Ferie i Cape Panwa, Phuket

Rejser til Thailand » Phuket » Cape Panwa
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Cape Panwa 2024 og 2025

Cape Panwa er en eksklusiv oase på Phukets sydøstlige kyst. Denne idylliske halvø er kendt for sine rolige, azurblå vande og bløde, hvide sandstrande, der ligger nedenfor frodige skove. Med sin blanding af idyllisk natur, luksuriøse resorts og autentisk thailandsk charme kan du på en rejse til Cape Panwa opleve det bedste af Thailand i afslappede og komfortable omgivelser.

På Panwa-halvøen, der også kaldes for Laem Phanwa, kan du bruge ferien at slappe af i vandkanten på de fine sandstrande, udforske livet i det krystalklare hav eller tage på spændende udflugter. Selvom Cape Panwa føles dejligt afsondret og ligger på sikker afstand af øens travleste ferieområder, kan du nemlig let udforske resten af Phuket og nærliggende bounty-øer.

Find din rejse hos Thailand Tours

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

En rejse til Cape Panwa med Thailand Tours

Cape Panwa er overraskende fredelig i betragtning af, at der blot er 10 km herfra ind til centrum af Phuket by. En del af forklaring er nok, at det meste af den lille halvø er dækket af skov. Der er desuden kun spredte småbyer og bebyggelser rundt langs kysten. Det giver Cape Panwa en ganske landlig stemning trods nærheden til øens travle hovedby. Det er derfor oplagt at rejse til Cape Panwa, hvis du ønsker at nyde det fredelige strandliv og samtidig have mange attraktioner inden for kort afstand.

Cape Panwa bliver ofte overset som rejsemål, fordi den ligger på østkysten på den modsatte side af Phuket fra de populære strande ved Patong, Kata og Karon. Det er egentlig en skam, for der er også meget at opleve og nyde på dette mere rolige hjørne af den smukke ø.

En pakkerejse til Cape Panwa med rejsegaranti

Hos Thailand Tours tilbyder vi pakkerejser til Cape Panwa med dansk rejsegaranti og overnatning på udvalgte hoteller i Cape Panwa og andre steder på Phuket. Vi kan desuden hjælpe dig med at sammensætte en skræddersyet rundrejse i Thailand, hvor du har ophold på flere af de bedste destinationer.

De mest populære hoteller i Cape Panwa har en fantastisk udsigt over havet, og kort afstand til nærmeste strand. Vi hjælper dig med at finde det rigtige hotel eller resort, sætter det sammen med fly med afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamborg, og sørger for en fuld pakkerejse, som også inkluderer lokal transfer hvis du ønsker det.

Området

Cape Panwa er en charmerende lille halvø, der strækker sig ud i det azurblå hav på den sydøstlige del af Phuket. Man kan knap nok kalde halvøen for at ligge “afsides”, men alligevel vil du nok føle det som om, at du her har fundet et lille uopdaget hjørne af Thailands mest populære ferieø.

Hvis du har børn med på rejsen til Cape Panwa, er det oplagt at besøge det fascinerende Phuket Aquarium. Men ellers kan den lille halvø ikke bryste sig af så mange berømte turistattraktioner. Men det er nok netop denne mangel på typiske turistattraktioner, der gør at Cape Panwa indtil nu er gået fri af de største turiststrømme. De indbydende strande og den fredelige atmosfære er i sig selv attraktionen, der er værd at rejse efter. Det er et område, der er ideelt til en rigtig livsnyderferie med din partner, eller hvis I som familie trænger til en fredelig ferie med ægte kvalitetstid sammen.

Det er nemlig roen og de fine sandstrande, der er indrammet af frodig skove og det klare hav, som gør Cape Panwa til noget helt særligt på Phuket. Her kan du trække vejret dybt og slappe af i et ægte ferieparadis. Samtidig vælger mange, som rejser til Panwa-halvøen at bruge en del af ferien på spændende udflugter. Der er eksempel kun omkring 10 km ind til Phuket Town med de farverige markeder og et rigt restaurantliv. Det er også oplagt at tage på bådudflugter til gode steder at snorkle eller til uberørte bounty-strande på de småøer, som ligger inden for kort afstand.

Mad og drikke

En del af det, der gør Thailand til et så populært rejsemål, er uden tvivl maden. Den er både utroligt velsmagende og – set med danske øjne – rørende billig. Når du booker en rejse til Cape Panwa, kan du da også se frem til en ferie med masser af lækre måltider.

De fleste restauranter på halvøen hører til på hotellerne (hvoraf nogle har flere restauranter), der spreder sig langs kysten. Der er dog også et overskueligt, men fint udvalg af uafhængige restauranter. Her får du chancen for virkelig at dykke ned i det thailandske køkken og prøve alt fra stærke curries til friske salater og søde, lokkende desserter. Og hvis du i løbet af ferien længes efter noget lidt mere velkendt, er det også muligt at finde steder med et godt udvalg af internationale retter. Så der er med andre noget for enhver smag på Cape Panwa.

Prioriterer du feriens kulinariske oplevelser højt, er det desuden perfekt med den korte afstand til Phuket Town. Især hvis du ønsker at fordybe dig i det autentiske thailandske køkken, er det oplagt at tage den korte køretur derind for at udforske markedernes gadekøkkener og de små, hyggelige restauranter.

Nattelivet i Cape Panwa er ligeledes mest begrænset til de barer og underholdning, der findes på hotellerne. Hvis du i løbet af ferien får lyst til mere end det, er Patong Beach inden for rækkevidde (ca. 1 time). Det er øens absolutte festcentrum med et udvalg af barer og natklubber, der kan måle sig med det, du finder i Pattaya.

Strande på Cape Panwa

Hvis du rejser til Cape Panwa for at nyde en afslappende badeferie, er der nok strande at vælge mellem. Den nærmeste strand og også den mest kendte på halvøen er Khao Khad Beach på østsiden. Den kaldes ofte for Panwa Beach, selvom der faktisk også er en anden strand med dette navn. Denne er dog forbeholdt gæsterne fra et nærliggende hotel. Men selvom Khao Khad Beach er den længste strand på Cape Panwa, er det på grund af den stenede bund og områder med mangrove ikke det mest oplagte sted at bade.

Lidt længere mod syd er Ao Yon Beach mindre kendt, men er med sin fredelige atmosfære og lave vand, der selv i regntiden er roligt, velegnet til familier. Der er flere af sådanne små, lavvandende strande rundt langs halvøen, hvor du kan slappe af i solen og bade i havet, der er dejligt lunt året rundt.

Vil du dase på det bløde, hvide sand under tropesolen eller snorkle i krystalklart vand blandt farverige fisk? Så kan det også varmt anbefales at hoppe på en båd for at sejle ud til nogle af de omkringliggende øer, som fx. Coral Island. Det er som regel muligt at finde både, der sejler rundt til flere af øerne på samme tur. Så kan du udforske forskellige bounty-strande og snorkelsteder i løbet af én dag.

Cape Panwa for børn

Cape Panwa er et godt valg for dig, som rejser med børn og ønsker at undgå de mere travle turistområder på vestkysten af Phuket. Den rolige atmosfære og de lavvandede strande gør således Panwa-halvøen på dette mere stille hjørne af Phuket ideel for familier.

På Cape Panwa kan børnene frit lege i sandet og vandkanten, mens forældrene nyder solen. Her er ganske vist ikke samme koncentration af forlystelser og attraktioner som ved de større feriebyer, men I behøver ikke kede jer! Særligt hvis du rejser med mindre børn, som måske ikke selv kan snorkle, kan det anbefales at besøge det lokale akvarium. Her kan I se havets farverige fisk på nærmeste hold uden at blive våde.

Med sit rolige tempo og afdæmpede natteliv er Cape Panwa et glimrende bud, hvis du planlægger en familierejse til Phuket. Her får I optimale betingelser for en solrig ferie med masser af kvalitetstid og spændende oplevelser sammen. Selvom det herude på den skovdækkede halvø føles lidt som om, at I er langt fra alting, er der i virkeligheden ikke ret mange minutters kørsel ind til Phuket by, seværdigheder som Big Buddha og en perlerække af de mest berømte strande på øen.

På en rejse til Cape Panwa med børn, er der altså mange udflugtsmuligheder. En tur med en af de traditionelle longtail-både ud til en af de nærliggende småøer er altid en spændende oplevelse for både børn og voksne. Det er en desuden en mulighed for at prøve nogle af de mange andre fantastiske bounty-strande i denne del af Thailand.

Aktiviteter og seværdigheder

Det er ikke noget krav, men især hvis du holder ferie i Cape Panwa med børn er det næsten et must at besøge det lokale Phuket Aquarium. Her er det svært ikke at blive betaget af at se eksempler på alt det farverige liv, som havet omkring Thailand gemmer på. En tur op til Koh Kaed-udsigtspunktet må du heller ikke gå glip af. Deroppe får du en spektakulær 360-grader udsigt over øen.

Ønsker du at bruge noget af ferien på at dykke ned i den thailandske kultur, er det oplagt at deltage i et madkursus på rejsen. Det er en sjov oplevelse at lære kunsten at tilberede de autentiske thairetter under vejledning af lokale kokke. Det kræver ingen forudsætninger at deltage udover en nysgerrighed på at udforske nye smage.

De fleste som rejser til Cape Panwa, hvilket især er par og familier, tiltrækkes af halvøens fredelige atmosfære. Den indbyder til en ferie, hvor I blot nyder de idylliske omgivelser uden at der behøver at ske noget nyt hver dag. Men dermed ikke sagt, at her ikke er masser at opleve, hvis I ønsker det. I kan for eksempel tage på en bådudflugt til den nærliggende Koh Lone med longtailbåd. Det er en mulighed for at opleve en skøn bounty-ø med uspolerede strande. I kan eventuelt fortsætte til Koh Hae, hvor I kan snorkle på koralrev med et mylder af eksotiske fisk.

Går rejsen til Cape Panwa, er det absolut også værd at køre den korte tur ind til den gamle del af Phuket Town. Her kan du udforske det livlige marked, hvor du finder markeder med lokale delikatesser og håndværk, samt et godt udvalg af butikkerne. Her kan du også næsten med sikkerhed finde unikke souvenirs eller måske bestille skræddersyet tøj til lave priser.

Selvom du har din base nede på øens sydøstlige hjørne, er Phuket ikke større end at du kan besøge de attraktioner og seværdigheder, du ønsker, på en dagsudflugt. Det inkluderer nogle af Thailands smukkeste strande, gyldne templer, vandfald og anerkendte golfbaner. Her er noget for alle, inkl. mulighed for at tage på bådudflugt til de omkringliggende øer Bounty Island og Coral Island eller til Phi Phi-øerne.

Vejret på Cape Panwa

Ligesom på resten af Phuket kan du på Cape Panwa nyde godt af et tropisk monsunklima. Det betyder, at området har to primære sæsoner: en varm, tør periode og en fugtig, regnfuld sæson. Den tørre periode (og derfor højsæsonen) strækker sig fra november til april, byder på behagelige temperaturer, der svinger mellem 25 og 32 grader. Denne tid er ideel for dig, der ønsker at nyde solen og stranden under klar blå himmel. Havet er roligt det meste af tiden, hvilket gør det til en perfekt rejseperiode for vandsportsaktiviteter og til at udforske de nærliggende øer på bådudflugter.

Den våde sæson løber fra maj til oktober og er præget af (langt) hyppigere regnskyl. Regnen falder dog oftest i korte, kraftige byger. Denne lavsæson kan være en god mulighed for at opleve øens frodige natur i fuldt flor. Temperaturen forbliver varm, typisk omkring 28 til 34 grader. Phuket er mindre besøgt i denne periode, hvilket kan være en chance for at få en endnu mere fredfyldt ferieoplevelse.

Markeder og shopping

Shoppingmulighederne i Cape Panwa er ret begrænsede. Langs hovedvejen finder du dog enkelte minimarkeder og kiosker, hvor du kan få de fleste daglige fornødenheder såsom snacks, drikkevarer og solcreme. Disse små butikker er mest egnede til hurtige indkøb eller hvis du lige mangler noget.

Selvom Cape Panwa altså ikke er kendt for egentlige shoppingområder, og du ikke finder store shoppingcentre eller butiksgader her, er der rig mulighed for at shoppe til den store guldmedalje på en rejse til Cape Panwa. Det er nemlig kun en kort bus- eller taxitur ind til Phuket by og et væld af shoppingmuligheder, fra moderne shoppingcentre med kendte international brands, til lokale markeder, hvor du kan finde alt fra håndlavet kunsthåndværk og tøj til unikke souvenirs og gadekøkkener med lokale delikatesser.

Selv hvis du ikke er på udkig efter noget bestemt, er Phuket bys markeder værd at besøge for at opleve den livlige atmosfære og for at få en smagsprøve på det lokale liv. Her kan du prutte om prisen og måske gøre en god handel, mens du udforsker de farverige boder. Nyd atmosfæren på et aftenmarked og find måske en lille gave til at tage med hjem.

Transport på Cape Panwa

De lokale taxaer holder sig gerne til omkring hotellerne og er klar til at køre dig overalt på Phuket. Det er ikke kutyme at bruge taxameter her. I stedet er der faste priser for de forskellige destinationer rundt om på øen. Aftal prisen før afgang. De tuk-tuks, som Thailand ellers er kendt for, ser man ikke rigtigt ude på halvøen. Der kører også jævnligt busser ind til Phuket by.

Ude på selve Cape Panwa kan du komme rundt til meget blot til fods. Vær dog forberedt på, at der er små, men stejle bakker her.

Sport og træning

Nogle af hotellerne på halvøen er udstyret med egne moderne motionsrum, hvor du har alt, hvad du behøver for at holde din træningsrutine, mens du er på ferie. Derudover er der på en rejse til Cape Panwa naturligvis også et væld af muligheder for at dyrke forskellige former for vandsport.

Når du bor her lige ved havet, kan du prøve kræfter med alt fra snorkling og dykning, hvor du kan udforske det farverige liv under overfladen, til kajakroning langs kysten eller stand-up paddleboarding på det rolige vand. Det er også en unik mulighed for at opleve den naturskønne skønhed, der omgiver Cape Panwa fra et nyt perspektiv.

Trænger du til at få pulsen lidt op, kan en gåtur op til Koh Kaed-udsigtspunktet anbefales. Dine anstrengelser belønnes med en spektakulær 360-gaders udsigt over øen og det azurblå hav. På en klar dag kan Phi-Phi-øerne skimtes i det fjerne.

Flyrejsen og transfer

Phuket Lufthavn (lufthavnskode HKT) ligger på modsatte ende af øen omkring en times kørsel fra Cape Panwa. Der er året rundt gode flyforbindelser hertil fra Skandinavien, eventuelt med en mellemlanding undervejs – for eksempel i Bangkok.

I lufthavnen kan du normalt hurtigt finde en taxi, der vil køre dig til dit hotel på Cape Panwa. Ønsker du efter den lange flyrejse fra Danmark at komme lettest muligt frem til dit hotel, kan du dog med fordel bestille privat transfer i forvejen. Så slipper du for at skulle finde en taxi, forhandle pris osv., men kan blot læne dig tilbage og tage hul på din ferie i Thailand.

Scroll to Top