Phuket for familier: En guide til en mindeværdig rejse

Fremragende 5 stjerner

Thailand er et fjernt og eksotisk rejsemål. At rejse til ferieparadiset Phuket i den sydlige del af landet med børn er dog meget nemmere, end de fleste forestiller sig. Hotellerne i Thailand er familievenlige og har en høj standard, selv de billige. Thaierne er desuden kendt for at elske børn, som de altid modtager med store smil.

Phuket er på mange måder faktisk et ideelt rejsemål for familier af alle typer. Thailands største ø byder nemlig ikke blot på en hel perlerække af børnevenlige badestrande, men også et væld af kulturelle attraktioner, flotte naturparker og familieorienterede aktiviteter, der garanterer underholdning og uforglemmelige ferie for jer alle.

Forestil dig, at I den ene dag slapper af på de lyse sandstrande med at bygge sandslotte og bade i det krystalklare hav. Næste dag kan du tage hele familien med på eventyr i den tætte jungle, i et sjovt vandland eller hen for at opleve stemningen i et lokalt tempel. Phuket tilbyder på en skøn blanding af afslappende badeferie og spændende kulturelle oplevelser. I får med andre ord optimalt betingelser for en rejse med masser af kvalitetstid sammen. Her får du nogle tips til at få den mest uforglemmelige familieferie på Phuket.

Phuket hvid sandstrand rejseoplevelse
Thailand er berømt for sine fantastiske badestrande. Foto: Yoav AzizUnsplash

Børnevenlige strande på Phuket

Phuket er velsignet med en hel perlerække af maleriske strande, der strækker sig rundt langs øens lange kystlinje. Men nogle strande er mere børnevenlige end andre. Når du rejser som børnefamilie, er det vigtigt at vælge strande, der ikke kun byder på blød sand og klart vand, men også har roligt hav, gode faciliteter og en sikker atmosfære.

 • Kata Beach: En af de mest populære strande blandt børnefamilier er kendt for sit rolige vand og sin brede strand. Den sydlige del af Kata Beach har et lavvandet område, der er perfekt for små børn, mens den nordlige del er ideel for ældre børn og voksne.
 • Bangtao Beach: Denne syv kilometer lange strand tilbyder masser af plads til at børnene kan løbe rundt og lege. Mange af de luksuriøse resorts langs stranden tilbyder Kid’s clubs og andre børneaktiviteter, hvilket gør stranden til et populært valg blandt familier.
 • Kamala Beach: Beliggende nord for Patong, er Kamala Beach et roligere alternativ og derfor særligt populær blandt familier. Stranden er velbeskyttet med en bugt, hvilket gør vandet roligt – perfekt for yngre børn.
 • Nai Harn Beach: Denne naturskønne strand er omgivet af frodige bjerge og ligger i en beskyttet bugt, hvilket gør den særligt sikker for børn. Der er en friskvandslagune bag stranden, hvor børn kan lege, hvis havet er for uroligt.
 • Mai Khao Beach: Som Phukets længste strand, tilbyder Mai Khao Beach en mere uforstyrret atmosfære. Den er mindre overfyldt end andre strande, hvilket gør den til et godt valg for familier, der søger lidt mere privatliv.

Udover de smukke strande er Phuket også kendetegnet ved at mange strande har nærliggende caféer og restauranter. Særligt på en ferie med børn er det rart at kunne tage en pause fra solen og nyde en forfriskende drink eller et måltid.

De samme baderåd, som gælder herhjemme, er også gode at følge på Phuket. Udover rigeligt med solcreme er for eksempel også vigtigt at være opmærksom på livreddernes flag og aldrig at lade børnene bade alene uden opsyn. Snorkling er en sjov aktivitet, som både børn og voksne kan bruge lang tid på ved Phuket. Men sørg for, at børnene er fortrolige med at bruge snorkeludstyr, før de hopper i vandet.

Familie der går på stranden i Phuket med opustelige badedyr
Strandsælger med badedyr. Foto: Lucía RicciardiUnsplash

Kulturelle oplevelser

Selv familiens yngste medlemmer kan få meget ud af de kulturelle oplevelser på ferien. Eksotiske omgivelser, traditioner og aktiviteter åbner børns øjne for verden omkring dem samt kan berige deres forståelse af forskellige kulturer. På Phuket er der god mulighed for at krydre en klassisk badeferie med oplevelser, der vil stå klart i børnene erindring i mange år.

 • Tempelbesøg: Wat Chalong er Phukets mest berømte tempel og er et godt sted at starte. De gyldne spir og andre finurlige udsmykninger vil helt sikkert fange børnenes opmærksomhed. Det kan desuden være et fint sted at lære børnene lidt om landets buddhistiske traditioner på en simpel måde, som de kan forstå.
 • Lokale markeder: Er børnene så store, at de synes det er sjovt at shoppe? Besøg nogle af de lokale markeder som Naka Weekend Market eller Chillva Market. Her kan børnene opleve et kalejdoskop af farver, dufte og lyde. Et godt sted at gå på jagt efter et unikt souvenir. På Phukets markeder kan I også prøve forskellige lokale streetfood-snacks, hvilket kan være en sjov og lærerig smagsoplevelse.
 • Thai-madlavningskursus: En oplagt mulighed for en fælles ferieoplevelse, hvor I kan lære at lave autentisk thailandsk mad. Det er ikke blot en hyggelig aktivitet, men også en mulighed for at lære mere om den lokale kultur gennem dens gastronomi. Mange af disse kurser inkluderer i øvrigt også en tur til det lokale marked for at købe de nødvendige ingredienser. Det giver en yderligere kulturel dimension.
Gruppe af mennesker kigger på mad på et udendørs marked i Phuket
På markederne kan I både finde flotte souvenirs og udforske spændende gadekøkkener. Foto: shankar s., CC BY 2.0 DEED

Underholdning og forlystelser

Phuket har rigeligt med skønne strande og kulturelle attraktioner til en lang familieferie. Men hvis børnene alligevel trænger til lidt ekstra underholdning eller måske skal brænde noget energi af, er der også masser af turistattraktioner og forlystelser at gå ombord i.

 • Andamanda Phuket: Dette vandland er en favorit blandt vandelskende børn og voksne. Med en bred vifte af vandrutsjebaner, bølgebassiner og lange “floder” er det det perfekte sted at køle ned på en varm dag og få timerne til at flyve afsted med vandleg.
 • Blue Tree Phuket: Et andet stort vandland på Phuket, hvor I kan tilbringe dagen med at plaske rundt. Udover vandaktiviteterne byder Blue Tree også på sportsfaciliteter som klatrevægge og endda en kunstig lagune, hvor I kan prøve kræfter med stand-up paddleboarding i trygge rammer.
 • Phuket 3D Museum: Hvis I laver en udflugt til Phuket by, kan dette museum være dagens sjove indslag. Her kan I udforske en række interaktive malerier, hvor I selv kan blive en del af motivet. Det er ikke bare underholdende, men giver også nogle fantastiske fotomuligheder, som med sikkerhed vil give mange likes på de sociale medier.

Udover dette lille udpluk findes der talrige andre sjove og familievenlige aktiviteter rundt omkring på øen, lige fra minigolfbaner til ziplines gennem junglens trætoppe. Uanset dine børns alder og interesser, er der noget for enhver smag på Phuket, når det kommer til underholdning og forlystelser.

Familie snorkling i klart vand på en bådtur i Phuket, Thailand.
En snorkel og et par briller er alt, hvad der skal til for at få en af feriens største naturoplevelser. Foto: Eric wongUnsplash

Eventyrlige naturoplevelser til lands og vands

Rejser du med familien til Phuket, kan I nyde ferien på paradisiske tropestrande. Det byder i sig selv på store naturoplevelser. Ikke mindst i det krystalklare vand, der vrimler med farverige fisk. Men også på land gemmer der sig mange naturskatte, I kan udforske sammen.

 • Snorkling: I er rejst til en af verdens bedste destinationer for snorkling og dykning. Familieudflugter med båd er en populær måde at opleve den enestående undervandsverden omkring Phuket på. Disse ture er en chance for at opleve berømte steder som Phi Phi-øerne, Similan-øerne eller Coral Island. Undervejs kan I hoppe i vandet og blive mødt af stimer af farvestrålende fisk, smukke koraller og måske endda en skildpadde eller to. Med på disse bådudflugter er erfarne guider, der sørger for sikkerheden og deler ud af deres viden om de marine væsner, I støder på.
 • Familievenlige vandreture: Udover strandene rummer øen Phuket også frodige naturparker med jungleområder, som er ideelle til vandreture. Der behøver ikke være tale om dybe jungleekspeditioner, da der også er mange korte, familievenlige ruter, der for eksempel fører gennem hjertet af den tropiske skov til skjulte vandfald. Det kunne være en tur til Bang Pae eller Ton Sai vandfaldene i Khao Phra Thaeo Nationalparken, hvor I efter en let vandretur kan nyde en forfriskende dukkert i de naturlige bassiner. På disse vandreture kan dine børn (og du selv) få fornemmelse af ægte jungleeventyr, som man ikke finder hjemme i vores egne velplejede bøgeskove.
 dreng der kigger ud af flyvindue på vej til Phuket
Lange flyrejser behøver ikke være kedelige for børn. Foto: Hanson LuUnsplash

Flyrejsen og vejret på Phuket

En lang flyrejse står nok ikke højt på ønskelisten hos ret mange børnefamilier, når ferien planlægges. Den er dog ikke til at komme uden om, hvis I vil rejse til Phuket. Men for det meste bliver bekymringerne om de mange timer i flyet heldigvis gjort til skamme. Med lidt ekstra planlægning og forberedelse kan også denne første etape af rejsen til Thailand sagtens være en god oplevelse for hele familien.

Rejser du med mindre børn, er et godt tip at pakke en lille taske med underholdning til børnene. Det kunne for eksempel være en iPad med spil, en favoritbog, tegnematerialer og måske en overraskelse. Medbring også gerne lidt ekstra snacks, vådservietter, tyggegummi (til trykudligning) og måske et par støjreducerende hovedtelefoner.

Phuket har et tropisk klima. Det er derfor varmt året rundt. I regntiden fra maj til oktober er der jævnligt kraftige regnskyl. Af samme grund betragtes tørtiden, som varer fra november til april, med sit behagelige, solrige vejr typisk som det bedste tidspunkt at rejse til Phuket. Særligt november, december og januar, som typisk har lidt lavere temperaturer, er børnevenlige. Husk dog også her at være ekstra opmærksom på solbeskyttelse, og på at hele familien får nok at drikke i løbet af dagen.

Scroll to Top