Ferie i Thailand i april

Fremragende 5 stjerner

Rejser til Thailand i april 2025

April er ved at være sidste chance for at rejse til Thailand inden regntiden sætter ind. April er også en af årets varmeste måneder. Særligt i den nordlige og centrale del af landet, kan den fugtige, tropiske varme virke intens, når man ankommer direkte fra et køligt skandinavisk forår. Længes du efter sommerlig varme, er en rejse til Thailand i april 2025 dog perfekt. Det er desuden stadig tørtid, så du kan nyde dagen på de gyldne sandstrande og afslappende aftener under stjernerne.

Det er også på en ferie i april, at du har chancen for at opleve Songkran, den vigtigste buddhistiske højtid i Thailand. Denne tre dage lange fejring markerer det thailandske nytår. Det fejres med flotte gamle ritualer og farverige optog i hele landet. Det giver dig en unik chance for at få indblik i thailandske traditioner. Et af højdepunkterne er de festlige vandkampe i gaderne, som både lokale og besøgende tager ivrigt del i.

Læs også vores artikel om påskeferie i Thailand her.

Vejret i Thailand i april måned

I april er højsæsonen ved at være ovre på de fleste rejsemål i Thailand. Regntiden er ganske vist ikke rigtigt begyndt endnu, men temperaturen får et nyk opad i denne måned. Det gør april til et fint rejsetidspunkt for dig, der trænger til sol og rigtig varme efter en lang vinter. Særligt hvis du ønsker at udforske det nordlige Thailand, skal du dog være opmærksom, at temperaturen i for eksempel Chiang Mai ofte ligger omkring 36-37 grader eller endnu højere om dagen. Det kan godt lægge en dæmper på lysten til sightseeing og en aktiv ferie, som der ellers er gode muligheder for her.

Kvinde sidder ved bord med udsigt til havet i Thailand i april
Kvinde sidder ved bord med udsigt til havet i Thailand i april

I det sydlige Thailand er det ikke helt så varmt. Brisen fra havet og muligheden for at tage en dukkert i det turkisblå vand gør desuden, at det føles mere komfortabelt på denne tid end for eksempel inde midt i storbyen Bangkok. Særligt øer som Koh Samui og Koh Phangan i den vestlige side af Thailandbugten er også meget tillokkende i denne måned med afslappende ø-atmosfære, dejlige strande og gavmild tropesol. I Hua Hin, der ligger længere oppe i den nordvestlige del af bugten, er der også stadig rigtigt strandvejr i april.

Regntiden er til gengæld begyndt at trænge sig på ude ved Andamanhavet på populære rejsemål som Phuket, Krabi og på bounty-øerne i Phang Nga-bugten. Her skal du især i den sidste del af april forvente en del regnbyger. De falder dog typisk mest sidst på eftermiddagen, så afskriv ikke disse populære rejsemål helt!

Det samme gælder i den østlige side af Thailandbugten, hvor der på Koh Chang, Koh Kood og Koh Mak stadig er gode solrige dage i april, som indbyder til en afslappende badeferie. Der er dog en stigende sandsynlighed for kortvarige, men kraftige regnskyl.

Oplev Thailand fejre Songkran i april

Selvom april markerer afslutningen på højsæsonen for rejser til Thailand, kan det alligevel anbefales at planlægge og booke din ferie i god tid, især på grund af Songkran-festivalen fra den 13. til 15. april. Den tiltrækker turister fra hele verden, der ønsker at deltage i de traditionelle begivenheder og de festlige vandkampe på “renselsesdagen”, som festivalen er kendt for. Der er desuden mange af Bangkoks indbyggere, der benytter Songkran som en lejlighed til at rejse tilbage til deres hjemstavn ude i landet for at besøge familie og venner.

Selvom der er en betydelig strøm af lokale, der forlader hovedstaden for at fejre med familie i andre dele af landet, tiltrækker byen samtidig mange turister, der strømmer til for at opleve de unikke festligheder og den livlige atmosfære, som Bangkok har under Songkran. Både hvis du skal bestille hotel eller transport i denne periode, bør du derfor gøre det i god tid. Det samme gælder i Chiang Mai, der også er kendt for farverige fejringer af festivalen.

Wellness og smagsoplevelse i april

I april, hvor varmen måske gør det mindre attraktivt at være meget fysisk aktiv, har du en oplagt anledning til at holde en rigtig livesnyderferie. Der er masser af muligheder for at kombinere wellness, shopping og kulinariske oplevelser. Uanset hvor du rejser til i Thailand, er der rig mulighed for at nyde forfriskende spa-behandlinger og traditionelle thailandske massager. I denne måned, hvor højsæsonens trængsel er forbi, har du også endnu bedre muligheder for at nyde stemningen på de lokale markeder og håndværksbutikker.

Samtidig skal du på en rejse i april naturligvis dykke ned i det thailandske køkken. De lokale markeder og gadekøkkener er et slaraffenland for madelskere. Du kan udforske en ny verden af smagsoplevelser – fra eksotiske frugter og friskfanget fisk til krydrede retter og søde delikatesser. At kombinere shoppingture med gastronomiske eventyr er også i april en chance for at opleve det bedste af Thailands kultur og traditioner.

Autentisk thai mad i skål på træbord - ideel inspiration til rejser til Thailand i april
Autentisk thai mad i skål på træbord – ideel inspiration til rejser til Thailand i april

Selvom april altså er en af de varmeste måneder i Thailand, er der også fordele ved en rejse på dette tidspunkt. Du kan nyde strande med mindre trængsel, farverige festivaler som Songkran og kulinariske eventyr.

Sidse

Jeg er ekspert på Thailand

Sidse sidder klar og ved alt omkring rejser til Thailand

“Hvis Sidse havde en fanklub, så ville hendes kollegaer være medlemmer. Sidse kan nemlig sit kram, og hun er ærligheden selv og vil altid gæsten det bedste. Og så er der lige det, at hun kender Thailand igennem mere end 20 år…”

Ring til os:
42 64 49 47

Scroll to Top