En autentisk bid af Thailand på Koh Kho Khao

Rejser til Thailand » Koh Kho Khao
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Koh Kho Khao 2024 og 2025

Velkommen til skønne Koh Kho Khao, hvor gyldne sandstrande strækker sig så langt øjet rækker, med azurblåt vand og skyggefulde palmer. Book en rejse til Koh Kho Khao i dag og glæd dig til en eksotisk ferie med gæstfrihed og afslapning.

Denne idylliske ø, som ligger i det sydlige Thailand blot en halv times kørsel fra populære Khao Lak, er en skjult feriejuvel. Her kombineres strandenes uspolerede skønhed med moderne bekvemmeligheder på en rejse, hvor du undgår de store turiststrømme. 

Selvom øen blot ligger en ganske kort sejltur fra fastlandet, udgør den alligevel sin egen lille verden. Lige så snart du står med de bare fødder i det bløde sand på Koh Kho Khao, vil du glemme alt om den hektiske dagligdag derhjemme. I stedet finder du hurtigt ind i en afslappende, tilbagelænet ø-stemning, som får dig til at glemme tid og sted og måske endda drømme om et liv som en moderne Robinson Crusoe.

Find din rejse hos Thailand Tours

Hos Thailand Tours finder du din ferie på Koh Kho Khao som en nøje tilpasset pakkerejse med alt inkluderet. Vi sammensætter rejser til Koh Kho Khao baseret på årtiers erfaring med Thailand som rejseland. Vælg mellem en ferie kun på denne flotte ø, eller en rundrejse som kombinerer Koh Kho Khao med andre rejsemål.

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

En rejse til Koh Kho Khao med Thailand Tours

En rejse til Koh Kho Khao er ideel til familieferier, hvor I sammen kan nyde strandene og de mange udflugtsmuligheder i et trygt og fredeligt miljø. For par kan Koh Kho Khao også danne den perfekte kulisse om en romantisk ferie med sine idylliske strande og smukke solnedgange over Andamanhavet. Hvis du simpelthen bare længes efter at kunne trække stikket helt ud og nyde en ferie ren afslapning, er denne fredfyldte ø også det oplagte valg. Her kan du fordybe dig i en god bog, mens du ligger i en hængekøje, eller bruge dagene på lange gåture langs stranden med kun lyden af bølgerne som selskab.

En uopdaget perle i Andamanhavet

Med blot 1300 faste beboere, hovedparten buddhister, er der på Koh Kho Khao stadig en stærk fornemmelse af lokalsamfund og traditionel kultur. Her vil du opleve en autentisk thailandsk livsstil, fra fiskerbyer og lokale markeder til ceremonier og festivaler.

På trods af øens indbydende sandstrande og lette tilgængelighed fra fastlandet, er Koh Kho Khao endnu ikke præget af masseturismen. Dette giver øen en følelse af ægte ro og autenticitet, som man nogle gange kan savne på mere kendte rejsemål. Rejser du til Koh Kho Khao, kan du nyde strandene og kulturen uden at skulle dele med store folkemasser, hvilket gør det til denne lille ø til en ideel destination for dig, der drømmer om en ferie i maleriske og fredfyldte omgivelser.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

Mad og drikke

Thailand er kendt som et rejsemål, hvor man får lækker mad til yderst fornuftige priser. Koh Kho Khao er ingen undtagelse. Udvalget af restauranter og madboder er ganske vist overskueligt, men du kan alligevel glæde dig til mange lækkerier fra både det autentisk thailandsk køkken og internationale favoritter.

Natteliv i stil med du for eksempel kan finde på Phuket, er ikke-eksisterende på Koh Kho Khao. Selvom øen er mere tilbagelænet og rolig end mange andre thailandske øer, findes der dog stadig en række steder at nyde aftenerne. Der er nogle barer ved stranden, hvor du kan slutte dagen af med et par cocktails eller kølige øl. Med få undtagelser holder de dog ikke åbent til ret sent.

Det eneste på Koh Kho Khao, der minder om en egentlig by, finder du i sydenden tæt ved færgelejet. Her har du adgang til et beskedent, men velassorteret, udvalg af faciliteter, der inkluderer små butikker, spisesteder og dykkercentre. Dette område er det nærmeste, du kommer på en ‘byoplevelse’ på denne fredfyldte ø, og det er her, du kan fylde op på fornødenheder, planlægge dykkerudflugter eller nyde et måltid, inden du vender tilbage til den mere rolige atmosfære, som præger resten af Koh Kho Khao.

Strande på Koh Kho Khao

Øens strande, som strækker sig langs den nordlige og vestlige kyst, er helt og aldeles uimodståelige. De fire strande, Pak Koh, Thung Tuk, Bang Neang og Nok Nah på vestkysten giver dig alt, du kan ønske dig på en afslappende badeferie. Sidstnævnte i øens nordligste ende er den mest uberørte og fredfyldte strand på Koh Kho Khao. Nærmere færgelejet i syd er den lidt mere livlige Pak Koh-strand. Det er også i denne ende, du finder den største koncentration af resorts.

Koh Kho Khao for børn

Hvis du og din familie planlægger en ferie væk fra hverdagens stress og jag, er Koh Kho Khao et godt valg. Sammenlignet med de mere travle og turistede områder som Phuket og Khao Lak længere mod syd, kan I på Koh Kho Khao sænke tempoet og virkelig nyde kvalitetstid sammen.

Uden konstante distraktioner og det lidt mere hektiske tempo, som ofte findes på mere kendte destinationer, bliver det på Koh Kho Khao let for jer alle at slappe af og genopdage glæden ved simpelthen at være sammen. Børnene vil elske de endeløse timer på de smukke strande, hvor de kan lege i sandet, svømme i det krystalklare vand eller udforske livet langs de lavvandede kyster.

Men Koh Kho Khao er ikke kun strand og afslapning. I får også rig mulighed for at tage på spændende udflugter. Overvej gerne en bådtur til de nærliggende naboøer, hvor I finder gode snorkelsteder og kulturer, eller en tur ind på fastlandet for at udforske lokale markeder og store nationalparker.

Aktiviteter og seværdigheder

Vil du ikke nøjes med at dase på sandet? Øens flotte strande inviterer til en bred vifte af aktiviteter knyttet til vandet. Dykning, snorkling, kajakroning og fiskeri er blot nogle af de mange ting, du kan fordrive tiden med på en rejse til Koh Kho Khao. 

Udover de lange strande er landskabet på øen mest fladt med plantager og skov bortset fra et bakket område på den nordøstlige del. Særligt på østkysten findes der udbredte mangroveskove med smalle kanaler. Det er en værdifuld naturtype, som vi ikke kender på vores breddegrader. Et oplagt udflugtsmål i kajak for naturelskere.

Udflugter

Koh Kho Khao tiltrækker dagsturister, som kommer hertil for at nyde strandene og den fredelige ø-idyl. Bor du her, har du omvendt også rig mulighed for at arrangerer spændende dagsture med lokale turudbydere til nærliggende øer, til gode steder at snorkle eller for eksempel vandreture ind i den dybe jungle i nationalparkerne på fastlandet.

Vejret på Koh Kho Khao

Nyd den tropiske brise, der kærtegner din hud, mens du tager dig tid til at slappe af under en strålende sol. Her hersker et typisk tropisk klima, med en regnsæson fra maj til oktober og tørre måneder fra november til april. Dette gør øen til en attraktiv destination året rundt, men særligt om vinteren.

Markeder og shopping

Øens charme ligger i høj grad i, at den endnu er gået fri af de store turiststrømme og har en rolig atmosfære. Det betyder dog også, at udvalget af butikker og indkøbsmuligheder er meget begrænset. Der er nogle enkelte minimarkeder og småbutikker, hvor du kan få de mest basale nødvendigheder, strandudstyr, tøj og lignende.

Men selvom du ikke finder store indkøbscentre eller endeløse rækker af souvenirbutikker på Koh Kho Khao, kan ferien alligevel godt byde på spændende shoppingoplevelser. Lejer du for eksempel en scooter for at udforske øen, kan det være du kommer forbi et lille, lokalt marked eller et sted med unik kunsthåndværk.

Transport på Koh Kho Khao

At komme til og fra Koh Kho Khao er ikke svært. Der er flere færgeforbindelser (ca. 10 min.) til fastlandet dagligt, og øen er kun en kort køretur væk fra Phuket International Airport.

På selve øen kommer du nemt rundt med tuk tuks og songthaew-taxier. Der er kun nogle få egentlige veje, men de er generelt i god stand og med let trafik. Lejer du en scooter, er det derfor også muligt at komme rundt på egen hånd for at opleve øens lokale kolorit

Sport og træning

På Koh Kho Khao kan du nemt kombinere afslapning med aktiv ferie. Selvom øen er ideel til en rigtig daseferie, er her også masser af muligheder for at være aktiv. Først og fremmest er der ved øens strande mulighed for at dyrke forskellige former for vandsport. Du kan selvfølgelig tage dig en friske svømmeture i det klare vand, men også prøve kræfter med forskellige former for vandsport som paddleboarding og kajakroning, hvor pulsen også kommer i vejret.

Udover de mange strandbaserede aktiviteter på selve Koh Kho Khao, kan du for eksempel også tage på spændende snorkelture til de flotte koralrev ved Similan og Surin-øerne. Både for børn og voksne er det en fantastisk oplevelse at udforske det farverige liv der.

Hvis du foretrækker at holde dig på fastlandet, kan du også være aktiv. Tag for eksempel på vandreture inde på fastlandet i nationalparkernes tropiske regnskove. Det er en oplagt mulighed for at opleve regionens rige biodiversitet, der er meget anderledes end det, vi kender hjemmefra.

Flyrejsen og transfer

Den nærmeste lufthavn er Phuket Lufthavn (HKT). Særligt i højsæsonen er der gode internationale forbindelser til den (eventuelt med mellemlanding). Fra lufthavnen kører du til molen Baan Nam Kem, der ligger omkring 20 km nord for Khao Lak. Fra molen sejler der hyppigt små færger og longtail-både over til øen. De sejler typisk fra tidlig morgen til først på aftenen. I højsæsonen cirka hver halve time, eller når der er nok passagerer.

Vil du ikke selv skulle finde en taxi eller bus efter ankomst til Phuket Lufthavn, kan du med fordel bestille privat transfer i forvejen.

Scroll to Top