Elefant-øen Koh Chang

Rejser til Thailand » Koh Chang
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Koh Chang 2024 og 2025

Velkommen til det skønne Koh Chang i Thailand. Med Thailand Tours kan du rejse til Koh Chang ‘direkte’, eller kombinere med besøg på flere destinationer, storbyferie i Bangkok og meget andet. Book din ferie på Koh Chang i dag!

Luk øjnene og forestil dig et sted, hvor det azurblå hav møder blændende hvide strande, hvor frodige grønne skove gemmer på hemmelige vandfald, og hvor kulinariske oplevelser venter på hvert et gadehjørne. Koh Chang i Thailand er dette sted! Uanset om du er et eventyrlystent ungt menneske, et kærestepar med hang til romantik eller en familie, der drømmer om kvalitetstid i et ferieparadis, venter der på Koh Chang masser af uforglemmelige ferieminder.

Find din rejse til Koh Chang hos Thailand Tours

Hos Thailand Tours håndplukker vi de bedste hoteller på Thailands mest spændende destinationer. Når du booker din rejse til Koh Chang hos os drager du nytte af vores lange erfaring som eksperter i dette eventyrlige rejseland. Bruge søgemaskinen og find din næste ferie.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

En ferie på Koh Chang med Thailand Tours

Sammenlignet med Phuket og Koh Samui, har Koh Chang en lidt mere rolig og afslappet atmosfære. Men med et bredt udvalg af overnatningsmuligheder, fremragende restauranter og adskillige barer, tilbyder Koh Chang ligeledes en skøn kombination af afslapning, aktiviteter og eventyr. På Koh Chang finder du masser af gode hoteller, både af de lidt billigere typer, og dem der rimer på luksus – og som oftest tæt på en af de mange fantastiske strande.

Elefantøen Koh Chang

Koh Chang, der betyder “Elefantøen”, er Thailands tredjestørste ø (efter Phuket og Koh Samui). Øen ligger i den østlige del af Siambugten (Thailandbugten) nær grænsen til Cambodja. Den er en del af Mu Ko Marine Nationalparken. Det er en gruppe af øer, som er kendt for deres jungledækkede, bjergrige indre og kilometervis af flotte sandstrande.

En stor del af Koh Chang er da også dækket af frodig, grøn jungle, som mange steder når helt ned til de hvide bounty-strande. De fleste feriesteder ligger på vestsiden af øen, hvor alle de bedste badestrande findes. Sydøen og østsiden har langt mindre turisme. Denne mere isolerede del af øen kan dog alligevel være en udflugt værd, hvis du vil opleve et mere autentisk lokalliv. I den lille kystby Salakkok på den sydøstlige del af øen lever indbyggerne for eksempel stadig af fiskeriet. Det er et fascinerende sted og en stor kontrast til vestkystens turisme.

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Find din drømmerejse til Koh Chang

Uanset om du er en livsnyder med hang til afslapning og forkælelse eller en eventyrer med appetit på aktive oplevelser, har Koh Chang noget for dig. Med sin blanding af naturskønne vidundere, kultur og moderne bekvemmeligheder er Koh Chang det perfekte sted at skabe uforglemmelige minder. Bestil din rejse i dag, og oplev selv magien ved denne betagende thailandske ø.

Området

Koh Chang ligger i Mu Ko Chang Marine National Park og er en af cirka 40 øer i området. Koh Chang var stort set ukendt som rejsemål indtil dette årtusinde. Det betyder, at selv med de nye resorts, der nu ligger langs kysten tæt ved strandene, er øen stadig et ægte ø-paradis uden de store turiststrømme. Det er en bjergrig ø, hvilket givetvis er en del af grunden til, at den kun har omkring 5.000 faste indbyggere.

De majestætiske bjerge, som er dækket af regnskov, rejser sig helt ude fra kysten og skaber et ufremkommeligt terræn i øens indre. Her findes et rigt dyreliv, der stadig trives uforstyrret af den udviklingen ude langs kysten. Selvom Koh Chang kun er på størrelse med Møn, er det ikke svært at finde steder, hvor man føler sig langt væk fra civilisationens travlhed, takket være de mange uberørte områder, som er bevaret i kraft af øens status som en del af Mu Koh Chang Nationalparken.

Øen er omkring 30 km lang og op til 14 km bred med en række skønne strande. Med lidt god vilje kan man godt se, at øen oppefra tilnærmelsesvis ligner et elefanthoved. Elefanterne du i dag kan møde på Koh Chang i de såkaldte Elephant Camps, lever her dog ikke vildt. Efter sigende er de endt her efter at være pensioneret fra træindustrien på fastlandet. Selvom det særligt for børn kan være en spændende oplevelse at møde elefanterne helt tæt på, bør man overveje, om man selv kan stå inde for det etiske i at holde elefanter for turisternes underholdning.

Der er heldigvis meget andet at se og opleve når du rejser til Koh Chang. Trods øens beskedne størrelse er her for eksempel en hel perlerække af skønne, børnevenlige strande, hvor I nemt kan fordrive det meste af ferien. Strandlivet kan nemt kombineres med små udflugter til flotte vandfald eller eventuelt ned til fiskerlejet Bang Bao for at prøve de populære fiskerestauranter.

Mad og drikke

Koh Changs kulinariske landskab er lige så imponerende og alsidigt som øens natur. Fra gadekøkkener, der serverer autentiske thailandske retter med frisk fisk, til mere eksklusive restauranter med et internationalt køkken – glæd dig til rejsens smagsoplevelser! Nyd en friskfanget skaldyrsfest mens du ser solnedgangen, eller find et af de mange steder med den berømte pad thai eller grøn curry på menuen.

Er du ikke vild med stærk mad? Ikke noget problem! Mange af de traditionelle thairetter er blevet tilpasset smagsløg, der er vant til det mere milde køkken i vesten. Det betyder, at du kan finde en moderat udgave af klassiske retter de fleste steder. Rejser du til Koh Chang med børn, som måske ikke er så eventyrlystne, når det gælder feriens måltider? Der er også gode muligheder for at få velkendte pizzaer og lignende.

Men frygt ikke, du kan også stadig få traditionel, stærkere thaimad. Takket være de mange lokale, der bor og arbejder i ferieområderne, blomstrer små, lokale spisesteder op i skyggen af de større restauranter. Her kan du nyde autentiske thairetter til forbløffende overkommelige priser. Så hvis dit hjerte banker for den ægte thaioplevelse på tallerkenen, vil du heller ikke blive skuffet på rejsen til Koh Chang.

Den største koncentration af spisesteder finder du langs White Sand Beach, øens mest populære strand. Her ligger der langs strandpromenaden en imponerende mangfoldighed af restauranter, caféer og gadekøkkener. Med udsigt til havet bliver ethvert måltid en særlig oplevelse her. Samme område byder på det største udvalg af butikker på Koh Chang. Fra boder, hvor du kan købe kunsthåndværk og andre unikke souvenirs til butikker med smart sommertøj og strandudstyr.

Natteliv

Når solen går ned, kommer der gang i Koh Changs natteliv. Her er både rolige strandbarer med reggaemusik og pulserende natklubber, der spiller de nyeste hits. Særligt White Sand Beach og Lonely Beach er kendte for deres livlige barer og klubber, hvor festen fortsætter til ud på de små timer. Øen har dog ikke lige så store natklubber som på for eksempel Phuket. 

Hvis du foretrækker at slutte dagen af med blot at nyde en kølig drink med en god bog i hånden, mens bølgernes brusen danner baggrundsmusik, så har du også valgt rigtigt med en ferie på Koh Chang. Her er natteliv ikke nødvendigvis synonymt med høj musik og dans. Der er lige så gode muligheder for at nyde en stille aften under stjernerne.

Strande på Koh Chang

Strandene på Koh Chang er blandt Thailands mest maleriske strande. Hver især byder de på unikke oplevelser. White Sand Beach er uden tvivl den mest kendte og livlige strand på øen. Her kan du nyde et livligt strandmiljø med talrige spisesteder, barer, butikker og aktivitetsmuligheder. Hvis du søger en lidt mere tilbagelænet atmosfære, er der Lonely Beach. Den var engang en skjult perle for backpackere, men tiltrækker nu et bredt spektrum af rejsende med sin skønhed og charme.

Klong Prao Beach strækker sig flere kilometer og giver dig automatisk en følelse af ro med dens bløde sand og klare vand, ideelt for dig, der ønsker at undgå større menneskemængder. Til sidst er der Kai Bae Beach, en strand, der er populær for både lokalbefolkningen og turister, og som kombinerer det bedste af begge verdener med både restauranter og fredfyldte steder. 

Denne håndfuld strande er dog bare et udpluk af dem, du kan vælge mellem i ferien. Rejser du til Koh Chang, giver de og havets beroligende rytme dig optimale betingelser for den ultimative badeferie i Thailand.

Koh Chang for børn

På Koh Chang får I som børnefamilie den perfekte balance mellem rolig tilbagetrukkethed og moderne komfort. Det gør øen til en ideel destination for en afslappende familieferie. Også fordi øen indtil videre har undgået de største turiststrømme.

Strandene her er generelt meget velegnede til familier med børn. Der er både strande med alle ønskelige faciliteter inden for kort rækkevidde og mere afsides, uberørte strande. Med deres fine sandbund og lave, klare vand er de som skabt til de mindste badegæster og dem, der først lige er ved at blive trygge ved havets bølger. Strandene her er som naturlige legepladser, der byder på timevis af sjov. Selvom dette ikke er det bedste sted i Thailand at snorkle, er sammenlignet med herhjemme stadig en unik oplevelse for store og små.

Selv uden store forlystelsesparker, er Koh Chang i det hele taget et rejsemål, hvor I ikke behøver at kede jer. Børnene vil finde lige så meget glæde i de små oplevelser, som øen byder på så mange af. En simpel tur med songthaew til et af de billedskønne vandfald eller et af øens templer kan for eksempel blive et lille eventyr i sig selv og et varigt ferieminde for hele familien. Har du større børn, som måske synes der skal ske lidt mere, kan en tur på gennem regnskovens trætoppe ad hængebroer og ziplines være den helt rigtige adspredelse.

Aktiviteter og seværdigheder

Koh Chang er altså ideel, hvis du drømmer om at dase på en tropestrand. Her kan du nemt fordrive det meste af dagen ved det azurblå hav. Nyde bølgernes sagte skvulpen, mens du solbader, eller tager en forfriskende dukkert i det klare vand. Med alt fra kajakroning og paddle-boarding til snorkling og dykning er der dog også masser af muligheder for at være lidt mere aktiv på en rejse til Koh Chang –  både for nybegyndere og erfarne eventyrere.

Hvis snorkling kun pirrer din nysgerrighed, så er en rejse til Koh Chang en enestående mulighed for at åbne døren til en helt ny verden under overfladen. Der er nemlig et væld af lokale firmaer på Koh Chang, der tilbyder ture til nogle af bugtens bedste dykkersteder. Hvis du er ny inden for dykning, behøver du ikke bekymre dig. Mange af disse firmaer tilbyder også undervisning for nybegyndere, hvor erfarne instruktører sørger for, at du får en sikker introduktion til dykningens verden. Lige fra det grundlæggende udstyr til de første åndedrag under vandet, vil du blive guidet trin for trin.

For naturelskere er øens nationalpark en mulighed for spændende trekking gennem frodig jungle, hvor du kan opleve lokale dyreliv og fascinerende vandfald. Der er for eksempel firmaer, som tager dig på guidede ATV-ture ad afmærkede stier ind i junglen. Hvis der skal være mindre fart over feltet, kan du for eksempel melde dig til et thailandsk madlavningskursus eller bestille en afslappende massage i en af øens mange spaer.

Udflugter

Det kan varmt anbefales at tage på ø-hop, hvis du vil se lidt mere af området. Der er for eksempel bådture til nærliggende øer som Koh Wai og Koh Klum, der tilbyder stille strande og fremragende dykkersteder.

Bådturene varierer fra en halv dag til hele dage ombord på store turbåde eller mindre longtail-både og speedbåde. Der er også dykkerbåde, som du kan tage med, selvom du bare vil snorkle. Ligeledes er der lokale operatører, som tilbyder dagsfisketure, hvor du kan prøve lykken på det dybe hav.

Vejret på Koh Chang

Koh Chang har et tropisk klima med tre hovedsæsoner: monsun (fra maj til oktober), hvor øen får mest regn; den ”kølige” sæson (fra november til februar) med mildere temperaturer (27-30 grader) og mindre regn; og den varme sæson (fra marts til maj), hvor solen skinner mest og temperaturen stiger mærkbart. Sammen med den høje luftfugtighed, kan det føles hedt. Det mest populære tidspunkt at rejse til Koh Chang er under den kølige sæson, hvor vejret er perfekt til strandliv og udflugter.

Markeder og shopping

Ikke overraskende finder du ikke enorme shoppingcentre og markeder på Koh Chang. Der er dog efterhånden en del souvenirbutikker, tøjbutikker, skræddere med mere på øen. Især i hovedgaden langs White Sand Beach. Selvom du nok ikke kan bruge en hel dag på shopping som for eksempel i Bangkok, er der et fornuftigt udvalg på øen.

Ligeledes er der udover de mange spisesteder også et rimeligt udvalg kiosker og mindre supermarkeder, hvor du kan få de fleste daglige fornødenheder eller blot lidt snacks i løbet af dagen.

Et par tips til dig, der overvejer at udnytte de lave priser på at få syet tøj: Sørg for at lave lidt research før du bestiller dit tøj. Vælg ikke blot den første og bedste skrædder, du møder. En god tommelfingerregel er at finde en, som taler engelsk. Så kan I bedre tale jer frem til, hvad præcis det er, du ønsker dig af dit tøj. Vær tydelig omkring dine ønsker i forhold til både design og materiale. Aftal prisen på forhånd.

Transport på Koh Chang

Mange som rejser til Koh Chang, nyder ferien på stranden og nøjes det meste af tiden med blot at gå rundt i nærområdet. Når du vil lidt længere omkring, er det dog nemt. Den offentlig transport på øen består af songthaews, der er en form for delte taxier. Det er typisk en ombygget pickup med siddepladser omme på ladet. Du kan praje disse fra vejkanten ved at vifte energisk med hænderne. Songthaews kan også bringe dig det sidste stykke op til dit hotel, når du ankommer med båden fra fastlandet.

Vil du udforske øen i eget tempo, er det muligt at leje en songthaew en hel dag, som så kører dig rundt efter dine ønsker. Vær opmærksom på, at uden for de mest turistede strandområder kører disse deletaxier normalt ikke om aftenen og natten. Oftest er det dog muligt at aftale afhentning (mod ekstra betaling).

Der er også mulighed for at leje scootere eller cykler på Koh Chang. Mange resorts tilbyder desuden shuttle-tjenester til øens udflugtsmål. Et par bemærkninger om leje af scootere/motorcykler: Det er en populær måde at komme omkring på øen, når man gerne vil være helt uafhængig. Det anbefales dog kun til erfarne kørere. Især efter mørkets frembrud, på stejle eller regnvåde veje kan det være en ret risikabel affære. Det er desværre ikke usædvanligt, at turister på scootere kommer alvorligt til skade.

Det er desuden muligt at tage på lokalt ø-hop til Koh Kood eller Koh Mak og andre af de omkringliggende øer.

Sport og træning

På Koh Chang er mulighederne for den aktive sportsmand eller kvinde måske nok ikke uendelige, men de er intense og uforglemmelige. På en rejse til Koh Chang er der primært to former for aktivitet: vandreture og vandsport. Det er blevet populært at tage på kajakture langs øens vestkyst, men dykning forbliver en favorit; vil du dykke i ferien, er der fremragende muligheder for det på Koh Chang.

Havet omkring øen gemmer på uforglemmelige naturoplevelser. Koh Changs dykkerskoler tilbyder kurser for alle niveauer og arrangerer dykkerture til områdets bedste dykkersteder. Her kommer det krystalklare vand virkelig til sin ret og der er gode chancer for at møde stimer af farverige fisk.

Takket være øens vilde hjerte, der består af frodig regnskov, er der også rig mulighed for at fordybe sig i skøn natur på både korte og længere vandreture. Med en kyndig guide ved din side fører stierne dig til forfriskende vandfald og udsigtspunkter med betagende panoramaer. Med lidt held får du også øje på noget af øens eksotiske dyreliv.

Flyrejsen og transfer

Flyet lander i Bangkok Airport og i højsæsonen (tørtiden) er der dagligt adskillige forbindelser fra Bangkok til Trat Lufthavn (TDX), som ligger inde på fastlandet en kort køretur fra færgelejet, hvorfra der er forbindelse ud til Koh Chang. Indenrigsflyet til Trat, tager knap en times tid. Dertil skal du regne med 1-1,5 times yderligere transport med taxi/bus og båd ud til øen. Det er som regel en fordel at booke transfer i forvejen.

Når du booker en afslappende ferie på Koh Chang, er det værd at bemærke, at der normalt kun er bådforbindelse ud til øen fra kl. 06:30 – 18:30. Ankommer du med et sent fly, vil det derfor være nødvendigt med en overnatning på fastlandet.

Scroll to Top