Ferie i Thailand i juli

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Thailand i juli 2024

I juni er det regntid og lavsæson i Thailand. Det kan gøre det til en udfordrende måned for dig, der søger sol og strandferie. Det er en måned præget af regn, høj luftfugtighed og et vejr, der kan skifte fra solskin til skybrud på kort tid. Men netop takket være den livgivende regn er en rejse til Thailand i juni 2024 også en unik mulighed for at opleve landets naturlige skønhed i fuldt flor.

Landskabet bliver mere levende med frodige grønne farver, og regnbygerne giver dig desuden en tiltrængt pause fra varmen. Selvom en badeferie måske ikke er det mest oplagte i denne måned, åbner regntiden døre til andre eventyr og oplevelser. Især hvis du vil opleve det autentiske Thailand og de populære turistattraktioner uden trængsel, kan en rejse i juni være interessant.

Vejret i Thailand i juni måned

Det er ikke til at komme uden om, at juni er en våd måned i Thailand. Regntiden sætter i denne måned for alvor ind og påvirker det meste af landet, ikke mindst populære rejsemål som Phuket, Khao Lak og Krabi langs Andamankysten. Når det er sagt, gør regnen det ikke nødvendigvis til en dårlig måned at rejse til Thailand. Regnbygerne, selvom de ofte er kraftige, varer normalt ikke så længe på denne tid af året. De falder desuden oftest om eftermiddagen og aftenen. Ofte er det derfor også tørvejr en stor del af dagen.

Selvom det ikke er den allervarmeste tid på året, er det med skandinaviske øjne varmt og fugtigt i juni i Thailand. Du kan normalt forvente temperaturer omkring 28 til 34 grader om dagen i den centrale og sydlige del af landet. Der er normalt lidt lavere temperaturer i de nordlige egne, 25-33 grader, men ikke decideret køligt om natten på samme måde, som det kan være om vinteren.

Hvis du rejser til Thailand i juni for at udforske de nordlige regioner, for eksempel Chiang Mai og Chian Rai, er en god ting ved regnen er, at luften her er mere klar end under forårets markafbrændinger. Regnen renser luften for røgdis, så du får chancen for at nyde de betagende udsigter over de karakteristiske rismarker.

I Bangkok er juni trods regnbyger en varm oplevelse. Det er ikke helt usædvanligt, at temperaturen når over 35 grader i denne måned. Da føles hovedstadens moderne shoppingcentre med aircondition som kølige oaser.

De bedste rejsemål i Thailand i juni

Der er ingen steder i Thailand, hvor du kan undgå regn i juni. Det er dog normalt lidt mindre regn i det frodige nord og i den vestlige del af Thailandbugten. I det nordlige Thailand er Chiang Mai og Chiang Rai interessante destinationer for dig, der vil bruge ferien på at udforske kulturel rigdom og naturskønne landskaber, hvor floder og vandfald i denne måned tager sig flot ud. Her kan du bruge ferien på ​​tempelbesøg, elefantreservater, trekkingture og kulinariske eventyr, alt imens du nyder godt af den forbedrede luftkvalitet efter regnsæsonens start.

Det er uomtvisteligt, at regntiden ikke er det mest oplagte tidspunkt at rejse til Thailand for at nyde en ferie med sol og strand. Men for dig, som håber på solskinsdage og azurblåt vand, selv i regntiden, er Koh Samui, Koh Phangan og Hua Hin gode valg. Her i den vestlige del af Thailandbugten regner det normalt betydeligt mindre i juni sammenlignet med de populære destinationer langs Andamanhavet. På Koh Samui og Koh Phangan kan du nyde en blanding af livlige og afslappede strande, mens Hua Hin på fastlandet tilbyder strandferie med historisk flair. På grund af det ustadige vejr, hvor du ikke kan forvente solskinsvejr hver dag, kan du i juni nyde strandlivet med mindre trængsel.

Længere mod øst er Pattaya og Koh Samet ligeledes typisk forskånet for den mest intense regn i juni. Til gengæld har Koh Chang og naboøerne normalt en meget våd juni måned med 24-25 regnvejrsdage i gennemsnit.

Stor Buddha-statue i Pattaya, Thailand-bjerget
Stor Buddha-statue i Pattaya, Thailand-bjerget

Luksus til lave priser

Man skal ikke se bort fra, at to vigtige fordele ved at rejse til Thailand i juni er mindre trængsel og lavere priser.

I juni har du således chancen for at nyde en roligere atmosfære på populære destinationer. Du kan bedre fornemme stemningen i de smukke templer eller på de lokale markeder. Samtidig er der i denne lavsæson som regel lavere priser på alt fra indkvartering til guidede ture. På denne tid er der også bedre chancer for at få plads på steder, der normalt hurtigt er fuldt booket som for eksempel de flydende villaer i Khao Sok.

For at få det meste ud af en rejse til Thailand i juni 2024, kræver det dog, at du er lidt fleksibel og forberedt på at tilpasse dine planer efter vejret. Korte, heftige regnskyl forekommer i hele landet og kan i nogle tilfælde påvirke trafikken. Med en åben indstilling og villighed til at justere dine planer kan du sagtens få en god og vellykket rejse i Thailand i juni.

Hvad skal jeg pakke til en rejse til Thailand i juni?

Når du rejser til Thailand i juni, bør du pakke tøj, der er beregnet til at holde dig kølig og komfortabel i det varme og fugtige vejr. Vælg let og åndbart tøj som løse skjorter og hurtigtørrende shorts. Selvom det er regntid, er det også vigtigt at kunne beskytte sig mod tropesolen med en bredskygget hat, solbriller og solcreme. Selv på overskyede dage kan solen mærkes.

I det varme klima vil du næppe kunne holde ud at bruge regntøj ret lang tid ad gangen. Det kan dog alligevel være en fordel, at medbringe en kompakt, vandtæt poncho eller ligende til de hyppige regnbyger. Selv hvis du ikke planlægger en strandferie, bør du også finde plads til badetøjet. Til besøg i templer og andre kulturelle attraktioner, bør du medbringe tøj, der dækker skuldre og knæ. Til fødderne er sandaler eller andet fodtøj, som er åndbart og kan tåle at blive vådt, et must.

Scroll to Top