Ferie i Thailand i december

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Thailand i december 2024 og 2025

Rejser du til Thailand i december, kan du erstatte vinterkulde og mørke dage med gyldne strande og masser af solskinstimer. December er en af de bedste måneder at besøge dette eksotiske paradis, hvis du vil kombinere afslapning på stranden med spændende oplevelser. I julemåneden byder mange dele af Thailand på ideelle forhold for både strandelskere og eventyrlystne sjæle.

December hører til den “kølige” sæson i Thailand. Men det betyder ikke, at du skal pakke dit vintertøj til rejsen. Tværtimod, julemåneden byder på et behageligt og mildt klima med temperaturer, der mere minder om en rigtig god dansk sommer. Det er til gengæld ikke så trykkende varmt og fugtigt, som det bliver senere på året. Det gør en rejse til Thailand i december ideel, hvis du vil kombinere stranddage med udforskning af landets fascinerende kultur. Du kan altså glæde dig til at nyde solen på de palmefyldte strande, svømme i det azurblå hav og udforske farverige markeder og historiske templer.

Vejret i Thailand i december måned

I december måned er vejret i Thailand præget af visse regionale variationer. Det giver dig gode muligheder for at skræddersy en ferie til dine ønsker. I den nordlige og centrale del af landet er klimaet tørt og køligt sammenlignet med andre årstider. I Chiang Mai svinger temperaturen således fra omkring 15 grader om aftenen op omkring 28 grader i løbet af dagen. Det kan derfor være nødvendig med lidt overtøj efter mørkets frembrud. I Bangkok varierer temperaturerne typisk mellem 22 og 32 grader i løbet af døgnet, og der er normalt næsten ingen regn i denne måned.

På den sydlige halvø påvirker de sidste rester af den sydvestlige monsun stadig begge sider af landet. Særligt inde i Thailandbugten. Her har den populære ferieø Koh Samui i gennemsnit 14 regnvejrsdage denne måned. Omme på den modsatte side af halvøen omkring Phuket og Krabi falder der kun halvt så meget regn på i gennemsnit 8 regnvejrsdage. Temperaturerne her i det sydlige Thailand variere fra 28 til 33 grader i dagstimerne, der falder til 22 til 25 om natten.

 Sai Rung vandfaldet ved Khao Lak
Sai Rung vandfaldet ved Khao Lak

Det gode ved regnen, der især stadig falder inde i den vestlige del af Thailandbugten, er, at det typisk er som korte byger sidst på eftermiddagen. Der er desuden endnu en fordel ved at rejse i december lige på bagkanten af regntiden. På denne tid tager regnskovene og vandfaldene sig desuden ekstra flotte ud. Skal du holde ferie i Kaho Lak eller på Phuket i december? Så kan det derfor varmt anbefales at tage på en udflugt til den smukke Kaho Sok Nationalpark. Det er et af landets smukkeste naturområder, som er meget frodigt på denne tid.

I den østlige side af Thailandbugten er det ideelt at rejse til Koh Chang og Koh Mak i december. I modsætning til bugtens modsatte side, er der i december masser af solskin her, som indbyder til at nyde de dejlige strande og det azurblå hav. Et godt bud på en destinationer til en afslappende badeferie med familien, hvis I søger et alternativ til Phuket. Længere mod nord har også Pattaya og Jomtien også rigtigt strandvejr i december. Særligt sidstnævnte er et godt rejsemål til familier, som ønsker sig en ferie med mange aktivitetsmuligheder, men gerne vil bo lidt på afstand af nattelivet.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

Jul og nytår – book din rejse i december 2024 og 2025 i god tid

At rejse til Thailand hen over jul og nytår er en chance for at give familien en uforglemmelig og solrig ferie langt fra den mørke og kolde danske vinter. Chancen for en hvid jul er så ganske vist lig nul, men til gengæld er der garanti for solbeskinnede gyldne strande, et lunt hav og kulturelle eventyr i et af Asiens mest fascinerende lande. December i Thailand er ikke blot den perfekte tid til at få et skud D-vitamin, men også til at få en juleferie ud over det sædvanlige.

Der er masser af muligheder for at nyde de dejlige strande i december. Men dette er også den perfekte årstid til at udforske de lokale attraktioner, da det, særligt om aftenen, er behageligt og ikke for varmt til aktiviteter. De livlige, lokale markeder er for eksempel en spændende oplevelse for både børn og voksne. Her har I mange muligheder for at finde flotte souvenirs, men også for at smage på det thailandske køkkens mange delikatesser.

Ikke overraskende er december højsæson for rejser til Thailand, især omkring jul og nytår. Ikke blot er vejret ideelt på denne tid på mange af de mest populære rejsemål. Der er også mange europæere og amerikanere, som benytter juleferien til at nyde en solrig, eksotisk pause fra den hjemlige vinterkulde. Særligt i sidste halvdel af måned summer det derfor af liv.

Den øgede efterspørgsel på rejser til Thailand i december giver hvert år højere priser og rift om de populære hoteller desto tættere på, julemåneden kommer. Bestiller du din ferie i sidste øjeblik, kan du derfor forvente et prisniveau et godt stykke over lavsæsonens priser. Det er et fantastisk måned at rejse til Thailand i, men også en, hvor det giver ekstra god mening at planlægge og bestille ferien i god tid.

Læs mere om nytår i Thailand

Strand, by og natur på én rejse

Start eventuelt med at overveje, om du ønsker at bo det samme sted hele ferien. Hvis du trænger til helt at koble af, kan det være ideelt at slå dig ned på en af Thailands idylliske bounty-øer, hvor du bare kan nyde livet i vandkanten med et minimalt aktivitetsprogram for ferien. Men december er også fremragende til en rundrejse i Thailand, hvor du for eksempel kan kombinere nogle dage i den pulserende hovedstad Bangkok eller den kulturelt rige nordlige del af landet med en afslappende badeferie på en af de eksotiske strande i syd.

Far og søn på madmarked i Thailand
Far og søn på madmarked i Thailand

100% dansk ejerskab

Vi taler både jysk og københavnsk med et smil.

Specialistviden

Skræddersyede rejser tilpasset dine ønsker.

Personlig service

Tilgængelig support uanset hvor du er.

Sikker rejsepartner

Tryghed som medlem af Rejsegarantifonden.

Scroll to Top