Ferie på gemmesteds-øen Koh Mak

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Koh Mak 2024 og 2025

Den lille ø Koh Mak er et eksempel på, at der i Thailand stadig findes skjulte skatte, hvor du får det bedste af to verdener: Billedskønne badestrande og en chance for at opleve autentisk kultur og tradition. Book en rejse til Koh Mak med Thailand Tours i dag!

På Koh Mak kan du nyde et afslappende strandliv, mens du også får en unik indsigt i det lokale, thailandske liv, langt væk fra turistfælderne.

Her slipper du for folkemængderne på de mere kendte rejsemål. I stedet venter der dig på Koh Mak en fredfyldt tropeø med frodige, tropiske landskaber omgivet af bounty-strande med farverige koralrev. Her vil du føle dig, som om du er trådt direkte ind i et Instagram-feed af misundelsesværdige feriebilleder – ingen fotofiltre nødvendige.

Find din rejse til Koh Mak hos Thailand Tours

Hos Thailand Tours er vi eksperter i lige præcis Thailand. Vores erfaring kommer dig til gode når vi sammensætter den perfekte rejse til Koh Mak til dig – enten som den eneste destination, eller som en rundrejse i kombination med andre rejsemål.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

En ferie på Koh Mak med Thailand Tours

Øen Koh Mak ligger i den nordøstlige del af Siambugten mellem Koh Chang og Koh Kood ikke langt fra Cambodias kyst. Det er nok denne lidt afsides beliggenhed, som hidtil har gjort, at dette lille ø-paradis har undgået de turiststrømme, der ses på mere kendte destinationer som Phuket og Koh Samui. En rejse til Koh Mak er derfor perfekt, hvis du søger høj komfort og muligheden for at opleve autentisk thailandsk kultur i en rolig og afslappet atmosfære.

Bæredygtig turisme

Øen er på kun 16 kvadratkilometer, men det Koh Mak mangler i størrelse, kompenserer den for med sine uspolerede strande med blødt sand, krystalklart vand og en intim atmosfære. Et unikt aspekt ved Koh Mak er, at det meste af øen har været i blot en håndfuld familiers eje i over et århundrede. Familieejerskabet har skabt en dybtfølt forpligtelse til at beskytte øens enestående skønhed og kulturelle arv. En hurtig profit er derfor blevet fravalgt til fordel for en mere skånsom udvikling med fokus på små bungalow resorts og eksklusive boutique-hoteller.

I dag er den charmerende ø Koh Mak således et godt eksempel på, at man også i Thailand har et stigende fokus på bæredygtig turisme. Så når du sætter fod på denne idylliske tropeø, kan du føle dig tryg ved at vide, at du besøger et sted, hvor bevaring og respekt for øens oprindelige atmosfære har høj prioritet. På mange måder er en rejse til Koh Mak derfor en chance for at opleve Thailand, som det var for årtier tilbage før turismen for alvor tog fart.

Når du rejser til Thailand med Thailand Tours får du fuld sikkerhed med rejsegaranti. Vi samler dit hotel på Koh Mak med flybillet fra København, Aarhus, Aalborg, Aarhus eller Hamburg i en pakkerejse så du ikke behøver tænke på andet end at møde op i lufthavnen.

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Mad og drikke

Koh Mak er en ganske lille ø med en beskeden turisme, men her er faktisk et fornuftigt udvalg af spisesteder. Du kan derfor glæde dig til en feriens kulinariske oplevelser med lækre thairetter med friskfanget fisk, aromatiske krydderier, og friske, tropiske frugter.

Nattelivet er afdæmpet og begrænset til nogle få barer og restauranter med live musik. Der er dog god mulighed for at runde dagen af i en hyggelig atmosfære og nyde en drink, mens solen går ned over de smukke strande.

Strande på Koh Mak

Der er god plads på strandene på Koh Mak, der er herligt uberørte. I stedet for stribevis af store hoteller og travle butiksgader vil du langs strandene her på øen typisk blot se kokospalmer, der svajer let i vinden.

Det er ikke svært at finde smukke strande, hvor du har lange stræk af det fine sand næsten helt for dig selv. Især strandene ved Ao Suan Yai på vestsiden og Ao Kao på sydsiden af øen er lange og øde.

De idylliske omgivelser er perfekte, hvis du drømmer om en rejse med ren afslapning og fordybelse. Hvad enten du rejser med hele familien, som et par eller på egen hånd.

Koh Mak for børn

At holde ferie på Koh Mak som børnefamilie er en vidunderlig oplevelse. Øen er perfekt til en afslappende badeferie takket være de lange sandstrande. Ved flere af disse finder I roligt og klart vand, hvor både børn og voksne kan bruge lang tid på at snorkle direkte fra stranden og i øvrigt udforske livet i havet tæt på kysten.

Øens fredelige atmosfære er særligt tiltalende for familier, der foretrækker autenticitet og ro frem for larmende forlystelser og stribevis af butikker. Det er en berigende og lærerig oplevelse for børn at udforske livet i de små lokalsamfund på øen Koh Mak. Her lever meget af befolkningen stadig et traditionelt liv baseret på små gummi- og ananasplantager samt fiskeri. Denne unikke indsigt i det lokale liv er en god måde at give dine børn en chance for at opleve og værdsætte en anderledes kultur og levestandard.

Trænger I i løbet af ferien til lidt mere variation, er der gode muligheder for at tage på bådudflugter til naboøer som Koh Chang og Koh Kood. Her venter der også skønne bounty-strande og kulturelle oplevelser.

Aktiviteter og seværdigheder

Om du er eventyrlysten eller rejser til Koh Mak for bare at slappe helt af i ferien, byder øen på masser af smuk natur og et væld af muligheder for aktiviteter. Især snorkling og dykning er populære aktiviteter på en rejse til Koh Mak, hvor de farverige koralrev venter på at blive udforsket. På Koh Mak er det muligt at snorkle direkte fra stranden uden en svømme- eller bådtur først.

Hvis du foretrækker at blive på land, kan du leje en cykel på dit resort og tage en tur rundt og udforske øen, ind gennem de frodige skove og plantager med kokospalmer og ananas. I regnskoven kan du opleve naturen og roen og fra små lysninger er der havudsigt ud over Siambugten og til småøerne Koh Rang, og Koh Kradat.

Hvis du ønsker at opleve det traditionelle thailandske landsbyliv, kan det varmt anbefales at lægge vejen forbi Baan Ao Nid på den sydøstlige del af øen eller Baan Laem Son på den nordøstlige del af øen. Disse små fiskerlandsbyer giver dig et indblik i øens liv i et roligt tempo uden for de mere kommercielle turistområder. Trænger du til en dukkert, er der naturligvis dejlige strande at stoppe ved undervejs.

Udflugter
En rejse til Koh Mak er perfekt, hvis du trænger til at komme helt ned i gear. Her kan du nyde kvalitetstid med familien eller en romantisk ferie for to. Hvis I vil udforske omgivelserne, er der mulighed for at tage på dagsture til omkringliggende øer som Koh Kham og Koh Rayang. Begge er kendt for deres fantastiske strande og dykkersteder. Disse små ø-paradiser er kun en kort bådtur væk.

Vejret på Koh Mak

På Koh Mak kan du forvente det typiske thailandske tropisk klima med høj fugtighed. Den bedste tid at besøge øen er fra november til april, hvor vejret er tørt, solrigt, og dagtemperaturerne ligger mellem 25-30 grader. Det er den perfekte årstid at nyde en afslappende badeferie, der krydres med spændende udflugter.

Markeder og shopping

Koh Mak er et lille ferieparadis, hvor du kan nyde fredfyldt idyl uden store turiststrømme. Ikke så overraskende betyder dog også, at shoppingmulighederne på øen er begrænsede, men de findes.

Der findes enkelte minimarkeder på Koh Mak, der trofast står klar med de mest basale fornødenheder. Selvom du ikke har et egentlig behov for at handle ind til dagligt, kan disse minimarkeder kan være nyttige. For eksempel hvis du pludselig står og mangler solcreme eller trænger til noget køligt at drikke under den brændende sol.

Udover minimarkederne, er der kun få små butikker på øen. Her er der for eksempel et simpelt udvalg af strandudstyr, frisk frugt og diverse souvenirs.

Transport på Koh Mak

De fleste besøgende ankommer via færge fra Laem Ngop, Trat på fastlandet. Turen tager omkring en time. Når du er på øen, kan du nemt komme rundt med cykel, motorcykel eller ved at benytte lokale taxier.

Sport og træning

Vil du holde formen ved lidt i ferien? På Koh Mak er der rig mulighed for at være fysisk aktiv og nyde sportsaktiviteter i smukke omgivelser. Er du til vandsport, kan du for eksempel tage på spændende dykkerture til den nærliggende Koh Chang National Marine Park, hvor du kan opleve det farvestrålende undervandsliv, som Thailand er så berømt for. K

Lejer du en kajak, har du en unik mulighed for at udforske øens kystlinje i dit eget tempo, mens du får en god workout. På land kan du leje en cykel og tage på opdagelse langs de små veje og stier. Cykelturene er en glimrende mulighed for at finde øens skjulte perler.

Flyrejsen og transfer

Der er året rundt gode forbindelser med rutefly til Bangkok lufthavn. Herfra kan du rejser videre med indenrigsfly til Trat (ligeledes på fastlandet). Du skal så videre til havnen, hvorfra der forbindelse med speedbåde og katamaran ud til øen. Bemærk, at hvor dit fly lander sent, kan det være nødvendigt med en overnatning på fastlandet.

Vil du gerne have helt styr på transporten ud til dit hotel på Koh Mak fra lufthavnen, kan det anbefales at bestille privat transfer i forvejen.

Scroll to Top