Dyreliv, regnskov og badeferie på Borneo

 Dyreliv, regnskov og badeferie på Borneo
Antal: 1 – 10
Varighed: 13 Dage+
Frapris per person DKK 11.295

Dyreliv, regnskov og badeferie på Borneo

Antal: 1 – 10
Varighed: 13 Dage+
Frapris per person DKK 11.295
På denne utrolige rundrejse, skal I udforske Borneos utrolige natur og dyreliv, samt dykke ned i den meget spændende historie og kultur. Rundrejsen starter med dage på egen hånd i den charmerende gamle havneby Kota Kinabalu, smukt beliggende ud til havet og med det berømte Kinabalu bjerg i baggrunden. Herefter tager I til Selingan Island, hvor I kan opleve havskildpadderne lægge æg. Dernæst fortsætter I til regnskoven i Sukau, hvor I bl.a kan opleve orangutanger, solbjørne, dværgelefanter og udforske regnskoven, oxbow søen og Sabahs længste flod, Kinabatangan.
image_pdf Dyreliv, regnskov og badeferie på Borneo

På denne utrolige rundrejse, skal I udforske Borneos utrolige natur og dyreliv, samt dykke ned i den meget spændende historie og kultur.

 Dyreliv, regnskov og badeferie på Borneo


Rundrejsen starter med nogle dage på egen hånd i den charmerende gamle havneby Kota Kinabalu, smukt beliggende ud til havet og med det berømte Kinabalu bjerg i horisonten. Herefter tager I til regnskoven i Sukau, hvor I bl.a kan opleve orangutanger, solbjørne, dværgelefanter og udforske regnskoven, oxbow søen, samt Sabahs længste flod, Kinabatangan floden

Efter Sukau fortsætter I til Tabin Wildlife Reserve, der med sine 300.000 hektarer er det største dyrereservat i Malaysia. Tabin blev erklæret som vildtreservat i 1984 og er hjemsted for et stort antal dyr, fugle og krybdyr, hvoraf mange er stærkt truede eller endda udryddelsestruede.

I Tabin findes der næsten 300 forskellige fugle arter, pygmæ elefanter, Sumatra næsehorn og Tembadau, ni arter af primater, tre katte arter, som alle er truede dyrearter.

Efter en uge med store naturoplevelser, slutter I rejsen af med badeferie på et af vores favorit hoteller, enten ved den smukke Pantai Dalit strand eller på den smukke tropiske paradis ø Gaya Island.

Dag 1: Ankomst til Kota Kinabalu
Når I ankommer til Kota Kinabalu, bliver I hentet i lufthavnen og kørt til Hotel Sixty3. Det ligger perfekt, meget centralt og tæt på både havnefronten og det berømte marked, Gaya Street Marked. Alle værelserne er rummelige og har bl.a Wi-Fi, TV, minibar og safe deposit box. Dagen er til fri disposition.

Kota Kinabalu, som næsten blev totalt ødelagt under Anden Verdenskrig, er opkaldt efter Kinabalu bjerget, hvis forrevne tinder I kan se i horisonten. Kota Kinabalu er en charmerende og hyggelig by, hvorfra der er en smuk udsigt til øerne ud for kysten. Kota Kinabalu er en by på vej ind i det 21. århundrede, men dens gamle koloniale charme og historie lever stadigt i bedste velgående.

I vil hurtigt bemærke den venlige lokalbefolkning, den blomstrende kunst og musikscene og et rigt udbud af kulinariske oplevelser, om det er travle gadekøkkener eller fine restauranter. Ved siden af futuristiske nye indkøbscentre og dyre lejlighedskomplekser, ligger travle lokale markeder, fyldt med fisk, krydderier, frugt og friske råvarer. Ved havnefronten kan man opleve travle fiskere og om aftenen når solen går ned, kan I opleve en fantastisk solnedgang og et fantastisk udbud af lækker seafood, på en af de lokale restauranter. Overnatning på Hotel Sixty3.

Dag 2-3: Kota Kinabalu (M)
Der er ingen program, dagene er jeres egne, til at gå på opdagelse på egen hånd. Der er masser af spændende ting at udforske i Kota Kinabalu og oplandet byder på masser af udflugtsmuligheder. I kan f.eks tage en bådtur til Tunku Abdul Rahman Marine Park, besøge Klias wetlands eller Kinabalu Park World Heritage Site. I kan besøge Poring Hotsprings, få gang i adrenalinen og tage på white water rafting på Kiulu eller Padas floden. I kan hoppe på en mountainbike og besøge Dusun folket i Tamparuli, opleve Kiulu dalens mange små landsbyer, floder og rismarker på QUAD bike eller udforske Magic Coral ved Mamutik Island i havkajak. Overnatning på Hotel Sixty3.

Dag 4: Kota Kinabalu – Sandakan – Sepilok – Sukau Rainforest Lodge (M/F/A)
Efter morgenmaden bliver I hentet og kørt i lufthavnen, hvorfra I flyver til Sandakan. Ved ankomsten bliver I hentet i lufthavnen og kørt til Sepilok Orang Utan Rehabiliteringscenter. Her starter I med en orientering omkring orangutangerne og rehabiliteringsindsatsen på centret, før I går en tur igennem regnskoven, for at opleve fordringen af orangutangerne.

Efter jeres første møde med de godmodige orangutanger, besøger I det tilstødende rehabiliterings center for solbjørne. Centeret åbnede i 2008, med det formål at rehabilitere solbjørne og skabe bevidsthed omkring situationen for disse vidunderlige og udrydningstruede bjørne. I har tid til at gå rundt på centret, hvor I på de informative tavler, kan læse mere om rehabiliterings-projektet.

I spiser frokost på en lokal restaurant og kører tilbage til Sandakan. Herfra går I ombord på en lokal båd og sejler op ad Sabahs længste flod, Kinabatangan floden. Den 2-3 timer lange bådtur giver jer rig mulighed, for at opleve den smukke natur og det rige dyreliv langs floden. Sukau regnskov og Kinabatangen floden er hjem for otte arter af næsehornsfugle, 300 andre fuglearter, pygmæ elefanter, 10 primater og en naturlig mangfoldighed, hvis lige I ikke finder andre steder i verden.

Efter en oplevelsesfyldt sejltur, ankommer I til vores favorit sted, den National Geografic prisvindende lodge, Sukau Rainforest Lodge, hvor I bliver I indlogerett. Herefter skal I ud og opleve det lokale dyreliv. I tager på et flodcruise i lokalområdet og vender tilbage til lodgen i tide til at nyde en dejlig middag ved floden. Efter middag vil en lokal naturalist guide vise et diasshow og give jer information om området og dyrelivet. Overnatning på Sukau Rainforest Lodge.

Dag 5: Sukau Rainforest Lodge (M/F/A)
I bliver vækket af junglens lyde og tager på en sejltur op ad floden til den halvmåneformede Kelenanap Oxbow sø. Søens økosystem er forskellig fra flodens og et fristed for dyr og planter, på grund af den afsides og beskyttede beliggenhed. I er tilbage på lodgen i tide til at spise morgenmad.

Efter morgenmaden går I sammen med jeres guide, en tur langs stedets natursti, Hornbill boardwalk. Under gåturen vil I opleve junglens forunderlige planteliv, alt imens jeres guide forklarer om deres medicinske brug og om hvordan de lokale anvender dem i hverdagen.

I spiser frokost på lodgen, før I tager på endnu et flodcruise, for at opleve mere af det lokale dyreliv. Efter endnu et oplevelsesrigt flodcruise, vender I tilbage til resortet. I spiser middag på lodgen. Overnatning på Sukau Rainforest Lodge.

Dag 6: Sukau – Lahad Datu – Tabin Wildlife Reserve (M/F/A)
Efter morgenmaden kører I omkring 2-3 timer over land til Lahad Datu. Herfra kører I yderligere 1-2 timer ad grusvej til I når Tabin Wildlife Reserve. Efter at I er blevet indlogeret, kan I nyde en dejlig frokost. Med fornyet energi skal I opleve Lipad mudder vulkanen. I går igennem skoven til vulkanen. Den ligger i et mineralrigt område og frekventeres af dyre og fugle, som kommer for at få deres daglige mineralindtag. Sidst på eftermiddagen tager I tilbage til resortet. Om aftenen spiser I en dejlig middag og bagefter er der en billed præsentation af Tabin Wildlife Reserve. Efter at I har fået et bedre kendskab til reservatet og de dyr der lever her, tager I på en spændende natsafari, for at opleve dyrelivet om natten. Overnatning på Tabin Wildlife Resort.

Dag 7: Tabin Wildlife Reserve (M/F/A)
I bliver vækket til en symfoni af skovens lyde og starter dagen med en gåtur, hvor I skal opleve områdets rige fugleliv. Efter at I har oplevet nogle af de omkring 300 forskellige fuglearter, der lever i Tabin, vender I tilbage til resortet, for at spise morgenmad. Efter en skøn morgenmad, er I klar til nye eventyr og besøger udsigtstårnet, hvorfra I har en fantastisk udsigt over reservatet. Herefter vandrer I igennem frodig og grøn jungle til Lipad vandfaldet. Her får I tid til at slappe lidt af eller tage en dukkert i den naturlige pool. I vender tilbage til resortet hen på eftermiddagen. Før I spiser middag, skal I på en aftensafari, for at opleve mere af det fantastiske dyre og fugleliv. Efter middagen går I en tur langs naturstien ved resortet. Overnatning på Tabin Wildlife Resort

Dag 8: Tabin Wildlife Reserve – Kota Kinabalu (M/F)
Efter morgenmaden, har I tid til at slappe af, indtil I omkring middagstid kører til lufthavnen, hvorfra I flyver tilbage til Kota Kinabalu. Ved ankomsten til Kota Kinabalu, bliver I hentet og transporteret til jeres valgte hotel. Overnatning på Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa eller Gaya Island Resort.

Dag 9-13: Badeferie på Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa eller Gaya Island Resort (M)
Efter en uge med store natur og dyreoplevelser, kan I nu læne jer tilbage og fordøje alle de utrolige indtryk og oplevelser. I kan se frem til en uges afslapning og badeferie på et af vores to absolutte favorit steder. Det fantastisk dejlige Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa, som ligger på fastlandet ved den smukke Pantai Dalit strand, med udsigt til Kinabalu bjerget og omgivet af naturreservat og 400 hektar tropisk skov.

Jeres andet valg er Gaya Island Resort, et skønt resort, smukt beliggende i Malohom bugten, på den smukke tropiske paradisø, Gaya Island. Gaya Island er en del af den beskyttede Tunku Abdul Rahman Marine Park og ligger idyllisk placeret på en bjergside, omgivet af regnskov og ud til en smuk hvid sandstrand.

Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa
På Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa, kan I slappe af ved poolen, svømme, snorkle, dykke, sejle i havkajak, med katamaran eller på jetski. I kan windsurfe, paddleboarde, wakeboarde, stå på vandski, prøve kræfter med parasailing eller spille en runde golf på deres mesterskabs golfbane. I kan forkæle jer selv med massage og spa behandlinger, besøge det nærliggende naturreservat, udforske området til hest eller på cykel, fiske, spille tennis eller tage på spændende udflugter.

Gaya Island Resort
Gaya Island Resort
Tunku Abdul Rahman Marine Park udgøres af fem øer, hvoraf Gaya Island er den største. Marine parken har været et beskyttet naturreservat siden 1923. Øens interiør er dækket af oprindelig og uspoleret primærskov og byder også på mangrove skov. Øen er omgivet af beskyttede koralrev og har lange uberørte sandstrande, hvorfra man kan nyde en smuk solnedgang. Der ligger et marine center og et vildlivs center, hvor man rehabiliterer og udsætter havskildpadder, samt beskytter og rehabiliterer næseaber.

På Gaya Island Resort, kan I slappe af ved poolen, svømme, snorkle, dykke, sejle i havkajak eller forkæle jer selv med massage og spa behandlinger. I kan fiske, lære at lave mad, nyde BBQ på standen, tage på sunset cruise, udforske øens dyreliv og natur, besøge øens koloni af næseaber, marine centre eller tage på spændende udflugter.

Dag 14: Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa eller Gaya Island Resort – Kota Kinabalu (M)
Dagen er til fri disposition, indtil I bliver hentet og transporteret til lufthavnen, hvorfra I flyver hjem med kufferten fuld af uforglemmelige minder og fantastiske oplevelser.

Prisen inkluderer:

 • Fly Kota Kinabalu – Sandakan / Lahad Datu – Kota Kinabalu.
 • 3 nætter på Hotel Sixty3 i super standard dobbeltværelse med morgenmad
 • Transfer fra hotellet i Kota Kinabalu til lufthavnen.
 • 2 nætter på Sukau Rainforest Lodge i superior dobbeltværelse med helpension
 • Transfer fra Sukau Rainforest Lodge til Tabin Wildlife Resort.
 • 2 nætter på Tabin Wildlife Resort i hytte med helpension.
 • Transfer fra Tabin Wildlife Resort til Lahad Datu lufthavn.
 • Engelsk talende lokalguide på ture og udflugter.
 • 6 nætter på Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa i deluxe garden view dobbeltværelse eller på Gaya Island Resort Bayu villa, begge med morgenmad.
 • Transfer fra hotellet til Kota Kinabalu lufthavn.
 • Ture, udflugter, transport og entreer, som beskrevet i programmet.
 • Måltider som beskrevet i programmet (M: Morgenmad, F: Frokost, A: Aftensmad).
 • Engelsktalende lokal guide på ture og udflugter, som nævnt i programmet.
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

 • Internationale flybilletter
 • Indenrigs fly Kota Kinabalu – Sandakan r/t (ca. 1000-1200 kr)
 • Andre måltider end dem nævnt i programmet
 • Entreer, transport, ture og udflugter, som ikke er nævnt i programmet
 • Udgifter af personlig karakter, såsom drikkevarer, drikkepenge, souvenirs og vasketøj osv.
 • Malaysisk turist skat. p.t på MYR 10 / DKK 16 pr værelse pr nat, som betales lokalt.
 • På Gaya Island Resort opkræves der et bevaringsgebyr, p.t på MYR 32 / DKK 52 for den første overnatning og MYR 22 / DKK 36 for efterfølgende overnatninger for hver gæst, herunder børn. Bevaringsgebyret er et bidraget til Sabah National Parks og går til at bevare det rige økosystem i regionen.
 • Højsæsonstillæg i perioderne 1 jul – 31 aug, 29 sep – 07 okt, 24 dec – 02 jan, 3 – 9 feb på DKK 400 per nat per værelse for Shangri-La.
 • Højsæsonstillæg for Gaya Island Resort på DKK 400,- pr værelse pr nat i perioden 23 dec – 05 jan og 03 – 09 februar
  Der kræves et minimums ophold på 3 nætter i perioden fra 23 dec – 05 jan og 16 – 24 feb.

OBS:

 • Der er ingen hæveautomater i Sepilok, Sukau eller Tabin. Så hvis I skal bruge kontanter, så hæv i Sandakan før turens begyndelse.
 • Skulle der ikke være plads på de navngivne hoteller, bliver overnatningen på et hotel af samme standard.
 • Selingan Island opkræver et annulleringsgebyr på dkk 500 pr værelse, hvis værelset annulleres efter bekræftelse.
 • Der forekommer værelsestillæg på helligdage og under højsæsonen, Samt tillæg for obligatoriske jule og nytårsmiddage på hotellerne
 • På Selingan Island opkræves et kamera gebyr på 10 MYR / 16 DKK. Brug af video og blitz er forbudt.
 • På Selingan Island indkvarteres man i enkelt eller tosengsværelser, tresengsværelser er ikke mulige.
 • I visse perioder kan der være minimumsophold (f.eks 3-5 nætter) på nogle hoteller pga messer eller højtider/helligdage, dette oplyses ved bekræftelse
 • Alle priser er med forbehold i tilfælde af ændringer i brændstoftillæg, afgifter, lokale skatter, transportomkostninger, entréer mv
 • Klimaet er tropisk, varmt og fugtigt – derfor anbefales det at have let tøj på der hurtigt kan tørre. Det skal dog nævnes at der på hoteller, i shopping centre og i offentlige bygninger er aircondition, og derfor en noget køligere temperatur end udenfor – her kan det være praktisk med en trøje. En god, generel tommelfinger regel er at klæde sig som de lokale gør.
 • Den bedste tid at besøge Borneo på er i tørtiden, imellem januar og maj.
 • Der er følhe

Pakkepris med ophold på Gaya Island Resort i perioden 01.05.19 – 31.03.20

Pr person i delt dobbeltværelsePr person i delt tresengsværelsePr barn 2-11 år i egen sengEnkeltværelses tillæg
14.995 kr14.895 kr13.9958.995 kr

Pakkepris med ophold på Shangri-La’s Rasa Ria Resort i perioden 01.05.19 – 31.03.20

Pr person i delt dobbeltværelsePr person i delt tresengsværelsePr barn 2-11 år i egen sengEnkeltværelses tillæg
13.995 kr11.295 kr10.2958.495 kr
Kontakt os her og få et uforpligtende tilbud.

* (angiver felt, der skal udfyldes)

 • Date Format: DD slash MM slash YYYY
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.