Ferie i Thailand i juli

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Thailand i juli 2024

Juli er en af de bedste måneder til at rejse til Thailand i 2024, hvis du ønsker at undgå store turistmængder. Det er ganske vist midt i regntiden, men til gengæld kan du i juli får en mere autentisk oplevelse af dette tropiske ferieparadis. Det gælder uanset om du vil udforske Bangkoks pulserende gader, bounty-strandene i syd eller de frodige regnskove i nationalparkerne.

Du undgår ikke regnbyger, hvis du rejser til Thailand i juli måned. Men denne livgivende nedbør er samtidig med til at forvandle landskabet til et frodigt paradis på denne tid. Floderne svulmer, og vandfaldene bruser. Det giver din ferie en grøn naturskønhed, du ikke får på samme måde i de mere tørre måneder. Så lad dig ikke afskrække af regntiden i juli; at rejse i denne måned kræver måske blot lidt mere planlægning, men er også en chance for at nyde det bedste af Thailand.

Vejret i Thailand i juli måned

Vejret i juli måned er præget af regntiden, som i Thailand normalt strækker sig fra juni til oktober. I regntiden bringer den sydvestlige monsun hyppige, men ofte kortvarige regnbyger ind over landet. Typisk falder regnen i juli mest intenst om eftermiddagen eller i de tidlige aftentimer. Der er derfor i juli især gode chancer for at nyde solskinstimer først på dagen.

For Thailand som helhed er vejret varmt og fugtigt i juli med temperaturer på 28 til 34 grader i dagstimerne. Den høje luftfugtighed kan føles trykkende, især lige før en regnbyge. Men fugten bidrager samtidig til den frodige vegetation, som sommeren i Thailand er kendt for. Der er desuden regionale forskelle, som er værd at have med i din ferieplanlægning.

Den nordlige del af landet samt destinationerne på den sydlige vestkyst får mest regn i juli. Der er således i gennemsnit 18 regnvejsdage (mest byger) om måneden i Chiang Mai og 16 regnvejrsdage på kysterne. Men mens Phuket og øerne ude langs Andamanhavet i denne måned ofte får over 250 mm regn i denne måned, får områderne omkring Ko Samui og Hua Hin i den østlige side af Thailandbugten normalt kun omkring 130 mm.

Rejser du til Thailand i juli for at nyde en afslappende badeferie, så husk blot at vejret typisk er noget mere ustadigt end i højsæsonen. Men med den rette en fleksibel tilgang til ferien, kan du stadig nyde det afslappende strandliv. Da regnbyerne i juli ofte er korte, er der som regel god tid til strandliv og andre udendørs aktiviteter. Det giver dig rig mulighed for at nyde de smukke strande og havet, som er dejligt varmt i juli. Det handler blot om at tilpasse dine planer efter vejret og være klar til at udnytte de solrige stunder maksimalt.

Sandstrand, blå himmel med skyer, tilstødende koralrev
Sandstrand, blå himmel med skyer, tilstødende koralrev

Afslappende strandferie i juli 2024

Der er lidt færre muligheder for at tage på en solrig badeferie i Thailand i juli, end i den tørre højsæson. På populære destinationer som Phuket og Khao Lak ved vestkysten skal du forvente talrige regnbyer, så selvom det stadig er varmt, indbyder det ikke i samme grad til en strandferie. Der er desuden nogle af færgeforbindelserne til de mindre øer i Andamanhavet, som indstiller driften på denne tid.

Hvis du drømmer om at slappe af på en af de dejlige strande i Thailand, kan du med fordel rette blikket den østlige side af Thailandbugten. Her ligger øer som Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao samt Hua Hin og Khanom på fastlandet mere beskyttet mod monsunen. Også i juli kan du derfor nyde de gyldne sandstrande og det klare, blå hav. Selvom flere rejser hertil i forbindelse med sommerferien, er der bedre plads på strandene i juli sammenlignet med højsæsonen først på året.

I den nordlige del af Thailandbugten falder der også relativt lidt regn i Pattaya og Rayong samt på den lille ø Ko Samet. Til gengæld får Ko Chang og de omkringliggende øer længere mod sydøst store mængder regn i juli.

Kan du acceptere det mere ustabile vejr, kan du altså også sagtens nyde strandlivet på en rejse til Thailand i juli. På dage, hvor vejret måske ikke indbyder til strandliv, har du en perfekt anledning til at udforske lokale markeder, besøge kulturelle seværdigheder eller forkæle dig selv med en traditionel thailandsk massage. Juli er også en god tid til at fordybe sig i det thailandske køkken på de lokale restauranter eller gadekøkkener. Så selv på de dage, hvor stranden ikke er en mulighed, findes der rigeligt med andre aktiviteter og oplevelser at kaste sig over på rejsen til Thailand i juli.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

Regnskov Chiang Mai
Regnskov Chiang Mai

Det frodige nord

Juli måned i det nordlige Thailand, hvor du finder spændende rejsemål som Chiang Mai og Chiang Rai, har en hel del regnvejr. Det afskrækker mange turister, men det er egentlig en skam. For dette er faktisk en af de smukkeste tider at besøge regionen. Regnen gør det bjergrige landskab utroligt frodigt med den flotte flora i fuldt flor. Det er også sæson for lækre, eksotiske frugter som mangosteen. For naturelskere kan det derfor være en af de mest interessante måneder at rejse til denne del af landet.

Det nordlige Thailands naturskønne landskaber og charmerende landsbyer, sammen med den frodige vegetation og frugtbare jorde, gør det til en helt unik oplevelse i regntiden. Da der er langt færre turister på denne tid af året, får du chancen for at få en mere rolig og reflekterende rejseoplevelse, hvor du har mulighed for flere autentiske oplevelser. Det er dog en god ide at medbringe en god regnjakke eller paraply.

Udforsk Thailands hjerte i juli

Juli, som er lavsæson i Thailand, tilbyder en ideel mulighed for at udforske det centrale Thailand, herunder det pulserende Bangkok. Der er ganske vist aldrig mennesketomt i den thailandske hovedstad, langtfra. Men der er i denne periode dog lidt færre turister, hvilket betyder mindre trængsel ved de populære seværdigheder. Bangkok, kendt for sin hektiske energi og travle gader, bliver trods nogle flere regnbyger en smule mere overkommelig i juli. Du kan nyde de ikoniske templer, markeder og kulturelle steder med mere ro og mindre kø.

En udflugt til Ayutthaya, den gamle hovedstad, er især anbefalelsesværdig i denne måned. Ayutthaya, med sin rigdom af historiske templer og ruiner, er en betagende oplevelse, og med færre besøgende får du en mere personlig og intim oplevelse af dette smukke sted. Denne tid af året er i det hele taget perfekt til at dykke dybere ind i Thailands rige historie og kultur.

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Scroll to Top