Ferie i Thailand til marts

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Thailand i marts 2025

Marts er en fremragende måned at rejse til Thailand i. Regntiden og de varmeste måneder ligger endnu forude. De klare, solrige dage og den behagelige varme gør det til en ideel tid til en afslappende badeferie. Hvis du rejser til Thailand i marts måned, kan du bruge ferien på at vandre langs de gyldne strande med solens varme på din hud, mens de bløde bølger fra det krystalklare hav strejfer dine fødder.

Ofte er der mulighed for at kombinere påskeferien med nogle få ekstra feriedage for at kunne rejse til Thailand i 2 uger. Dertil kommer, at marts er en god måned til at udforske landets rige kultur, frodige landskaber og pulserende byliv. Du kan fordybe dig i de farverige markeder, udforsker smukke templer, og måske endda tager på en eventyrlig trekkingtur i det nordlige højland. I marts er Thailand et kalejdoskop af oplevelser, der venter på at blive udforsket, både dybt inde i regnskoven ud ude ved de smukke strande.

Vejret i Thailand i marts måned

I marts tager Thailand så småt hul på den varme sæson. I denne måned kan du forvente mange dage med klart, solrigt vejr og rigeligt med sommerlig varme. Marts i Thailand er derfor ideel for både strandelskere og eventyrlystne rejsende. Om aftenen falder temperaturen stadig en smule, så du komfortabelt kan udforske de lokale nattemarkeder eller nyde en middag under stjernerne.

Særligt i det centrale og nordlige Thailand begynder temperaturen i marts at krybe opad. Det er dog endnu ikke så varmt, som det bliver i april og maj. Det er derfor stadig en god årstid til både at opleve Bangkoks pulserende byliv og udforske Chiang Mais kulturelle rigdomme, og med mulighed for at turen kan blive lidt billigere end en rejse til Thailand i vinterferien. Den smule regn, der er i marts, falder typisk som lette byger. Om dagen vil temperaturen ligger på 28-35 grader i den centrale del af landet. I det bjergrige nord er det lidt køligere, særligt om aftenen. Det oplever mange af os fra Skandinavien, som ikke er vant til at sove i tropenætter, dog blot som behageligt.

Udækket paradis strand i Thailand med palmer, klart blåt himmel og roligt azurblåt hav. Idyllisk uforstyrret turistdestination, der viser
Udækket paradis strand i Thailand med palmer, klart blåt himmel og roligt azurblåt hav. Idyllisk uforstyrret turistdestination, der viser

I det sydlige Thailand ligger temperaturen generelt på et mere stabilt niveau året rundt. I marts stiger den ganske vist også lidt, men det er ikke så markant et skifte som det i den nordlige og centrale del af landet. Normalt er der 33-34 grader om dagen. Det er en af årets mest solrige måneder. Det gælder især inde i Thailandbugten, hvor du finder idylliske øer som Koh Samui, Koh Phangan og Koh Chang.

Ude ved vestkysten byder destinationer som Phuket og Krabi ligeledes på masser af solskinstimer og dejlige strande, men efterhånden også på lidt flere dage med regnbyger end i de foregående måneder. I varmen er bygerne dog som regel blot en chance for at køle lidt af.

Hvis du rejser til Thailand i marts, har du med andre ord frit valg blandt landets bedste destinationer, hvad enten du drømmer om at slappe af på en idyllisk bounty-ø, vil bruge ferien på at spille golf eller fordybe dig i kulturelle seværdigheder.

Afslappet højsæson

Marts er en del af højsæsonen for rejser til Thailand. I denne måned er der dog normalt en let afmatning i turiststrømmen. Selvom det på grund af det gode vejr stadig er en populær tid for rejsende, vil du sandsynligvis møde lidt færre turister ved de populære seværdigheder og strande sammenlignet med de foregående måneder. Samtidigt er der i marts stadig mange restauranter, hoteller og attraktioner at vælge mellem. Det er først senere på året i regntiden, at de drosler ned på aktiviteten.

Bestiller du en rejse til marts i 2025, har du derfor en chance for at nyde landets naturskønhed og kulturelle seværdigheder med lidt mindre trængsel. Denne sidste vintermåned er ideel for dig, der ønsker en god balance mellem afslappede dage på de smukke strande og mere aktive oplevelser som trekking, sightseeing eller storbyliv.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

Et dykkerparadis i marts

Marts er et ideelt tidspunkt for dig, der vil udforske undervandsverdenen, især langs Thailands vestkyst. I denne måned er havet her normalt roligt og klart, hvilket skaber perfekte forhold for både snorkling og dykning. Vandet er lunt som i en swimmingpool og den gode sigtbarhed gør det muligt at nyde de farverige koralrev med deres mangfoldige liv til fulde. Det er ikke svært at finde dykkercentre, som tilbyder en bred vifte af ture og kurser, der passer til alle niveauer.

Fra Kaho Lak kan du for eksempel nemt sejle ud til Similan Island eller Surin Island, der af kendere betragtes som nogle af de bedste dykkerdestinationer i verden. Uanset om du er erfaren dykker eller blot vil snorkle i overfladen, byder Thailands vestkyst på en uforglemmelig oplevelse med dens eksotiske fisk, imponerende koralformationer og måske endda møder de store, men fredelige hvalhajer.

Holder du ferie i Kaho Lak i marts, kan du ved Thai Muang Beach opleve den årlige Festival for udsætning af skildpadder. De små skildpadder er opdrættet af fiskeriministeriet, som del af et bevaringsprogram. Ud over selve skildpaddeudsætningen er der en forskellige aktiviteter, der skal øge bevidstheden om disse majestætiske, men truede havdyr.

I marts kan du også krydre din ferie med storslåede naturoplevelser på land, som for eksempel i den berømte Khao Sok Nationalpark. Da det stadig er tørtid, er der fremragende muligheder for at spotte noget af parkens rige dyreliv. Hvis du har det fint med varmen (husk at drikke rigeligt!), kan marts være en ideel måned til et eventyr i regnskoven.

Fantastiske strande og snorkling i verdensklasse på Koh Tao med din rejsespecialist Thailand Tours
Fantastiske strande og snorkling i verdensklasse på Koh Tao med din rejsespecialist Thailand Tours

Mango-sæsonen starter i marts!

En ferie i marts er naturligvis også en fantastisk chance for at fordybe sig i det lokale køkken. Udover de mange klassiske thairetter, skal du også glæde dig til at smage de friske frugter, som landet er kendt for. Det er en helt anden smagsoplevelse, end man får med de hjemlige supermarkedsfrugter.

I marts starter sæsonen for mango, der lokalt er kendt som “Mamuang”. Overalt i landet kan du finde gadesælgere, der tilbyder friske, rå mango skåret i mundrette bidder, ofte ledsaget af en blanding af salt, sukker og chili for en eksplosion af smag. Mango bruges også flittigt i forskellige retter. Lige fra mangosalater til de søde, klæbrige ris med mango, er der utallige måder at nyde denne friske, saftige frugt på.

Hvad skal jeg pakke til en rejse i marts?

Når du skal pakke til en rejse til Thailand i marts, bør det først og fremmest være med sol og varme for øje. Du kan roligt lade det tunge vintertøj blive hjemme. Let og åndbart tøj som bomuld og hør vil typisk være det bedste valg for at holde varmen stangen. Glem heller ikke essentiel solbeskyttelse såsom solbriller, en bredskygget hat og solcreme. Går rejsen til den nordligste del af landet, er det i marts dog stadig en god ide med lidt varmere tøj. Her kan temperaturen falde til under 20 grader om aftenen.

Planlægger du en ferie ved Thailands fantastiske strande i syd skal badetøjet naturligvis med. Husk dog, at det i Thailand ikke er velanset at bevæge sig rundt væk fra stranden blot i sit badetøj. Ved besøg i templerne er det ligeledes vigtigt at have tøj, der dækker skuldre og knæ, for at respektere de lokale skikke.

Scroll to Top