Ferie ved Karon Beach, Phuket

Rejser til Thailand » Phuket » Karon Beach
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Karon Beach 2024 og 2025

En rejse til Karon Beach giver dig det bedste af to verdener. På den ene side kan du nyde roen og det afslappede tempo, der gør dette til det perfekte rejsemål for familier og dig, der drømmer om en pause fra hverdagens stress i tropisk idyl. Stranden her på vestkysten af Phuket er vidstrakt med god plads til alle, så du altid kan finde et roligt sted for dig selv, også i højsæsonen.

Samtidig befinder du dig i Karon Beach kun en kort køretur fra Patongs pulserende forlystelsesliv. Derfor kan du nyde Phukets bedste natteliv, shopping og underholdning, uden at det går ud over din afslappende badeferie. Uanset om du er til rolige aftener under stjernerne, udforskning af livlige markeder eller vil slå dig løs på dansegulvet, har du det hele inden for kort rækkevidde fra dit resort eller hotel i Karon Beach.

Find din rejse hos Thailand Tours

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

En rejse til Karon Beach med Thailand Tours

Den brede, gyldne Karon Beach ligger som en lang, let buet strækning af imødekommende sand, som strækker sig nordpå mod Patong. Området indbyder til bare at slappe af under den gavmilde tropesol og til badeture i det turkisblå hav. Derfor er Karon Beach da også populær til familierejser. Vær dog opmærksom på, at vandet er lidt dybere her end på andre populære badestrande på Phuket. Den 3 km lange strand er derfor generelt ikke så velegnet til mindre børn. Særligt hvis du rejser til Karon Beach i regntiden (lavsæsonen), skal du være opmærksom på forholdene. Respekter de røde flag, der bruges til at advare, hvis det ikke er sikkert at bade.

Karon Beach, som lokalt hedder Hat Karon, har ikke restauranter og barer direkte nede på stranden. Dem finder du dog talrige af oppe på den anden side af kystvejen. Denne opdeling er uden tvivl medvirkende til, at stranden har denne behageligt tilbagelænede atmosfære. Sammenlignet med Patong Beach og Kata Beach, som ligger henholdsvis mod nord og syd, føles Karon Beach desuden mindre travl i højsæsonen alene takket være dens størrelse. Perfekt til en afslappende familierejse, parferie eller et soloeventyr.

Hoteller i Karon i alle prisklasser

Hos Thailand Tours finder du altid et stort udbud af de meste populære hoteller i Karon Beach, tæt ved skønne strande og med uendelige muligheder for underholdning og aktiviteter lige udenfor døren. Find inspiration til din ferie ved at kigge på vores hoteller i Karon Beach, som vi sætter sammen med flybilletter til markedets laveste pris i en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

Området

Karon Beach ligger på Phukets vestkyst mellem strandene Patong Beach (mod nord) og Kata Beach (mod syd). Den omkring 3 kilometer Karon Beach, der er en af de længste på Phuket, og den tilhørende, charmerende landsby har en mere rolig atmosfære, end du oplever på disse nabostrande.

Selvom du kan fordrive meget af ferien med forskellige former for vandsport på den lange strand, er en rejse til Karon Beach også en god mulighed for at opleve mere af Phuket. Du får således et godt udgangspunkt for at besøge nogle af de mange kulturelle seværdigheder, forlystelser, markeder og flot natur, som findes rundt om på Thailands største ø.

Det kan for eksempel anbefales at bruge nogle dage af ferien på at sejle ud til nogle af de nærliggende øer som Phi Phi Islands, hvor krystalklare vand og frodige kalkstensklipper skaber et paradisisk landskab, der synes taget ud af en drøm. Her kan du snorkle på farverige koralrev og svømme med eksotiske fisk i vand, der er så klart, at det næsten føles som at flyve.

For de eventyrlystne er en tur ud i Phang Nga-bugten således næsten et must på din næste rejse til dette smukke hjørne af Thailand. Udover at snorkle blandt farverige fisk venter der dig mange andre uforglemmelige oplevelser her. En kajaktur under de majestætiske kalkstensformationer, der rejser sig næsten lodret fra det smaragdgrønne hav er eksempelvis enestående.

En kajak eller en tur med longtail-båd er i det hele taget en chance for at finde hemmelige laguner og huler, der kun er tilgængelige ved lavvande. Måske du på rejsen til Karon Beach også har lyst til at besøge James Bond Island, der er berømt fra filmen “Manden med den gyldne pistol”, for at opleve et af Thailands mest ikoniske landskaber?

En ferie ved Karon Beach vil naturligvis ofte have det turkisblå hav som omdrejningspunkt. Der er dog også meget at opleve i det frodige bagland. Det kunne være et besøg i et af elefantreservaterne, hvor du kan lære mere om disse majestætiske dyr og endda deltage i deres daglige pleje. Rejser du med små børn, er det altid et hit. Ligeledes er der rig mulighed for at komme tættere på thailandsk kultur. Fra Karon Beach kan du nemlig nemt udforske gyldne templer som Wat Chalong, Phukets største og mest betydningsfulde helligdom. Det er et oplagt og fascinerende mulighed for at lære lidt om den lokale buddhistiske kultur.

For naturelskere, som rejser til Karon Beach, bør en tur op til Big Buddha også være på programmet. Denne enorme statue ligger på toppen af Nakkerd Hills med en enestående udsigt over øen. Dette fredfyldte sted er ikke kun et spirituelt højdepunkt, men også et perfekt udsigtspunkt for at betragte Phukets naturskønne landskab.

Mad og drikke

Selvom det er ideelt at tage til Karon Beach, hvis du foretrækker at nyde ferien i en mere rolig atmosfære end i det nærliggende, pulserende Patong, vil du næppe savne variation i restaurantlivet. Hvis du ønsker, kan du finde et nyt sted at spise hver aften, da du finder et større udvalg af restauranter og barer i alle prisklasser her.

Karon Beach byder således også på et bredt udvalg af spisesteder, der kan tilfredsstille enhver smag og budget. Her kan du dykke ned i de traditionelle thairetters rige smage, hvor friske, lokale ingredienser forvandles til velsmagende, simple mesterværker, der afspejler Thailands mangfoldige gastronomiske arv. Eller du kan smage internationale retter fra alle verdenshjørner – mulighederne er brede.

Lige så gode muligheder har du for at stille sulten med mere velkendte internationale favoritter. Så hvad enten du er til en klassisk pad thai, indisk curry eller en familievenlig pizza, finder du det hele inden for nem gåafstand. Det alsidige køkken er uden tvivl en af forklaringerne på, at både familier, par og singler rejser til Karon Beach.

Sammenlignet med nattelivet i Patong, som blot ligger en kort køretur mod nord, er Karon Beach noget mere afdæmpet. Her er dog også adskillige livlige barer, hvor du kan slutte dagen af i festligt lag. Har du en aften lyst til lidt større udvalg af spisesteder og barer, er det nemt at tage en taxi til den mere livlige naboby.

Strande i Karon Beach

Karon Beach, der strækker sig over 3 kilometer langs det klare hav, er en af Phukets mest populære og maleriske strande, kendt for sit brede, gyldne sandstræk, der strækker sig på en forholdsvis åben bugt på øens vestkyst. Størrelsen betyder, at selv i højsæsonen, når solhungrende ferierejsende flokkes til Phuket for at dase på de flotte strande, kan du altid finde dig et roligt sted på Karon Beach, hvor du kan lægge dit håndklæde på det bløde sand og slappe af uden at her føles overfyldt.

Strandens åbne og relativt dybe vand gør den mindre ideel for dig, som rejser til Phuket med små børn sammenlignet med andre mere lavvandede strande på øen. Særligt i regntiden, som omtrent varer fra maj til oktober, hvor den sydvestlige monsun påvirker vejret på Phuket, er Karon Beach nogle dage ikke så velegnet til at bade. Da kan der i perioder være kraftig strøm eller høje bølger, hvor det som strandgæst er vigtigt at udvise forsigtighed og respektere eventuelle advarsler (røde flag) om farlige forhold.

Trods dette forbehold for at tage på en badeferie her i regntiden er den brede sandstrand i Karon Beach en betagende og meget indbydende strand, som med rette regnes blandt Phukets bedste – uanset om du ønsker at vandre langs strandkanten, solbade eller blot beundre udsigten over havet mod horisonten.

Selvom de thailandske myndigheder i de senere år har indført forbud mod sælgere, barer og spisesteder direkte på stranden for at beskytte det naturlige miljø, er der stadig uendelige muligheder for at få forfriskninger inden for kort afstand fra Karon Beach. I løbet af dagen kan du således nemt købe snacks, måltider og kolde drikkevarer uden at skulle bevæge dig ret langt fra strandens afslappende omgivelser.

På en rejse til Karon Beach bør du naturligvis også udforske andre strande på Phuket. Det er en chance for samtidig at opleve øens mangfoldighed og skønhed. Det kunne eksempelvis være en tur til Freedom Beach, der er kendt for dens hvide sand og krystalklare vand, som er godt til snorkling. Man kan kun komme dertil med båd. Også strande som Kata Noi og Nui Beach, der ligger syd for Karon, er bestemt en udflugt værd.

Karon Beach for børn

Selvom Karon Beach ikke er den mest lavvandede strand på Phuket, hvilket kan gøre den mindre egnet til børn og andre usikre svømmere, er der andet, der gør Karon Beach til et godt valg til en familieferie. En af de store attraktioner ved Karon Beach for børnefamilier er den lidt mere afslappede atmosfære kombineret med nem adgang til al den komfort, I behøver, herunder et bredt udvalg af spisesteder og butikker.

Phuket er generelt kendt for et af de rejsemål med mest at byde på for familier. Karon Beach er inden undtagelse. Området er rigt på børnevenlige attraktioner og aktiviteter, der sikrer underholdning for alle aldre. For eksempel kan I dyste mod hinanden i Dino Park Mini Golf, en tematiseret minigolfbane med vulkaner og dinosaurmodeller, der i sig selv er en oplevelse. Der er en tilhørende restaurant, hvor I også spiser i omgivelser, der mindre om noget fra Jurassic Park. Bliv ikke overrasket, hvis der dukker en dinosaur op midt under middagen!

For dig, der gør rejsen til Karon Beach med lidt større børn, som måske har appetit på endnu flere eventyr, er der mange aktiviteter og udflugtsmuligheder. Det tæller snorkling, sejlture til nærliggende bounty-øer og elefanttrekking, hvor I kan komme tæt på Thailands majestætiske nationaldyr.

Karon Beach er også familievenligt i den forstand, at der på de mange spisesteder typisk er børnevenlige menuer, hvilket gør måltiderne nemme og en afslappet oplevelse for hele familien. Hvis I nogle gange foretrækker noget hjemligt, er det ikke svært at finde. Men de mildt krydrede thairetter er dog ofte også en øjeblikkelig favorit blandt familiens yngste.

Måske I endda har lyst til selv at prøve kræfter med tilberedningen af de thailandske retter? En god fælles oplevelse, når du rejser med familien, er et af de madlavningskurser, hvor I sammen laver klassiske thairetter fra bunden under kyndig vejledning.

Aktiviteter og seværdigheder

Karon Beach er ikke kun kendt for sin smukke strand og afslappede atmosfære, men også for at have et stort udbud af aktiviteter og seværdigheder. Her er både noget for dig, som ønsker aktiviteter med fart over feltet, og dig som er mere interesseret i afslapning krydret med spændende kulturelle oplevelser. Den brede sandstrand har plads til mange typer af aktiviteter uden at her føles overfyldt eller at man kommer til at genere andre gæster.

For dig, der er tiltrukket af det lune hav, er der mange muligheder for at dyrke vandsport da Karon Beach ligger et helt perfekt sted hvor der ikke er specielt lavvandet. Det giver bl.a. gode muligheder for snorkling, hvor du kan udforske det farverige liv tæt på kysten, stand-up paddleboarding for en rolig tur på vandet, og surfing eller parasailing, hvis du vil have pulsen op. For dig, der allerede kan eller vil lære at dykke, har du nogle af Phukets bedste dykkersteder inden for din rækkevidde.

Ud over vandsport er Karon Beach også det perfekte udgangspunkt for på udflugter at udforske områdets mange attraktioner. Tag eksempelvis på en dagstur til de betagende Phi Phi-øer, besøg den ikoniske Big Buddha-statue, der tilbyder enestående udsigter over øen, eller udforsk de kulturelle vidundere i Phuket by med dens Sino-portugisiske arkitektur og livlige markeder. For naturelskere er en tur til Khao Sok Nationalpark, med dens frodige regnskov og imponerende kalkstensbjerge, ligeledes en uforglemmelig oplevelse.

Det kan også på det varmeste anbefales at tage en tur op til Karon Viewpoint, et af Phukets mest populære udsigtspunkter. Deroppe fra kan du nyde en betagende udsigt ned over de hvide sandstrande ved Kata Noi, Kata Yai og Karon med det azurblå hav i baggrunden og den lille ø Koh Pu, som er et populært udflugtsmål blandt dykkere.

Vejret i Karon Beach

Karon Beach på Phuket lokker med et tropisk klima, som er perfekt til en afslappende badeferie. Året er præget af to sæsoner: en tør og solrig sæson samt en fugtig regntid. Det ideelle tidspunkt for et besøg er i den tørre og “kølige” periode, der løber fra november til april. Da kan du se frem til behageligt varme temperaturer på mellem 25 og 34 grader og masser af solskinstimer, især i perioden fra december til marts. Mod slutningen af tørtiden i april bliver lette byger mere almindelige som et forvarsel på den forestående regntid.

Regntiden, der på Phuket normalt strækker sig fra maj til oktober, bringer hyppige og kraftige regnbyger med sig. Det er takket være den sydvestlige monsun, som fører varm og fugtig luft fra Det Indiske Ocean ind over Karon Beach og resten af Phuket. Denne periode er karakteriseret ved en markant højere nedbørsmængder. Havet kan desuden ofte være for uroligt til badning eller dykning. Mulighederne for at tage på bådture til de omkringliggende øer er desuden mere begrænsede.

Selvom de fleste foretrækker at rejse til Karon Beach i den tørre og solrige vintersæson for at få mest muligt ud af strandlivet, byder regntiden på sin egen charme med en frodig, grøn ø, spektakulære vandfald og færre turister, samtidig med at temperaturen forbliver behagelig varm. Dette giver en unik mulighed for at opleve Phuket i et roligere tempo end i den travle højsæson. I meget af regntiden falder bygerne desuden mest om eftermiddagen og aftenen, mens der først på dagen ofte er nogle skinstimer.

Markeder og shopping

I Karon er der en bred vifte af indkøbsmuligheder, der kan dække næsten ethvert behov i ferien. Både nede langs kystvejen og oppe på hovedgaden, Patak Road, i selve landsbyen finder du butikker, skræddere og markeder, hvor du kan fordybe dig i lokalt håndværk, tøj eller finde strandudstyr. Uanset om du vil finde et souvenir eller har brug for at forny sommergarderoben, er der gode muligheder for det på rejsen til Karon Beach.

Derudover er der flere supermarkeder og apoteker spredt rundt i byen, så du let kan finde de dagligdags fornødenheder eller den solcreme, du glemte at pakke. Med alle disse shoppingmuligheder inden for kort rækkevidde, er der egentlig sjældent behov for at forlade Karon Beach for at handle. Hvis du vil have et endnu større udvalg tager det dog ikke mange minutter at køre en tur til Patong, hvor der er endnu større markeder og moderne shoppingcentre.

På din næste rejse til Karon Beach får du altså rig mulighed for at udnytte det attraktive prisniveau, som selv på dette populære rejsemål generelt er betydeligt lavere end i Danmark. Det kan for eksempel være en chance for at få et par nye briller eller skræddersyet tøj til en brøkdel af, hvad det ville koste derhjemme.

Transport i Karon Beach Karon Beach

Der er forskellige muligheder for at komme rundt i Karon Beach området og på resten af Phuket. Det er populært at leje en scooter. Dog bør du overveje det grundigt og udvise stor forsigtighed, især hvis du ikke er vant til at køre på de snoede bjergveje og i Phukets lidt uforudsigelige trafik.

Du kan i stedet nemt køre med tuk-tuk eller taxa til de forskellige dele af stranden eller nærliggende byer. Songthaews, en slags taxi-bus, kører også regelmæssigt fra Karon til forskellige destinationer på øen. Det er ligeledes en forholdsvis bekvem og prisvenlig måde at rejse rundt på.

På en rejse til Karon Beach er det også oplagt at udforske småøer og afsidesliggende strande, som kun kan nås med båd. Der er mulighed for at leje en longtail-båd (med kaptajn). Man aftaler normalt pris og afhentningstidspunkt på forhånd, men betaler først på hjemturen. Disse bådudflugter er ofte kilden til nogle af feriens mest uforglemmelige oplevelser, hvor du får chancen for at opleve Phukets skjulte perler og uberørte natur fra første parket.

Sport og træning

Du kan sagtens bruge hele ferien på bare at nyde det afslappende strandliv kun afbrudt af restaurantbesøg og shopping. Ønsker du at få pulsen op og lidt (mere) sved på panden, er der dog også et større udvalg af muligheder for det på en rejse til Karon Beach.

I Karon Park, en charmerende lille park med en kunstig sø beliggende lige nord for Karon-rundkørslen, kan du for eksempel starte dagen med en frisk løbetur. En velanlagt sti snor sig rundt om søen og er perfekt til formålet, og parken er desuden udstyret med udendørs træningsredskaber, hvis du vil supplere løbeturen med styrketræning. Længere mod syd ligger Khlong Bangla Park, hvor der ofte spilles volleyball – en god måde at kombinere socialt samvær med motion under åben himmel. Dette er et populært sted for både lokale og besøgende at samles til en venskabelig dyst.

Når det gælder vandsport, er der naturligvis også et væld af muligheder for at holde en aktiv ferie, da stranden ikke er specielt lavvandet. Fra snorkling og dykning til surfing og stand-up paddleboarding, er der aktiviteter for næsten enhver smag og niveau. På land er Phuket også kendt for sine anerkendte golfbaner, der tiltrækker spillere fra hele verden. Med flere velholdte, udfordrende baner at vælge imellem, kan du her spille i nogle af Thailands mest maleriske omgivelser.

Flyrejsen og transfer

Især i den travle højsæson, som falder i vintermånederne, har adskillige flyselskaber direkte og indirekte ruter fra Bangkok samt fra europæiske lufthavne til Phuket. Den internationale lufthavn, Phuket International Airport (HKT), ligger på den nordvestlige del af øen omkring en times kørsel fra Karon Beach og er nærmeste lufthavn til Karon.

Mange hoteller og resorts tilbyder transfer fra lufthavnen, en service der enten kan være inkluderet eller tilbydes mod et ekstra gebyr. Dette er en bekvem og nem løsning, især efter en lang rejse, hvor du bare ønsker at komme hurtigst muligt frem til hotellet.

Foretrækker du selv at arrangere transporten til og fra lufthavnen, er der både busser og taxier. De fleste taxier på Phuket kører på taxameter, men det kan anbefales at forhandle en pris på forhånd, især hvis det ikke ser ud til, at taxameteret anvendes. Alternativt kan du tage den offentlige lufthavnsbus og derefter skifte i Phuket by til en lokal bus eller taxi, hvilket nok er billigere, men også mere tidskrævende.

Med Thailand Tours kan du flyve med rutefly til strandende i Karon og Phuket fra både København, Billund, Aalborg, Aarhus og Hamborg – alt efter hvad der er din nærmeste lufthavn. Når du booker fly og hotel sammen udgør det en pakkerejse, som hos os er sikret ved medlemskab af Rejsegarantifonden.

Scroll to Top