Golfferie i Thailand? 10 gode grunde til at tage afsted

Fremragende 5 stjerner

Golfferie i Thailand bliver bedre og bedre. Landet fortsætter med at styrke sin position som den førende golfdestination i Asien. Hvert år byder Thailand næsten 40 millioner turister velkommen, og golfturismen bidrager væsentligt til dette tal. År for år stige antallet af golfspillere, som får øjnene op for de thailandske golfbaners høje kvalitet, smukke design og førsteklasses faciliteter.

Men hvorfor er Thailand sådan et fantastisk sted til golf? Og hvorfor bliver golfspillere ved med at komme tilbage hertil år efter år? Her er 10 grunde til, hvorfor vi mener at Thailand er perfekt til din næste golfferie. Det handler nemlig ikke kun om de mange gode golfbaner.

Palm Hills Golf Club Hua Hin golfvogne kvinder
Det er obligatorisk at hyre en caddie, men det er ikke dyrt og gør blot oplevelsen endnu bedre.

1. En varm velkomst

Du er garanteret en varm velkomst, hvor end du rejser til i Thailand. Når du bevæger dig rundt i verdenen, oplever du mange forskellige måder at hilse på: i Vesten giver vi typisk hinanden hånden, men i Thailand vil du opleve, det der er kendt som et “wai”.

De putter hænderne sammen lige under deres hage, som om de beder en bøn, sænker let deres hoved og siger normalt ordene “Sawadee Khrup”, hvis det er en mand og “Sawadee Ka”, hvis det er en kvinde. Dette er den traditionelle hilsen, som du vil se hundredvis af om dagen i Thailand og kan bruges som hilsen når som helst.

Det er høfligt som besøgende at gengælde velkomsten, selv om du måske føler det klodset. Din vært eller guide vil værdsætte gestussen og anse dig for at være høflig. Som en besøgende golfspiller vil du blive budt velkommen ved pro-shoppen med et “wai.” Det er desuden her du møder dine caddier for første gang.

2. Mange golfdestinationer

Thailand har mere end 250 golfbaner fordelt over hele landet, så du bliver virkelig forkælet, når du skal vælge et golfresort til din thailandske golfferie.

Bangkok har omkring 50 golfbaner indenfor en time for byens centrum, og nogle baner er meget tættere på. Hvis du gerne vil afslutte dagen i festligt lag, så tag til Pattaya, hvor der er omkring 20 baner at vælge imellem.

Hvis du er på udkig efter noget lidt mere fredeligt med store strande, så rejs til Hua Hin, der ligger på modsatte side af den thailandske bugt fra Pattaya med nogle fantastiske baner. Eller vælg for eksempel Phuket, der ligger en en-times flyvetur syd for Bangkok og er Thailands førende badeby. Her er fem fantastiske golfbaner.

Hvis du foretrækker en lidt køligere golfferie i Thailand, kan du vælge Chiang Mai nordpå med bølgende bakker, eksotisk bjergstammekultur og vidunderlige golfbaner. Hvis du virkelig ønsker at spille i enestående omgivelser, kan du tage mod junglen i Khao Yai Nationalpark eller måske til de historiske steder omkring Kanchanaburi og floden Kwai.

 Palm Hills Golf Club i Hua Hin med flag på putting greenen.
I Thailand ligger golfbanerne ofte i naturskønne omgivelser.

3. Nem transport

Infrastrukturen i Thailand bliver forbedret hele tiden med nye lufthavne og veje, og eksisterende bliver konstant opgraderet. Alle de store golfdestinationer i Thailand har gode fly- og vejforbindelser, så uanset hvor du vælger at tage til, vil det være nemt og billigt at komme rundt.

4. Gode hoteller

At rejse i Thailand er ikke dyrt. Du kan finde hoteller, der passer til ethvert budget og enhver smag. Mad er generelt meget billig, og der er ingen grund til at bruge en formue på dyre restauranter, når der er så mange billigere, velsmagende muligheder.

Det er også ret billigt at komme rundt med masser af taxier, og med Grab (en Uber-lignende tjeneste) og andre taxa apps er det blevet meget mere pålideligt. At spille golf er heller ikke dyrt . Både medlemskaber og greenfees er generelt meget billigere end de fleste andre destinationer i Asien.

5. Sightseeing

Medmindre du er meget entusiastisk, vil du sandsynligvis ikke spille golf hver eneste dag. Eller måske rejser du med én, der ikke spiller golf. Thailand har masser at byde på, når du ikke er på banen. Landet har masser af kulturelle tilbud. Hvis du vil krydre golfferien i Thailand med andre oplevelser, er der masser af templer, markeder og historiske steder at udforske.

Golf er desuden ikke den eneste sport, du kan kaste dig over i ferien. Ved kysten tilbydes der ofte mange forskellige typer vandsport. Men også på land kan du på vandre- eller cykelture udforske spændende seværdigheder og holde formen ved lige.

6. Godt vejr

Du kan spille golf i Thailand hele året rundt, men det bedste tidspunkt er i vinterhalvåret fra november til marts. Da er det normalt klart og solrigt. Sommeren eller den “grønne” sæson er dog ofte også udenmærket til en golfferie i Thailand. Selvom det regner mere, er det sjældent, at det siler ned hele dagen. I denne lavsæson kan du desuden nyde godt af lavere priser og tomme golfbaner. Det nordlige Thailand byder på lidt kølige temperaturer, hvis du helst undgår hede.

Oplev Hua Hin med eksperten - Thailand Tours
Spil golf på nogle af verdens bedste baner, eksempelvis Black Mountain Golf Club

7. Førsteklasses golfbaner

De fleste af verdens bedste banedesignere har sat deres spor i Thailand. Jack Nicklaus har sat sit navn på flere, herunder især Laem Chabang Country Club i Pattaya. Greg Norman har designet Thana City Golf & Country Club i Bangkok. Gary Player, Pete Dye og Robert Trent Jones har ligeledes alle designet golfbaner i Thailand. Den berømte banearkitektduo Lee Schmidt og Brian Curley har været meget aktive for nylig, og én af deres bedste kreationer er Chiang Mai Highlands Golf & Resort.

Det er desuden interessant, at nogle af de mest ikoniske golfbaner i Thailand er blevet bygget af designere med lidt eller ingen tidligere erfaring: Red Mountain i Phuket var den første bane designet af John Morrow. Blue Canyon Country Club er den eneste bane designet af Yoshikazu Kato.

8. Caddier

Det er obligatorisk at hyre en caddie på alle golfbaner i Thailand, og de gør en fantastisk forskel for din golfoplevelse. De er der ikke bare for at holde din kølle og dine bolde rene eller vejlede dig om valg af slag og puttelinje. De gør meget mere og bidrager ofte med spøgfuld underholdning og følgeskab, når du går rundt på banen. En god caddie er i særdeleshed en fornøjelse på din runde. De koster ikke betydeligt – normalt omkring 80 kr, så sørg for at være gavmild med drikkepengene.

Mad på bord i feriedestination
Glæd dig til golfferiens måltider i Thailand.

9. Thai-mad

Det thailandske køkken er kendt over hele verden og har bredt sig til det meste af verdenen. Sørg for at prøve den ægte vare, når du er i Thailand, men pas på – de fleste thailændere kan godt lide deres mad ekstremt stærkt. Særligt hvis du spiser på steder uden for de populære turistområder, bør du bede dem om at skrue ned for styrken, medmindre du er erfaren på det område. Det kan også anbefales at udforske de lokale gadekøkkener – det er utroligt billigt, overraskende godt og desuden relativt sikkert, da maden normalt tilberedes ved meget høje temperaturer.

10. Natteliv

Alle kan lide at slippe tøjlerne en gang i mellem, og golfspillere er ingen undtagelse. Thailand har masser at byde på med et fantastisk udvalg af gode restauranter, fremragende pubber og sportsbarer. Nogle steder er der live musik og høj energi til langt ud på de små timer. Det er dog også muligt at finde cocktailbarer med en mere tilbagelænet atmosfære.

Her er de altså – vores 10 grunde til, hvorfor vi mener, du bør overveje Thailand som din næste golfferiedestination. En varm velkomst hvor end du tager til – fantastiske golfbaner – exceptionel mad og et pulserende natteliv. Læs mere om golfrejser til Thailand her.

Scroll to Top