Rejser til Thailand med børn – gode tips og råd

Fremragende 5 stjerner

At rejse til Thailand med børn er en chance for at give familiens yngste en enestående ferieoplevelse og samtidig en chance for at opleve landet gennem deres øjne. Hver dag vil være fyldt med nye eventyr. Her vil I få ægte kvalitetstid sammen langt væk fra hverdagens travlhed og masser af muligheder for at nyde dette ferieparadis i fællesskab.

Uanset om I vil fordybe jer i de lokale gadekøkkeners delikatesser eller svømme blandt de farverige fisk i det krystalklare vand, er Thailand perfekt til en rejse i 2024 og 2025, hvor hele familien får en uforglemmelig ferieoplevelse. Hos Thailand Tours kan du booke en række børnevenlige hoteller ved skønne sandstrande på de mest populære rejsemål i Thailand.

En rejse til Thailand er samtidig en chance for at vise dine børn verdens mangfoldighed. I vil møde en kultur, der på mange måder er helt forskellig fra jeres egen, men som alligevel straks vil få jer til at føle jer hjemme. Især når du rejser med mindre børn, vil du forstå, hvorfor Thailand er kendt som “smilets land”. Det er nemlig ikke kun børnevenlige strande og lækker mad, som gør Thailand til en feriefavorit blandt familier. Den ægte gæstfrihed og varme, I møder som børnefamilie, er også velkendt.

Fra nord til syd tilbyder Thailand en bred vifte af aktiviteter og oplevelser, så ferien nemt kan tilpasses jeres smag og interesser. Uanset om I ønsker en rejse fyldt med nye aktive oplevelser hver dag eller elsker det afslappende strandliv, er Thailand det helt rigtige valg til en eksotisk familierejse i 2024 og 2025.

Far og søn på madmarked i Thailand
Hele familien kan udforske de spændende madboder på markederne.

Familievenlige aktiviteter og oplevelser

Noget af det, som gør Thailand så attraktiv til en rejse med børn er udvalget af familievenlige aktiviteter og store oplevelser. Her nogle forslag til oplevelser, som I kan nyde sammen:

 • Snorkling: Kan dine børn svømme, er Thailands farverige koralrev og mange eksotiske fisk en næsten uudtømmelig kilde til underholdning. Med snorkel og maske kan I sammen bruge masser af tid på at udforske livet i det krystalklare og lune vand. Mange steder er der god snorkling direkte fra stranden, men især med lidt større børn er det også oplagt at tage med på bådudflugter til flotte koralrev.
 • Kajakture: Udforsk Thailands kystnære huler og skjulte laguner i kajak. Mange steder tilbyder ture, der er velegnede for familier.
 • Madlavningskurser: Den gode mad er en stor del af ferieoplevelsen i Thailand. Mange steder er der mulighed for at deltage i madlavningskurser, hvor I under kyndig, lokal vejledning sammen lærer at lave de klassiske thairetter selv.
 • Tempelbesøg: I de mange smukke templer kan I både blive klogere på Thailands kulturelle arv og opleve gamle traditioner. Mange steder tilbyder særlige rundvisninger for rejsende med børn.
 • Besøg i elefantreservater: Lær om elefanternes bevarelse i et af Thailands elefantreservater. Vælg et af de steder, hvor man lægger vægt på at skabe naturlige forhold for elefanterne og ikke blot holder dem for at underholde turister.
 • Jungletrekking: Både på små øer og i de store nationalparker kan I tage på et guidet trek i fantastisk natur i regnskoven, som er noget helt specielt. Her kan I opleve Thailands eksotiske flora og fauna. Vælg ruter, der er passende for børnenes alder.
 • Vandlande og forlystelsesparker: Der er talrige store vandlande og forlystelsesparker i Thailand. På Phuket inkluderer det for eksempel Splash Jungle Water Park og Phuket FantaSea, hvor der er garanti for en sjov dag for hele familien. I Hua Hin finder I Vana Nava Water Jungle med en række adrenalinpumpende vandrutsjebaner, mens den enorme Siam Park City ved Bangkok er et af de største vandlande og forlystelsesparker i Sydøstasien.
 • Besøg på lokale markeder: Oplev det lokale liv og fordyb jer i de thailandske gadekøkkener på et af de mange farverige markeder. Særligt de såkaldte “night markets” er meget stemningsfulde og en god måde at slutte en oplevelsesrig dag af på.
Oplev en unik kombination af solrige badeferie og spændende storbyferie på det Grand Palace i Bangkok, Thailand. Paladset er et ikonisk
Wat Phra Kaew. Starter eller slutter jeres rejse i Bangkok, er dette tempel en eventyrlig oplevelse for både børn og forældre.

5 tips til en rejse med børn i Thailand

 • Tag jer god tid. Det kan være fristende at fylde alle dage i ferien med udflugter og nye aktiviteter, men sæt også tid af til ren afslapning. Varmen og de mange nye indtryk kan særligt i starten af ferien være en stor mundfuld for familiens yngste.
 • Vær forberedt på at vække opmærksomhed. Thailænderne er kendt for at være glade for børn. Især hvis du rejser med små, blonde børn, skal du være forberedt på, at de ofte er som magneter på de lokale, der gerne vil hen og hilse på. Det er alt sammen i den bedste mening, men den megen opmærksomhed kan også blive overvældende for generte børn.
 • Hvis dine børn ikke bryder sig så meget om krydret mad, kan du bede om at få det “Pet nid noi” (kun en smule krydret) eller “Mai pet” (ikke krydret).
 • Til de daglige fornødenheder er der ofte en 7-eleven eller lignende kiosk i nærheden. Her kan I få alt fra bleer til børnevenlige snacks.
 • Selv i den såkaldte “kølige” sæson er det varmt i Thailand. Sørg for at alle får nok at drikke i løbet af dagen, men drik ikke vand direkte fra hanen. Køb vand på flaske og undgå isterninger.

Læs også om afbudsrejser og restpladser til Thailand her.

Billeder af pige der fodrer elefant i Phuket
Mødet med de majestætiske kæmper er en stor oplevelse for børn.

Er Thailand sikker for børn?

Thailand er et sikkert land at rejse til med børn med en klar overvægt af børnevenlige rejsemål. Thailænderne er kendt for at være meget imødekommende overfor rejsende med børn, og I kan se frem til at nyde ferien i trygge rammer. Det er altid en god ide at tjekke den aktuelle rejsevejledning hos Udenrigsministeriet, men generelt er det usandsynligt, at I vil opleve nogen problemer.

Thailand er nu til dags kendt som et af de mest sikre lande i Sydøstasien for ferierejsende. Alvorlig kriminalitet er sjælden på de populære feriesteder. Vær dog opmærksom på risikoen for lomme- og tasketyverier i storbyer som Bangkok og på de populære feriesteder, især på travle gader og markeder. Men hvis I blot tager de sædvanlige forholdsregler på rejsen, såsom at holde styr på jeres ejendele, behøver du ikke bekymre dig.

Rejsemål som Koh Samui, Koh Tao, Koh Jum, Koh Ngai, Khao Sok, Khao Lak, Koh Lanta og Karon Beach er blandt de mest populære rejsemål for en familieferie i Thailand. Her finder du en række populære strande hvor børnene kan bygge sandslotte, samt gode hoteller som danner rammen om en fantastisk oplevelse sammen i naturskønne omgivelser.

Bådgruppe på Krabi strand i Thailand
De karakteristisk longtailbåde vuggende stille i vandet ud for Krabi

Hvordan kommer man rundt med børn i Thailand?

Hvis du rejser til Thailand med mindre børn, kan det være værd at overveje fordelene ved at blive på samme feriested hele ferien, fremfor at begive sig ud på en længere rundrejse. Der er masser af feriesteder, hvor I sagtens kan bruge hele ferien uden at komme til at kede jer. Krabi og Phuket er oplagte rejsemål for familier med børn, men der er mange andre lige så gode steder.

Det er dog ikke svært at rejse omkring med børn i Thailand. Til de længere strækninger mellem de større byer og populære feriesteder er der et velfungerende netværk af tog, langtursbusser og indenrigsfly. Togene er en særlig oplevelse for børnene, da I kan booke sovekupéer på nogle ruter. En rejse med nattog kan være et spændende eventyr for børnene. Busserne varierer fra ret lav standard til luksus med aircondition. Endelig er indenrigsflyvninger en hurtig og effektiv måde at springe over de lange køreture og komme hurtigt frem til jeres destination.

Til de kortere ture rundt på jeres feriested og transfer fra lufthavnen er det som regel let at praje en taxi eller en songthaew – en slags delt taxi, der ofte er billigere og giver en mere autentisk oplevelse. Disse transportmidler er ideelle, hvis I ønsker at undgå besværet med selv at finde vej. Fra Khao Lak, Krabi og Phuket er det for eksempel oplagt at tage på en udflugt til Khao Sok Nationalparken. Selvom det kan gøres på egen hånd, er det nemmest at booke en guidet tur. Så bliver du bragt til og fra dit hotel.

På de mindre øer og i andre områder, hvor biltrafikken er begrænset eller ikke-eksisterende, kan I ofte komme rundt til det meste til fods eller med små tuk-tuks. Det er en god mulighed for at udforske området i et roligt tempo. Holder I ferie i det sydlige Thailand, vil I også få rig mulighed for at sejle med longtail-både, som forbinder mange af de mindre øer og bruges til udflugter til afsidesliggende bounty-strande. De traditionelle træbåde er endnu et eksempel på, at der på en rejse til Thailand med børn vil være mange små eventyr og nye oplevelser i løbet af dagen.

Den unikke kombination af en spændende kultur, børnevenlige aktiviteter og afslappet atmosfære betyder, at du trygt kan bestille en rejse til Thailand med børn. Glæd jer til en rejse ud over det sædvanlige, som I vil huske for evigt.

Vil du vide mere om hvordan du rejser rundt i Thailand, så læs vores guide om transport i Thailand

Scroll to Top