Nyd sommerferien i Thailand

Fremragende 5 stjerner

Sommerferie i Thailand 2024

Træt af de sædvanlige sommerferier, eller ønsker du at give din familie en eksotisk rejseoplevelse, de vil huske for evigt? Se her, hvorfor du skal bestille en sommerferie i Thailand i 2024. I smilets land venter dig dejlige strande, gyldne templer og magiske naturoplevelser.

Selvom efterspørgslen på rejser mod øst stiger i skoleferien, er der i sommermånederne i Thailand generelt mindre trængsel og lavere priser på mange rejsemål. Det skyldes først og fremmest, at sommeren falder sammen med Thailands regntid.

Men lad ikke ordet “regntid” afskrække dig, hvis du vil rejse i skoleferien. I Thailand betyder regntid ofte korte, intense byger, der afløses af solskin og opklaring. Det gælder særligt i de første sommermåneder, hvor regnbyerne faktisk kan være en kærkommen, omend kortvarig afkøling i varmen. Regnen betyder desuden, at den tropiske regnskov og dens vandfald tager sig ekstra flot og frodig ud på denne tid.

Luft en tropisk strand med palmer og koralrev
Luft en tropisk strand med palmer og koralrev

Hvor er vejret bedst i Thailand i juli?

Regntid er altså ikke nødvendigvis ensbetydende med vedvarende regn. Den kommer typisk først i sensommeren og de tidlige efterårsmåneder. Men det er ikke til at komme uden om, at i den thailandske sommer er vejret ikke altid til at slikke sol på stranden. På nogle rejsemål kan vejret på denne årstid være meget ustadigt. Det kan for eksempel være, at nogle strande og øer ikke er tilgængelige på grund af høj sø.

Thailand er heldigvis et stort land med en rig variation i både landskab og klima. Hvis du drømmer en sommerferie på hvide sandstrande ved det turkisblå hav i juli eller august, er særligt øerne i den vestlige del af Thailandbugten som regel et godt valg. Her ligger Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao, som med deres smukke strande er blandt de mest populære rejsemål i sommerferien. Fordi disse øer ligger lidt i læ for den sydvestlige monsun, er det ikke usædvanligt, at der i sommermånederne på disse øer er længere perioder med solrigt vejr.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

Til gengæld ligger rejsemål som Khao Lak, Krabi og Phuket ude ved vestkysten mere udsat for de fugtige luftmasser, som monsunen bringer ind ude fra Det Indiske Ocean. Der falder derfor typisk mere regn her om sommeren. Omtrent dobbelt så meget som på Koh Samui. Der er desuden ofte høje bølger ved vestkysten. De er populære blandt surfere, der søger spænding og udfordring, men indbyder ikke på samme måde til en badeferie med snorkling og ø-hop.

Det samme gælder for Koh Chang ovre i den østlige side af Thailandbugten. Juli er en af årets mest regnfulde måneder her, og havet er ofte for oprørt til strandliv og dykkerture. Vil du udforske øens frodige regnskove og vandfald, eller slentre på mennesketomme strande, kan det være det rette rejsetidspunkt. Men forvent heller ikke her dagevis med klart, solrigt vejr.

En smag af det ægte Thailand

Når det er sagt, byder en sommerferie på rejsemål som Phuket eller Krabi også på sommervarme, der indbyder til at dase ved poolen. De dage hvor vejret ikke er til strandture, er der desuden andre aktiviteter og seværdigheder at kaste sig over. Du har for eksempel en chance for at udforske templer og den gamle, charmerende del af Phuket by uden samme trængsel som i højsæsonen.

Fordi der på mange rejsemål er færre besøgende, har du på en sommerferie i Thailand i det hele taget en chance for at fordybe dig mere i den lokale kultur og nyde en roligere og mere autentisk side af smilets land. På en regnvejrsdag kan du eventuelt melde dig til en yoga-time eller et madlavningskursus, hvor du under kyndig vejledning fordyber dig i de finere nuancer af det thailandske køkken.

På en sommerferie i juli i Thailand kan du opleve en af de største buddhistiske højtider, Asalha Puja. I den anledning afholder templerne flotte optog med levende lys og ceremonier, som er en chance for at få et lille indblik i Thailands kultur og traditioner.

Luft sommer swimmingpool omgivet af grønne træer
Luft sommer swimmingpool omgivet af grønne træer

Hvor er det bedst at holde sommerferie i Thailand 2024?

Er det sol og strand, der står øverst på ønskelisten for din sommerferie i Thailand i 2024? Udover Koh Samui og naboøerne i den vestlige side af Thailandbugten, er også Hua Hin inde på fastlandet lidt længere mod nord populær på denne årstid.

I Hua Hin finder du kilometervis af sandstrande, der indbyder til afslapning under den strålende sol. Her kan du kombinere strandliv med kulturelle oplevelser og byliv. Med sit brede udvalg af restauranter, markeder og underholdningsmuligheder, er der her gode muligheder for at holde en ferie med både afslapning og eventyr.

Rejser du til storbyen Bangkok i sommerferien, kan du opleve byens pulserende liv med lidt færre turister. Det giver en mere autentisk oplevelse af den pulserende hovedstad. De kortere køer til de gyldne templer og byens andre seværdigheder samt mindre trængsel på markederne gør det desuden lettere at udforske byen. Dertil kommer at juli måned er ideel til at nyde sæsonens frugter på de mange markeder som eksempelvis den lækre mangosteen. Eftermiddagens regnbyger dæmper varmen lidt og giver en unik atmosfære til denne eksotiske metropol.

Vil du kombinere oplevelserne i den thailandske hovedstad med badeferie? Så er Koh Samet også en interessant mulighed. Selvom den lille ø ligger tæt på fastlandet har Koh Samet typisk en mere mild udgave af den våde regntid, som ellers kendetegner det østlige Thailand. Så selvom vejret nok er mere ustadigt, er der stadig gode chancer for at nyde dejligt solskinsvejr og fantastiske strande inden for kort afstand af Bangkok.

Besøg Bangkok med Specialisten - Thailandtours
Besøg Bangkok med Specialisten – Thailandtours

Hvilket tøj skal jeg pakke til sommerferien?

Med få ord kan klimaet i Thailand om sommeren beskrives som varmt og fugtigt. Udover badetøj, som du sagtens kan få brug for i det sydlige Thailand eller ved hotelpoolen i Bangkok, kan det anbefales at vælge let, løstsiddende tøj. Gerne af åndbart stof.

På grund af de hyppige regnbyger i sommermånederne, kan det være en god idé at have en let regnjakke eller paraply ved hånden. Brug sko eller sandaler, der har let ved at tørre igen. Det er lidt en smagssag, hvor meget man vil bruge regntøj. Det kan hurtigt føles for varmt, hvis man er fysisk aktiv. Desuden er sommerregnen i Thailand ikke rigtig kold, så en kort byge kan ligefrem føles behagelig.

På overskyede dage er det oplagt at tage på sightseeing. Hvis du vil besøge religiøse steder, for eksempel nogle af de mange smukke templer, får du brug for passende tøj. Det betyder tøj, der dækker skuldre og knæ.

Scroll to Top