I Chiang Mai står oplevelserne i kø

Rejser til Thailand » Chiang Mai
Fremragende 5 stjerner

Rejser til Chiang Mai 2024 og 2025

En rejse til Chiang Mai bør være på de flestes ‘bucket list’. For os er Chiang Mai er ikke kun en by; det er en fuldstændig oplevelse af Thailand, hvor kultur og traditioner kommer helt ind under huden. Book din ferie i Chiang Mai med Thailand Tours i dag.

For par: Forestil dig romantiske aftener ved floden, middage i lyset fra lanterner, og ture gennem antikke templer. For singler: Det er en perfekt destination for selvudvikling med yoga-retreats, trekking og et levende socialt miljø. For familier: Børn vil elske de farverige markeder og en række familievenlige attraktioner. 

Uanset om du rejser solo, som par, eller med børn, venter der dig på en rejse til Chiang Mai med sikkerhed en uforglemmelig ferie fyldt med kulturelle rigdomme og varme smil fra de lokale.

Find din ferie i Chiang Mai hos Thailand Tours

Hos Thailand Tours finder du de bedste, håndplukkede hoteller i Thailand, kombineret med fly fra Danmark og en skræddersyet rejseplan. Book din rejse til Chiang Mai i kombination med badeferie ved kysten eller på en af de smukke øer i programmet.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

En rejse til Chiang Mai – Nordens Rose – med Thailand Tours

Chiang Mai ligger i en dal i det nordlige Thailand omgivet af bjerge og smuk natur. Floden Ping, som løber gennem byen, var tidligere en livsvigtig forbindelse til omverdenen. For bare 100 år siden var den eneste anden vej hertil nemlig et anstrengende elefant-trek gennem junglen. Denne isolation var med til at Chiang Mais bevarede sin unikke charme med rig kultur og traditioner.

I dag er Chiang Mai den næststørste by i Thailand med omkring 200.000 indbyggere. Medregner man forstæderne, vokser befolkningstallet til omkring 1,2 mio. Modsat tidligere er det nu nemt at rejse hertil. Byen har nemlig egen lufthavn med talrige daglige forbindelser til Bangkok, der ligger omkring 600 km mod syd.

Mens Bangkok er Thailands pulserende hovedstad med skyskrabere, neonlys og et uophørligt tempo, er Chiang Mai nordens roligere juvel, hvor århundreder af historie mødes med frodige bjerglandskaber. Hvor Bangkok er en kosmopolitisk, moderne metropol, har du på en rejse til Chiang Mai i endnu højere grad chancen for at fordybe sig i spændende kulturarv og traditioner. Spiller du golf er dette desuden et af landets bedste rejsemål.

Masser af grønne åndehuller
Byens haver og grønne parker er de perfekte steder at slappe lidt af, holde picnic eller bare nyde en stille stund i skyggen af frodige træer. Blandt disse grønne oaser gemmer sig faktisk også fascinerende seværdigheder.

Phu Ping Paladset er ikke kun et prægtigt eksempel på traditionel thailandsk arkitektur, men dets omkringliggende have er en hyldest til botanisk kunst, hvor farverige blomsterbede og eksotiske planter i det tropiske klima. Ikke langt fra paladset kan du også finde beroligende vandfald, hvor klukkende vand og naturskønne udsigter kombineres for at skabe et malerisk landskab.

Festivaler i Chiang Mai
Chiang Mai er ikke blot kendt for sine kulturhistoriske seværdigheder, men også for de farverige festivaler og andre tilbagevendende begivenheder, som sætter byen på den anden ende. Et af de mest berømte højdepunkter i løbet af året er Blomsterfestivalen, der forvandler byen til en eksplosion af farver og dufte. Det er denne festival, der har givet Chiang Mai kælenavnet “Nordens Rose”. Med de farverige parader og utallige antal blomsterdekorationer, får du her et unikt indblik i regionens botaniske rigdom.

Derudover kan du også være heldig at opleve den tre dage lange festival Loi Krathong (også kendt som Yi Peng), hvor tusindvis af lysende lanterner sendes op i nattehimlen. Det er et magisk syn. Samtidig flyder små dekorerede kurve, ‘krathongs’, med lys ned ad floden.

Men det stopper ikke her! Chiang Mai er også kendt for fejringen af Songkran, det thailandske nytår midt i april, hvor vandkampe i gaderne er en humørfyldt tradition. Det er en tid for fornyelse, hvor både lokale og turister samles for at fejre det nye år med vand, sang og dans. I Chiang Mai er det ikke usædvanligt, at festlighederne strækker sig over 5-6 dage. Vær beredt på at blive våd!

Uanset hvornår du vælger at rejse til Chiang Mai, vil der altid være en eller anden kulturel begivenhed eller festival, der giver dig mulighed for at opleve de lokale traditioner på nærmeste hold.

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Området

Et af de mest markante elementer i Chiang Mai er de historiske voldgrave og murrester, der omkranser byens gamle del. Disse strukturer, som strækker sig over en længde på cirka 6,5 kilometer, fungerer som et centralt holdepunkt i byen.

Den gamle bydel i Chiang Mai adskiller sig markant mellem sin østlige og vestlige del, der hver har sin unikke atmosfære. I den østlige del finder du et mylder af aktivitet relateret til turisme, herunder det største udvalg af spisesteder, guidebureauer og lignende faciliteter. Særligt i det nordøstlige område er der en tæt koncentration af spisesteder og diverse butikker rettet mod turister. Modsætningen hertil finder du i den vestlige del, som er mere præget af den lokale thailandske kultur. Her ligger restauranter, der mest besøges af lokalbefolkningen, og giver et mere autentisk indblik i den thailandske hverdag.

Chiang Mai, der blev grundlagt i slutningen af det 13. århundrede, er en by, der emmer af historie og kultur. Dens rige fortid er særligt synlig inden for resterne af de gamle bymure. Her kan du opleve et væld af templer, der afspejler forskellige historiske stilarter. Disse templer er således ikke kun religiøse steder, men også vigtige kulturelle og historiske landemærker, der fortæller historier om byens fortid.

Uden for de gamle bymure har Chiang Mai vokset sig større, især mod øst, hvor byen strækker sig mod og over Ping-floden. Dette område af byen repræsenterer den moderne udvidelse. Her finder du blandt andet Chiang Mais populære nattemarked, kendt for sin livlige atmosfære, farverige boder og et bredt udvalg af gadekøkkener. Desuden huser denne del af byen størstedelen af Chiang Mais hoteller.

Mad og drikke

Chiang Mai er en by, der forkæler dine sanser. Det gælder ikke mindst smagssanserne. Byens kulinariske landskab spænder helt fra de små gadekøkkener til eksklusive restauranter. Uanset hvor du vælger at spise, vil du hurtigt opdage, at maden i det nordlige Thailand er af høj klasse.

To retter, som enhver på en rejse til Chiang Mai bør smage, er Khao Soi og Hang Ley. Det er retter, der er meget karakteristiske for det nordlige Thailand. Khao Soi er en lækker currysuppe med nudler, kylling eller oksekød og toppet med stegte nudler, lime, pickles og rødløg. Denne kokosbaserede ret er rig på smag og byder på en skøn kombination af krydderier, der gør den til en favorit for både lokale og besøgende. Hang Ley, på den anden side, er en svinekødsgryde, som ikke er som andre du måske har prøvet før. Inspireret af burmesisk madlavning, kombinerer denne ret svinekød en række krydderier, herunder ingefær og hvidløg, og lader det simre til perfektion i en sød og krydret sauce.

Mens det lokale køkken helt sikkert er hjertet af Chiang Mais restaurantliv, giver byen også besøgende mulighed for at opleve traditionel Lanna-underholdning ved en såkaldt Khantoke-middag. Selvom denne oplevelse er skræddersyet til turister, kan den alligevel anbefales. Ved en Khantoke-middag sidder gæsterne på gulvet og nyder en række retter serveret på et lavt rundt bord, mens de ser traditionelle danse og musikalske forestillinger fra Lanna-regionen. Det er ikke kun en middag, men en fejring af nordthailandsk kultur.

Med sin stigende popularitet som rejsemål har Chiang Mai i de senere år set en bemærkelsesværdig tilstrømning af udlændinge. Mange er blevet så forelskede i området, at de har valgt at bosætte sig permanent i byen. Dette har medført en opblomstring af internationale spisesteder. Uanset om du trænger til en pause fra de krydrede thairetter eller blot ønsker lidt variation, kan du derfor finde alt fra italienske trattoriaer og franske bistroer til amerikanske burgere i Chiang Mai. 

Natteliv

Chiang Mais natteliv er det mest livlige og mangfoldige i Nordthailand. Det kan måske nok ikke måle sig med intensiteten i det, du finder i hovedstaden Bangkok. Tilgengæld er priserne lavere i Chiang Mai, så festen kan vare længere! 

Nimmanhaemin Road er et populært hotspot, når mørket har sænket sig over byen. Her kommer mange af de studerende fra byens universitet. Der er også højt humør i den østlige siden af byen nær Thapae Gate (lige uden for den gamle bydel) og på Charoen Rat Rd på modsatte side af Ping-floden.

Chiang Mai for børn

Chiang Mai er et fantastisk rejsemål for børnefamilier, der ønsker at dykke ned i landets rige kultur uden stresset fra en kæmpe storby. I modsætning til den travle hovedstad Bangkok, som især for familiens mindste måske kan virke lidt overvældende, byder Chiang Mai på en mere afslappet og grøn atmosfære, hvilket gør det til et ideelt sted for en storbyferie med familien.

Her kan I vandre gennem byens gader, udforske de mange farverige markeder, og blive betaget af de mange smukke, gyldne templer. Disse seværdigheder giver jer en unik indsigt i Thailands kultur og historie, og de er let tilgængelige med børn.

Chiang Mai og nærområdet er også kendt for sine mange udendørs aktiviteter. Familievenlige udflugtsmål som elefantreservater og naturskønne vandreture er populære og er en sjov og lærerig oplevelse for både børn og voksne. Derudover kan I virkelig glæde jer til at nyde den lækre, lokale mad på byens mange børnevenlige restauranter, hvor I kan smage på alt fra traditionelle thailandske retter til internationale favoritter.

Med en god blanding af kultur, natur og familievenlige aktiviteter, er Chiang Mai et ideelt sted for børnefamilier, der søger en ferie med både afslapning og eventyr. Her kan I som familie opleve essensen af Thailand og vil med sikkerhed vende hjem med mange uforglemmelige ferieminder.

Aktiviteter og seværdigheder

Ligesom landets hovedstad længere mod syd har Chiang Mai masser af seværdigheder. Rigeligt til mange dages sightseeing. 

Chiang Mai har for eksempel hundredvis af templer med imponerende spir og pagoder. Nok for mange til, at du kan nå at besøge dem alle på rejsen. Men Wat Phra Singh, Wat Chedi Luang og ikke mindst Wat Phra That Doi Suthep må du ikke gå glip af.

Du bør også sætte en dag af til at udforske den gamle bydel. Omringet af gamle mure og voldgrave er dette kvadratiske område fyldt med templer, butikker og hyggelige restauranter. Det bedste sted at opleve stemningen fra den tid, hvor Chiang Mai var hovedstad i kongeriget Lanna.

Udflugter

Udover byens seværdigheder og oplevelser, er Chiang Mai også den perfekte base for spændende udflugter i det nordlige Thailand.

Doi Inthanon National Park er et must for naturelskere. Kendt som “Thailands tag”, huser denne park landets højeste bjerg, Doi Inthanon. På din rejse op gennem parken vil du krydse frodige skove, imponerende vandfald og betagende udsigtspunkter. Parken er også hjemsted for flere bjergsamfund, hvor du som besøgende kan få indblik i deres unikke kultur og traditioner.

For dig, der ønsker en fredfyldt oplevelse, kan en bådtur på Mae Ping-floden anbefales. Mens du flyder afsted ned ad den brede flod, kan du nyde det skiftende landskab fra byens travle liv til det rolige landskab langs bredderne. Det er en skøn måde at se Chiang Mai fra en anden vinkel.

Ikke langt fra byen ligger Bai Orchid And Butterfly Farm. Her kan du forundres over en overflod af farverige orkideer, mens sommerfugle danser omkring dig. Det er en fest for øjnene og et must for alle, der sætter pris på naturens små underværker. Et glimrende udflugtsmål hvis du har børn med på rejsen.

Endelig, for dig, der søger ren afslapning på din rejse til Chiang Mai, er de varme kilder ved San Kamphaeng det perfekte udflugtsmål. Disse naturlige kilder tilbyder det ideelle sted at slappe af og forynge. Omgivet af natur, kan du lade de mineralske rige vande lindre dine muskler og sjæl. Her er der naturlig også mulighed for at få en traditionel massage.

Vejret i Chiang Mai

Med et tropisk monsunklima har Chiang Mai en tør sæson fra omtrent november til april og en regntid, som normalt strækker sig fra midten af maj til oktober. Ved optakten til monsunen, i april og maj, er der som regel en mærkbar stigning i byger og tordenvejr. De mest nedbørrige måneder er dog normalt juli og august. Regnen kan da være særdeles intens.

I tørtiden er det i dagstimerne typisk omkring 25-30 grader. Nætterne er dog behageligt kølige med temperaturer ned til 14-15 grader. Bevæger der sig kolde luftmasser ned over regionen fra Kina, kan nattemperaturen falde yderligere. Tørtiden er den mest populære årstid at rejse til Chiang Mai. Ikke blot regner det normalt kun meget lidt i perioden fra december til marts. Luftfugtigheden er også mærkbart lavere end i de nedbørsrige sommermåneder. Det gør det mere behageligt at tage på sightseeing og byvandringer.

Markeder og shopping

Lave priser og et kæmpe udvalg gør Chiang Mai til lidt af et slaraffenland for shoppere. Her er både moderne indkøbscentre og hyggelige boutiques, men det er især nattemarkederne, der stjæler rampelyset.

Nattemarkederne i Chiang Mai er simpelthen en oplevelse, du ikke må gå glip af på rejsen. Selv hvis du ikke har mere plads i kufferten til flere indkøb. Når solen går ned, forvandles gaderne til et summende mylder af boder, hvor du kan finde alt fra håndlavede smykker, kunst, traditionelt håndværk til billigt tøj. Området omkring byen er kendt for sin store silkeproduktion, og den thailandske silkeorm laver en speciel gylden tråd, så mon ikke du skal finde plads til lidt fine silkevarer i kufferten? Her er det muligt for enhver pengepung at gøre et kup, og forhandlingen om prisen er en del af oplevelsen – så vær ikke bange for at afprøve dine prutte-evner!

Det mest kendte nattemarked er Chiang Mai Night Bazaar, beliggende i hjertet af byen. Her kan du bruge timer på at udforske de endeløse rækker af boder, mens du nyder levende musik og duften af lokale delikatesser, der sælges fra gadekøkkener.

Men der er også andre nattemarkeder værd at udforske, som Wualai Walking Street lørdag aften og Ratchadamnoen Walking Street søndag aften. Begge markeder byder på en unik atmosfære og et skatkammer af håndlavede varer fra de lokale kunstnere.

Men husk! Det er ikke kun varerne, der gør nattemarkederne i Chiang Mai særlige. Det er også de venlige ansigter bag boderne, det pulserende liv, og den autentiske atmosfære, der skaber en shoppingoplevelse, du sent vil glemme. Det er hyggeligt at spise sin aftensmad ved en af de små boder og bruge det meste af aftenen på at gå rundt og lede efter gode tilbud.

Transport i Chiang Mai

Songthaews fungerer som en mellemting mellem en bus og en taxi. Derudover er der de mindre, karakteristiske tuk-tuks, som også gør det nemt at komme omkring i Chiang Mai. Vær dog opmærksom på, at disse har ry for at kræve overpriser, særligt af turister. Derfor undgår mange rutinerede rejsende helt tuk-tuks, men det kan dog være, at du gerne vil betale lidt ekstra for oplevelsen.

For at tage en songthaew, der er en pickup med bænke på ladet, henvende du dig blot til en ventende chauffør eller prajer en på gaden. Oplyser du din destination, vil chaufføren nikke, hvis kan skal i den retning, og give dig en pris. Kender du lidt til prisniveauet, kan du som regel god prutte lidt om prisen. Bekræft at prisen er pr. person, før du kører. Når du når frem til din destination, trykker du på en knap under taget for at komme af. Stig af og gå om til chaufføren for at betale. Songthaews, der ikke kører på en fast rute, kan benyttes som var det en taxi. Forhandl også her en pris inden afgang.

Der er også almindelige taxier og private biler, som tilbyder taxikørsel via en app. Der kører ligeledes rigtige rutebusser, blandt andet ud til lufthavnen, men der er endnu ikke så mange ruter inde i selve byen.

Den gamle del af Chiang Mai er ikke større end at meget af den kan udforskes til fods. Vil du på ture ud af byen, kan det anbefales at leje en bil med chauffør. Særligt hvis I rejser flere sammen, er det oplagt at leje en minivan, hvor chaufføren også fungerer som guide.

Sport og træning

Du bruger nemt hele ferien på de mange kulturoplevelser i Chiang Mai. Men ønsker du også at holde formen ved lige eller kan du blot godt lide aktive oplevelser? Så byder Chiang Mai også på en bred vifte af sports- og træningsfaciliteter, der kan tilfredsstille de flestes behov.

I selve byen er der adskillige træningscentre, som tilbyder et væld af aktiviteter. Det inkluderer traditionel fitness-træning, hvor du kan arbejde med alt fra styrketræning til kondition. Du kan dog også benytte rejsen til at dykke ned i Thailands traditionelle sportsgrene. Der er for eksempel flere steder i byen, hvor du kan lære og øve Muay Thai boksning.

Ud over de indendørs faciliteter, rummer Chiang Mais naturskønne omgivelser masser af muligheder for at få pulsen op. For de eventyrlystne er der for eksempel gode muligheder for at tage på guidede vandre- eller cykelture. Disse ture leder dig gennem den frodige regnskov og betagende landskaber, hvor du på nærmeste hold oplever regionens naturlige skønhed og måske støder på noget af det lokale dyreliv.

En anden spændende aktivitet, der kan give et endnu større adrenalinsus, er whitewater-rafting ned ad Mae Teang floden. Her kan du nyde spændingen ved (med guide ombord) at krydse de vilde strømfald og opleve den smukke natur langs flodbredden.

Med så mange muligheder for at holde sig aktiv, både indendørs og udendørs, er Chiang Mai det perfekte rejsemål for dig, der ønsker at kombinere ferie med sport og motion.

Flyrejsen og transfer

Det normale er at flyve til Bangkok og fortsætte herfra med indenrigsfly. Chiang Mai lufthavnen ligger blot 3 km sydvest for centrum.

Det tager kun 10-15 minutter i bil at komme ind til byen fra lufthavnen. Du finder en taxiholdeplads efter ankomsthallen. Der er ligeledes shuttle-service, hvor minibusser kører en runde og sætter passagererne af ved deres respektive hoteller. Foretrækker du at blive kørt direkte til dit hotel, kan du med fordel bestille privat transfer i forvejen.

Scroll to Top