De bedste strande på Phuket: En guide til sol, sand og hav

Fremragende 5 stjerner

Phuket i det sydvestlige Thailand lokker med nogle af verdens bedste badestrande. Dette tropiske ferieparadis af en ø, som er omsvøbt af det turkisblå Andamanhav, byder på et fantastisk udvalg af strande, der strækker sig fra den nordlige spids til den sydligste ende af øen.

Der er selvfølgelig de populære, livlige strande, hvor du finder alt, hvad hjertet kan begære af spisesteder, butikker og forlystelser tæt ved vandet. Men rejser du til Phuket, har du også chancen for at udforske en perlerække af mindre kendte, “hemmelige” badestrande. Her kan du nyde stilheden og den tropiske idyl på den thailandske kyst næsten for dig selv.

Læs med her om de mest populære strande på Phuket og få tips til et par skjulte perler, som du absolut ikke må gå glip af, når du holder ferie på denne fortryllende ø.

 hængekøje mellem palmetræer ved stranden i Phuket
Foto: Teodor KuduschievUnsplash

Nai Harn Beach

Nai Harn Beach ved en lille bugt nær Phukets sydspids er et attraktivt valg for dig, der søger en autentisk strandoplevelse på den populære ferieø. I modsætning til nogle af de mere berømte strande, er Nai Harn mindre præget af turistmylderet. Her finder du derfor en roligere atmosfære på en ren og velholdt strandstrækning. De omkringliggende grønne bjerge skaber en naturskøn kulisse, og det klare vand indbyder til lange badeture. Omkring klipperne i den nordlige del af stranden, er der gode muligheder for at snorkle blandt farverige, eksotiske fisk. Selvom stranden byder på en mere tilbagetrukken oplevelse, er der ikke langt til lokale restauranter, hvor du kan smage på det thailandske køkken. For dem, der ønsker en kombination af naturlig skønhed og en mindre kommerciel atmosfære, er Nai Harn Beach et oplagt valg.

Karon Beach

Karon Beach er en anden perle på Phuket, som du ikke må gå glip af. Selvom den måske ikke byder på samme ro som Nai Harn Beach, har den sin egen charme. Den er desuden større, hvilket betyder, at selvom den er populær, er der stadig rigeligt med plads til at finde sig et roligt hjørne på det bløde sand. Kan du løsrive dig fra vandet, kan det anbefales at gå en tur fra stranden op til udsigtspunktet, der af mange betragtes som et af de bedste på hele øen. En tur derop belønner dig med en betagende panoramaudsigt over stranden og det azurblå hav. Uanset om du ønsker at solbade, svømme eller bare nyde omgivelserne, er Karon Beach en fantastisk oplevelse på din rejse til Phuket.

 lille båd der flyder i vandet ud for kysten af Phuket
Foto: Taweeroj EawpanichUnsplash

Kata Beach

Umiddelbart mod syd finder du Kata Beach. Det er en særlig perle på Phuket, der faktisk er opdelt i hovedstranden Kata Beach og mod syd den mindre Kata Noi. Disse to strandområder tilbyder en perfekt kombination af idyllisk strandliv og ro, der gør dem ideelle for dig, der ønsker en mere afslappet badeferie. Selvom Kata tiltrækker en bred vifte af ferierejsende, er det især familier, som kommer her. Det bidrager til en fredelig og imødekommende atmosfære. Børn kan ofte ses bygge sandslotte i det fine sand, mens forældre nyder solen eller tager en rolig svømmetur i det klare vand. Den naturlige skønhed kombineret med denne afslappede “vibe” har gjort Kata Beach til en favorit blandt især skandinaver, men er stadig en ægte Phuket-oplevelse.

Kamala Beach

Kamala Beach er en skjult skat på Phuket for dig, der virkelig ønsker at koble fra og nyde den enkle glæde ved strandlivet. Denne strand byder ikke på en lang række aktiviteter eller forlystelser, men netop dette gør ligeledes Kamala til en favorit blandt familier og par, som gerne undgår det mest livlige turistmylder. Her er fokus på det rene og ukomplicerede strandliv – lyden af bølgernes skvulpen, den blide brise og det bløde, gyldne sand mellem tæerne. Det er stedet, hvor du kan tage en bog med, slappe af under en skyggefuld parasol eller måske tage en rolig gåtur langs kysten. For dig, der søger en pause fra den travle hverdag og ønsker at genoplade ved havet, er Kamala Beach den ideelle destination.

Koh Tao Beach Guide: Information om overnatninger, seværdigheder og aktiviteter på Koh Tao Island i Thailand
Foto: Shinjan BhattacharyaUnsplash

Freedom Beach

Freedom Beach er en anden af Phukets standperler. Selvom den ligger blot et par kilometer fra den summende og livlige Patong Beach, oplever man på Freedom Beach en helt anden stille og rolig atmosfære. En af grundene til strandens fredfyldte stemning er, at den ikke er så nemt tilgængelig. For at nå frem til denne idylliske kyststrækning skal du nemlig enten hoppe på en longtail-båd eller vandre dertil ad en snørklet sti og lang trappe fra Patong Hill. Men den indsats, det kræver at komme dertil, belønnes rigeligt, når du træder ud på det bløde sand og ser ned i det krystalklare vand foran dig. Freedom Beach er et sandt paradis for dem, der ønsker at undslippe trængslen fra de mere overfyldte strande og bare vil nyde kystnaturen i sin reneste form.

Luft Phukets strande med mange palmer
Surin Beach. Foto: Bence BiczóUnsplash

Surin Beach

Surin Beach, beliggende centralt på Phukets vestkyst, har noget eksklusivt over sig. Denne smukke strand er kendt for sit bløde, fine sand, der glider som silke mellem tæerne. Dens berømmelse som en af øens mere eksklusive strande blev cementeret, da den thailandske konge besøgte stedet i 1950’erne. Siden har den været et samlingspunkt for dem, der søger en mere luksuriøs strandoplevelse på rejsen til Phuket. Luksuriøse resorts og udsøgte restauranter pryder kysten her. Det er dog værd at bemærke, at stranden under lavsæsonen, specielt i monsuntiden, ofte præges af høje bølger og strøm. Dette gælder generelt for mange strande. I disse perioder kan badning derfor være usikkert. Som altid er det en god idé at tjekke lokale forhold, inden man kaster sig ud i bølgerne. Lavsæsonens bølgerne tiltrækker dog mange surfere til Phuket.

Laem Sing Beach

Laem Sing Beach, beliggende lige syd for Surin Beach, er et eksempel på de mange mindre, men utroligt idylliske strande, du finder på Phuket. Med sit krystalklare vand, gyldne sand og frodige grønne palmer, emmer stranden af en næsten caribisk stemning. Laem Sing var tidligere nemmere tilgængelig for besøgende, men en strid med en lokal lodsejer gjort den lidt mere skjult for den brede offentlighed. Den direkte adgang via lodsejerens jord er ikke længere mulig, hvilket betyder, at du enten skal vandre dertil ad en mindre sti eller tage en kort bådtur. Selvom dette er en overkommelig udfordring for de fleste, betyder det, at stranden i dag er mindre overrendt. Du har derfor mulighed for at nyde denne betagende strand i en mere fredfyldt og uforstyrret atmosfære og føle dig som Robinson Crusoe for en dag.

Luft i solnedgang
Nær natten falder på vækkes Patong for alvor til live. Foto: Mike SwigunskiUnsplash

Patong Beach

Stranden ved Patong er måske nok ikke den mest idylliske på Phuket, når man udelukkende vurderer ud fra selve strandens kvaliteter. Ikke desto mindre fortjener den sin plads på listen over Phukets bedste strande af en helt anden grund. Den gamle fiskerlandsby Patong er nu til dags øens største ferieby og centrum for turismen. Det, som måske mangler i ren strandperfektion, kompenseres rigeligt gennem det pulserende liv, der præger området.

Nede på stranden er der masser af aktiviteter at kaste sig over med alt fra bananbåde til jetski. Derudover finder du i Patong et uovertruffent udvalg af restauranter, hvor både lokale delikatesser og international gastronomi står på menuen. For shoppingentusiaster er Patong også et slaraffenland med utallige butikker, markeder og boutiques, der tilbyder alt fra lokale håndværk til billige designerprodukter. Og når solen går ned, forvandles området til et epicenter for natteliv med barer, klubber og underholdning. For dig, der ønsker en badeferie kombineret med pulserende byliv, kan Patong derfor godt være det helt rigtige valg.

Løsede både på Phuket Beach
Med longtail- eller speedbåd har du en hel perlerække af ægte bounty-øer inden for din rækkevidde. eller Foto: M o eUnsplash

Tag på strand- og øhop

Selvom du kan bruge en hel ferie på hver strand på Phuket, hvorfor nøjes med at opleve kun én, mens du er her? Det kan varmt anbefales at tage på en bådudflugt, der bringer dig rundt til en række forskellige strande i løbet af dagen. Disse ture giver rig mulighed for at snorkle i det krystalklare vand, svømme blandt farverige fisk og simpelthen nyde det bedste strandliv, Phuket har at byde på.

Oftest inkluderer disse udflugter også en lækker frokost serveret i idylliske omgivelser. Det er en glimrende måde at udforske øens mangfoldige kyststrækninger og strande uden selv at skulle køre rundt. Du kan naturligvis også vælge bådudflugter, hvor I sejler ud til en af de talrige småøer i Phang Nga-bugten som for eksempel berømte Khao Phing Kan, der er bedre kendt som James Bond Island, eller den fantastiske Banana Beach på Koh He. En bådudflugt er en oplevelse, du ikke vil gå glip af på rejsen til Phuket!

Scroll to Top