Khao Sok - den urgamle, bjergrige regnskov

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Khao Sok 2024 og 2025

Har du lidt eventyr i blodet, så skal din næste rejsedestination måske være smukke Khao Sok i Thailand. En rejse til Khao Sok er lig med naturoplevelser i verdensklasse og en fortryllende ferie med noget af det bedste Thailand kan tilbyde.

Forestil dig at vandre gennem tætte regnskove, tage på magiske bådture på spejlklare søer og lade dig betage af skjulte vandfalds kraft. Khao Sok er ikke kun en drøm for par, der søger ferier med romantiske øjeblikke, men også det ideelle sted for børnefamilier, der ønsker sammen at opleve enestående natur og eksotisk kultur.

Find din rejse til Khao Sok hos Thailand Tours

Hos Thailand Tours er vi ikke bange for at sige at vi er eksperter i rejser til Khao Sok. Vi ved hvordan du bedst oplever denne fortryllende nationalpark, og sammensætter en rejse til Khao Sok på baggrund af årtiers erfaring. Find en færdig pakkerejse i søgemaskinen eller kontakt os for et skræddersyet tilbud. Du får en personlig rejsekonsulent som sørger for at du får en perfekt ferie med håndplukkede hoteller i høj kvalitet.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

En ferie i Khao Sok med Thailand Tours

Khao Sok ligger i Surat Thani-provinsen i det sydlige Thailand og er hjemsted for en af landets største og mest biodiverse regnskove. Den udgør samtidig en af landets mest kendte nationalparker. Stedets unikke geografi og smukke natur præges udover den frodige regnskov af betagende kalkstensklipper og slyngende floder, der skærer sig igennem landskabet.

Når man rejser til Khao Sok får man både smuk natur, dramatiske klippeformationer, afsondret “alenetid” og overraskende dyreliv på én gang. På små stier mellem høje træer fører guiden dig frem til skjulte vandløb, og hemmelige huler. Eller hvad med et besøg i det berømte reservat Elephant Hills hvor arbejdselefanter kan trække sig tilbage til et værdigt “pensionistliv” – en must see attraktion på en ferie i Thailand.

Landsbyen Khao Sok

Selve landsbyen Khao Sok, der huser nationalparkens hovedkontor, ligger nede i det sydvestlige hjørne af nationalparken. Der er ikke tale om en egentlig, traditionel landsby. Det er resorts, spisesteder og enkelte småbutikker, der ligger side om side de sidste par kilometer langs hovedvej 401 hen til nationalparkens hovedkontor. 

Selv her i omdrejningspunktet for områdets turisme er den rige natur meget nærværende. Bygningerne synes at blive omfavnet af den frodige jungle, og lyden af fuglesang blander sig ubesværet med det stille byliv. Det kan faktisk næsten føles som om, at den vilde og tætte jungle står på spring for at generobre Khao Sok landsbyen. Denne fornemmelse af, at naturen konstant lurer i periferien, giver en vidunderlig ærbødighed for den kraft, som regnskoven her besidder.

Omkring landsbyen kan du vandre på talrige afmærkede stier, besøge vandfald og for eksempel tage en forfriskende dukkert i floden eller sejle en tur ned ad den i kano med guide. Inde i nationalparken længere mod nordøst finder du de berømte flydende hytter, grotter, udsigtspunkter, klipper og flere vandrestier.

Alle rejser til Khao Sok kan tilpasses til dig

Helt kort fortalt byder en ferie på Khao Sok på en fortryllende kombination af eventyr, ro og enorm skønhed i den smukke natur. Uanset om du er en eventyrer, et forelsket par eller en familie, der ønsker uforglemmelige oplevelser sammen, vil Khao Sok være et godt valg. Pak kufferten, invitér dine kære, og dyk ned i denne pragtfuldt naturskønne del af Thailands hjerte.

Tag med på en skræddersyet rejse til Khao Sok i selskab med Thailand Tours – eksperten i rejser til Thailand. Vi kan tilpasse alle vores rejser til Thailand så de bliver nøjagtig som du har brug for. God tur!

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Området

Khao Sok National Park blev etableret i 1980 som Thailands 22. nationalpark. Parken dækker et imponerende område på 739 kvadratkilometer, men dens betydning forøges yderligere, når man betragter det samlede beskyttede område, som den er en del af. Sammen med en række tilstødende nationalparker og naturreservater strækker dette område sig nemlig over mere end 3.500 kvadratkilometer. Det svarer til det over det halve af Bali! Det store naturområde er et ægte biodiversitets-hotspot, da det er hjemsted for et stort antal dyre- og plantearter.

Khao Soks geografi er særligt bemærkelsesværdig for de dramatiske kalkstensklipper, der delvist dækket af frodig skov rejser sig stejlt mod himlen og indrammer den smukke natur. Disse klipper er specielt iøjnefaldende ved den opdæmmede sø Cheow Lan, hvis landskab med flydende hytter og de tårnhøje kalkstensformationer kan minde besøgende om de berømte, maleriske landskaber i Ha Long-bugten i Vietnam. At Khao Sok eksisterer i dag, som et af de mest værdifulde naturområder i Thailand, er en fascinerende og lidt dramatisk historie.

Regnskovene i denne del af verden hører til blandt de ældste i verden. De er formentlig endnu ældre end den berømte Amazon-regnskov i Sydamerika. Det skyldes, at de klimatiske forhold med jævnlig regn har været stabile nok her til at sikre skovenes overlevelse gennem millioner af år. I nyere tid skylder Kaho Lak til dels sin overlevelse en kommunistisk oprørsgruppe. I løbet af 1900-tallet blev store dele af Thailands oprindelige skove således fældet. Men denne oprørsgruppe havde søgt tilflugt i området og forskanset sig. De holdt ikke blot regeringsstyrkerne på afstand, men også skovhuggere, minearbejdere og jægere.

Khao Sok er i dag et fredeligt og magisk sted, hvor den uberørte natur står i skarp kontrast til de travle turistdestinationer mange ellers forbinder med Thailand. Her kan du virkelig opleve essensen af landets naturlige skønhed, en oplevelse der er både berigende og uforglemmelig.

Mad og drikke

Khao Sok, først og fremmest den charmerende landsby, byder på autentiske kulinariske oplevelser. Her kan du nyde alt fra traditionelle thailandske retter til internationale favoritter. Læn dig tilbage og nyd de naturskønne omgivelser, mens du lader dine smagsløg forkæle af stærke curryer, frisk fisk og saftige tropiske frugter.

I landsbyen kan du få det meste af det, du har brug for på rejsen til Khao Sok. Også et souvenir fra ferien. Der er ingen indkøbsmuligheder inde i nationalparken.

Natteliv

Selvom Khao Sok bestemt ikke er kendt for sit natteliv, findes der et fornuftigt udvalg af små hyggelige barer og steder med musik. Her kan du slappe af efter en lang dag i junglen med en kold drink og nyde den stemningen, når mærket sænker sig over junglen.

Khao Sok for børn

At besøge Khao Sok Nationalpark med børn er en uforglemmelig oplevelse for hele familien. Selvom de længste og mest anstrengende vandreture måske ikke er det rigtige valg med små børn, byder parken på mange aktiviteter og oplevelser, der passer til familier med børn i alle aldre.

For de lidt større børn er der for eksempel mulighed for at tage med på spændende kanoture ned ad Sok-floden. Her kan en guide hjælpe jer ved at udpege de mange eksotiske fuglearter, som lever langs flodbredden. Disse ture giver en unik chance for at opleve parkens mangfoldighed fra vandet, hvor I kan nyde det omkringliggende landskab i et roligt tempo.

Et andet eventyr er at udforske nogle af parkens grotter, hvor børnene kan udforske og lære om den unikke geologi og de forskellige dyrearter, der lever i disse skjulte verdener. En bådudflugt på den spektakulære Cheow Larn-sø er også en fantastisk aktivitet for familier. Her kan I opleve det dramatiske landskab med kalkstensklipper, der rejser sig fra søens overflade, og måske endda overnatte i en af de flydende hytter på søen.

En rejse til Khao Sok er ikke fuldendt uden en møde med de majestætiske asiatiske elefanter. Mange børn og voksne bliver dybt berørte af at observere disse imponerende dyr i et naturligt miljø.

Når du planlægger en tur til Khao Sok, er det en god idé at pakke både sommer- og badetøj, men også at medbringe et par lette, lange bukser og gode vandresko, især hvis du planlægger at tage på vandretur i den tætte jungle. En regnjakke kan også være nyttig, naturligvis især i regntiden. Med den rette forberedelse og planlægning kan et besøg i Khao Sok blive en spændende og lærerig oplevelse for hele familien.

Aktiviteter og seværdigheder

Khao Sok Nationalpark er utvivlsomt områdets hjerte og hovedattraktion med adgang til store oplevelser. Her venter natur med en enestående biodiversitet, der langt overgår det, du er vant til hjemmefra med alt fra elefanter og aber til hundredvis af farverige krybdyr og fuglearter. I landsbyen kan det anbefales at tage med på en guidet nattesafari. Det er utroligt spændende for både børn og voksne, at gå selv en kort tur og opdage alle de lyde og skabninger junglen gemmer på om natten. Den betagende Chiew Lan-sø er også en stor oplevelse på rejsen – hvad enten du udforsker den på en bådtur, bader i den eller overnatter i en af de berømte flydende hytter. <a href=”https://www.thainationalparks.com/khao-sok-national-park” target=_blank rel=noreferrer noopener>Se mere på nationalparkens officielle hjemmeside – klik her.</a>

Eventyret stopper dog ikke ved parkens grænser. Hvis du rejser til Khao Sok, har du for eksempel også badebyen Khao Lak inden for rækkevidde, en sand perle ved Andamanhavet. Vil du opleve flere sider af Thailand, er dette tropiske paradis den perfekte kombination til dit ophold i Khao Sok, især hvis du ønsker at tilføje afslappende strandliv til din rejse. Khao Lak byder på kilometerlange gyldne sandstrande, turkisblåt hav og et utal af resorts, der passer til enhver smag og budget. Uanset om du vil dykke i de krystalklare vande, solbade på stranden eller blot nyde en cocktail ved solnedgang, så tilbyder Khao Lak det perfekte modstykke til Khao Soks jungleeventyr.

Tilbage i Khao Sok kan du fortsætte dit eventyr med aktiviteter som kanosejlads, grottebesøg og udforskning af regnskoven, enten på egen hånd eller med en guide. Med så mange muligheder i nærheden er Khao Sok og dens omgivelser et sandt paradis for rejsende, der søger både eventyr, afslapning og muligheder for at opleve naturen på en ferie i Thailand.

Når du rejser til Khao Sok, har du også chance for at besøge et elefant-reservat, der er lidt anderledes end mange af de steder, man ellers kan møde på en ferie i Thailand. Dette reservat er en sikker havn for pensionerede elefanter, der tidligere har arbejdet under ofte hårde forhold i skovbruget, og nu er blevet givet en chance for et roligt og respektfuldt otium.

Det er hjertevarmende at besøge dette sted og se, hvordan elefanterne trives i et miljø, hvor deres velfærd er i centrum. Her handler det ikke om opvisninger eller rideture med turister. I stedet får du muligheden for at observere disse majestætiske væsener på tæt hold i et mere frit og naturligt miljø, hvor de kan græsse, bade og socialisere med hinanden i deres eget tempo.

Ved Elephant Hills får du chancen for at deltage i den daglige pleje og pasning af elefanterne, fra at forberede deres mad til at give dem et bad i floden – en ægte livsoplevelse! Her fokuseres der på at give de arbejdsløse elefanter i Thailand et kærligt hjem, idet campens filosofi er at understøtte en bæredygtig turisme, tage vare på miljøet og passe på dyrene. Elephant Hills er et verdenskendt fænomen og et sted der skal besøges når man er i Khao Sok.

Vejret i Khao Sok

Khao Soks tropiske regnskovsklima betyder, at varme og fugtighed er en konstant følgesvend. Da området påvirkes af monsunerne fra både Stillehavet og Det Indiske Ocean er dette et af de mest nedbørsrige områder af Thailand med omkring 3.500 mm regn årligt med september som den mest våde måned (375 mm). I gennemsnit svinger temperaturen mellem 24 og 31 grader i løbet af døgnet. Den mest optimale periode at rejse hertil er mellem december og april, hvor vejret er mest tørt. Særligt i marts og april er der typisk gode chance for at se dyreliv ved søen og langs floderne, især hvis du står tidligt op.

Men selv i regnsæsonen fra juni til november er regnskoven en særlig oplevelse med dens intense grønne farvespil. I regnsæsonen er der for eksempel mere vand i floderne, hvilket giver flere muligheder for ture med kano, tømmerflåde og lignende. Temperaturen falder også en smule i regntiden, hvor de kraftige byger køler luften lidt af.

Markeder og shopping

I Khao Sok Nationalpark er indkøbsmulighederne begrænsede, men normalt tilstrækkelige til at dække de fleste besøgendes behov. De færreste rejser hertil for at shoppe. I den lille landsby findes dog enkle minimarkeder, hvor du kan finde et overskueligt, men fornuftigt udvalg af varer. Det inkluderer primært snacks og forskellige drikkevarer på køl – perfekte til at stille sulten eller tørsten mellem dine eventyr i parken. Selvom du altså ikke kan forvente at finde et fuldt sortiment af daglige fornødenheder, er der normalt nok til at du ikke behøver at medbringe alt.

Selvom shopping altså næppe kan tælle som en egentlig attraktionen i Khao Sok, er der gode chancer for at finde et souvenir. Der er normalt salg af lokalt kunsthåndværk. Disse små butikker og boder er med til at skabe en hyggelig og autentisk atmosfære, og støtter samtidig det lokale samfund.

Hvis du ønsker at bruge en hel dag på livlige markeder og i butiksgader, ligger både Krabi og Phuket inden for 2-3 timers kørsel fra Khao Sok med et væld af shoppingmuligheder.

Transport i Khao Sok

Khao Sok er overraskende tilgængelig. Både busser og private transportmuligheder er til rådighed fra større byer som Phuket og Krabi. Når du først er i Khao Sok, er det lettest at udforske området til fods eller ved at leje en cykel eller en scooter.

Da Khao Sok National Park er Sydthailands største tropiske regnskovsområde er lokal transport nødvendig for at komme omkring til alle seværdigheder. Vil du udforske området på egen hånd, er der for eksempel mulighed for at tage med bus/minibus til Ban Ta Khun omkring 50 km mod øst. Herfra kan du praje en songthaew til det sidste stykke ud til søen.

For bedst udbytte bør man bo på et hotel i eller ved parken, men det er også mulgit at tage en dagstur med chauffør fra fx. Khao Lak.

Sport og træning

I Khao Sok Nationalpark finder du naturligvis ikke fitnesscentre, golfbaner eller andre idrætsanlæg. Men tag ikke fejl – parkens storslåede natur byder på rig mulighed for at være aktiv og holde formen ved lige i ferien. Her spænder træningsmulighederne fra afslappede vandreture til mere udfordrende aktiviteter.

Et ægte jungletrek er en oplagt måde at kombinere motion med en unik naturoplevelse. Stierne varierer i sværhedsgrad, så der er noget for enhver, uanset om du er her med børn eller erfaren vandrer med eventyrlyst. At bevæge sig gennem den tætte jungle og langs flodbredder er ikke kun godt for konditionen, men giver også enestående muligheder for at observere dyrelivet og den frodige vegetation på nærmeste hold. Ud over nogle få afmærkede stier, du kan følge på eget ansvar, kræver parken, at du hyrer erfarne guider til turene ad de længere stier.

Er du til vandsport, tilbyder Cheow Lan-søen fremragende muligheder for at ro i kajak eller kano. Her kan du glide gennem det rolige vand, mens du nyder den spektakulære udsigt til kalkstensklipperne og den omkringliggende regnskov. Det er en enestående oplevelse og en chance for at få en følelse af ro, som man sjældent oplever.

Flyrejsen og transfer

Når man rejser til Khao Sok kan man lande i Surat Thani Airport (URT), som er den nærmeste lufthavn. Lufthavnen, der ligger et par times kørsel fra Khao Sok Nationalpark, kan du nå med en mellemlanding i Bangkok. Phuket Lufthavn (HKT), som ligger ca. 3 timers kørsel væk, har også direkte forbindelser til Europa og Bangkok.

Uanset hvilken lufthavn, du ankommer til, er det muligt at bestille transfer til Khao Sok i forvejen. Ankommer dit fly tidligt på dagen, kan du godt nå at udforske lidt af nationalparken allerede på din første dag. Mange vælger dog at starte med nogle dages afslapning ved stranden i for eksempel Khao Lak eller Phuket inden turen går til Khao Sok. Khao Lak ligger ca. en times kørsel fra parken og lokker med gyldne strande på de varme dage.

Scroll to Top