er det dog noget, hvor man bør tænke sig om en ekstra gang. Trafikken i Thailand er ikke, som du er vant til hjemmefra. Der er desværre jævnligt turister, som kommer til skade på scooter. Det er heldigvis ikke noget problem at komme rundt på egen hånd, hvis du pajer en taxi eller tuk-tuk.

For længere udflugter eller ture til andre dele af øen, er minibuser en effektiv og økonomisk løsning. De kører ofte mellem de større turistdestinationer. Sidst, men ikke mindst, er der fra Rawai Beach gode muligheder for at udforske de nærliggende øer. Der er nemlig masser af lokale operatører, som tilbyder bådture ud til paradisiske strande og skjulte øperler omkring Phuket.

Sport og træning

Rawai er kendt for sine Muay Thai træningscentre, hvor både nybegyndere og øvede kan lære eller finpudse deres færdigheder i Thailands nationale kampsport. En træningstime her er ikke blot en intens motion; det er en kulturel oplevelse, der garanterer sved på panden og et større indblik i den thailandske kampsportsverden.

Den lange strand i Rawai Beach er også god til en frisk morgengåtur. Med solopgangen som baggrund og den friske havbrise er det en idyllisk start på dagen, der giver energi til både krop og sind. Og for dig, der vil være aktiv på vandet, byder de sydlige strande på Phuket på et væld af vandsportsaktiviteter. Her kan du prøve kræfter med alt fra paddleboarding og kajakroning til snorkling og dykning, hvilket er en mulighed for at nyde det klare vand, mens du får en god workout.

Flyrejsen og transfer

Phuket International Airport (lufthavnskode: HKT) ligger på omtrent modsatte ende af øen. Det tager dog kun 1½-2 timer (afhængig af trafik) at kører til Rawai Beach. Især i højsæsonen (vinterhalvåret) er der gode flyforbindelser til Phuket lufthavn fra Bangkok og mange europæiske lufthavne.

Du kan med fordel bestille privat transfer fra lufthavnen til dit hotel (og omvendt). Selvom du også med taxi og bus kan nå frem, er det som regel hurtigere og mere komfortabelt at benytte transfer.

Scroll to Top