Tag på en afslappende ferie på Klong Muang Beach

Rejser til Thailand » Krabi » Klong Muang Beach
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Klong Muang Beach 2024 og 2025

Når du træder ud på Klong Muang Beach, fornemmer du straks, hvorfor denne strand er kendt som en af de mest fredelige perler i Krabi-området. Her er du på sikker afstand af de mest travle turiststrømme og kan nyde ferien i idylliske omgivelser, hvor tiden næsten synes at stå stille. Den afslappende atmosfære gør Klong Muang Beach til et ideelt valg til romantiske parferier, rejser med familien eller for dig, der trænger til en pause fra hverdagens travlhed.

Den indbydende sandstrand strækker sig blidt ud i det lune vand, og langs kysten ligger der diskret placerede resorts, der passer godt til stedets uforstyrrede charme. Uanset om du ønsker at nyde solnedgangen på langsomme slentreture i vandkanten, bade eller simpelthen bare at slappe af under en palme med en god bog, får du på en rejse til Klong Muang de perfekte rammer for at trække stikket helt ud og genfinde den indre ro.

Find din rejse hos Thailand Tours

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

En rejse til Klong Muang Beach med Thailand Tours

En rejse til Klong Muang Beach er en chance for at leve i nuet og nyde det fredelige Krabi. Du har dog også nem adgang til områdets seværdigheder, når eventyrlysten melder sig. Fra nærliggende Ao Nang kan du nemt tage på ø-hop eller på bådture ud til idylliske bounty-strande og farverige koralrev for at snorkle i det krystalklare vand.

På din ferie i Klong Muang får du ligeledes friheden til at vælge, om du vil nyde fredelige aftener under stjernerne eller eventuelt vil opleve en mere livlig aften i den nærliggende badeby. Vores nøje udvalgte hoteller i Klong Muang udmærker sig ved en rolig atmosfære og altid kort afstand til nærmeste strand.

Området

Klong Muang ligger i maleriske omgivelser vest for den større og mere livlige badeby Ao Nang. Selvom der kun er en kort køretur til denne mere kendte naboby, er Klong Muang først for alvor dukket op på de ferierejsende radar de senere år.

Dette charmerende feriested, som oprindeligt var en fredfyldt lille fiskerby, er nu godt på vej til at blive et veletableret ferieområde i Krabi. Den oprindelige afslappede stemning er dog intakt, så hvis du rejser til Klong Muang Beach, kan du nyde en fin kombination af moderne bekvemmeligheder og autentisk thailandsk kultur. Den kilometerlange strand byder på en betagende udsigt ud over det azurblå Andamanhav med de nærliggende småøer, du kan besøge på udflugter.

De lokale fiskerbåde, som der stadig ses langs stranden, vidner om, at en del af den lokale befolkning fortsat ernærer sig ved fiskeriet. Det kommer også dig til gode. Takket være den direkte adgang til havet er retter med fisk og skaldyr ofte de bedste på menuen i Krabi. Det gælder også ved Klong Muang, hvor der udover hotellernes egne restauranter er nogle få, men gode spisesteder med autentiske thailandske retter på menuen.

Beliggenheden nær Ao Nang er ikke blot praktisk, hvis du for eksempel har brug for flere shoppingmuligheder. Det er nemlig også fra nabobyen, at du kan sejle ud til mange af områdets største attraktioner. Det inkluderer Railay Beach og en hel perlerække af smukke bounty-øer. På fastlandet er et ægte jungletrek i en af de frodige nationalparker også en unik oplevelse, der varmt kan anbefales, når du rejser til Klong Muang Beach.

Mad og drikke

Da Klong Muang-stranden stadig er mindre turistet end andre populære rejsemål i Krabi, er der et forholdsvist begrænset udvalg af spisesteder uden for hotellerne, som ofte tilbyder all inclusive. Men trods de begrænsede valgmuligheder er der god mulighed for at nyde velsmagende og klassiske thairetter på en række gode steder tæt ved de mest populære hoteller.

I denne charmerende lille fiskerby er det ofte fiskeretterne, der stjæler rampelyset med friske ingredienser som flere steder nærmest bliver bragt direkte fra havet til din tallerken. Fra grillede skaldyr til krydrede fiskesupper, er der noget for enhver smag på menuen.

For dig, der måske nogle dage søger en bredere palet af smagsoplevelser, er det oplagt tage tage en tur til Ao Nang. Denne mere livlige ferieby har flere spisesteder med menuer, der spænder fra traditionelle thairetter til mere internationale klassikere. I Ao Nang er der gode muligheder for at finde et sted, der passer til enhver smagsløg og budget.

Hvad angår nattelivet, er Klong Muang-stranden kendt for sin meget rolige atmosfære. Nattelivet er således begrænset til nogle få barer og det hotellerne eventuelt tilbyder. Der er dog gode muligheder for at nyde en kølig drink under stjernerne til lyden af bløde bølger eller afslappende musik. Men pulserende natklubber skal du ikke forvente at finde her. Igen finder du et fint udvalg i Ao Nang i stedet.

Strande i Klong Muang Beach

Klong Muang-stranden udfolder sig langs hele byen og fortsætter sydpå rundt om en odde. Stranden indbyder til lange, afslappende gåture ved vandkanten. Sandet føles blødt under fødderne, hvilket skaber den perfekte scene for solbadning eller legende børn, der bygger sandslotte. Mens størstedelen af stranden byder på dette indbydende, finkornede sand, findes der også stræk med stenstrand, som tilføjer en mere rå skønhed til landskabet. Disse stenede områder kan være fascinerende at udforske og tilbyder en kontrast til strandens blødere afsnit.

Det er værd at bemærke, at stranden ved Klong Muang ændrer karakter alt efter om det er høj- eller lavvande. Ved højvande møder det klare, azurblå hav sandet, hvilket skaber ideelle forhold for at bade og vandsport. Da viser stranden sig fra sin bedste side og er også perfekt til bare at dase i solen med den sagte bølgebrus i baggrunden.

Ved lavvande trækker havet sig tilbage, så der blottes områder med koraller og sten. Bevæger du dig ud i vandet på dette tidspunkt, bør du være lidt forsigtig, da koraller ikke kun er smukke at betragte, men også kan være skarpe at træde på. Badesko kan derfor med fordel bruges ved lavvande.

Der er andre gode strande inden for kort afstand af Klong Muang-stranden, hvis du ønsker dig lidt afveksling i løbet af ferien. Mod nord er Tupkaek Beach ligeledes en skøn fredfyldt strand med lavt vand, hvor hele familien kan nyde dagen.

Klong Muang-stranden og andre nærliggende strande er med deres lave vand og rolige omgivelser i det hele taget børnevenlige. Foretrækker I en ferie med ren afslapning, hvor I sammen kan komme helt ned i tempo uden distraktioner, er dette derfor på mange måder det perfekte rejsemål.

Klong Muang Beach for børn

Krabi er kendt for at have en behagelig, afslappet atmosfære og naturlig skønhed, som gør området til det perfekte rejsemål for familier. Især hvis et af jeres største ønsker for ferien er at sænke tempoet og slippe væk fra hverdagens stress og jag.

Med sin lange, indbydende strand er dette feriested som skabt for familier, der ønsker at tilbringe kvalitetstid sammen, bygge sandslotte, svømme i det rolige hav eller blot nyde solnedgangen i hinandens selskab.

Her er ikke så mange aktiviteter, der direkte henvender sig til familiens små. Men hvis du rejser med lidt større børn, som måske efterspørger mere eventyr end at lege i vandkanten, så frygt ej; Klong Muang-stranden og området omkring byder på rigeligt med aktiviteter, der kan holde hele familien underholdt.

Krabis skærgård er som taget ud af et postkort med sine bounty-øer og krystalklare vand, der indbyder til spændende udflugter i longtail-båd. Her kan I sammen udforske farverige koralrev og frodig regnskove. De fleste turbåde sejler ud fra Ao Nang, der ligger få minutters kørsel fra Klong Muang.

Aktiviteter og seværdigheder

Strandene og den fredelige atmosfære er det, de fleste rejser til Klong Muang efter. Derudover er der ikke en bred vifte af attraktioner og forlystelser på samme måde, som man eksempelvis finder på Phuket. Det tager dog kun omkring 20 minutter at køre til Ao Nang, hvor der er et spændende aftenmarked og flere shoppingmuligheder. Her finder du også talrige spisesteder og et mere aktivt natteliv.

Når du holder ferie i Klong Muang Beach ved den dejlige, kilometerlange strand med det lave, rolige vand, er det oplagt at fordrive tiden med forskellige former for vandsport. Der er normalt mulighed for at leje udstyr som SUP-boards, kanoer eller windsurfing. Den blide vind og bølger giver nok ikke så mange udfordringer for erfarne windsurfere, men er du nybegynder, er det gode forhold.

Udover strandlivet får du på rejsen til Klong Muang Beach rig mulighed for at udforske mere af Krabi. Fra Ao Nang kan du med traditionelle longtail-både sejle ud til de mange spændende øer, som ligger i den smukke skærgård. Det kunne for eksempel være for at besøge Koh Hong, der af mange betragtes som en af de smukkeste bounty-øer i Krabi. Eller du kan køre en tur til Krabi by for at udforske et provinsens bedste restaurantliv og farverige markeder.

Vejret på Klong Muang Beach

Ligesom resten af Thailand har Klong Muang Beach et varmt tropisk klima. Det kan lidt forsimplet opdeles i to sæsoner, der dikteres af monsunerne. Den tørre og ”kølige” sæson strækker sig fra november til april med masser af solskinstimer og de mest behagelige temperaturer (normalt op omkring 30 grader). Vil du nyde strandlivet og have flest muligheder for at udforske Krabis attraktioner, er dette typisk den bedste periode at rejse til Klong Muang Beach. De tørreste måneder, december til februar, er den absolutte højsæson.

Fra maj til oktober er det regntid. I denne lavsæson regner det i perioder rigtigt meget, men der er også færre turister og et endnu mere frodigt landskab. Samtidig får priserne i regntiden normalt også et markant dyk nedad. Vær dog opmærksom på, at meget af turistbranchen i Krabi kører på lavt blus i denne lavsæson. På grund af vejret er det desuden ikke altid muligt at sejle ud til skærgårdens øer i regntiden.

Markeder og shopping

Når det kommer til markeder og shoppingmuligheder, er der ikke så meget af komme efter i selve Klong Muang Beach udover nogle enkelte souvenirbutikker.

Det er dog kun en kort tur til Ao Nang. Denne nærliggende, mere livlige fbadeby byder på en bred vifte af shoppingmuligheder med både supermarkeder og et forholdsvist bredt udvalg af butikker. Her kan du få det meste, du kan få brug for i ferien. Her er også et godt aftenmarked, der tiltrækker både lokale og turister med sit farverige udbud af varer, herunder tøj, smykker og lokalt håndværk. Aftenmarkedet er også et fremragende sted at stifte nærmere bekendtskab med det lokale køkken med et væld af boder, der tilbyder frisklavede thailandske specialiteter.

Ønsker du at dykke dybere ned i det ægte thailandske køkken og kultur, kan en tur til Krabi by varmt anbefales. Krabi by tilbyder en mere autentisk, lokal shoppingoplevelse med markeder, hvor du kan udforske et bredt udvalg af lokale råvarer, traditionelle thailandske delikatesser og håndværk. Her er desuden mulighed for at smage retter, som måske ikke er så udbredte i de mere turistprægede områder.

Transport i Klong Muang Beach

Der er ingen offentlig transport i selve Klong Muang Beach, men nogle hoteller tilbyder shuttlebus til Ao Nang. Derudover kan du praje en taxi, tuk-tuk eller songthaew, som også gør det nemt at nå Krabi by eller andre seværdigheder i området.

Eftersom meget af Krabi består kyst og øer, vil du på en rejse til Klong Muang Beach næsten uundgåeligt også bruge både, når du skal rundt. Den mest almindelige bådtype til kortere ture er de såkaldte longtail-både. De har fået deres navn efter den lange drivaksel, der strækker sig ud fra båden med en propel i enden. Den gør bådene meget manøvredygtige selv på lavt vand. Skal det gå lidt hurtigere, er der også speedbåde.

Sport og træning

Ønsker du at holde dig aktiv og måske endda udfordre dig selv fysisk under op din rejse til Klong Muang Beach, er der forskellige former for sport og træning at kaste sig over.

Det er naturligvis oplagt at udnytte den smukke strand og det krystalklare hav. En tur i kajak langs kysten eller udforskning af de nærliggende øer får ikke blot pulsen op, men byder også på enestående udsigter og en unik måde at opleve områdets naturlige skønhed på.

Foretrækker du at holde dig oppe på land, er Krabi-området også kendt for at have adskillige anerkendte golfbaner. Disse velplejede baner giver golfspillere af alle niveauer en chance for at forbedre deres spil i nogle af Thailands mest eksotiske omgivelser. Her kan du spille omgivet af frodig natur og med udsigt til de karakteristiske kalkstensklipper. Det er en uforglemmelig golfoplevelse.

Længere mod syd ligger Railay Beach, som du kan nå med båd fra Ao Nang. Denne halvø er kendt for klippeklatring. Ligeledes er der gode muligheder for at tage på dykkerture eller ud til fantastiske steder at snorkle i løbet af ferien.

Flyrejsen og transfer

Krabi International Airport (KBV) er den nærmeste lufthavn, når du skal rejser til Railay Beach. I højsæsonen er der regelmæssige forbindelser til Europa med rutefly, eventuelt med mellemlandinger. Et alternativ kan være at flyve til lufthavnen på Phuket (HKT) og eventuelt sejle over bugten til Ao Nang.

Du kan med fordel bestille transfer fra Krabis lufthavn til dit hotel. Så skal du ikke bekymre dig om at finde vej fra lufthavnen til de rigtige både, der sejler dig det sidste stykke ud til Railay.

Scroll to Top