Ferie i Thailand i januar

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Thailand i januar 2025

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Hvis du overvejer, om januar er et godt tidspunkt at rejse til Thailand, så er svaret et rungende JA, absolut! Smukke strande og det solsikre klima lokker i det sydlige Thailand, mens det nordlige Thailand inviterer den eventyrlystne rejsende til udforskning af dramatiske bjerge og frodige regnskove, kombineret med spændende historie.

Årets første måned er et af de mest populære tidspunkter at holde ferie i Thailand på. Det er ikke så underligt, for her midt i højsæsonen er klimaet og vejret ideelt i det meste af landet. Det betyder behagelige temperaturer og mange solskinstimer. Det gør januar til en fremragende måned at udforske ikke blot de fantastiske strande, men også Thailands farverige kultur og natur.

Vejret i Thailand i januar måned

Som turist fra det nordlige Europa, er vejret i januar måned faktisk noget af det mest behagelige, du kan opleve når du vil besøge Thailand. Varmen og fugtigheden er ikke intens på samme måde, som den kan være på andre tider af året, når man bevæger sig i et tropisk klima. Dette er den køligste og tørreste periode: Regntiden er ovre, og du kan i de fleste dele af landet nyde ferien under en klar og solrig himmel.

I Bangkok og det centrale Thailand ligger temperaturerne i januar typisk omkring 30 grader om dagen, hvilket sammen det mindre fugtige vejr gør det komfortabelt at bruge dagen på sightseeing. Rejser du til de nordlige dele af landet, for eksempel til Chiang Mai eller Chiang Rai, kan det om aftenen og natten være køligere (14-15 grader). Her kan du derfor slippe for svedige tropenætter.

Du behøver dog ikke pakke vintertøjet til ferien. Hvis du rejser til Thailand i januar måned, kan du sagtens holde en rigtig barfodsferie med afslapning på palmestrande. I de sydlige kystområder og på tropeøerne i Andamanhavet og i Thailandbugten, føles det for en skandinaver således på denne årstid som rigtig sommer med temperaturer over 30 grader. Det er dermed det perfekte rejsemål når man gerne vil opleve både kridhvide sandstrande og fantastisk natur.

I denne guide skriver vi overordnet om vejret i Thailand i januar måned, men du finder meget mere information med fakta og gode råd om vejret i januar under de enkelte rejsemålsbeskrivelser her på siden. Klik her for at se oversigten med alle rejsemål i Thailand

Hvor i Thailand skal man rejse hen i januar måned?

Det spørgsmål får vi ofte og vi har derfor samlet en række rejseforslag som du finder i filtret herunder. Du kan også læse mere om de forskellige områder og rejsemål vi anbefaler i nedenstående guide til en rejse i januar. Har du brug for hjælp, eller blot mere inspiration til hvor det er bedst at rejse til i januar, er du altid velkommen til at kontakte os for et skræddersyet tilbud på en rejse helt efter dine ønsker og behov.

Start året på hvide sandstrande i det sydlige Thailand

Selvom kalenderen siger vinter, vil en rejse til Thailand i januar måned med garanti give dig en ægte fornemmelse af sommer. Ganske vist er det den køligste periode på året, men med mindre du er oppe i bjergene i Nordthailand, behøver du altså næppe finde overtøjet frem.

Vejret ved både den østlige og vestlige kyst i det sydlige Thailand er faktisk ideelt til en badeferie i januar. Det inkluderer populære rejsemål som Phuket, Krabi, Koh Yao Yai og Koh Lanta, hvor du kan nyde en familieferie med masser af solskinstimer på hvide sandstrande og et roligt, krystalklart hav.

På Koh Samui inde i den østlige side af Thailandbugten kan der i starten af året ganske vist stadig være en sidste rest af regntid. Men du skal normalt ikke ret langt hen på måneden før det også her bliver dejligt solrigt vejr med endeløse timer ved strandene.

Er det en ø-ferie, du søger? Så overse heller ikke en ø som Koh Chang ovre på helt modsatte side af Thailandbugten. Især ikke, hvis dit ophold skal have en stemning af det ægte Thailand. Der er med andre ord rig mulighed for at tage hul på det nye år med en afslappende ferie på lange strande ved det turkisblå hav. Også hvis du vil bruge januar på ø-hop, snorkling eller måske dykketure blandt farverige fisk, som findes i overflod omkring øerne i Thailand.

Kan du lide udsigten? Så rejs med din specialist inden for rejser til Thailand, Thailand Tours
Det er ikke svært at forestille sig selv at sidde her på gyngen og skue ud over horisonten ved Khao Lak

Nytår i Bangkok?

Hvis du ønsker at starte det nye år med manér, er der rig mulighed for at gøre det på en rejse til Thailand i 2025. Nytåret fejres over hele landet, men for et sandt brag af en nytårsfest er pulserende Bangkok et oplagt valg. Lidt senere kan du her også opleve fejringen af det kinesiske nytår. I hovedstaden er Yaowarat i Chinatown centrum for thailændere med kinesiske rødder, der fejrer deres nytår med farverige parader, traditionelle danse, og et mylder af gadeboder, der tilbyder lækre kinesiske delikatesser fra nogle af de mange restauranter i bydelen.

Uanset om din rejse går videre til det nordlige eller sydlige Thailand, er det værd at afsætte et par dage til at udforske Bangkok, hvis du har tiden til det. Faktisk er netop januar et af de bedste tidspunkter at besøge den thailandske hovedstad på. I denne måned er både temperaturen og luftfugtigheden mere behagelig og lavere end man oplever det meste af året. Det giver mere overskud til at udforske byens spændende oplevelser, herunder de gyldne, buddhistiske templer, livlige markeder, high street shopping og meget mere.

Hvis din rejse først ligger sidst i januar, kan du eventuelt fortsætte ferien på Koh Phangan. Her er der også mulighed for at deltage i en stor fest. Da indtager den berømte fuldmånefest nemlig Haad Rin Beach på øens sydspids.

Læs mere om at holde nytår i Thailand

Besøg Bangkok med Specialisten - Thailandtours
Yaowarat road beliggende i chinatown, Bangkok

Oplevelsesrig januar i Nordthailand

Hvis du er interesseret i ferier med udendørs eventyr og magiske naturoplevelser, er januar i det hele taget en god måned. Det køligere vejr (som en dansk sommerdag) i det nordlige Thailand, hvor du finder rejsemål som Chiang Mai og Chiang Rai, indbyder til en ferie med trekking i nationalparkernes frodige regnskove med rigt dyreliv, mountainbiking og udforskning af regionens traditionelle bjerglandsbyer.

I januar (og februar) kan du desuden hvert år opleve, når de højtliggende skove i det nordlige Thailand bliver til et betagende syn med en eksplosion af lyserøde kirsebærblomster. Disse blomster, der leder tankerne hen på Japans berømte Sakura-festivaler, vil danne en smuk baggrund for dine vandreture i regionens billedskønne omgivelser.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

Teetime i Thailand: Januar er ideel til en golfferie

Er du træt af at fryse på en ni-huls vinterbane? Januar er en fremragende måned til at spille golf i Smilets Land. Her får du ingen problemer med at holde varmen, mens du nyder de velholdte golfbaner, der findes mange af rundt om i landet. De lidt lavere temperaturer og mindre fugtighed i starten af året, gør dette det helt rigtige tidspunkt at tage på en golfferie i Thailand.

Et af de bedste steder at spille golf i Thailand er i og omkring Bangkok. Her finder du verdensklasse golfbaner, som byder på udfordrende for både begyndere og rutinerede spillere med fremragende faciliteter. Disse baner er kendt for deres velplejede fairways og greens med imponerende design.

I det nordlige Thailand, især omkring Chiang Mai og Chiang Rai, kan du også nemt finde steder at gå en runde golf på en rejse i januar. Det er en chance for at spille omgivet af betagende landskaber med bjerge og frodige grønne områder. Det giver en ekstra dimension til golfoplevelsen.

Vil du gerne kombinere golfen med en badeferie? Det er der også gode muligheder for, hvis du rejser til Thailand i starten af 2025. Pattaya er for eksempel måske nok mest kendt for sit natteliv og kilometerlange strande. Men det er også en populær golfdestination med nogle af landets bedste baner.

Tilsvarende kan du på Phuket nyde ferien på golfbaner, der er integreret smukt i de frodige landskaber og samtidig have dejlige strande inden for kort rækkevidde. Det er en oplagt chance for at kombinere golf med badeferie og spændende udflugter. Det kunne for eksempel være en dagstur ud til Koh Phi Phi, hvor du kan besøge en af Thailands mest berømte strande.

Kvinde puttende en golfbold i hul på Chiang Rai Golfbane
Tag et slag golf på ferien i januar, for eksempel i Chiang Rai

Billig rejse til Thailand i januar – bestil i god tid

Thailand er også kendt som Smilets Land, og det skyldes i høj grad den meget imødekommende befolkning, som altid byder velkommen med stor åbenhed. Men udover en venlig befolkning er den thailandske kultur naturligvis også kendt for sine gastronomiske oplevelser, hvor det thailandske køkken er kendt og elsket over hele verden. Der er aldrig langt til gode restauranter med friske råvarer på menuen.

Hvis du planlægger en rejse til Thailand i januar, som er en af de mest populære måneder at besøge landet i, kan det anbefales at booke i god tid hvis du vil finde en billig pakkerejse. På grund af den store efterspørgsel på rejser i denne periode, vil du opleve, at priser på flybilletter, hoteller og resorts stiger. Ved at bestille din rejse i god tid, har du bedst chance for at finde det helt rigtige hotel eller resort og måske endda nyde godt af nogle rabatter.

I højsæsonen, som strækker sig fra omkring november til marts, vil der selvfølgelig typisk også være mere trængsel ved de populære attraktioner og på stranden. Men det bør på ingen måde afskrække dig fra at rejse til Thailand i januar. Den unikke stemning, der opstår, når man er blandt andre ferierejsende med appetit på eventyr og nye oplevelser, er noget helt særligt. Det giver dynamisk atmosfære, som er en del af charmen ved at rejse i højsæsonen.

Kort sagt, vil du rejse til Thailand i 2025 er januar et godt valg. I denne måned får du normalt en ideel kombination af godt vejr og et stort udvalg af aktiviteter med mulighed for at udforske den fantastiske natur. Det er derfor den perfekte tid på året til en ferie i Thailand, uanset om du vil dase på en bounty-ø, udforske kulturelle seværdigheder eller kaste dig ud i aktive oplevelser ved stranden, dykke i det krystalklare hav, eller trekke i de frodige regnskove.

5 stars

Det hele fungerede perfekt Vi havde en god dialog med Jacob, han planlagde en rigtig god ferie til os, ligesom vi ønskede den…

Henrik Glintborg — 13. August

5 stars

Netop kommet hjem fra en fantastisk rejse til Khao Lak, Khao Sok, Phi Phi og Koh Lanta. Alt vedr. turen levede op til…

Birgit Borup — 15. Marts

5 stars

Vi har netop afsluttet en meget veltilrettelagt rundrejse i dejlige gæstfrie Thailand. Vi har været 3 generationer afsted…

Ole Olsen — 25. Februar

5 stars

Stor ros til Thailand Tours for at arrangere en fantastisk tur til Thailand. Inden bestilling af turen havde vi flere samtaler med Jakob..

JS — 11. Februar

Scroll to Top