Ferie i Thailand i september

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Thailand i september 2024

September i Thailand er en måned, hvor du kan opleve landets landskaber, når de er mest frodige. Efterhånden som regntiden i denne måned når sit højdepunkt, forvandles hver krog af dette smukke land til et spektakel af liv og farver. Vandfaldene strømmer kraftigere, og de grønne nuancer synes dybere og mere levende end nogensinde før.

Men september er altså også en af de vådeste måneder på året, hvilket betyder, at en rejse til Thailand i september 2024 vil være en dans med naturens uforudsigelige skønhed. Kan du leve med regnskyl, åbner de også op for en unik mulighed for at opleve landet i lavsæsonen, hvor turiststrømmen er mindre, og naturens magi er stærk.

Vejret i Thailand i september

Vejret i Thailand i september er præget af hyppige regnskyl, høj luftfugtighed og risiko for tropiske storme. På trods af det frodige og farverige landskab kan udendørsaktiviteter derfor nogle dage være begrænsede, og nogle øer og strande kan have oprørt hav. Populære rejsemål som Bangkok, Chiang Mai og Phuket har i gennemsnit 17 til 21 regnvejrsdage i denne måned. September er af samme grund lavsæson på de fleste feriesteder.

Vandfald i Khao Yai National Park
Vandfald i Khao Yai National Park

I grove træk strækker regntiden i Thailand sig fra maj til oktober. Denne våde periode skyldes den sydvestlige monsun, der bringer fugtige vinde ind fra Det Indiske Ocean. Det resulterer i hyppige og til tider skybruds-agtige regnskyl over hele landet.

I september kan du dog opleve, at vejret varierer afhængigt af, hvor i landet du befinder dig. For eksempel får de sydlige kystområder nær Andamanhavet og i Thailandbugten normalt mere nedbør end det nordlige Thailand.

Dagtemperaturerne ligger i september typisk omkring 25 til 32 grader, men den høje luftfugtighed kan få det til at føles varmere. Trods den hyppige regn er der som regel også timer med tørvejr og solskin i løbet af dagen, hvilket giver mulighed for at udforske Thailands natur og kulturelle seværdigheder.

Da regnen mange dage falder i form af korte, kraftige byger, kan du nogle gange helt glemme, at det er regntid, når solen skinner. Selv på Koh Chang i den østlige del af Thailandbugten, der er et af de steder med mest regn i september, er der således et par timers solskin på en gennemsnitlig dag.

Vær dog opmærksom på, der i september også kan være tæt dagsregn, der påvirker trafikken, ikke mindst bådforbindelserne til øerne ved vestkysten. Det er desuden en måned, hvor der typisk tilbydes færre guidede ture, og nogle hoteller lukker endda helt i denne lavsæson. Så vil du rejser til Thailand i september 2024, bør du sørge for at planlægge i god tid og være forberedt på nogle begrænsninger i udfoldelsesmulighederne.

Lavere priser og mindre trængsel

Sammenlignet med Europa er Thailand et billigt rejsemål hele året. Særligt i lavsæsonen fra juli til september har du dog gode chancer for at få ekstra lave priser på fly, indkvartering og udflugter.

Regntidens rigelige nedbør sørger desuden for, at floder og vandfald er fyldte til bristepunktet. Det er en tid, hvor naturens farver bliver mere intense, og luften føles renere. Vandfald som Erawan i Kanchanaburi og Doi Inthanon i Chiang Mai er særligt imponerende i denne periode, hvor de strømmer kraftigt og er kølige, forfriskende oaser på varme dage.

Trekking i de nordlige bjerge eller besøg i de frodige nationalparker er i denne våde tid også en enestående naturoplevelse. Kan du leve med de udfordringer regnen og luftfugtigheden kan give, er det en chance for at nyde den uberørte naturskønhed uden de turiststrømme, der præger højsæsonen.

Badeferie i september?

Drømmer du om at forlænge sommeren med en rejse til Thailand i september? Selvom det i meget af landet er en måned, hvor regntiden topper, er det stadig muligt at finde solskin og strande, som indbyder til afslappende dage ved det azurblå hav.

Koh Samui er blandt de mest oplagte rejsemål i september, hvis du vil nyde standlivet. Øens beliggenhed i den vestlige del af Thailandbugten gør, at den i mindre grad påvirkes af den sydvestlige monsun, der ellers præger vejret i denne måned. Denne ø-perle, som er kendt for sine kridhvide sandstrande, krystalklare vand og gode dykkersteder, har sammenlignet med for eksempel Phuket og Krabi på vestkysten markant flere solskinstimer i september.

Vil du dykke eller snorkle på rejsen til Thailand, er Koh Samui og nærliggende øer som Koh Phangan og Koh Tao inde i Thailandbugten også blandt de bedste bud. Til gengæld er Andamanhavet, hvor det er populært at dykke ved Similan- og Surin-øerne, typisk for oprørt i september. Vil du dykke der, bør du planlægge rejse mellem november og april, hvor havet er roligt, og sigtbarheden er bedst. I regntiden er nationalparken ved Similan- og Surin-øerne desuden lukket for dykkerture.

Avanceret åbent vand kursus i Koh Tao: To-dages dykkeroplevelse i havet
Avanceret åbent vand kursus i Koh Tao: To-dages dykkeroplevelse i havet

September: For eventyrere og fleksible rejsende

Med hånden på hjertet er september ikke det optimale tidspunkt at rejse til Thailand, hvis du ønsker dig en ferie med mange valgmuligheder og garanti for solskinsdage. Men for den eventyrlystne og fleksible rejsende, der er indstillet på at navigere i vejrets udfordringer, åbner lavsæsonen op for en række fordele.

I september kan du nyde frodige, grønne landskaber og mindre menneskemængder, der giver bedre betingelser for at få en autentisk oplevelse af Thailands kultur og natur. Med en fleksibel indstilling til ferien kan september være en måned, der byder på mange unikke og mindeværdige rejseoplevelser.

Scroll to Top