Ferie i Ao Nang med fantastiske strande

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Ao Nang 2024 og 2025

Ao Nang ligger i Krabi i det sydlige Thailand. Den charmerende badeby fungerer som porten til en perlerække af de mest vidunderlige strande og øer i Phang Nga-bugten. Faktisk er Ao Nang i daglig tale efterhånden næsten blevet ensbetydende med Krabi, selvom det altså blot er ét af ferieområderne i denne smukke region. Men hvad er det, der gør Ao Nang så uimodståelig og populær?

Kombinationen af en velorganiseret by med let tilgængelighed, den afslappede atmosfære og de idylliske omgivelser er uden tvivl det, som har gjort Ao Nang til et af Krabis mest populære rejsemål. Her ved det turkisblå Andamanhav finder du nogle af det sydlige Thailands mest attraktive strande omkranset af de spektakulære kalkstensklipper, som Krabi er kendt for.

Find din rejse hos Thailand Tours

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

En rejse til Ao Nang med Thailand Tours

På din rejse til Ao Nang kan du bruge ferien på en bred vifte af aktiviteter – fra snorkling og dykning i krystalklart vand til klatring og trekking i uberørt natur. Ao Nangs beliggenhed giver dig desuden det perfekte udgangspunkt for at udforske nærliggende øer som Phi Phi og Railay Beach. Dette er med andre ord en drømmedestination for eventyrere med hang til sol og hvide palmestrande.

Ao Nang er velorganiseret. Her har du derfor alt, du har brug for på rejsen. Det inkluderer et godt udvalg af hyggelige restauranter og barer langs hovedgaden og ved stranden. Perfekt til at nyde feriens lune aftener. Forlystelseslivet her er dog ikke mere livligt, end at Ao Nang også er en attraktiv destination for dig, der rejser med børn. Mange hoteller byder på egen pool med aktiviteter, lækker thailandsk mad og direkte adgang til skønne strande.

Området

Ao Nang og resten af Krabi-provinsen er kendt for en enestående geografi med talrige næsten lodrette kalkstensklipper, som ikke kun findes inde på land, men også ligger som små, dramatiske øer spredt ud i Phang Nga-bugten. Disse stejle klipper er et ikonisk vartegn for regionen og er blevet yderst populære blandt klatrere fra hele verden, der søger udfordringer og spektakulære udsigter. Men de iøjnefaldende kalkstensklipper til trods, er det stadig strandene og det krystalklare hav, der er hovedattraktionen for de fleste, som rejser til Ao Nang.

Krabis strande er med deres bløde, hvide sand og klare vand nogle af de mest indbydende i Thailand. Den lange strand ved selve Ao Nang er ret smal ved højvande og præget af de mange longtail-både, som sejler turister ud til de nærliggende strande, ikke mindst Railey Beach. Der er dog særligt i den sydlige ende af denne strand også mulighed for, at du kan finde dig et mere fredeligt område for at slappe af ved vandet. Der er dog bedre strande få minutters sejltur væk.

Turismen i Krabi-provinsen er på grund af den lidt mere vanskelige fremkommelighed gået langsommere end på Phuket, der ligger lige på den modsatte side af bugten. Men Ao Nang er dog efterhånden også blevet et yndet og velorganiseret rejsemål, hvor du finder alt, du har brug for i ferien. Det er dog ikke svært at finde idylliske hvide sandstrande i nærområdet, hvor der hersker fred og ro.

Fælles for flere af Krabi-områdets smukkeste strande er, at du kun er tilgængelige med båd. Det har givet en naturlig begrænsning for udviklingen. Store dele af Krabis kystlinje og skærgården er derfor stadig relativt uberørt med en herlig følelse af eksklusivitet, selv i højsæsonen. Det gør Ao Nang og Krabi til et ideelt rejsemål for dig, der vil nyde ferien med afslappende strandliv og spændende ø-hop.

Mad og drikke

Ved Ao Nang er der talrige spisesteder nede ved stranden og i hovedgaden. Det spænder over alt fra simple gadekøkkener, der serverer traditionelle thailandske retter som Pad Thai og Tom yam med rejer, til mere internationalt prægede restauranter, hvor du kan nyde alt fra italiensk pasta til friskfangede skaldyr.

Selvom prisniveauet i Ao Nang på grund af turismen ligger højere end generelt i Thailand, er det stadig markant billigere at spise ude her sammenlignet med i Danmark. Du kan derfor glæde dig til mange gode måltider uden bekymring om at sprænge feriebudgettet og generelt er det thailandske køkken sundt og præget af lokale råvarer.

Ao Nang er ikke mest kendt for sit natteliv, men har dog mange barer og restauranter, der liver op med musik om aftenen. Atmosfæren er tilbagelænet og perfekt, hvad enten du ønsker at nyde aftenen med en stille drink under åben himmel eller indenfor i hyggeligt selskab. Der er også nogle mere livlige steder for dig, der søger en festlig aften. Generelt er nattelivet i Ao Nang dog mere afdæmpet end det, du for eksempel finder på Phuket eller i Pattaya.

På rejsen til Ao Nang Beach er der kort sagt gode muligheder for at fordybe dig i Thailands kulinariske lækkerier og nyde enkelte livlige udskejelser, uden at nattelivet dominerer ferien.

Strande i Ao Nang

Ao Nang-stranden (Ao Nang Beach) er perfekt til en afslappende badeferie med sol og strand. Selve stranden ved Ao Nang er et knudepunkt for de longtailbåde, som tilbyder at sejle dig ud til en af de mange nærliggende bounty-øer og strande. Der er mest aktivitet om morgenen og sidst på eftermiddagen, hvor de fleste både sejler afsted og siden kommer tilbage fra områdets andre strande og øer.

Ao Nang-Stranden er dog tilpas lang til, at det er muligt at finde steder med mere ro, hvis du vil nyde strandlivet i selve Ao Nang. For eksempel i den vestligste ende, der kaldes Noppharat Thara Beach, eller i den sydlige ende nær The Last Fisherman Bar. Stranden ved Ao Nang er også perfekt til en gåtur langs vandet ved solnedgang inden de mange restauranter kalder.

Det mest populære udflugtsmål på en rejse til Ao Nang Beach er den nærliggende Railey Beach. Denne berømte strand ligger i en malerisk bugt bare omkring 10-15 minutters sejltur væk. På grund af de stejle klipper er den kun tilgængelig med båd. Det har lagt en dæmper på turismeudviklingen ved stranden, selvom der i højsæsonen dog er mange besøgende i løbet af dagen.

Egentlig består Railay af adskillige strande såsom West Railay, East Railay, Phra Nang og Ton Sai. Førstnævnte er den største, som har en landgangsbro for longtailbådene. Det kan anbefales at komme tidligt på dagen, hvis du vil have disse flotte strande mest muligt for dig selv. Selvom der er færre faciliteter på Railey Beach end i Ao Nang, er der dog et fornuftigt udvalg af spisesteder. Phra Nang ligger mere afsides, men er måske en af de bedste strande i Thailand.

Ao Nang for børn

Ao Nang er et fantastisk rejsemål for familier med børn. Selvfølgelig især fordi mange af strandene i Ao Nang og omegn med roligt vand og blødt sand er børnevenlige. Her kan I bygge sandslotte i lange baner, bade i det lave, klare vand eller prøve sjove vandsportsaktiviteter under sikre forhold. For de eventyrlystne familier er der mulighed for at tage på ø-hop eller på familievenlige snorklingsture, hvor børnene introduceres til det farverige liv lige under overfladen.

Udover strandlivet byder Ao Nang på andre børnevenlige attraktioner, såsom mini-golfbaner, adventure parks og akvarier, der giver sjove og lærerige oplevelser for børn i alle aldre. De fleste restauranter og spisesteder i Ao Nang er også vant til at betjene familier, og tilbyder børnevenlige retter, der gør måltiderne udenfor hotellet til en nem og behagelig oplevelse.

Så selvom Ao Nang ikke har lige så mange egentlige børneattraktioner som nogle større badebyer, er de naturskønne omgivelser og afslappede atmosfære ideel for familier, der ønsker at tilbringe kvalitetstid sammen.

Aktiviteter og seværdigheder

I Ao Nang er der meget andet, man kan bruge bruge ferien på end blot at dase på den nærmeste strand. En af de mest populære aktiviteter er at tage på ø-hop. Du har nemlig et fremragende udgangspunkt for at sejle ud til øer som Koh Poda og Koh Hong eller det lidt fjernere Phi Phi Island, kendt for deres naturskønhed og fantastiske snorkling.

Hvis du trækkes mere mod eventyr på fastlandet, byder området omkring Ao Nang på gode muligheder for at tage på ægte jungletrek, hvor du kan udforske tæt regnskov, opdage skjulte vandfald og nyde betagende udsigter over Krabis betagende landskaber og frodige natur.

Der er dog nok ingen tvivl om, at mange, som rejser til Ao Nang, får den største naturoplevelse under overfladen på det turkisblå hav. Udover snorkling, som hele familien kan bruge mange timer på i ferien, er der rig mulighed for at dykke på en rejse til Ao Nang, fx. hvis man tager til Chicken Island.

Området er lidt af et hotspot for dykkerferier med dykkersteder på farverige koralrev, der passer til alle niveauer. Ao Nang og Krabi generelt er også et godt sted at tage dykkercertifikat på en ferie. Her er nemlig talrige dykkerskoler, der tilbyder kurser og undervisning for nybegyndere. Uanset om du tager dine første åndedrag under vand eller ønsker at forfine dine dykkerfærdigheder i klart, tropisk vand, venter der dig på rejsen til Ao Nang en enestående undervandsverden.

Vejret i Ao Nang

Ao Nang byder, ligesom det meste af Thailand, på et tropisk klima opdelt i to primære sæsoner. Fra november til april er det den tørre sæson med dage fyldt af strålende solskin og temperaturer omkring 30 grader, hvilket skaber optimale forhold for både at nyde livet på stranden og at tage på opdagelse. Denne tid anses derfor for at være det mest ideelle tidspunkt for at rejse til Ao Nang.

Fra maj til oktober er det den våde sæson, som trods perioder med regn også stadig byder på mange muligheder i Krabi. Denne lavsæson karakteriseres ved færre turister og et landskab, der blomstrer op i en intens grøn farve. Selvom man i denne periode skal forvente mere regn, er det også en tid, hvor priserne normalt er markant lavere. Det er dog værd at være opmærksom på, at visse steder i Ao Nang kan være lukket i løbet af disse måneder.

Markeder og shopping

Handelslivet i Ao Nang er primært koncentreret omkring strandpromenaden, Her finder du et ganske stort udvalg af minimarkeder og souvenirbutikker. Du kan få alt fra det essentielle strandudstyr og sommertøj til håndlavede smykker og lokale kunsthåndværk. Udvalget adskiller sig dog ikke synderligt fra det, du kan finde på andre populære turistdestinationer i Thailand. Der er dog meget at vælge imellem og god mulighed for at fordrive lidt tid med shopping.

Det er også værd at lægge vejen forbi Ao Nang Night Market, der afholdes hver dag fra omkring klokken 16 til 23 ved Noppharat Thara Beach. Her er også boder med forskellige typer souvenirs og lokalt håndværk. Det er dog især det store udvalg af madboder, der gør markedet interessant. Her kan du spise hver aften og prøve noget nyt hver gang.

Selvom indkøbsmulighederne i Ao Nang altså sagtens kan dække de daglige behov, og du kan slentre rundt og shoppe, når du ikke nyder stranden, er oplevelsen ikke så unik. Hvis du søger mere varierede og autentiske shoppingmuligheder, kan det varmt anbefales at tage en tur til Krabi by. Der finder du både stemningsfulde markeder fyldt med lækre delikatesser, større butikker og indkøbscentre.

Transport i Ao Nang

Ao Nang er ikke større, end at du kan komme rundt til meget blot til fods. Du kan dog også nemt komme rundt til områdets mange seværdigheder ved hjælp af de lokale songthaewer, der fungerer som minibusser i forskellige størrelser, eller ved at tage en taxi. Da Ao Nang ligger i et område, der er rigt på småøer og smukke kyststrækninger, vil en bådtur næsten være uundgåelig for at fuldende din rejseoplevelse.

Til de kortere ture mellem strande og nærliggende øer er longtail-bådene således et populært valg. Disse både er kendt for deres fleksibilitet og evne til at sejle indpå lavt vand, hvilket gør dem ideelle til at udforske afsidesliggende strande og krystalklare laguner tæt på kysten. Du har mulighed for at leje en privat longtail-båd for hele dagen eller dele den med andre rejsende for at spare på prisen.

For rejser til de større og mere kendte øer som Phi Phi og Koh Lanta, er færger og speedbåde et godt alternativ. Disse afgår regelmæssigt fra kysten nær Ao Nang. Speedbådene sikrer en hurtig overfart, men kan være dyrere (og mindre behagelige i høj sø), mens færgerne tilbyder en langsommere, mere økonomisk rejse med mere plads til at slappe af undervejs.

Sport og træning

I Ao Nang er der talrige muligheder for at dyrke sport og holde dig aktiv under din ferie. Det inkluderer naturligvis vandsportsaktiviteter som snorkling, dykning og kajaksejlads. Men også på land kan du holde formen ved lige.

For eksempel kan du prøve kræfter med Muay Thai, Thailands national sport og en intens form for kampsport, der med garanti vil få sveden til at pible frem. Mange træningscentre i Ao Nang tilbyder klasser for alle niveauer, fra begyndere til mere øvede, hvilket giver en unik mulighed for at dykke ned i denne fascinerende del af thailandsk kultur, samtidig med at du holder dig i form.

Hvis du er tiltrukket af eventyr i det fri, er en udflugt til Railay Beach en chance for at lære at klatre på de spektakulære klippeformationer. Railay Beach er kendt for sine imponerende kalkstensklipper, der tilbyder ideelle forhold for klatring. Uanset om du er nybegynder eller erfaren klatrer, findes der kurser, der kan udfordre dig og give dig en uforglemmelig oplevelse under kyndig vejledning. Bagefter kan du naturligvis nyde en forfriskende dukkert fra den skønne strand.

Flyrejsen og transfer

Krabi International Airport (KBV) er den nærmeste lufthavn for rejsende til Ao Nang. Den ligger omkring 40 kilometer væk. Denne lufthavn tjener som den vigtigste indgangsport til regionen og har i turistsæsonen regelmæssige forbindelser til Europa, eventuelt med mellemlandinger.

Fra lufthavnen er der gode forbindelser til Krabi By med bus, taxi og båd. Mange hoteller tilbyder egen shuttle service – spørg i forbindelse med booking.

Scroll to Top