Ferie-ro i alle afskygninger på bjerg-øen Koh Ngai

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Koh Ngai 2024 og 2025

Velkommen til det smukke Koh Ngai i Thailand – en eksotisk destination som fylder så lidt i landskabet at alting foregår til fods. Tag med Thailand Tours på en dejlig ferie på Koh Ngai og oplev den afslappede stemning.

Koh Ngai er en lille, bjergrig ø i det azurblå Andamanerhav sydøst for Koh Lanta. Sammenlignet med den populære naboø gør Koh Ngai ikke så meget væsen af sig. Denne trekantede ø er bare 4 kilometer lang og 2 kilometer bred. Her er ingen rigtige veje eller biltrafik. Her kommer man omkring til fods, i kajak eller med longtail-båd. I stedet for trafikstøj kan du nyde suset fra palmerne og bølgernes blide skvulpen mod kysten.

Find din rejse til Koh Ngai hos Thailand Tours

Hos Thailand Tours er vi eksperter i rejser til Koh Ngai og en række andre, dejlige destinationer i Thailand. Brug vores lange erfaring til at få en afslappet ferie på Koh Ngai uden bekymringer – enten som enkeltdestination eller som en rundrejse i kombination med andre rejsemål.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

En rejse til Koh Ngai med Thailand Tours

En rejse til Koh Ngai er perfekt for både familier og par. Her kan I koble helt fra og undslippe hverdagens stress og jag. Omringet af det turkisblå hav, kridhvide sandstrande og frodig jungle, kan I her nyde ferien i et ægte bountyparadis. Øen har kun nogle få faste beboere, så det er nemt at føle sig som en rigtig Robinson Crusoe her.

Paradisøen Koh Ngai er et populært stop på ø-hop fra Phuket eller Koh Lanta. Du kan dog også sagtens bruge Koh Ngai som udgangspunkt for ture til naboøerne. Det kunne for eksempel være for at besøge Smaragdgrotten på Koh Mook. Det kan dog meget vel være, at du slet ikke har lyst til at forlade Koh Ngai i ferien. Øen er nemlig kendt for sin behageligt rolige atmosfære uden forstyrrelser. Her finder du ikke et væld af forlystelser eller travle butiksgader. Men holder du af ferier i et behageligt langsomt tempo, er denne lille ø perfekt. Der er desuden faktisk ganske meget at opleve på Koh Ngai.

Særligt strandene på den østlige side af øen er flotte og børnevenlige. Udover bare at dase på stranden ved Andamanhavet er dykning og snorkling på de flotte koralrev et af feriens højdepunkter. Sigtbarheden er femragende, så du kan udforske en verden af farverige, eksotiske fisk. Det er en uforglemmelig oplevelse for både børn og voksne. Hvis du foretrækker at blive på land, kan du lave et jungletrek og nyde den betagende udsigt fra forskellige udsigtspunkter på øen. Særligt vestkysten indbyder til dette.

Hos Thailand Tours tilbyder vi ophold på nogle af de mest populære hoteller og flere resorts på Koh Ngai, bl.a. Thanya Beach Resort med hyggelige bungalows direkte ved havet. På Koh Ngai er ordet ‘beach resort’ ikke en overdrivelse. Stranden ligger, med kridhvidt sand og roligt og lunt vand, bogstaveligt talt lige udenfor døren. Farverige fisk og koraller er aldrig langt væk, ligesom svajende palmer gerne skygger for den varme sol når du har brug for det.

Området

Koh Ngai, også kendt som Koh Hai, ligger i Andamanhavet, cirka 15 kilometer fra fastlandet i Trang-provinsen. Mod nord ligger den meget større Koh Lanta Yai. Til sammenligning er Koh Ngai en lille skjult perle, kendt for sin ro og uberørte naturskønhed. Øen er kendetegnet ved dens klare vande, frodige grønne jungle og bløde, hvide sandstrande.

Øen er populær blandt par og nygifte på bryllupsrejse takket være de idylliske og meget fredelige omgivelser. I modsætning til nogle af de mere travle turistdestinationer i Thailand, møder man normalt ikke mange rygsækrejsende her. Koh Ngais afslappende atmosfære og naturskønne omgivelser gør øen til det perfekte tilflugtssted for romantik og afslapning. Her kan I nyde tiden sammen uden de forstyrrelser og det tempo, der ofte følger med på mere populære turiststeder.

Mad og drikke

Koh Ngai, med sin beskedne størrelse, byder på et begrænset uvalg af barer, restauranter og spisesteder uden for hotellerne. Her er ingen eksklusive gourmetrestauranter eller internationale kæder, men det, øen måske mangler i kvantitet, kompenserer den for i kvalitet og autenticitet.

De få spisesteder på øens resorts byder hovedsageligt på traditionel thaimad, som afspejler øens simple livsstil og de lækre råvarer, der er tilgængelige. Frisk fisk og skaldyr, ofte fanget samme dag, er typisk stjernen på menuerne. Glæd dig til at smage retter, der er tilberedt på en herligt ukompliceret måde, hvor smagen af de friske ingredienser virkelig får lov til at skinne igennem.

Priserne er overkommelige, og mens du ikke finder et bredt udvalg af retter, vil du opleve en dybtfølt passion for madlavning og en ægthed, der nogle gange kan være svær at finde i mere turistede områder. På Koh Ngai handler det ikke om luksus eller overflod, men snarere om at sætte pris på de simple glæder og den ægte thailandske gæstfrihed.

Nattelivet på Koh Ngai er så godt om ikke-eksisterende. Ideelt for dig der frem for pulserende natklubber drømmer om fredelige aftener under stjernerne. Du kan dog godt finde et sted at slutte dagen af med en cocktail.

Strande på Koh Ngai

Koh Ngai er berømt for sine betagende strande. Øens hovedattraktion er den lange strand på østsiden, som er helt uimodståelig med sit lave, krystalklar vand og fine, hvide sand. Koralrevene nær kysten er en uudtømmelig kilde til fascinerende snorkeloplevelser. Her kan du tilbringe lange dage med blot at nyde det afslappende strandliv.

En kort gåtur gennem den frodige jungle fører dig til Paradise Beach, en skjult perle på sydspidsen af Koh Ngai. Denne strand er lever op til sit navn for dem, der søger ro og afsides skønhed. For eventyrlystne besøgende er der endnu mere at udforske: en sti fører videre til et udsigtspunkt, hvorfra der er en spektakulær udsigt ned langs øens mere klipperige vestkyst. Denne kontrast mellem den bløde sandstrand på østsiden og den mere rå, klippefyldte vestkyst tilføjer et fascinerende element til Koh Ngais charme.

Koh Ngai for børn

Planlægger du en familieferie på Koh Ngai? Øens rolige tempo og fredfyldte atmosfære er ideel til en afslappende badeferie, hvor I som familie kan koble helt af fra hverdagens travlhed og trummerum. I dette lille ferieparadis får I ideelle betingelser for en ferie med ægte kvalitetstid sammen.

Selvom Koh Ngai ikke byder på forlystelser og attraktioner som større turistdestinationer i Thailand gør, vil især lidt større børn kunne bruge meget tid på at snorkle på de koralrev, som begynder allerede tæt på kysten. Her kan de udforske det farverige liv, som de ellers kun kender fra TV. Det er en fantastisk måde for børn at lære om og opleve havets vidundere på tæt hold.

En anden spændende oplevelse for hele familien er at tage en bådudflugt, for eksempel til den nærliggende ø Koh Mook, for at opleve Smaragdgrotten. Denne unikke naturattraktion er et magisk sted, hvor lyset spiller i vandets smaragdgrønne farver, skabende en uforglemmelig oplevelse for både børn og voksne. På Koh Ngai får I med andre ord den perfekte balance mellem afslapning og eventyr, hvilket gør det til en ideel destination for familier, der drømmer om en ferie lidt ud over det sædvanlige.

Aktiviteter og seværdigheder

Idylliske Koh Ngai og de omkringliggende øer indbyder faktisk mest til afslapning og ‘slow living’. Naboøerne og snorklings-hotspots er oplagte udflugtsmål på en bådtur med longtailbåd når du rejser til Koh Ngai. Til længere udflugter er også fastlandet inden for rækkevidde. Her venter for eksempel kystdelen af Chao Mai nationalparken, der inkluderer nogle fantastiske strande og et rigt dyreliv.

Vejret på Koh Ngai

Idylliske Koh Ngai nyder godt af et tropisk klima med varme temperaturer året rundt. Vejret er dog generelt bedst, når det er vintervejr herhjemme i Europa, dvs. fra november til marts. Særligt i regntiden fra juni til oktober anbefales det normalt ikke at rejse til Koh Ngai. Mange resorts er lukket og havet er i denne periode også ofte uklart.

Markeder og shopping

Lad det være sagt med det samme; man rejser ikke til Koh Ngai med shopping for øje. Der er kun nogle få butikker ved stranden med badetøj, souvenirs og lignende. Der er derudover enkelte af øens resorts, der har små kiosker/butikker med et lille udvalg af de mest basale nødvendigheder til ferien. Så har du behov for bestemte ting, bør du nok medbringe det selv.

Da der heller ikke er en hæveautomat på øen, anbefales det at have nok kontanter med. Der er dog også muligt for at betale med kreditkort på de fleste resorts.

Transport på Koh Ngai

I højsæsonen er der jævnligt bådforbindelse fra fastlandet eller nærliggende øer som Koh Lanta direkte ud til Koh Ngai. På selve øen er der ingen biler eller motorcykler, hvilket bidrager til den fredelige atmosfære. Her er det bare dig, naturen og de smukke omgivelser.

Sport og træning

Hvis du ikke blot ønsker at bruge din ferie på bare at ligge med en god bog ved poolen eller nede på stranden med solbadning og snorkling, byder Koh Ngai også på muligheder for mere aktive oplevelser. Du kan for eksempel leje en kajak og udforske øens maleriske kystlinje fra vandsiden. En tur i kajak er ikke kun en god måde at få motion på, men også en fantastisk måde at udforske øen og dens stille bugter.

Oppe på land er der i øens uberørte jungle enkelte vandrestier, der leder op til betagende udsigtspunkter. En vandretur op gennem junglen er en chance for at få pulsen lidt op og en chance for at komme tæt på øens frodige vegetation og dyreliv, der inkluderer eksotiske fugle.

Flyrejsen og transfer

Det mest oplagte er at flyve til Krabi Lufthavn. Herfra kører du til Pak Meng Pier i Trang-provinsen, hvorfra der sejler færge (ca. 1 time) de knap 15 km ud til Koh Ngai. Alternativt er der mulighed for at tage med speedbåd, der kun tager 20 minutter. Er der lidt bølger, er færgen dog mest komfortabel.

Du kan med fordel bestille privat transfer i forvejen, hvis du vil nemt fra lufthavnen til dit hotel på Koh Ngai.

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Scroll to Top