Khao Sok Nationalpark – En af Thailands smukkeste steder

PRIS STARTER FRA PER PERSON

image_pdf Khao Sok Nationalpark - En af Thailands smukkeste steder

Khao Sok – En af Thailands smukkeste steder

En af de helt store oplevelser i Thailand hedder Khao Sok. Når man opholder sig i denne nationalpark står der kun et spørgsmål tilbage. Hvorfor er her ikke flere mennesker og hvorfor er dette område ikke verdensberømt? Svar får man nok ikke, så med risiko for at røbe en stor hemmelighed kommer her en anbefaling. Undlad ikke at inkludere Khao Sok på en Thailandstur, hvis turen går sydpå.

 Khao Sok Nationalpark - En af Thailands smukkeste steder

For en del rejsendes vedkommende ligger Khao Sok nærmest perfekt. Hvis turen starter i Bangkok og skal man med nattoget ned til Koh Samui, Koh Phangnan og Koh Tao, er det faktisk bare at stå af toget om morgenen i byen Surat Thani. Herfra bliver man kørt til Khao Sok og efter Khao Sok kan man så igen blive kørt til færgelejet og herfra videre med færge ud til paradis.

Der er flere mulighed for indkvartering i Khao Sok og ”Our Jungle House” som er en af vores favoritter i Khao Sok såsom ”Sunshine Tree House” og ”Starlight Tree House”. To træhuse bygget på pæle fem meter over jorden. Husene er forbundet med en træbro, hvor der midtpå er tilføjet en dørramme med en dør, der symbolsk kan åbnes og lukkes. Det er som taget ud af en tegnefilm eller en Storm P. Tegning. Stemningen og udsigten derimod er som taget ud af en reklamefilm for Thailand. Nedenfor kan du høre rislen fra floden og bøjer du hovedet langt bagover kan du se toppen af bjerget, som står lodret ned i floden.

Til tider er der et inferno af lyde fra cikader, gekkoer og fugle. Men det er behagelige og ikke mindst naturlige lyde der fylder junglen. Ind imellem flyver et grønt blinkende lys rundt på terassen. Det er såmænd ildfluer der lige vil fuldende oplevelsen for en.

Alle træhuse har selvfølgelig myggenet så der ikke bliver nogen ubehagelige overraskelser midt om natten. Det er måske ikke verdens bedste og blødeste madrasser, men det er nok også det eneste der ikke er totalt gennemført ved stedet. Træhusene er udstyret med vifte. Her er rent og pænt og husene ligger langt fra hinanden, så man føler at man mere eller mindre er alene.

En øl på terassen om aftenen i selskab med nattens lyde er en speciel oplevelse. Du kan også få en drink i baren der ligger i forlængelse af Our Jungle Resorts restaurant, som iøvrigt er glimrende. Specielt morgenmaden er god da den adskiller sig fra mange andre steder i Thailand ved at have rigtig godt brød og god kaffe.
Khao Sok og Søen

Our Jungle House er faktisk grund nok til at komme til Khao Sok, men højdepunktet er søen og klipperne. Det er en 90 minutters halvkedelig køretur ud til søen ved Khao Sok. Men belønningen er stor. Her byggede man engang en dæmning for at opdæmme vandet fra floderne. Resultatet blev et enormt søområde der spreder sig ud over nationalparken, der iøvrigt også består af verdens ældste regnskov.
På turen ud i longtailbåd begynder de store klippeformationer at nærme sig. I en halv times tid afløser det ene postkort smukke motiv det andet. Som om der er nogen der har taget 500 bjerg- og klippestykker og drysset dem ud over søen i et skønt kaos af uorganiseret skønhed. Det er fantastiske træbevoksede limstensklipper, nogle steder udhulet så man kan sejle igennem, Det er betagende bjergformationer der majestatisk rejser sig og det er den næsten skræmmende ro der hviler over området. Khao Sok minder måske lidt om Halong Bay i Vietnam – nogle vil endda sige smukkere. Khao Sok søen er dragende. Når man sidder i longtailbåden giver det nærmest en længsel efter at komme i en kano. Lade sig drive med og komme tæt på klipperne.

At komme tæt på er der også rig mulighed for. Specielt med en overnatning på søen, som man heldigvis har valgt ikke at kommercialisere. Man kunne sagtens forestille sig det ene luksushotel efter det andet. Istedet er eneste mulighed en meget primitiv bambushytte med en madras og et mosquitonet. Men med de omgivelser omkring en er det også fint nok. Tag en svømmetur. Tag en kajak og find dit eget private paradis på søen, hvor du har det hele for dig selv og højst ser en abe oppe i træerne, betragter en ørn kredse rundt om klipperne eller ser fiskestimer springe for livet på flugt fra en af søens større fisk.

Er en bambushytte trods alt for primitivt kan en endagstur ude på søen sagtens gøre det. At opleve solopgang og solnedgang herude er en speciel smuk oplevelse, men uanset valg er Khao Sok en fantastisk oplevelse – også for børnene der får store naturoplevelser krydret med svømmeture i søen, måske en tur i kano og en tur i badering, hvor man bliver trukket efter en båd. En skøn aktivitet for børn og barnlige sjæle. Intet jungleområde i Thailand uden elefanter. Så har man lyst til en tur gennem junglen på elefantryg kan det også sagtens lade sig gøre, og for de der vil endnu tættere på naturen arrangeres der jungleture på gåben både om dagen og om aftenen.

Khao Sok har det hele og lidt mere til. Det er en af de Thailandsoplevelser der vil blive genopfrisket mange gange efter hjemkomsten. Kontakt os for at høre nærmere.

Kontakt Jakob og få et uforpligtende tilbud.

  • DD slash MM slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Andre interessante produkter

  • Khao Sok Eventyr, Elefanter & Jungle Lake Safari

    PRIS STARTER FRA THB 15.000 PER PERSON

Fortvivl ikke, hvis du ikke finder et bestemt hotel eller en bestemt destination.

Det er slet ikke alle vores hemmeligheder, vi viser her.

Vi ringer til dig for at diskutere flere andre muligheder.

Kom i kontakt

Tilmeld dig vores NYHEDSBREV

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

KONTAKTOPLYSNINGER

GOTHAILAND, CVR. 39585650.

EGEPARKEN 112 – 2980 KOKKEDAL

UGEDAGE: 16:00 – 19:00

WEEKENDER: EFTER AFTALE

FIND OS PÅ SOCIALE MEDIER

SEND OS EN BESKED

  • * PÅKRÆVEDE FELTER
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

PARTNERE