De bedste aktiviteter på Phuket: Sådan får du mest muligt ud af din ferie

Fremragende 5 stjerner

Overvejer du en ferie på betagende Phuket? Bekymrer du dig for, om dagene ved stranden måske bliver for ensformige i længden? Det behøver du ikke! Mange tror, at en ferie på Thailands største ø udelukkende handler om sol, strand og blåt hav, men lad dig ikke narre. Selvom øens strande er uforglemmeligt idylliske og ideelle til en afslappende badeferie, kan din rejse til Phuket byde på meget andet. Uanset om du er den eventyrlystne solorejsende, et par på en romantisk getaway, eller en børnefamilie klar til nye fælles oplevelser, vil Phuket fortrylle dig.

Med så mange aktiviteter at vælge imellem kan det faktisk være en udfordring at vide, hvor man skal starte. Men fortvivl ikke! Læs med her, hvor jeg vil guide dig til nogle af de største oplevelser på Phuket – som ikke kun findes ved strandkanten. Fra fascinerende templer til pulserende gadeliv og naturparker, vil din rejse til Phuket blive en, du sent vil glemme.

Billeder af pige der fodrer elefant i Phuket
Et møde med elefanterne er en stor oplevelse for hele familien. Foto: Juliia AbramovaUnsplash

Mød Phukets blide kæmper i elefantpark

Når du tænker på Thailands dyreliv, er chancen stor for, at det er et billede af en majestætisk elefant, der dukker frem for nethinden. Men desværre har mange elefanter i Thailand været udnyttet som turistattraktioner under forhold, der er langt fra ideelle. Der er heldigvis de senere år dukket flere og flere steder op, som har en helt anden indstilling til, hvad et godt elefantliv er. Disse reservater er kendt for at sætte elefanternes velfærd i centrum. Her tager man for eksempel stærkt afstand fra de kontroversielle elefantrideture og shows, som man generelt ikke bør støtte.

I stedet for at ride på disse utrolige væsener får du som besøgende en enestående mulighed for at komme tæt på elefanterne i et respektfuldt og kærligt miljø. De lever ganske vist ikke rigtigt vildt, men du kan opleve elefanterne mudderbade og græsse frit, som de ville gøre det i naturen. Du får chancen for at lære om deres individuelle historier, plejebehov og personligheder. Reservatene er ikke kun en oplevelse for de besøgende, men også en hyldest til disse majestætiske dyr.

Stor Buddha statue på bjergtop i Phuket med havudsigt
Alene for den flotte udsigt er det værd at besøge den Den store Buddha på Phuket. Foto: Dominic TrierUnsplash

På toppen med Den Store Buddha

Et af de mest ikoniske vartegn på Phuket er uden tvivl Den store Buddha. Denne majestætiske statue med det lange officielle navn Phra Phutta Ming Mongkol Eknakiri sidder stolt på Nakkerd Hill. Den er dækket af hvid marmor og kan ses fra en stor del af det sydlige Phuket. Oppe fra foden af den 45 meter høje, kridhvide buddha har du en udsigt, der kan tage pusten fra de fleste – et spektakulært panorama over øen, der får ethvert kamera til at klikke nonstop. Men det er ikke bare udsigten, der gør buddhaen værd at besøge; den ro og fred, stedet emmer af, giver dig en dybere forståelse for øens kultur.

Panorama over strandparadis: Karon View Point

Lidt syd for Kata Noi Beach finder du Karon View Point. Herfra har du også en storslået udsigt. Det inkluderer et flot vue ned over tre af øens mest populære strande: Kata Noi, Kata og Karon. En gåtur op til dette udkigspunkt, især ved solnedgang, er en af de mest betagende oplevelser på Phuket. Med junglens lyde i baggrunden og den rolige brise i ansigtet, vil du føle øens magi.

Dybt Ind i Thailands grønne hjerte: Khao Sok Nationalpark

Hvis du holder ferie på Phuket og føler trang til at dykke dybere ind i Thailands vilde og uberørte natur, bør du ikke gå glip af en udflugt til Khao Sok Nationalpark. Det er nødvendigt at afsætte hele dagen til udflugten, men der venter dig til gengæld en storslået naturoplevelse.

På vandreture gennem den tætte jungle kan du blive fortryllet af det rigt dyreliv og den frodige vegetation, der gør parken til et biodiversitetshotspot. Stierne snor sig gennem gamle regnskove, hvor træernes kroner skjuler det myldrende dyreliv fra nysgerrige blikke. Men med lidt held kan du spotte sjældne fuglearter, aber og måske endda en skjult elefant.

For de vandglade byder Khao Sok på muligheder som kajaksejlads og rafting. Forestil dig at padle roligt gennem klare floder med stejle kalkstensklipper, der rejser sig majestætisk på begge sider. Lyden af vand, fuglesang og den blide brise vil fylde dine ører, mens du langsomt glider gennem vandet og oplever parkens skønhed fra en anden vinkel. Men Khao Sok Nationalpark er ikke kun for de rolige øjeblikke. For dig, der søger et adrenalinsus, er der også rigelige muligheder for mere udfordrende adventure-aktiviteter, som klatring, hængebrovandring mellem trætoppene og endda nattevandringer!

Phuket gade med gyldne pagode, populær turistdestination for sightseeing i ferier
Thailand er kendt for sine smukke buddhistiske templer. Dem kan du også opleve på en rejse til Phuket. Foto: Guille SánchezUnsplash

Wat Chalong – Guld og glans

Wat Chalong er det største og mest vigtige tempel på Phuket. Det er dedikeret til to munker, som med deres viden og evner hjalp befolkningen i Phuket under en mineroprør i 1876. Templet er et vidnesbyrd om øens rige historie og kultur. Når du træder ind, vil du straks mærke den særlige atmosfære og blive betaget af templets udsøgte arkitektur og kunst. Den mest ikoniske bygning er den 60 meter høje stupa, som efter sigende huser et knoglefragment fra Buddha.

Vil du besøge dette eller andre templer på rejsen til Thailand, skal du huske at klæde dig passende: ingen shorts eller nederdele over knæet, og ingen ærmeløse skjorter. Husk også at tage sko og hat af, når du går ind i selve templet.

Vandlande for hele familien

På en rejse med energifyldte børn, kan det nogle gange være en udfordring at finde steder, der kombinerer børnevenlig underholdning med afslapning for de voksne. Holder du ferie på Phuket, er en god løsning på dette “problem” et besøg i et af øens vandlande. Seneste skud på stammen er Andamanda Phuket. Dette nye, imponerende vandland strækker sig over et område på 100.000 kvadratmeter og byder på hele 25 forskellige forlystelser. Her kan I og børnene kaste jer ud i sjove vandrutsjebaner, tage en svømmetur i det kæmpestore poolområde med kunstige bølger eller glide langsomt ned ad Sydøstasiens længste “lazy river” på hele 550 meter!

Autentisk thailandsk madopskrift med ris, rejer og grøntsager på et træbord i Phuket under ferierejser
En rejse til Phuket – og Thailand generelt – er altid ensbetydende med masser af lækre måltider. Foto: Louis HanselUnsplash

Phukets farverige markeder

Der er god chance for at opleve det pulserende markedsliv. Tag for eksempel en tur til Phuket bys populære søndagsmarked. På markedet, der lokale er kendt som Lard Yai eller Sunday Walking Street Market, kan du finde alt fra autentisk thaimad fra gadekøkkener, håndværk, tøj og souvenirer. Musikken, duftene og den livlige atmosfære gør det til et must-visit sted for enhver rejsende.

Markedet afholdes fra søndag eftermiddag og til sen aften langs den smukke, historiske gade Thalang road i centrum. Kommer du om eftermiddagen er stemningen ofte lidt søvnig, men allerede efter et par timer summer det af liv. Fordi det ligger på modsatte side af øen i forhold til de populære badebyer på vestkysten, er markedet en skøn blanding, hvor man ikke føler sig omringet af masser af turister. I stedet er det også præget af de mange lokale besøgende, hvilket giver en autentisk oplevelse.

Et andet af øens populære markeder er Phukets weekendmarked også kendt som nattemarkedet, da det strækker sig til langt ud på aftenen. Det finder sted lørdag og søndag lige uden for Phuket By ved Chao Fa West Road, nær Naka-templet. De lokale kalder markedet for Talad Naka. Også her er der et væld af farverige gadekøkkener og boder at gå på opdagelse blandt.

Mester i thailandsk madlavning

For dig, der ønsker at tage et lille stykke af Thailand med hjem, er et kursus i thaimad også et godt valg. Lær at mestre de komplekse smage og teknikker af thailandsk madlavning fra lokale eksperter og glæd venner og familie derhjemme med dine nye kulinariske evner. Et madlavningskursus er en sjov aktivitet, som hele familien kan få meget ud af.

Som kronen på værket får du kun lært selv at lave lækre thairetter, men du får også lov til at sætte dig ned og nyde dine egne kulinariske kreationer. Forestil dig glæden ved at smage de retter, du selv har tilberedt, og at mærke den autentiske smag af Thailand direkte fra dine egne hænder!

Bangla Road – Phukets partyhjerte

For dem, der er på udkig efter en sjov aften i byen, er Bangla Road stedet at være. Med sine mange barer, klubber og live-musiksteder, vil nattelivet her ikke skuffe. Sammenlignet med den tilbagelænede atmosfære på strandene er nattelivet i Patong ret livligt – især efter kl. 22 – med en tæt folkemængde i gaden. Det er dog ikke helt så løssluppent, som det kan være i Bangkok eller Pattaya.

Bådtur i klart vand Phuket ferieaktiviteter
Der er rig mulighed for at udforske de idylliske småøer i Phang Nga-bugten på en rejse til Phuket. Foto: Earth-Bound Misfit, I, CC BY 2.0 DEED

Øhop i Phang Nga Bay

For en ægte smag af paradis, anbefaler vi en dag med øhop i Phang Nga Bay. De kalkstensklipper, der skyder op fra det smaragdgrønne vand, er intet mindre end fortryllende. Besøg James Bond-øen eller de berømte populære Phi Phi øer, hvor du kan sejle ind gennem skjulte laguner og opdag små, uspolerede strande. Dette er Thailand i sin råeste og mest uberørte form. Nogle af øerne skal du sætte en hel dag af til at besøge, men det vil være en skam at rejse til Phuket og ikke opleve den rene bounty-idyl derude.

Vil du på øhop i Phang Nga-bugten, så læs f.eks. mere om vores rejse på 15 dage til Phuket, Phi Phi og Koh Yao Yai her: Øhop i Phang Nga-bugten

Uanset hvad dine interesser er, har Phuket noget at byde på. Så lad eventyret begynde og dyk ned i de mange oplevelser, som denne fantastiske ø har at tilbyde!

Scroll to Top