Ferie i Thailand i maj

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Thailand i maj 2025

Maj er en måned, hvor Thailands eksotiske skønhed virkelig kommer til udtryk. Dette er en af årets varmeste måneder og markerer overgangen til den frodige regntid, der forvandler landskabet til et grønt paradis. I maj, hvor temperaturen mange steder kan nå 35 grader, og der ofte er kraftige regnskyl, kan du opleve et Thailand fuld af kontraster fra de pulserende gader i Bangkok, hvor varmen hænger tungt mellem skyskraberne, til de rolige strande i syd, hvor havbrisen giver en velkommen kølighed.

Når de første regndråber fra den sydvestlige monsun falder, oplever du, hvordan naturen omkring dig vågner til live – en påmindelse om, at regntiden også har sin egen charme. Regnen falder desuden typisk som korte, kraftige byger, og inde i Thailandbugten lokker øer som Koh Samui, Koh Tao eller Koh Pha Ngan stadig med strandvejr.

Vejret i Thailand i maj måned

I korte træk er vejret i maj måned i Thailand kendetegnet ved intens varme og forfriskende regnskyl. Det er ikke kun solen, som gør, at varmen kan føles overvældende, især i byområder som Bangkok. Luftfugtigheden er også høj, så har du det svært med varme, bør du overveje dit rejsemål og måske søge ud mod kysten.

Maj er starten på Thailands regntid, der i det meste af landet strækker sig frem til oktober. Den giver en unik dynamik til vejret. Typisk bygger regnskyerne sig op i løbet af dagen for at tømmes sidst på dagen og om aftenen i kraftige byger, ofte ledsaget af spektakulære lyn og torden. Den høje luftfugtighed gør, at varmen føles mere trykkende. Det gør dog også, at det føles ekstra forfriskende, når en regnbyge lige har passeret. På trods af varmen og fugtigheden, er der også i maj klare, smukke dage, især om formiddagen. Kommer du tidligt op, er der derfor god tid til morgenture og udflugter, før varmen og regnbygerne sætter ind.

Silver Beach på Koh Samui, Thailand.
Silver Beach på Koh Samui, Thailand.

Er du indtillet på, at vejret kan være mere ustadigt, er maj en spændende måned at rejse til Thailand i. Med let, åndbart tøj og måske en paraply eller regnponcho er der masser af muligheder for at nyde både seværdigheder og strande. Ikke mindst fordi at højsæsonen er ovre, og der er mindre trængsel.

Badeferie i maj 2025

Vil du tage forskud på sommeren med en badeferie i Thailand? I maj sætter lavsæsonen ind på de populære rejsemål på Andamankysten, hvor Phuket og Krabi ligger. Her begynder den sydvestlige monsun nemlig at påvirke vejret med hyppige regnbyger. Det er heller ikke usædvanligt, at havet nogle dage er for oprørt til, at man kan sejle ud til de små øer.

Til sammenligning er der på modsatte side af halvøen inde i Thailandbugten mere tørt. Med flere dage, der indbyder til at nyde de flotte strande, er for eksempel Koh Samui, Kok Pha Ngan og Kok Taoet populære valg i maj. Ganske vist er forholdene til snorkling og dykning ikke helt lige så gode, som de var tidligere på året, men havet er stadig dejligt lunt.

På fastlandet er Hua Hin også et godt bud, hvis du vil nyde strandlivet på en rejse til Thailand i maj 2025. Også her er vandet behageligt varmt, som regel omkring 28 grader. Men Hua Hin byder på mere end blot strandliv. Så hvis vejret ikke indbyder til solbadning, er der rigeligt med andre aktiviteter at kaste sig over.

Du kan for eksempel udforske lokale markeder, hvor du kan smage på regionens lækre mad og finde unikke souvenirs. For naturelskere er området omkring Hua Hin også interessant med smukke nationalparker og vandfald, der er særligt imponerende i maj, når regnsæsonen begynder at sætte sit præg.

Flottere udsigter i det nordlige Thailand

Også i det nordlige Thailand begynder regntiden i maj. Men du behøver ikke holde dig væk af den grund. Tværtimod kan maj være en god måned, hvis du vil udforske regionens rige kultur og smukke natur. Efter den såkaldte “burning season”, der i marts og april ofte lægger en tyk røgdis over Nordthailand, bringer maj måneds regnbyger en velkommen forandring. Regnbygerne renser luften og giver mere klare udsigter. Få steder i Thailand tager de grønne landskaber sig så smukt ud som i de nordlige egne på denne tid.

Temperaturen falder desuden en smule i maj, hvilket gør det mere behageligt at udforske de mange udendørs attraktioner i Nordthailand, såsom trekking i bjergene, besøg i de lokale landsbyer og udforskning af historiske templer. Regnen falder som regel i korte, intense skyl, oftest om eftermiddagen eller aftenen, hvilket giver dig en stor del af dagen til tage på udflugter.

Floder og vandfald er mere imponerende i regntiden, rismarkerne står lysgrønne, og skovene er levende med lyde og farver. Denne tid af året er også et godt rejsetidspunkt for dig, der søger en mere autentisk oplevelse af det thailandske liv. Med færre turister er der flere chancer for at få et indblik i den lokale befolknings dagligdag og deres kultur. Du får mere plads til at udforske de historiske templer, roligere gader at vandre rundt i og mere tid til at interagere med de lokale. En rejse til Thailand i maj er derfor en chance for at få en mere autentisk og unik oplevelse.

Scroll to Top