Fremragende 5 stjerner

Rejser til Thailand i juleferien 2024 og 2025

December kan en mørk, kold og lang måned at komme igennem. Heldigvis har man julen at se frem til. Faktisk er juleferien 2024 og 2025 et glimrende tidspunkt at rejse til Thailand. Så kan du og familien sige farvel til vintermørket og i stedet nyde ferien i solen på gyldne palmestrande ved det azurblå hav. Hvad enten du vil udforske det pulserende byliv i Bangkok eller snorkle på farverige koralrev, er der garanti for masser af uforglemmelig oplevelser, når du holder juleferie i Thailand.

December er en af de mest populære måneder at rejse til Thailand. Ikke kun på grund af juleferien, men også fordi det er en af månederne med det bedste vejr til at nyde de mange fantastiske strande. Derfor er planlægning vigtig. Med den store efterspørgsel på rejser i december, er det således essentielt, at du reserverer din juleferie i Thailand i god tid.

Hvor er vejret bedst i Thailand i juleferien?

Vejrmæssigt er december en af de mest attraktive måneder at rejse til Thailand. Ganske vist betragter thailænderne det selv som starten på den “kølige” sæson, men for os, der ankommer fra den danske vinter, er det dejligt sommerligt. Temperaturen ligger om dagen typisk oppe omkring 30 grader, og der er masser af solskinstimer. Perfekt til at nyde juleferien på de eksotiske bounty-strande!

Gangsti langs sø med klart, blåt vand
Gangsti langs sø med klart, blåt vand

Samtidig er luftfugtigheden i december lavere end i de foregående måneder. Det gør det mere komfortabelt at tage på sightseeing og indbyder til aktive oplevelser som jungletrekking. Særligt i den nordlige del af landet, hvor du finder spændende rejsemål som Chiang Mai og Chiang Rai, er aftenerne og nætterne mærkbart kølige på denne årstid. Selvom du om dagen går rundt i korte ærmer, er det oppe i bjergområderne ikke usædvanligt, at du må sove med et tæppe om natten. Skal du på juleferie i det nordlige Thailand, bør du derfor have noget lidt varmere tøj at skifte til, når solen er gået ned.

Længere mod syd er der ikke samme temperaturudsving i løbet af døgnet. I sidste halvdel af december er regntiden desuden ved at være ovre på de fleste af de populære rejsemål. Drømmer du om at nyde en juleferie i Thailand med at slikke sol på det bløde sand ved det krystalklare vand, er der for eksempel rig mulighed for det på den populære Andamankyst. Her finder du familievenlige rejsemål som Phuket, Khao Lak og Krabi, hvor der udover skønne badestrande også er masser af spændende seværdigheder og kultur at udforske i julen.

Ganske vist får Koh Samui, Koh Pha Ngan og de andre rejsemål i den vestlige del af Thailandbugten typisk stadig en del regn i starten af december på grund af nordøstmonsunen, men også her kan du nyde juleferien på stranden.

Hvordan fejres julen i Thailand?

Selvom Thailand er et land dybt rodfæstet i buddhismen, hvor julen ikke markeres som en officiel helligdag, vil du opdage, at der alligevel er lommer af julestemningen i hjertet af mange thailandske byer og feriesteder. I Bangkok er der shoppingcentre, der konkurrerer om at have den mest overdådige juleudsmykning med funklende lys og gigantiske juletræer. Det er måske nok ikke helt det, de fleste af os forbinder med traditionel julehygge, men det skaber unægteligt en festlig atmosfære.

På de mange feriesteder og hoteller gør man også en særlig indsats for at pynte op til julen og på anden måde markere højtiden. Der er for eksempel mange af restauranterne på feriestederne, der har specielle julemenuer. Det giver dig en unik mulighed for at nyde en julemiddag med et eksotisk twist. Selvom retterne måske ikke minder om dem fra en traditionel dansk jul, er det alligevel en chance for at markere denne juleaften i Thailand som noget særligt.

Hvis du rejser på juleferie i Thailand for at undslippe det sædvanlige juleræs, er det dog heller ikke svært at undgå påmindelser om højtiden. Selv på de populære rejsemål kan du som regel let finde fredfyldte steder uden nogen som helst tegn på julefejring. Du kan i stedet slappe af på uberørte strande, udforske smukke templer og eller tage på eventyr i frodige jungler, hvor livet fortsætter uforstyrret uden julestress.

Oplevelser i Thailand i juleferien 2024 og 2025

Hvis du bare vil fordrive julen på stranden i skyggen af en palme med en god bog, er Thailand den perfekte destination. Med sine utallige hvide sandstrande, krystalklart vand og frodig natur får du den optimale kulisse for at slappe af og komme helt ned i tempo. Her kan det næsten føles som om tiden stå stille, mens du nyder den bløde brise og det rolige hav.

For de mere eventyrlystne er Thailand dog også et paradis. Især mulighederne for at dykke og snorkle er i verdensklasse. Hvis du rejser på juleferie i Thailand med familien, hvor I ikke alle vil dykke, er det oplagt at vælge et af rejsemålene på vestkysten. Fra Khao Lak kan du på en dagstur for eksempel opleve de fantastiske dykkersteder ved Similan-øerne. Ligeledes kan badeferie og dykkerture nemt kombineres, hvis I bruger juleferien på eksempelvis Koh Lanta, Koh Lipe eller Phuket. Her er der også masser af muligheder for at opleve de farverige koralrev blot ved at snorkle i overfladen. Der kan hele familien være med.

Pige snorkler under havets overfalde med gule fisk
Pige snorkler under havets overfalde med gule fisk

Kulturelt er der også masser at opleve på en juleferie i Thailand. Det er for eksempel en af de bedste årstider at rejse til det nordlige Thailand. Her kan du besøge de majestætiske templer i Chiang Mai og få et unikt indblik i landets buddhistiske arv. December er også en fantastisk tid at opleve stemningen på lokale markeder her eller længere sydpå i Bangkok. Du må undvære æbleskiver og gløgg, men kan til gengæld finde håndlavet kunsthåndværk og fordybe dig i de mange gadekøkkenernes mange delikatesser.

Forlæng juleferien og fejr et eksotisk nytår

De færreste rejser til Thailand blot for at tilbringe juledagene der. Det er da også oplagt at forlænge juleferien for også at fejre nytåret under de eksotiske himmelstrøg i Thailand.

Der er mange muligheder for at fuldende ferien med en eksotisk start på det nye år. Du kan fejre aftenen med cocktails på en fredelig trope-ø eller eventuelt bruge de sidste par dage af ferien i den thailandske hovedstad, hvor der er rig mulighed for at slutte året af med et brag af en fest.

> Læs mere om at fejre nytår i Thailand.

Scroll to Top