De svajende kokospalmers ø, Koh Maphrao

Rejser til Thailand » Koh Maphrao
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Koh Maphrao 2024 og 2025

Hvis din feriedrøm er at dase på gyldent sand ved et turkisblåt hav, er der en lille juvel af en trope-ø i Thailand, som du måske bør overveje til din næste ferie: Koh Maphrao. Book en rejse til Koh Maphrao med Thailand Tours og få en skøn ferie uden bekymringer.

Kendt for sin rolige, familievenlige atmosfære og autentiske thailandske charme, er denne ø perfekt for dig, der ønsker en tropisk pause fra hverdagens trummerum. Book en rejse til Koh Maphrao nu og gør dine feriedrømme til virkelighed!

Find din rejse hos Thailand Tours

Book en eventyrlig rejse til skønne Koh Maphrao med Thailand Tours og få glæde af årtiers erfaring med rejser til dette spektakulære område af verden. Brug søgemaskinen til at finde den rigtige pakke, eller kontakt os direkte for et skræddersyet tilbud som er tilpasset dig.

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

En rejse til Koh Maphrao med Thailand Tours

Koh Maphrao, der også er kendt som Coconut Island, ligger bare nogle få minutters sejltur fra Phuket. Selvom der er under en kilometer mellem dem, er de to øer meget forskellige. Ikke kun i størrelse. På Koh Maphrao finder du ikke et væld af forlystelser eller et pulserende natteliv. Til gengæld byder øen på mere uforstyrret omgivelser, autentiske kulturelle oplevelser og et møde med det ægte Thailand. Samt naturligvis uimodståelige strande.

Kokosøen

Koh Maphrao har en rektangulær form. Særligt den sydvestlige del af øen er dækket af mangroveskove, som er hjemsted for et rigt dyreliv såsom langhalede makakker. En vej strækker sig tværs over øen fra vest til øst, startende ved molen, hvor du kommer i land. Hovedlandsbyen ligger på den nordlige kyst, lige ved øens største resort, The Village Coconut Island Resort.

Allerede fra Phuket kan du se de svajende kokospalmer langs strandene på Koh Maphrao, som har givet øen dens navn. Til trods for sin nærhed til en af Thailands mest populære feriedestinationer, har Koh Maphrao bevaret sin fredelige ø-stemning og autenticitet. Med dets frodige mangrover, kokosplantager, livet i fiskerlandsbyerne og de idyllisk badestrande er denne ø et ægte ferieparadis.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

Mad og drikke

En stor del af øens omkring 1000 indbyggere lever stadig af fiskeri og dyrkning af gummi- og kokosplantager. Turismen bidrager også efterhånden en del til økonomien. Uden for resortområderne er der dog stadig kun et begrænset antal spisesteder og minimarkeder. Nok til at dække feriens behov, men vil du bruge en dag på spændende shopping, kan det anbefales at sejle en tur over til Phuket by.

Prøv også de flydende restauranter mellem Phuket og Koh Maphrao, hvor der er autentiske thailandske retter på menuen. Friskfanget fisk og skaldyr er en specialitet, du ikke bør gå glip af på rejsen hertil. Forlystelses- og nattelivet på Koh Maphrao er meget stille sammenlignet med det du finder på Phuket.

Strande på Koh Maphrao

Rundt om på Koh Maphrao finder du en række småstrande og vige, der tilbyder ro og afsides skønhed, men grundlæggende er der tre større strande.

Den længste af disse strande ligger på øens nordlige kyst, tæt ved den største koncentration af ferieboliger. Her strækker sandstranden sig et langt stykke hen ad kysten. På øens østlige side finder du en anden betagende strand, der er populær for sit gyldne sand og sin fredelige atmosfære.

Når du står på strandens bløde sand, kan du nyde udsigten til små naboøer, der ligger spredt ud i havet som frodiggrønne perler. Disse små øer tilføjer et strejf af mystik og eventyr til landskabet, og gør Koh Maphrao til et perfekt rejsemål, hvor du drømmer om en afslappende badeferie i rolige og naturskønne omgivelser.

Koh Maphrao for børn

Koh Maphrao er velegnet til børnefamilier, der drømmer om en ferie, hvor der er plads til både afslapning og nye oplevelser.

For de mindre børn er strandene ofte højdepunktet. De kan tilbringe timer med at bygge sandslotte, bade i det lave vand, og lege på stranden. Mange resorts på øen tilbyder også børnevenlige aktiviteter, som kan inkludere svømmebassiner med lavt vand, og legepladser.

Selvom Koh Maphrao er relativt lille, byder den på små lommer af det traditionelle Thailand. I kan tage på opdagelse og opleve det daglige liv og traditionelle skikke. Dette giver en unik mulighed for børnene til at lære om en anden kultur og måde at leve på.

Udflugter til nærliggende øer eller for eksempel en dagstur til Phuket kan også være spændende for familier. Disse ture tilbyder en chance for at se mere af regionens naturlige skønhed og kulturelle seværdigheder, som gamle templer og farverige markeder, som er spændende for børn i alle aldre.

Aktiviteter og seværdigheder

Den rolige atmosfære på øen gør Koh Maphrao til et ideelt valg for dig, der rejser med familien. Her kan I se frem til kvalitetstid sammen i ægte tropeidyl. Tilsvarende er Koh Maphrao en drøm for par. Her kan I nyde romantiske middage ved stranden, slentre hånd i hånd på de flotte strande og fordybe jer i hinanden, omgivet af øens naturlige skønhed.

Øen er måske nok lille, men her er masser at tage sig til i ferien. Hvis du rejser til Koh Maphrao, er der naturligvis især gode muligheder for at bruge tiden på forskellige former for vandsport. Snorkling, kajakroning og dykning er nogle af de mest populære aktiviteter, hvis du altså ikke blot vil nøjes med at bade. Der er tre let tilgængelige strande på Koh Maphrao, den sydlige, den østlige og den længste lige ved byen i nord.

Udflugter

Tag på en bådtur rundt om øen eller besøg nogle af de nærliggende naboøer, som også lokker med fantastiske strande og snorkling. Du kan eventuelt også leje en cykel for at udforske selve Koh Maphrao i langsomt tempo. Besøg for eksempel nogle af de lokale fiskerlandsbyer, hvor du har chancen for at få en lidt dybere indsigt i den lokale kultur og levevis.

Vejret på Koh Maphrao

Som resten af det sydlige Thailand nyder Koh Maphrao godt af et tropisk klima. Forvent varme, solrige dage med blå himmel fra november til april. Det er den anbefalede periode at rejse til Koh Maphrao. Regnsæsonen fra maj til oktober byder på kortvarige, kraftige regnskyl, men temperaturen forbliver dog behagelig.

Markeder og shopping

På Koh Maphrao er der uden for resortområderne kun enkelte kiosker og minimarkeder, der tilbyder et beskedent udvalg af varer. Sortimentet omfatter typisk dagligvarer, snacks, forfriskninger og andre nogle basale fornødenheder. Har du særlige behov for varer, anbefales det at medbringe dem eller købe dem inden ankomst til øen.

Endvidere kan det anbefales at medbringe kontanter (Thailandske baht (THB)). Uden for de større resorts er brugen af kreditkort typisk ikke en mulighed, og øen har aktuelt ingen hæveautomater.

Ønsker du flere shoppingmuligheder i løbet af ferien, er en udflugt til Phuket by en glimrende mulighed. I Phuket by er der meget at vælge mellem lige fra moderne indkøbscentre til traditionelle markeder. Ud over shoppingen er byen også et besøg værd for sin kulturelle og historiske seværdigheder.

Transport på Koh Maphrao

Der er en vej, som fører tværs over øen. Men selv hvis du går ad den helt fra den ene side af øen til den anden, er det kun en tur på 3-4 km. Det er altså ikke en ø, hvor det rigtigt giver mening at leje andet end en cykel eller scooter, hvis man vil udforske øen.

Sport og træning

Koh Maphrao indbyder til en afslappende daseferie, hvor du kan lade op og nyde en pause fra hverdagens stress og jag. Men det betyder dog ikke, at du vil mangle muligheder for at holde dig i form.

Vandet omkring øen er for eksempel perfekt til forskellige former for vandsport. Både børn og voksne kan bruge lang tid på snorkling, der med lidt held giver mulighed for at udforske øens farverige undervandsliv. Ligeledes er paddleboarding og kajakroning populære aktiviteter på Koh Maphrao. Det er både god træning og en fin måde at udforske øens kystlinje på. Man kan padle langs kysten og opdage skjulte strande og vige, som ellers er utilgængelige.

Cykler kan lejes flere steder på øen, og de giver dig også friheden til at udforske i eget tempo. En cykeltur rundt på øen er måske nok ikke ret lang, men kan alligevel godt tage lidt tid. Der er nemlig mulighed for at stoppe ved skjulte strande eller udsigtspunkter undervejs.

Flyrejsen og transfer

Fly til Phuket Lufthavn (HKT). Det er landets næstmest benyttede lufthavn efter Bangkok. Der er gode internationale forbindelser til den året rundt. Fra Phuket sejler man ud til Koh Maphrao med longtail- og speedbåde fra Laem Hin Pier i den nordlige del af Phuket by (5-10 min).

Vil du gnidningsløst frem til øen fra lufthavnen, kan du med fordel bestille privat transfer i forvejen.

Scroll to Top