Thailand i Vinterferien

Fremragende 5 stjerner

Vinterferie i Thailand 2024

Forestil dig dette: Mens kulden stadig bider derhjemme med gråt sjap i gaderne, nyder du solens varme og daser på en palmestrand med udsigt over det turkisblå hav. Lyder det som det perfekte scenarie, er en vinterferie i Thailand det perfekte valg for dig. Her kan du bytte de grå vinterdage ud med gyldne sandstrande, eksotiske oplevelser og en kultur, der emmer af varme og gæstfrihed. Så pak din kuffert, lad de tunge vinterjakker blive hjemme, og glæd dig til en uforglemmelig rejse til et tropisk paradis i vinterferien.

Det er faktisk helt ideelt at rejse til Thailand i uge 7 eller resten af februar måned. Dette er nemlig en af de måneder, hvor vejret er på sit bedste i det meste af Thailand. Det betyder masser af solrige dage og behagelig varme, der indbyder til både afslapning på stranden og et væld af mere aktive oplevelser.

Vejret i Thailand i vinterferien (uge 7)

Thailand er med sit tropiske klima et paradis for dig, der søger varme og sol i ferien, selv midt i den danske vinter. Landet er kendt for at være varmt året rundt, hvilket gør det til et ideelt mål for en solrig vinterferie. Uge 7 og resten af februar er faktisk en del af den såkaldte “kølige” sæson i Thailand. For en skandinav vil temperaturene dog stadig føles behageligt varme.

I det bjergrige nord kan nætterne ganske vist være lidt kølige på denne tid af året med temperaturer, der kan falde til omkring 13-14 grader om natten. Selv i denne del af landet er det om dagen typisk dog som på en rigtig god dansk sommerdag med temperaturer omkring 25-30 grader.

Den centrale del af Thailand og især sydpå ved kysten og på øerne, kan du også forvente dejlig sommervarme i uge 7 og resten af februar. Her svinger dagtemperaturerne typisk omkring 28-30 grader, hvilket skaber perfekte forhold for strandliv med svømmeture og solbadning. Denne kombination af varmt vejr og gode chancer for flot solskinsvejr gør vinterferien til et af de bedste tidspunkter at rejse til Thailand.

Drømmer du om en Thailandsrejse med azurblåt badevand? Så ring til specialisten Thailand Tours
Drømmer du om en Thailandsrejse med azurblåt badevand? Så ring til specialisten Thailand Tours

Phuket og Krabi i vinterferien

Phuket og Krabi i det sydlige Thailand er to feriefavoritter, som lokker med den sommervarme, mange af os drømmer om midt på vinteren. I februar i Thailand begynder temperaturen så småt at stige igen i denne sydlige region. Der er dog stadig et godt stykke tid til, at regntiden sætter ind, hvilket gør det til ideelt at rejse til Thailand i vinterferien, hvis du har en af disse populære destinationer i kikkerten.

Både på Phuket og i Krabi kan du nyde din vinterferie på en hel perlerække af flotte badestrande, hvor du kan koble helt af og bare nyde den tropiske idyl. Men disse to destinationer er mere end blot strandparadiser; de er samtidig nogle meget alsidige rejsemål. Her er noget for både børnefamilier, par og solorejsende.

For de eventyrlystne kan vinterferien her bruges på snorkling, dykning, og sejlture til nærliggende øer. Til de feriens mere rolige dage, kan du vælge bare at dase i en hængekøje, lade dig vugge af den lette brise i skyggen af en palme, mens du fordyber dig i en god bog, eller måske bare ligge på det bløde sand og lytte til havets rolige bølger. Skal der ske lidt mere, kan du slentre en tur rundt på lokale markeder med et farverigt mylder af boder, dufte til de friske krydderier, og smage på eksotiske frugter eller gadekøkkenernes delikatesser.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

Vinter på Thailands bounty-øer

Vinterferien 2024 er også det ideelle tidspunkt at rejse ud til en af de små bounty-øer, som det sydlige Thailand er så kendt for. De ligger som grønne perler i det turkisblå hav med frodige regnskove i det indre omkranset af hvide sandstrande. Her har du en helt unik mulighed for at holde ferie langt væk fra hverdagens travlhed. Thailand har et væld af disse småøer i forskellige afskygninger, hvilket giver dig god mulighed for at finde dit eget ferieparadis i uge 7.

For dig, der søger en uforstyrret og rolig ferieoplevelse, er der talrige uspolerede ø-perler. Det inkluderer for eksempel Koh Lipe, der er kendt som det thailandske svar på Maldiverne, og Koh Lanta, der er populær blandt familier og dem, der søger idylliske, fredfyldte omgivelser. Her kan du nyde ferien i fred og ro uden forlystelser og et støjende natteliv. I stedet kan du og familien komme helt ned i tempo og bare nyde den fredelige atmosfære og blot tilbringe dagen med at snorkle i klart vand eller slappe af på en øde strand.

Klar, rolig badevandsferie i Thailand
Klar, rolig badevandsferie i Thailand

For dig, der ønsker lidt mere liv og aktivitet, findes der også lidt større øer med veletableret turisme. Der er mange muligheder udover Phuket som for eksempel Koh Samui eller Koh Phi Phi. Her mangler der ikke noget at tage sig til. Det kunne for eksempel være at tage et dykkercertifikat for at udforske nogle af verdens bedste dykkersteder, eller måske tage på guidede udflugter i longtail-båd for at besøge områdets attraktioner. På øer som disse får du en god balance mellem afslapning og eventyr.

Frodige regnskove og gamle templer

Selvom strandene med rette er berømte, er en vinterferie i Thailand i 2024 også en oplagt chance for at opleve andre sider af landet. I februar er det stadig tørtid, så selvom der nok kan falde en byge eller to, er det en god periode for at udforske den frodige regnskov og de spektakulære kalkklipper i Khao Sok Nationalpark. Her kan du opleve en af de ældste regnskove i verden, som rummer en forbløffende biodiversitet.

I det nordlige Thailand kan du i opleve kulturelle perler som Chiang Mai og Chiang Rai, der gemmer op gamle templer, farverige markeder og den spændende Lanna-kultur. Den køligere luft i de nordlige regioner gør det også til en behagelig tid for trekking i bjergene, besøge de lokale landsbyer og opleve elefantreservater.

Centralt i Thailand ligger også fascinerende steder som den historiske by Ayutthaya, en tidligere siamesisk hovedstad, hvor besøgende kan udforske gamle ruiner og imponerende tempelkomplekser. Området er optaget på UNESCO’s liste over verdensarv. Bangkok, landets pulserende hovedstad, tilbyder en dynamisk blanding af moderne byliv og traditionel kultur med utallige shoppingmuligheder på livlige gademarkeder og i store moderne indkøbscentre.

Et kulinarisk eventyr i vinterferien

På en ferie i Thailand i vinterferien kan du se frem til at få dine smagsløg vækket og forført af det lokale køkken, som er en vidunderlig kontrast til julens og vinterens ofte tunge mad. Det thailandske køkken er kendt i hele verden for retter med en harmonisk balance mellem sødt, surt, salt og stærkt, hvilket giver en eksplosion af smag ved hver bid.

Her kort tid efter de traditionelle julemiddage er det en ren fornøjelse at dykke ned i Thailands helt anderledes kulinariske landskab. Det gælder både, hvis du holder ferie i de nordligste egne eller rejser til det sydlige Thailand i vinterferien. Glæd dig for eksempel til at smage autentiske udgaver af klassikere som Pad Thai, en stegt nudelret med en uimodståelig kombination af smage, eller Tom Yum Goong, en syrlig og krydret rejesuppe, der er kendt for dybe smag og aroma.

Gadekøkkener er hjertet i det thailandske køkken, og her kan du opleve alt fra friskgrillede satay-spyd til dampende skåle af curry. For dig, der søger en mere autentisk smagsoplevelse, er det et must at prøve en lokal papayasalat, som kombinerer friskhed med et spark af chili.

Gadekøkkener er hjertet i det thailandske køkken, og her kan du opleve alt fra friskgrillede satay-spyd til dampende skåle af curry. For dig, der søger en mere autentisk smagsoplevelse, er det et must at prøve en lokal papayasalat, som kombinerer friskhed med et spark af chili.

Murstensvæg med to Buddha-statuer i Thailand
Murstensvæg med to Buddha-statuer i Thailand

Hver region i Thailand har sine egne specialiteter, så uanset om du befinder dig på en travl gade i Bangkok, i de rolige bjerge i nord, eller på en fiskerestaurant ved solbeskinnet strand på Koh Mook i syd, er der altid nye og spændende smagsoplevelser at udforske. En rejse til Thailand i vinterferien er derfor den perfekte måde at vække dine smagsløg og tage et velfortjent pause fra vinterens køkken.

Selvom det thailandske køkken er kendt for sin krydrede og til tider stærke mad, er børn ofte helt vilde med det takket være de mange farverige og smagfulde retter. Og hvis du rejser på vinterferie til Thailand med børn, som måske ikke er så eventyrlystne, når det gælder maden, er der som regel også et bredt udvalg af vestlige retter på menuen. Så der er noget for enhver smag og alder.

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Scroll to Top